Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מרווח רגליים- לא מה שחשבתם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4305 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

עדכון נוסף לטבלה לרכב חשוב מאד, מאזדה 3. הנתונים לקוחים מאתר מאזדה ארה"ב. בישראל אין מידע לגביה.

נתון מרווח הרגליים לגבי המאזדה 3 טוב למדי, עדיף משמעותית לצורך העניין מהפורד פוקוס.

כמו כן עידכנתי הנתונים של מאזדה 6 ומאזדה cx5 לפי הנתונים באתר בארה"ב, מאחר ויש הבדל קטן ביניהם לבין הנתונים באתר בישראל ומאחר ולגבי מרבית הרכבים האחרים שציינתי בטבלה לקחתי הנתונים מאתרים בארה"ב (השארתי הנתונים מישראל בסוגריים).

הנתונים מדברים בעד עצמם, חלקם כאמור מפתיעים, אפילו מאד וחלקם צפויים.

אני כמובן מצטרף להמלצות לבדוק כל רכב באופן אישי על ידי ישיבה בו ואולם לשיטה זו יכולים להיות סטיות מהותיות, בעיקר כשמדובר באנשים שונים אשר מבצעים את הבדיקה. לצורך הדוגמה אתה תחשוב שרכב מסויים מרווח ואילו אישתך תחשוב ההיפך (לדעתי הרושם האישי שלי מרכבים שבדקתי הוא נכון :-)) .

לצורך הדוגמה במבחני רכב שונים לגבי אותו הרכבים, קראתי כמה וכמה פעמים, ממצאים שונים ואפילו הפוכים לגבי הפרמטר של מרווח הרגליים לגבי אותם הרכבים.

כך למשל לגבי הפורד פוקוס והטויוטה אוריס שאני מצאתי אותם צפופים במיוחד לאחר ישיבה בהם, קראתי בכמה וכמה כתבות כי מדובר ברכבים מרווחים דווקא (לגבי האוריס אלו היו הממצאים כמעט בכל הכתבות שקראתי ולגבי הפוקוס אלו היו הממצאים בחלק מהכתבות שקראתי. בשאר הכתבות הממצאים היו כאמור אחרים.).

יש בהחלט כמה רכבים שאני מצאתי אותם כגדולים במיוחד במרווח הרגליים לאחר ישיבה בהם ובטבלה הם מופיעים כמרווחים פחות מאשר חשבתי. כך לדוגמה הטויוטה ראב 4 ובייחוד המיצובישי אאווטלנדר.

נראה כי ההתרשמות הנ"ל לא נבעה אך ורק ממבנה דשבורד מסויים שגרם לניצול אפקטיבי יותר של מרווח הפנים ע"י ישיבה קדימה יותר במושב הקדמי, אלא שהדבר נבע ממש ממרוווח רגליים גדול יותר. לגבי האאוטלנדר ייתכן שיש סטייה לאור כך שגם המושב השני שלו נע על מסילה.

ייתכן שיש איזה כשל כללי בשיטת המדידה של היצרנים. הדבר היחיד שחשבתי עליו הוא שהמדידה ממתחילה בחלק הקדמי של הרכב, מ"קיר האש" שמאחורי דוושת התאוצה ולא מדוושת התאוצה עצמה, שזה חלק שלא משמש בפועל למרווח הרגליים.

יש רכבים בהם קיר האש מרוחק יותר קדימה ובאחרים פחות, דבר שיכול להשפיע על המדידה. מצד שני למיטב זכרוני באחד האיורים שבדקתי ראו כי המדידה מבוצעת מדוושת התאוצה והמדידה אמורה להיות בפרמטרים אחידים.

וייתכן כאמור שאין שום כשל בשיטת המדידה והנתונים הנ"ל נכונים ומייצגים (שוב בכפוף לפרמטר העיקרי של מבנה הדשבורד ואולי גם של מיקום ההגה שיכולים להביא לניצול אפקטיבי פחות או יותר של מרווח הרגליים הכולל, ע"י אפשרות לישיבה קדימה או אחורה יותר במושב הקדמי).

