Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אמינות TSI + DSG במודלים החדשים 2013-2014

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4292 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני לפני קניית רכב חדש ואני בהתלבטות רצינית מאד אם לקנות את אחד מהרכבים החדשים עם מנועי טורבו TSI + תיבת הילוכים DSG, או ללכת על משהו יפני דוגמת מזדה או קורולה שמבטיח אמינות רבה יותר אך פחות ביצועים וחסכון בדלק.

חפרתי וחפרתי בדיונים כאן בפורום ויש אינסוף דיווחים על תקלות רק שרובם מתייחסים לשנתונים ישנים יותר.

אז החלטתי לפתוח כאן נושא אני מקווה שזה לא חרוש מידי (אני יודע שכן..) שמתמקד אך ורק ברכבים מהשנים 2013-2014.

אז בבקשה מכולם למרות שדובר על זה רבות, אני אשמח לשמוע דעות ודיווחים מאנשים שיש להם רכבים מהשנתונים הנ"ל, או מאנשים עם חברים וכו' שיוכלו לספק תמונת מצב לגבי מה שקורה היום.

אני אישית מתעניין בגולף 1.4, אבל אשמח לשמוע דעות כלליות על סמך ידע אישי גם על שאר הגרסאות (1.2 או 1.8) מכלל הרכבים שיש להם את השילוב הזה.

בעיקר מהקונצרן של פולקסווגן. סקודה, פולקסווגן, סיאט ואאודי.

אם הפורום הזה זה לא המקום אשמח אם תעבירו למקום המתאים.

תודה רבה רבה מראש לעוזרים.

• תגובות 144
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ממאי 2013 יצאו DSG חדשים וכרגע הם מתפקדים טוב ויצא לי לשבת בסיאט טולדו דיזל 2014 ולא הרגשתי שהאוטו מעביר הילוכים וההעברות היו מדוייקות.

פורסם

אני מאמין שכשהם עובדים הם מתפקדים מצוין, השאלה היא אם התקלות נעלמו.

תודה על התגובה. אשמח לעוד תגובות.

פורסם

תקלות תמיד היו ותמיד יהיו, גם טויוטה הצהירו שהפריוס דור 2 הוא הרכב הכי אמין שלהם מאז קורולה 99 ופה בפורום היה דיווח על מנוע של אחת כזאת שנשפך, shit happens.

סטטיסטית - מנוע 1600 יפני/קוריאני עם תיבה אוטומטית פשוטה של 4/6 הילוכים זה זיווג שיחזיק יותר מעמד מTSI+DSG, אפילו שהטכנולוגיה הגרמנית השתפרה באמינות עם השנים. (DSG7 של היום זה לא DSG7 של 2010)

מצד שני כאמור כל עוד הכל תקין מדובר בשילוב פשוט פנטסטי, ליגה אחת מעל כל המתחרות.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

העניין הוא שעוד לא שמעתי על תקלות במודלים החדשים, אז יתכן מאד ופולקסווגן תיקנה את הבעיות ואז זה באמת הבחירה המוצלחת ביותר, או שיש ואת זה אני מנסה לברר.

פורסם
העניין הוא שעוד לא שמעתי על תקלות במודלים החדשים, אז יתכן מאד ופולקסווגן תיקנה את הבעיות ואז זה באמת הבחירה המוצלחת ביותר, או שיש ואת זה אני מנסה לברר.

תן לרכבים לנסוע ולגמוע קמ משמעותי.

בעבר טענו אחרי "שדרוג תוכנה" שהבעיה נפתרה,לאחר מכן החלפת מכטרוניקס "פתרה" את הבעיה,ואז שינוי סוג השמן "פתר" את הבעיה.

הרכבים בשנתונים שאתה מדבר עליהים לא הספיקו לגמוע מספיק קמ,חוץ מזה אמליץ לך לחפש בגוגל צ'מפיון מוטורס תלונות לקוחות,רצוי שתדע לאן אתה נכנס.

בהצלחה.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

אנחנו עכשיו בסוף 2014, מה שאומר שלרכבים שנקנו בשנתיים האחרונות היה פרק זמן לא מבוטל כדי שהתקלות יצוצו.

בשנתונים הקודמים היו הרבה תקלות כבר בשנה הראשונה לקניה ממה שזכור לי.

הרקורד של צ'מפיון באמת בעייתי, מצד שני אין שום רכב בקטגורית המשפחתיות שיכול להתחרות בהם אז זה בעיה.

מספיק לי לשמוע על כמה מקרים של תקלות ברכבים חדשים בשנים הנ"ל (אפילו אם טיפלו בהם וזה הסתדר), ואני ישר חותך מזה.

