Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשבוע שעבר חגגה הבראבו שלי ( רכב צמוד מהעבודה) 4 שנים כאשר העברתי אותה טסט היו על מד האוץ 180k מאז נוספו עוד אלפיים קמ. יש לציין שאני הנהג היחיד ברכב.

אסכם את התקופה וארשום שמבחינת אחזקה ולמעט טיפולים פעם ב30k (ולעיתים בלמים בין לבין) הרכב שומר על אמינות גבוהה . טיפול 120k היה יקר מאוד בגלל החלפת משולשים ,בלמים וטיימינג ,בשנה האחרונה הוחלפה קלאץ ב130k . בהזדמנות זאת ובמסגרת האחריות הוחלף גם גלגל התנופה היקר שקיבל חופש מסויים. מלבד הקלאץ הוחלף האלטרנטור ששבק ב150k ,2000 ש״ח למשופץ!

עד לרגע זה הרכב מרגיש מצויין ,נוסע חזק , צריכת השמן עדין אפסית למרות הקמ הגבוהה ולא פעם שימוש מאומץ.

מה שעוד יותר מפתיע הוא שתא הנוסעים נשמר היטב גם אחרי 4 שנים.הכל יושב במקום , שום דבר לא התפרק או מתנדנד ואפשר לומר שכמעט ואין בכלל קירקושים. בסי 4 שהיתה לי קודם לכן תא הנוסעים החל להשמיע קולות כבר ב70k.

אני לקראת פרידה מהבראבו כאשר התחלתי כבר בחיפוש אחר מחליפה ראויה (הודעתי לבוס שלי שאם לא תמצא אחת אני לא מחליף רכב)

זאת בוודאות המכונית הטובה ביותר שהיתה לי עד כה.מבת לוויה נעימה יום יום בעבודה עם שמונה שעות נהיגה ולפעמים 600 ק״מ ביום, דרך טיולי נהיגה בקצב מהיר בכבישים המפותלים מדרום ועד צפון ולא פעם תרגול נהיגה בכוכב יאיר הכל עם מזגן ובאמינות מוחלטת זאת פשוט מכונית שיהיה לי קשה להיפרד ממנה.

גם העיצוב שלדעתי עד היום נראה רענן ומיוחד על כבישי ארצנו פשוט גורם לי עדין לחייך אליה בחניה גם אחרי תקופה של 4 שנים יחד.

היום יותר מתמיד אני מצטער על כך שפיאט לא השכילה להמשיך עם הבראבו או לייצר יורשת ראויה, אחרי שהתחלתי לחפש אני לומד להעריך עוד יותר את מה שיש לי היום שכן חבילה כזאת של מכונית -מהנה לנהיגה עם מנוע טורבו חזק ,עיצוב שיוצא מגבולות המוסכם קשה למצוא היום במחיר סביר.

יש לי עוד תקופה קצרה עם הבראבו , עוד כמה טיולים ולפחות עוד יום מסלול אחד, אין ספק שאני אשתדל להנות ממנה עד הרגע האחרון.

הבראבו זאת מכונית שאני בטוח אתגעגע אליה.

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

אמנם אני אחרי כמעט 4 שנים עם רבע מהקילומטרז' שלך בדיוק... אבל התחושות זהות. לפעמים זה נראה כאילו בלי כוונה, האיטלקים הוציאו פה את המכונית הכי מושלמת שלהם. לא הכי "טובה" - ברור שאלפא הוציאו הרבה מכונות נהיגה מהנות יותר, ללנצ'יה היו יצירות מופת, ואני לא מדבר על מותגי היוקרה - אבל איכשהו, החבילה הזו של הבראבו הפכה למכונית שכביכול מבטיחה הכי פחות - "סתם" משפחתית מעוצבת עם הגה חשמלי ובלי שום יומרות הנדסיות מפוארות או הצהרות על ביצועים - ונותנת הכי הרבה.

הדבר המצחיק שעברתי לבראבו מה-156, ובכיכול במפתיע בבראבו התחושות היו הכי קרובות. "כביכול", כי למעשה הן חולקות את פלטפורמת ה"טיפו" המיתולוגית והבראבו היא המכונית האחרונה - אי פעם, ניתן לשער - שיושבת על הרצפה הזו. היא והלנצ'יה דלתא אבל הדלתא בלתי ספורטיבית בעליל. אם רק היה לבראבו את ההגה של ה-156 ...