טויוטה קורולה: 2.12598

פורד אקספלורר: 2.10566

פורד פיוז'ן (המונדיאו החדשה): 2.09804

ניסן נוט (החדשה) + פורד אקספדישין: 2.08534

ניסן אלטימה: 2.05994

סובארו פורסטר + סובארו אאוטבק/ לגאסי: 2.0574

מאזדה 6 סדאן: 2.05486 (הנתון בישראל 2.057)

הונדה ג'אז (החדשה): 2.04978

יונדאי סנטה פה: 2.048

טויוטה קאמרי: 2.0447

פורד אדג׳ + cx5 מאזדה: 2.03962 (הנתון בישראל לגבי המאזדה: 2.03)

ix35 יונדאי + פורד אסקייפ/ קוגה: 2.02946

מאזדה 6 סטיישן: 2.028

טויוטה ראב 4: 2.02692

crv הונדה + cmax פורד: 2.02184

i40 יונדאי: 2.020

פולקסווגן פאסאט (החדשה שרק הוצגה): 2.018

פולקסווגן ג׳טה: 2.014

פולקסווגן פאסאט (הנוכחית): 2.013

סובארו xv/ אימפרזה: 2.00406

טויוטה פריוס: 1.9939

ניסן מקסימה + מיצובישי לנסר: 1.99136

הונדה סיביק (סדאן) + מיצובישי אאוטלנדר: 1.98628

טויוטה סיינה: 1.98374

פולקסווגן טוראג: 1.983

מאזדה 3: 1.9812

פולקסווגן גולף פלוס (הנוכחית): 1.962

טויוטה v פריוס: 1.96088

i25 יונדאי: 1.958

i35 יונדאי: 1.950

פולקסווגן גולף: 1.949

i30 יונדאי (cw והרגילה): 1.947

טויוטה c פריוס: 1.94818

פולקסווגן טיגואן: 1.928

i10 יונדאי: 1.92

ניסן לייף: 1.91008

פורד פוקוס: 1.90754

פורד פיאסטה: 1.89992

טויוטה יאריס: 1.87706

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אחד הפרמטרים המשפיעים במיוחד על מרווח הרגליים הוא גובה המושב מהרצפה.

ככל שהמושב גבוהה יותר נדרשים פחות סנטימטרים כי בעצם המרווח הנדרש הוא עד הברך.

ולכן הרכבים הגבוהים כדוגמת

טויוטה ראב 4 והמיצובישי אאווטלנדר

מרגישים מרווחים.

פורסם

לא קראתי את התגובות.

אבל בשביל לקבל מושג אמיתי צריך יותר מידע.

מרווח קדמי ואחורי לא מספיק.

צריך לראות גם כמה המושב הקדמי יכול לזוז אחורה.

כי אפשר לקחת שני רכבים זהים והאחד מהם לשים מסילה ארוכה יותר כדי שיהיה יותר משחק במושב הקדמי.

אז מה שיוצא הוא שהרכב עם המושב העדיף בעצם "נענש" על זה, כי בפועל יוצא שאם מזיזים את המושב אחורה לגמרי יש פחות מקום במושב האחורי.

בקיצור, צריך לשבת ברכב ולדעתי הנתונים האלו לא אומרים כמעט כלום.

They are trying to ban me...

פורסם
לא קראתי את התגובות.

בקיצור, צריך לשבת ברכב ולדעתי הנתונים האלו לא אומרים כמעט כלום.

+1

השוואה לא נכונה, הנתונים לא מעניינים, צריך לשבת ברכב.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

יש רכבים שבהם היחס בין גודל הרכב למרחב פנימי הוא מקרי. דוגמא - הונדה אקורד דור קודם, שהיא אמורה להיות רכב מנהלים, אך בפועל צפופה יותר מהלנסר שלי. או טויוטה קורולה (2007-2013), שלמרות הקודל שלה, אין שם מקום לרגליים בשיט (אני עם מידת נעליים 46). דוגמא הפוכה - יונדאי גטץ, שכמה שהיא ניראית קטנה ומסכנה מבחוץ, היא מאוד מרווחת מבפנים, לפחות היה לי פחות צפוף שם מהאקורד.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

טוב התחלתי ולכן אסיים :-)

רצ״ב טבלה מעודכנת עם רכבי מרצדס, שברולט וביואיק לה קרוס.

וסוף כל סוף נמצאו שני רכבים חדשים שמובילים את הרשימה ועקפו את הטויוטה קורולה :shock: והם מהווים דוגמא ליחס תואם בין אורך המרכב למרווח רגליים.

המרצדס s כמובן, לא יכול להיות אחרת (בגירסה הרגילה, לא מצאתי מידע על גירסה ה- L בעלת בסיס הגלגלים המוגדל, אולי בגלל שהיא עדיין לא מיוצרת ב- s החדשה).

ושברולט אימפלה בעלת מרווח רגליים עצום, גדול יותר מהמרצדס s, טוב היא גם ארוכה יותר חיצונית אני חושב.

אוודי ובמוו למצער לא מספקות מידע על פרמטר זה ויש להן כמה מועמדות רציניות לקחת את ההובלה, אני מתכוון כמובן לגרסות ה- L של האוודי a8 והבמוו 7 וגם גרסאות בסיס הגלגלים הרגיל אמורות להופיע בראש הרשימה. כמו כן גם גירסת הבמוו 5 גרנד טוריסמו אמורה להימצא שם.