פורסם

אחרי שנה+ עם מנוע TSI 1.2 שמשודך לתיבת DSG אני חייב לציין שהשילוב הזה נהדר

צריכת דלק מאוד נמוכה מצד אחד ומצד שני כשאתה כן לוחץ על הגז האוטו לא נשאר אדיש בכלל

מבחינת אמינות: האוטו היה במוסך פעמיים עקב תיקונים של הDSG

פעם אחת יזום ע"י החברה(החלפת שמן) ופעם אחת לאחר חריקות מהתיבה(החלפת דיסקיות קלאץ')

אם מדברים על אוטו חדש אז אני חושב שמבחינת מנוע+גיר זאת אחת החבילות הטובות שיש

אם זה אוטו יד שניה, אני לא הייתי מסתכל בגלל מוניטין התקלות...

מבחינת היבואן? אני לא חושב שאתה צריך ללכת רחוק מידי, כאן בפורום תמצא עשרות שרשורים שנפתחו בגלל התנהלות קלוקלת שלו

וגם אני חוויתי על בשרי את זה

עם כל הצער שבדבר, וכמה שאני נהנה מהשילוב של TSI+DSG לצ'מפיון אני לא אחזור יותר

פורסם

אוקטביה 2014-הרכב נכנס למוסך עקב בעיה בגיר,הבעלים לא יודע מה הוחלף.

עוד אוקטביה עם בעיה בגיר שנכנסה למוסך רכב 2014 אבא שלי צריך לברר מה בדיוק היה שם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

לאחותי יש גולף 2014 DSG + TSI 1.4, קיבלה אותו בתחילת השנה. עד עתה אין שום בעיות (אם אתה לא מחשיב את מה שכבר דובר בו, שזה היבואן ועלויות טיפולים).

הרכב עצמו מדהים (בשביל משפחתית "פשוטה")- אני נהגתי בו כמה וכמה פעמים. כמו שנאמר, כשהשילוב עובד, אין משהו טוב יותר. אין לי יכולת השוואה עם 1.2, כי לא נהגתי בו, אבל השוואה לאסטרה 1.4T שלי, יש הרגשה של זמינות כח תמידית. טוב, לאסטרה יש תיבה אוטומטית פלנארית...

עריכה אחרונה על ידי yohai71
פורסם

קודם כל אחל'ה ט'ראד.

לדעתי צ'מפיון מיהרו להוריד את האחריות חזרה לשנתיים, ובכך איבדו חלק גדול מהקהל שלהם.

אם הכל עובד ודופק כמו שצריך אז למה לא להשאיר את זה 5 שנים ?

אני לא הייתי מסתכן בקניית רכב מהם למרות שכמו שאמרת, הרכבים שלהם מרגישים ליגה מעל הרכבים המתחרים.

אגב, מדהים שאוקטיבה 2014 הרכב נכנס למוסך עקב 'בעיה בגיר' .

בקיצור זה רולטה רוסית עם 3 כדורים בפנים :-P

אוטו-מאניה :-)

פורסם

זה בדיוק העניין,כשאתה קונה רכב כמו אוקטביה ב140 אלף,אתה לא צריך לחשוב מתי תהיה בגיר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

גולף+ 2013 . לא נסעה המון אבל יום אחד פשוט לא התניעה. לא קשור לגיר. יום שלם במוסך ולא מצאו את הסיבה.

אני חושב שהבעייה פה היא כללית ולא קשורה דווקא ל vag . הגיר הזה צעיר,מתוחכם,מסובך ומכיל המון חלקים ושבבים. מכאן שהסיכוי לכשל נקודתי עולה על גיר פשוט. עודף הטכנולוגיה לפעמים גובה מחיר. עם השנים הם משתפרים. תסתכלו על סובארו ... נשארים עם מנוע אטמוספרי ישן , גיר ישן ופשוט והכל עובד חלק (למעט כשהם ניסו לחדש עם מנוע טורבו).

לפיכך לא הייתי קונה רכב ניסיוני מחוץ לאחריות. גם כל תיקון שם יקר משמעותית מגיר פשוט.

פורסם

בינתיים מספיק מה ששמעתי כדי להבין שיד שניה אני לא יקנה.

מה לגבי חדש? האם אפשר לסמוך על האחריות?

אני מעוניין בגולף 1.4 trend line. (שאגב יהיה מעולה אם מישהו יסביר לי מה ההבדל בינה לבין הcomfort line)

אם אני לא טועה זה אחריות 3 שנים, ו5 שנים על הגיר. (סקודה המצב יותר גרוע - שנתיים על הכל)

אז מצד אחד למרות ההיסטוריה של צ'מפיון כחרא של יבואן, אפשר לראות מהרבה סיפורים שבמידה ומתעקשים במסגרת האחריות, הכל מטופל בחינם.

מצד שני אולי זה לא שווה את הכאב ראש, ומעבר לזה מה יקרה עוד כמה שנים כשתגמר האחריות. (תכלס אפשר לשדרג)

מה אתם אומרים?

תודה על התגובות, נשמח לשמוע עוד כדי לגבש החלטה.

• תוכן חדש...