Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4308 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

די ברור שחלק גדול מהנהגים בכביש ברמה ירודה - חלקם טיפשים, חלקם המומים וחלקם סתם נהגים גרועים.

למי שמחפש הוכחה מוחשית לכך , להלן המחשה חזותית ברורה :

בירושלים , בצומת מרכזית של הרחובות טשרניחובסקי - עזה- הרצוג נוצרו עומסים רבים עקב שינויי תנועה ברחבי האזור .

בצומת בכיוון מדרום לצפון - מטשרניחובסקי לכיוון עמק המצלבה יש שלושה נתיבים . עד לשינוי שבוצע הימני והאמצעי שימשו תמיד

לנסיעה ישר (עם רמזור ). הנתיב השמאלי עם רמזור נפרד שימש לפנייה שמאלה בלבד. בשעות מסויימות נוצרו טורי ענק בנתיב

השמאלי הבודד לפנייה שמאלה ,בעוד שבצמד הנתיבים הימניים היה שימוש דליל יחסית.

כך שלפני כשנה הרשויות החליטו לעשות מעשה מבורך ושילבו פתרון חכם של נתיב אמצעי ובו חץ מתחלף בהתאם לעומסים

ושעות הלחץ , כלומר בשעות מסוימות הנתיב המרכזי מבין שלושה לפני הצומת משמש לנסיעה ישר בלבד , ובשעות אחרות הנתיב

משמש לפנייה שמאלה בלבד , כתוספת לנתיב השמאלי.

למען ידוע הנהגים על המצב הדינמי שמו שלט התרעה מאיר עיניים כ - 200 מטר לפני הצומת (ראו תמונה הראשונה).

בנוסף שמו שלט עילי עם חץ ממוחשב מתחלף מעל הנתיב בקרבת הצומת ומעליו הצמידו צמד צ'קלקות כתומות מהבהבות

למשיכת עיני הנהגים. סימוני החיצים על הכביש בנתיב האמצעי נמחקו כנדרש לנתיב משתנה. (ראו תמונה שנייה ושלישית ).

בפועל , גם כשנה לאחר השינוי מרבית הנהגים לא מסוגלים להבין ולעכל את התימרור והשילוט המחייב ועושים טעויות מרובות :

1. כשהנתיב האמצעי מוגדר לפנייה שמאלה ויש בו רמזור אדום - הרבה נהגים משתמשים בו לנסיעה ישר שאמורה להתבצע

מהנתיב הימני בלבד באור הירוק שלו. (ראו תמונה רביעית וחמישית)

2. כשהנתיב האמצעי מוגדר לפנייה שמאלה ויש בו רמזור אדום רוב הנהגים המעוניינים לפנות שמאלה לא משתמשים בו ועומדים

בתור ארוך דווקא בנתיב השמאלי ביותר.(ראו תמונה שישית) , ועפ"ר לא מצליחים להספיק את הירוק שמאלה.

3. אם יש נהג שהבין נכונה ונעמד באור אדום בנתיב האמצעי בשעה שהוא מוגדר לפנייה שמאלה - הרי מגיחים מאחוריו

נהגים שלא מבינים ורוצים לסוע ישר דווקא בנתיב הזה (יש לנתיב הימני באותה עת אור ירוק לנסיעה ישר ) ואז הם בולמים

בפתאומיות - צופרים לנהג ש"חוסם" אותם (ראה תמונה שביעית) וחותכים לפתע לנתיב הימני לעקיפה כשמבינים שתקוע רכב

לפניהם. (ראה תמונה שמינית).

המצב העצוב הוא שניכר שרוב הנהגים , גם כשנה לאחר השינוי , לא עיכלו/הבינו/יישמו מה צריך לעשות ונוצרים מצבים

רבים של כמעט תאונות , שלא לדבר על עומסים, עיכובים ,צפירות , ריבים ועצבים.

Photo155.jpg

Photo151.jpg

Photo154.jpg

Photo152.jpg

Photo157.jpg

Photo149.jpg

Photo153.jpg

Photo158.jpg

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לי דווקא נשמע שמי ששם את התמרורים האלה טיפשים, לא הנהגים.