מרצדס e וכל דגמי לקסוס מאכזבים מאד (לא מצאתי מידע על גירסת בסיס הגלגלים המוגדל של ה- LS)

כך מאכזבים גם שברולט טראוורס, אורלנדו וקפטיבה (ככל הנראה כדי להשאיר מקום לשורה השלישית).

שברולט אימפלה: 2.174

s מרצדס: 2.14376

טויוטה קורולה: 2.12598

פורד אקספלורר: 2.10566

פורד פיוז'ן (המונדיאו החדשה): 2.09804

ביואיק לה קרוס: 2.088

ניסן נוט (החדשה) + פורד אקספדישין: 2.08534

ניסן אלטימה: 2.05994

סובארו פורסטר + סובארו אאוטבק/ לגאסי: 2.0574

מאזדה 6 סדאן: 2.05486 (הנתון בישראל 2.057)

הונדה ג'אז (החדשה): 2.04978

יונדאי סנטה פה: 2.048

טויוטה קאמרי: 2.0447

פורד אדג׳ + cx5 מאזדה: 2.03962 (הנתון בישראל לגבי המאזדה: 2.038

ix35 יונדאי + פורד אסקייפ/ קוגה: 2.02946

מאזדה 6 סטיישן: 2.028

טויוטה ראב 4: 2.02692

crv הונדה + cmax פורד: 2.02184

i40 יונדאי: 2.020

Ls לקסוס: 2.0193

פולקסווגן פאסאט (החדשה שרק הוצגה): 2.018

פולקסווגן ג׳טה: 2.014

פולקסווגן פאסאט (הנוכחית): 2.015

Gs לקסוס: 2.00914

סובארו xv/ אימפרזה: 2.00406

שברולט מאליבו: 2.004

טויוטה פריוס: 1.9939

ניסן מקסימה + מיצובישי לנסר: 1.99136

שברולט קרוז: 1.991

שברולט טראוורס: 1.984

הונדה סיביק (סדאן) + מיצובישי אאוטלנדר: 1.98628

טויוטה סיינה: 1.98374

פולקסווגן טוראג: 1.983

שברולט קפטיבה: 1.982

3 מאזדה: 1.9812

פולקסווגן גולף פלוס (הנוכחית): 1.962

טויוטה v פריוס: 1.96088

E מרצדס: 1.95834

I25 יונדאי:1.958

Is לקסוס: 1.9558

שברולט אורלנדו: 1.951

i35 יונדאי : 1.950

פולקסווגן גולף: 1.949

i30 יונדאי (cw והרגילה): 1.947

שברולט טראקס: 1.943

טויטה c פריוס: 1.94818

פולקסווגן טיגואן: 1.928

i10 יונדאי: 1.92

ניסן לייף: 1.91008

פורד פוקוס: 1.90754

Ct לקסוס: 1.905

פורד פיאסטה: 1.89992

טויוטה יאריס: 1.87706

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

בטאון איגוד הצרכנים האמריקאי the consumers report מודד את מרווחי הרגליים כך:

front legroom the maximum distance from the heel of the testers accelerator foot to the seatback

rear legroom- the horizontal distance between the rear and front seatback, with front legroom set at 40 inches

[TABLE=width: 342]

[TR]

[TD=align: left]legroom

[/TD]

[TD][/TD]

[TD]fwd[/TD]

[TD]rear[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: left]best budget small cars[/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: left][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: left] Sonic, Chevrolet sedan[/TD]

[TD][/TD]

[TD]42[/TD]

[TD]24[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: left]hyundai accent[/TD]

[TD][/TD]

[TD]41.5[/TD]

[TD]26[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: left]kia rio[/TD]

[TD][/TD]

[TD]42[/TD]

[TD]26[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: left]mazda 2 5 doors[/TD]

[TD][/TD]

[TD]40[/TD]

[TD]24.5[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: left]nissan note[/TD]

[TD][/TD]

[TD]41[/TD]

[TD]31[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: left]honda jazz (fit)[/TD]

[TD][/TD]

[TD]40[/TD]

[TD]29[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: left]best small suv[/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: left]subaru forrester[/TD]

[TD][/TD]

[TD]41.5[/TD]

[TD]30[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: left]best compact car[/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: left]subaru impreza[/TD]

[TD][/TD]

[TD]42[/TD]

[TD]29.5[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: left]ford focus[/TD]

[TD][/TD]

[TD]42[/TD]

[TD]27[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: left]mazda 3 5 doors[/TD]

[TD][/TD]

[TD]41.5[/TD]

[TD]26[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: left]toyota corrola[/TD]

[TD][/TD]

[TD]41.5[/TD]

[TD]29[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: left]mid size sedan[/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: left]toyota camry[/TD]

[TD][/TD]

[TD]42[/TD]

[TD]29[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: left]mazda 6[/TD]

[TD][/TD]

[TD]41[/TD]

[TD]29[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

כל המידות באינצ'ים.

