Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4306 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

עשיתי תאונה עם הרכב וככל הנראה הוא יושבת. לאחר בירור סוכן הביטוח (אני מבוטח במגדל) לא הצלחתי לקבל תשובה ברורה האם אני יכול לקנות את הרכב אחרי שהוא מושבת מחברת הביטוח, ולמכור אותו לחלקים.

יש פה מישהו עם קצת נסיון או ידע בעניין?

עד כה כל התשובות שאני מקבל הם חלקיות, אתמול נאמר לי שיצא חוק חדש שאסור למכור לחלקים אם אתה לא מורשה... בקיצור, לא ברור.

תודה.

הימים הקשים חלפו :-)

פורסם

אם תרצה להשאיר בידיך את הנבלה הביטוח יקזז לך סכום מסוים מהפיצויים.

אני בספק רב אם זה ישתלם לך כלכלית להשאיר את הנבלה בשביל למכור לחלקים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הבנתי שפשוט יש מחיר מסוים שנקבע ע״י השמאי, לאחר שאני מקבל את הסכום על הרכב.... נגיד 15% מערך הרכב.

פורסם

הכל טוב ויפה, אבל זה לא כלכלי, מה שמייתר את שאר השאלות שלך.

כלומר אם תבחר למכור בעצמך לחלקים כנראה שתישאר עם פחות כסף בכיס מאשר אם תיקח את הצ'ק המלא מהביטוח.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

זה בדרך כלל 10% מערך הרכב.

עפ"י הפוליסה, ברגע ששולמו לך הכספים, הנבלה של הרכב היא שלהם, עכשיו רק נשאר לך לשכנע אותם למכור לך, בשנים האחרונות, הביטוח מקשה מאוד על העניין.

אם מדובר בסתם מזדה 3 שאכלה פצצה, רד מהבלבול מח המיותר הזה.

אם מדובר ברכב משופר באלפי או עשרות אלפי שקלים שלא ניתנים להסרה מהרכב (בד"כ זה אומר רכב ספורטיבי או 4X4), תילחם בשיניים ובציפורניים, זה לא קל אבל ניתן להצליח.

אם יש חוק חדש או אין חוק חדש, אין לי מושג אבל אם הם טוענים שאסור להם כי "יש חוק", יתכבדו ויפנו אותך לחוק הזה. בד"כ ה"חוק" מתברר כתקנה של חברת הביטוח.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תודה על התשובות. בגדול יש לי אפשרות לתקן את הרכב ולא להשבית. ככה שהשבתה במידה ולא אוכל לקנות חזרה את הרכב לחלקים לא באה בחשבון ולא בא לי לנהל מלחמה איתם, אם אתה אומר שזה המצב וצריך להלחם בשיניים. חשבתי שזה קצת יותר ברור ויותר חד משמעי.

שוב תודה.

פורסם

אני לא חושב שזה מלחמה בשיניים זה תלוי בביטוח שלך הרבה ובסוג הרכב

אם יש טעם לרכוש חזרה תנסה אין לך מה להפסיד

פורסם

אני חלק מהקהילה ורק בגלל שאני יודע כמה הם צריכים חלקים ובאיזה מהירות אוכל למכור אותם אני רוצה לרכוש. אבל מכיוון שכל העניין נשמע לא ברור ויש סיכוי שלא אוכל לקנות את הרכב, אנסה להשיב אותו לכביש. למזלי אין פגיעת שלדה או משהו משמעותי, סך הכל חלקים שמאוד יקרים. הכל ניתן לשחזור (חוץ מהקוילאוברים).

שוב תודה ואם יש מישהו שיודע איך אפשר בצורה יותר ברורה לקנות את הרכב (צד משפטי לדוגמא) אשמח לשמוע.

• תוכן חדש...