התשתיות אמורות להקל עם המשתמשים, לא להקשות ולבלבל.

emotion of motion

פורסם

מזל. אני חשבתי שזו תופעה שמייחדת את תושבי העיר שלי בלבד, רק שאצלינו זה קיים כבר לא מעט שנים.

צומת הרחובות הרצל - צבי פרנק, בראשון לציון.

לנוסעים מכיוון צפון דרומה יש רמזור משתנה - בשעות הערב, כשכולם חוזרים מהעבודה, לא רק שכמה עשרות מטרים לפני הרמזור נוצר עומס עקב נתיב שהצטמצם, אלא גם מתרחשת התופעה שציינת בהודעה שלך.

טוב נו, צרת רבים - חצי נחמה.

אלי.

פורסם

רעיון חכם ביותר - שימוש מושכל במשאבים מוגבלים.

אין פה שום הקשיה או יצירת בלבול. כל נהג סביר אמור להבין איך משתמשים בצומת. אם לא בפעם הראשונה אז בפעם השנייה..

הבעיה שרוב הנהגים, כמו שפותח השרשור ציין, לא עושים שימוש מושכל במשאבים המוגבלים (מאוד) שלהם.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

אכן, אני נתקל בתופעה הזו של ההתעלמות או חוסר תשומת הלב לתימרור בכל פעם שאני עובר שם.

לא פעם ולא פעמיים צפרו לי ואף הגדילו לעשות וגם קיללו אותי.

פורסם

היישום של ההכוונה והשילוט יפה מאוד, לדעתי הנהגים הם אלה שלא משכילים להבין אותו :roll:

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

חח ולחשוב שרק לי צפרו בצומת הזאת...

הקלה שמישהו מבין את מה שקורה שם.

תשמע אנשים לא מסתכלים על תמרורים וזאת הבעיה הראשית.

שאני עומד בנתיב באמצעי לפנייה שמאלה וצופרים לי אני כבר פותח את החלון הימיני מחכה לאדם העצבני ואומר לו שיסתכל על התמרורים.

מבחינת הסכנות הכרוכות, זאת בעיה והאנשים צריכים להרים את העיניים שלהם מהטמבון של הרכב לפניהם .

נקווה שלא יקרה אסון.

שינוי מבורך דרך אגב

פורסם
לי דווקא נשמע שמי ששם את התמרורים האלה טיפשים, לא הנהגים.

התשתיות אמורות להקל עם המשתמשים, לא להקשות ולבלבל.

זה אמור להקל כשנהגים מסתכלים על תמרורים. מה שהם אמורים לעשות.

זה שהם לא הסתכלו ושמו לב לתמרור רק כשהם כבר הגיעו לצומת ואין להם דרך אחרת וזה מקשה עליהם, אומר שהם טיפשים.

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם
עובדה שזה לא עובד. ההנחה של הרשויות צריכה להיות שכולם ממש טיפשים.

ועל זה נפתח הטרד הנוכחי...

לא חשבתם שזה לאו דווקא טיפשות , אלא יותר ניצול של המצב הבעייתי? שיש נהגים שלא אכפת להם מה התמרור אומר אלא משתמשים בו מתי שנוח להם(תלוי לאיזה כיוון הם נוסעים)?

פורסם

עם זה שהנהגים טיפשים ונוראיים אני יכול להסכים. יחד עם זאת, חוקי התנועה אמורים להיות פשוטים ולא תשחץ כשפעולת בחירת הנתיב אמורה להיעשות מהר. אני בפניות שמאלה במקומות כאלה משתדל לקחת את השמאלי קיצוני (כי ברור לי שהוא לא מיועד לפניה ימינה למשל). גם אם הייתי בוחר את הנתיב הנכון, כמו שאמרת, לא חסר אנשים שיתבלבלו ואתה יכול להיקלע לתאונה בגללם.

פורסם
רעיון חכם ביותר - שימוש מושכל במשאבים מוגבלים.