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

מסכים עם קודמי. לא שבבראבו אין כשלים, כסאות מחורבנים, חלון אחורי קטנטן, אם להזכיר את העיקריים לטעמי, אבל ככלל מדובר באמת ב"בובה" של אוטו, זריז מאוד נעים מאוד לנהיגה, בידוד מצוין מרעש, נסיעה נוחה ושקטה בצרוף גירגור חביב קצת "אלפיסטי" מהאגזוז, שילדה פשוט מצוינת עם יכולת מופלאה לכישכוש זנב נשלט בקלות ובכיף. ובתור צ'ופר גם אמינות גבוהה ( לפחות באוטו שאני מכיר ובארבע השנים שאני מכיר אותו ) ואיכות גימור באמת טובה, נטולת ציוצים וחריקות יחד עם איכות צליל וקליטה מעולים במערכת הסטריאו המובנית שבאוטו. ועם כל זה מדובר בכישלון שאינו פחות מקולוסאלי מבחינה מסחרית, אז מה הפלא שפיאט בכלל לא חושבים על יורש, בשביל מה כאב הראש הזה, יש קרייזלר, בתוכה גם מותג נהדר כמו ג'יפ, כנראה שלמאזנים התרומה שלהם עדיפה מאשר בראבו כזו טובה ככל שתהיה.

פורסם

אני סוכן מכירות אני נוסע בין לקוחות, יש ימים בהם אני עובר את כל הדרום ולקינוח חוזר למרכז דרך סדום ערד סתם כי אני אוהב לנהוג בכבישים טכניים והבראבו היא שותפה נחמדה.

יש ימים שלא ממש מתחשק לעבוד אז שמים דיסק טוב במערכת ונוסעים לאיזור בית שמש...זה הכיף שבבראבו

בעניין התיבה אני תמיד טענתי שרוב הבעיות של הנהגים עם התיבה הרובוטית של פיאט הם של אלו שלא נהגו באחת (סיבוב של חצי שעה לא נחשב) מרגע שמפנימים את עקרון הפעולה שלה ההתנהלות איתה נוחה מאוד ומבחינתי הכיף הגדול הוא בנהיגה ספורטיבית שם הורדת הילוך בכניסה לפניה מלווה בגז ביניים היא פשוט תענוג!.

לגבי המושבים הבנתי שב2010 חל שיפור המושבים לעומת 2009 אני בכל מקרה על מידותי היחסית סטנדרטיות מצאתי את המושבים נוחים אם כי חסירה לי מעט תמיכת צד בסיבובים.

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם
במה אתה עובד שאתה יכול להגיע ל600 ק"מ ביום? :shock:

45KKM בשנה, 245 ימי עבודה בממוצע בשנה (5 ימי עבודה בשבוע), נותן 183KM ביום.

במשרד בחיפה היה לי עובד שגר בת"א.

מנסיעות יומיות כאלו ונסיעות סופ"ש משפחתיות הוא הגיע לכמעט 60KKM בשנה.

רכב הליסינג שלו הוחזר עם כמעט 180KKM (אל דאגה, כלל רכבי החברה 'ישבו' על אותו pool של נסועה ולכן לא חויבנו עליו באופן חריג...).

אלי

פורד פיאסטה, 1.25 ידנית Trend, שנת 2014

פורסם

אומנם הבראבו אצלי רק חצי שנה בערך, אבל היא לא עשתה לי בעיות והיא מאוד נוחה לאחזקה.

לדעתי רכב נורא משתלם, במיוחד שהחלופות הן סיריון וכל שאר רכבי הפח.

דרך אגב, מה הצריכת דלק שלכם?

אני נוסע בעיקר מהבית למכללה שזאת נסיעה עירונית עם קטע קצר מאוד של כביש מהיר ואני עושה ממוצע של 1:12 בערך.

בזמן האחרון אני לוחץ יותר וכל הנסיעות שלי עם מזגן (גם בערב\לילה) ועדיין עושה 1:11 ומעלה.

They are trying to ban me...

פורסם

הייבריד אתה כנראה לא נוהג חסכוני, בעיר קיבלתי צריכה של 1:13-1:14, אבל זה רק אני, גם ברכב הקודם לא ראיתי הבדלים מהותיים בין העיר לבינערוני, אולי זה מכיוון שאני נוהג בכבישים ראשיים לרוב ולא בשעות של פקקים.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

• תוכן חדש...