Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה שלא תשאל פה כדי שאחרים גם ילמדו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

טיפה מתבייש שיצחקו אולי , כיון שיש כאן הרבה נהגים מנוסים אך אעשה זאת לבקשתך.

1.שיש תמרור עצור או משולש , אני עומד את שהצומת נקייה לגמרי?כי לפעמים אני מרגיש שאני עומד יותר מדי זמן ואם יש רכב יחסית רחוק,אז אני לא יודע אם זה מספיק רחוק כדי לכנס וזה מפחיד ...

2.מתי נכנסים בכיכר?נגיד הגעתי לכיכר ראשון ואני צריך לכנס אבל לא נותנים לי זכות קדימה,אני מחכה שכל הכיכר תהיה ריקה לגמרי או שאני נכנס שיש מכוניות עדיין?

רק שנקי נקי נכנסים בטסט?

שאלה אחרונה.

נגיד ויש לי תמרור עצור או משולש ואני רוצה לפנות ימינה , אני מחכה שהכל יהיה ריק בנתיב שאני רוצה לכנס אליו , אבל ליד הנתיב שאני רוצה לכנס אליו יש נתיב נגדי (רכבים נוסעים בכיון הנגדי) , האם אני צריך לחכות שגם שם יהיה ריק ורק אז לכנס?או רק שהנתיב שלי יהיה ריק?

פורסם

1-עם הזמן אתה תרגיש האם הרכב שנוסע מתקרב במהירות או שאתה תצא המצומת בלי שנהג שנוסע יצטרך לבלום,בנתיים אל תיקח סיכון.

2-אתה צריך לתת זכות לרכב שבא משמאל,אחרי שהוא עובר אותך ואין רכבים משמאל אתה נכנס לכיכר,הרכב מימינך צריך לתת לך זכות.

3-מספיק שהנתיב שלך יהיה ריק כלומר לא יבוא רכב משאל שיצטרך לבלום כי אתה נכנסת פתאום,בנתיב הנגדי אין בעיה שיסעו.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

1. משמעות התמרורים הם "עצור, ותן זכות קדימה" ו-"תן זכות קדימה" בהתאמה (עצור ומשולש), מה זה אומר תן זכות קדימה? הפירוש החוקי המקובל הוא שלא תגרום לאף רכב לעצור או להאט את מהירותו או לסטות ממסלולו.

זה עניין של נסיון והערכה (אתה צריך להעריך אם אתה לא תגרום למישהו להאט או לעצור או לסטות).

2. אתה צריך לתת זכות קדימה לרכבים שבאים מצד שמאל שלך, אתה לא צריך שהמעגל תנועה (ולא כיכר) תהיה ריקה.

אגב כל מעגל תנועה הוא כיכר, לא כל כיכר הוא מעגל תנועה.

כיכר היא "אי" שמסביבו כבישים (כלומר מדרכה מנותקת מכלל המדרכות סביבה ע"י כבישים).

מעגל תנועה הוא כיכר שעליו התמרורים:

7401.png

3. בעת פנייה ימינה אתה נותן זכות קדימה אך ורק לנתיב שאתה רוצה להיכנס אליו, הנתיב הנגדי לא מעניין אותך.

באופן כללי אתה תמיד נותן זכות קדימה רק לנתיבים שבמסלול התנגשות איתך, נתיבים שלא מפריעים לך ואתה לא מפריע להם אתה לא צריך לתת זכות קדימה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תודה רבה לכם ! עזרתם לי מאוד !

אני תלמיד , אז אני אסכם ככה , כאשר אני רוצה לכנס לנתיב כל שהוא , לחכות שיהיה ריק ריק בכדי לא לקחת סיכון שהטסטר יבלום.

בנוסף , כאשר יש רכב בצד הימיני בכיכר שמחכה לכנס , אני נכנס כי יש לו כנראה גם סימן של מעגל תנועה , כאשר יש רכב בשמאל הוא נכנס.