אין פה שום הקשיה או יצירת בלבול. כל נהג סביר אמור להבין איך משתמשים בצומת. אם לא בפעם הראשונה אז בפעם השנייה..

הבעיה שרוב הנהגים, כמו שפותח השרשור ציין, לא עושים שימוש מושכל במשאבים המוגבלים (מאוד) שלהם.

זהו, כאן נעוצה הבעיה, מהפעם השניה.. לא לא.. בכביש איך שאתה מגיע למקום לראשונה אתה חייב לדעת איך להשתמש כי החוקים צריכים להיות נהירים ואוניברסליים גם לסומלי שהזדמן לירושלים בטעות...

פורסם

אני מסכים עם הדעות של כולם, למעשה אני די ניטראלי בנושא. אני לא חושב שהשיטה הזו טובה או רעה.

לא כולם נולדו עם ראייה מרחבית טובה ובזמן נהיגה הם מבויתים על נקודה מסייומת ומרוכזים רק בה.

אני לא חושב שניתן לשפוט אותם ולקבוע שהם טיפשים, אמנם הם עושים טעות (חמורה או לא),

אך אם הם היו יודעים מה ההוראות באותה צומת (ובצמתים הדומים לה), אני מאמין שהם היו פועלים לפי הדרך המקובלת.

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם

כל נהג סביר אמור להיות מסוגל להבין את ההוראות הלא מסובכות האלה מהפעם הראשונה. כמו שנכתב יש לו 200 מטר (!) לעשות את זה.

זה שחלק לא מבוטל לא מבין מהפעם הראשונה, או לא מבין בכלל - המממ איך נאמר את זה דארווין צדק..

וברצינות - למען טובת הכלל ואלה שלא מבינים, אם העירייה יודעת שיש שם בעייה היא יכולה להגדיל ראש ולהשקיע קצת בפרסום חומר הסברה על ההתנהלות הנכונה בצומת הזו. למשל חלוקת עלונים לנהגים בצומת או באזור, שלטי חוצות, בעיתונים וכו' וכו'..

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם
אני מסכים עם הדעות של כולם, למעשה אני די ניטראלי בנושא. אני לא חושב שהשיטה הזו טובה או רעה.

לא כולם נולדו עם ראייה מרחבית טובה ובזמן נהיגה הם מבויתים על נקודה מסייומת ומרוכזים רק בה.

אני לא חושב שניתן לשפוט אותם ולקבוע שהם טיפשים, אמנם הם עושים טעות (חמורה או לא),

אך אם הם היו יודעים מה ההוראות באותה צומת (ובצמתים הדומים לה), אני מאמין שהם היו פועלים לפי הדרך המקובלת.

אני לא מסכים הכביש הוא לא משחק

אין לך זמן לחלום ולעשות הנחות מפגרות רק בגלל שאתה רגיל , בגלל שאנחנו מקבלים את הדברים האלו הכביש נהיה שדה קטל

אם בן אדם לא מספיק מיומן להיות על הכביש , צריך לשלול לו את הרישיון .

גם לי יצא הרבה להיות בצומת בראשון וכמעט כל פעם אני שם לב שהנתיב המתחלף ריק והנתיב שמאלה מלא , אז כמובן שאני אקח הנתיב המתחלף , וכמו שאמרו פה תמיד צופרים תמיד , מה שלדעתי מלמד הרבה על הנהג הישראלי .

ודרך אגב כשלי צופרים אני מוציא את היד מהחלון ומצביע לשלט , לרוב הנהגים לוקח הרבה זמן לקלוט את זה ורק מעט מפסיקים מהר .

ואם אתה כבר רוצה ללמוד על הטמטום הישראלי , קרה שהצבעתי על השלט הנהגת צפרה צפרה ורק אחרי דקה היא עברה לנתיב הימני עצרה לידי ושאלה אותי למה עצרתי באמצע , כשאמרתי לה "נתיב מתחלף תסתכלי על השלט"

היא צעקה לי "נו אז מה לא היה אף אחד לפניך בנתיב ורק אתה עצרת" לטיעון מוחץ כזה כמובן אין לי תשובה.

• תוכן חדש...