Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עצירה בהילוך נמוך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שעצירה במהירות של הילוך רביעי היא לא סימפטית, ולכן ברור שעדיף להגיע למצב עצירה כשאתה במהירות נמוכה, והשאלה שלי הייתה האם עדיין ישנה עדיפות לשנות את ההילוך להילוך נמוך לקראת עצירה, או שאין בעיה לעצור בהילוך גבוה ובמהירות פחותה.

פורסם

אני משתדל כמה שיותר תמיד לעצור בהילוך שני ולפעמים אם אני רואה שאני לא אספיק אני עוצר בשלישי , או שלפעמים אני מעביר לשני ולא משחרר את דוושת המצמד עד הסוף אלא רק לנקודת חיכוך ומכניס בחזרה ובכך אני נמנע מללחוץ חזק יותר על דוושת הבלם , אבל כמדומני זה הרגל מגונה מכיוון שזה מוסיף לשחיקת המצמד.

שמעתי פעם גם טענה שבלימת המנוע בכללי שוחקת את הגיר , אך זה נשמע לי כבר מעט מגוחך.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

ברוב עצירותיי אני מוריד הילוכים ובולם בצורה הדרגתית, לאחר הרגל בידני כשאני נוהג באוטומט זה מרגיש לי מוזר לבלום מ 80 ל 0 בשימוש בברקס בלבד ולכן יוצא לי גם באוטומט להוריד הילוך או 2.

Miata ND2

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
מה יקרה אם אני יהיה בהילוך שלא מתאים למהירות, אם אני בכל מקרה מבצע האטה ע"י הורדת הרגל מהדלק ולחיצות על הבלם?

אני מדבר על מצב למשל שאין שום מכונית בסביבה, ואני יודע שאני צריך לעצור עוד 30 מטר, ישנה בעיה להשאר בהילוך הגבוה ולהגיע להאטה, בלי הורדת הילוך?

ברכב ידני? רוב הסיכויים שזה יכבה לך או יגמגם קשות כל עוד הקלאץ' לא לחוץ.

אם הקלאץ' לחוץ זה סתם שוחק את מיסב הקלאץ' שלא לצורך.

מה באמת עדיף מבחינת שמירה על הרכב, להאט עם בלם וקלאץ' לחוץ או רק עם בלם בניוטרל?

לדעתי מבין שתי האופציות האלה עדיף לבלום כשהתיבה בניוטרל, אבל בגדול עדיף להוריד הילוכים ביחד עם בלימה ורק כשהאוטו עומד להעביר לניוטרל, במקום ללחוץ כל הזמן על הקלאץ'.

שמעתי פעם גם טענה שבלימת המנוע בכללי שוחקת את הגיר , אך זה נשמע לי כבר מעט מגוחך.

כל נסיעה ברכב שוחקת קצת את הגיר, המנוע, הבלמים... :-)

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

חחחחח את האמת שזה משנה בחשק שלי באותו רגע P:

לפעמים פשוט מאט עם הורדת הילוכים עד לעצירה מלאה (בהתאם לרמזור)

לעומת זאת,לפעמים,אם סתם דוגמא אני בהילוך 4,מאט קצת,מוריד ל-3,נותן לו את הבלימה הזאת ופשוט מעביר לניוטרל ובולם רק עם הדוושה של הבלם...

משום מה זה יותר נוח בנסיעה בעיר...(לפחות ככה זה בירושלים) S:

בית"ר נורדיה ירושלים !

פורסם
כל נסיעה ברכב שוחקת קצת את הגיר, המנוע, הבלמים... :-)

כוונתי הייתה ששמעתי מישהו שאמר שעדיף לשחוק את הבלמים מאשר לשחוק את הגיר בבלימת מנוע ולכן צריך להעביר להילוך סרק ולבלום , שוב לדעתי זאת טענה מגוחכת

בדיוק מהסיבה שכתבת ...

ועדיף גם "לשחוק" את הגיר מאשר שיום אחד תמצא את עצמך בלי בלמים.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם
ברכב ידני? רוב הסיכויים שזה יכבה לך או יגמגם קשות כל עוד הקלאץ' לא לחוץ.

אם הקלאץ' לחוץ זה סתם שוחק את מיסב הקלאץ' שלא לצורך.

למה יכבה או יגמגם?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כי בהילוך רביעי במהירות נמוכה מדי ובלי גז המנוע לא יכול לסחוב את הרכב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני מוריד הילוכים עד 2 אם זו עצירה מתוכננת. ואם אני נוסע ופתאום הרמזור מתחלף לי מוריד דוגמא מחמישי לשלישי וזהו עוצר בN.

בנוסף, אם אתה מעביר לניוטרל 100 מטר לפני רמזור ועוצר עם הברקס אתה מחמם אותו יותר מידי וגם צורך יותר דלק. כשאתה בהילוך הגלגלים מסובבים את המנוע (בלי גז), שאתה בניוטרל המנוע צריך להסתובב עם דלק משמע צורך דלק.

• תוכן חדש...