כמו כן , אם הנתיב שלי ריק לגמרי אני נכנס אפילו אם יש בנתיב הנגדי רכב שרוצה לפנות לכיווני או לנסוע ישר.

פורסם

אם אתה מגיע לצומת שבו כביש דו סיטרי ואתה פונה ימינה כמו ששאלת,אתה צריך לראות שאף רכב לא יבוא משמאל שתפריע לו.

אם אתה פונה שמאלה,אתה צריך לראות ש2 הנתיבים פנוים.

בכול כניסה לכיכר מול הנהג יש שלט שמורה שזאת כיכר ולכן הוא צריך לתת זכות קדימה לרכב הבא משמאל,לכן אם יש רכב רק מימין אתה נכנס והוא צריך לתת זכות קדימה.

פורסם
אם אתה מגיע לצומת שבו כביש דו סיטרי ואתה פונה ימינה כמו ששאלת,אתה צריך לראות שאף רכב לא יבוא משמאל שתפריע לו.

אם אתה פונה שמאלה,אתה צריך לראות ש2 הנתיבים פנוים.

בכול כניסה לכיכר מול הנהג יש שלט שמורה שזאת כיכר ולכן הוא צריך לתת זכות קדימה לרכב הבא משמאל,לכן אם יש רכב רק מימין אתה נכנס והוא צריך לתת זכות קדימה.

מובן לי בהחלט !

לגבי הכיכר , שהוא מחכה לכנס בצד ימין ? או כאשר הוא כבר נכנס מצד ימין והוא בכיכר ?

פורסם

לא הבנתי כול כך את השאלה.

פורסם
לא הבנתי כול כך את השאלה.

הכוונה הייתה , למשל אני מגיע לכיכר , עוצר , יש רכב בצד ימין בכיכר גם כן שעצר , אני נכנס כי זו הזכות שלי ? או כאשר הוא בתוך הכיכר בצד הימיני שלה ...

@Kreios חחחחחחחחח ....

פורסם

אם הוא עוצר סימן שהוא ראה אותך ונותן לך זכות,לכן אתה נכנס.

במידה והוא כבר נוסע פשוט תיכנס וסע אחריו.

פורסם
וואי! "לבוא לפרטי"!

החזרת אותי 14 שנה אחורה לימי הצ'ט העליזים של וואלה ותפוז!

אלוהים ישמור מה הלך הצ'טים האלו "בפרטי", בטח לא דיונים על חוקי תנועה...

אתה אמור להכנס לכיכר באופן שאינו מקפח את זכות התנועה שאלו שכבר נמצאים בתוכה.

באופן עקרוני - בכיכר גדולה מספיק, יכול להיות שכמה מכוניות יכנסו אליה במקביל וזה יהיה בסדר. כל החוכמה שהעסק יזרום והכניסה שלך לכיכר לא תגרום להאטה של אף אחד (להלן - קיפוח זכות הקדימה שלו).

זה לא משהו שלומדים בפורום, כמו "בפרטי" של תפוז לפני שנים, צריך לצאת מהעולם הוירטואלי ולתרגל "על רטוב" כאשר מורה הנהיגה שלך יושב לצידך, מדריך ודואג שלא תעשה תאונה.

פורסם
אם הוא עוצר סימן שהוא ראה אותך ונותן לך זכות,לכן אתה נכנס.

במידה והוא כבר נוסע פשוט תיכנס וסע אחריו.

אה , אז אם הוא נכנס אני נוסע אחריו.

ושאלה אחרונה באמת , במידה ואני מגיע לכיכר ובצידו הימיני בתוך הכיכר יש רכב , אני מחכה שהוא יצא או שאני נכנס גם כן ?

אני פושט מאוד פוחד שהטסטר יחליט לתת לי "ברקס" בגלל זה.

נ.ב אלו שאלות שאני שואל מבחינת איך הטסטר רואה זאת , אני יודע שאלו הדברים שעושים ואני מאמין שאני מספיק "משופשף" ברוך השם בשביל לנהוג , השאלה היא רק מה הטסטר יחשוב ואני רוצה להיות בטוח.

• תוכן חדש...