לפי המדידה שלהם, מרווח הרגלים לנוסעי הספסל האחורי, זהה לקורולה ולקאמרי,וזהה גם לצאזדה 6 ולהונדה ג'אז!, אבל המרווח באימפרזה גדול יותר מאשר ברכבים אלה.

המרווח במאזדה 3 ממש קטן, ולדעתי התואר מכונית משפחתית מגיע להונדה ג'אז ולניסאן נוט לפני המאזדה 3.

מהמבחר המצומצם שרשמתי, הניסאן נוט לוקח בגדול.

יהודה

עריכה אחרונה על ידי yehuda-k
פורסם

הונדה גאז' וניסאן נוט הן בקטגוריית מיקרו-ואן בעוד מאזדה 3 וקורולה הן קומפקטיות, קאמרי זה רכב משפחתי (כל הנאמר לשיטת האמריקאים).

פורסם (נערך)

צורת המדידה של הקונסיומר ריפורט היא צורת מדידה נכונה יותר מצורת המדידה של יצרני הרכב,

שכן בעוד שלגבי מרחב הרגליים האחורי, שיטת המדידה של יצרני הרכב היא ביצוע מדידה כאשר המושב הקדמי נמצא במצב המרוחק ביותר שלו אחורה, שזוהי למעשה נקודה שנקבעת בהתאם לאורך מסילות המושב הקדמי, כך שאותו רכב ממש, לצורך הדוגמה, שיש לו מסילות מושב קדמי קצרות ייחשב כבעל מרווח אחורי גדול ואותו רכב שיש לו מסילות מושב ארוכות ייחשב כבעל מרווח אחורי קטן. ולכן אני חיברתי את שתי המידות, הקדמי עם האחורי.

בעוד הקונסיומר ריפורט מבצע את המדידה כאשר המושב הקדמי נמצא במצב קבוע ויוצר מרחב רגליים קדמי קבוע, 40 אינצ׳ים. כלומר הם לקחו נקודה אקראית קבועה באורך המסילה הקדמית וממנה החליטו למדוד את המרחב האחורי וכך אין תלות של המרחב האחורי באורך מסילות המושב הקדמי.

ושוב אציין כי לנתון המרחב הקדמי כעומד בפני עצמו, אין יותר מדי משמעות, אלא לאנשים גבוהים במיוחד. מדובר כאמור במצב האחורי ביותר של הכסא הקדמי. אני לא מכיר רכב, גם לא רכב מיני, שמצריך מהנהג להזיז את המושב הקדמי למצב האחורי ביותר שלו בכל מקרה.

שיטת המרחב הקדמי של הקונסיומר ריפורט זהה למעשה לזו של יצרני הרכב, מעקב הרגל המונחת על דוושת התאוצה ועד למשענת המושב הקדמי.

למעשה אם מחברים את נתון המרחב האחורי שהקונסיומר ריפורט מציין לגבי כל רכב ורכב, עם 40 אינצ׳ים שהם המרחב הקדמי הקבוע שהקונסיומר ריפורט כאמור קבע לצורך מדידת המרחב האחורי, מקבלים את הנתון המשולב של מרחב הרגליים האחורי + הקדמי של שיטת המדידה של יצרני הרכב. כלומר מספיק להסתכל על נתון המרחב האחורי שהקונסיומר ריפורט מציין כדי לדעת איזה רכב הוא המרווח ביותר בכלל מבחינת מרחב רגליים, הקדמי והאחורי יחדיו.

למרות זאת המידות שהקונסיומר ריפורט מציין אינן זהות לאלו של יצרני הרכב מציינים. כנראה שיש איזה שינוי במדידה בכל זאת.

בכל אופן גם לפי שיטה זו יש הפתעות ואכן הונדה ג׳אז ובייחוד הניסן נוט אכן מציגות מרווחי רגליים גדולים כמו רכבים ארוכים בהרבה.

טויוטה קורולה וסובארו אימפרזה, לפי הקונסיומר ריפורט מציגות מרחב רגליים זהה לזה המאזדה 6 והטויוטה קאמרי.

עקב כך ומהכרות של המרחב הפנימי הרב של הג׳אז הנוכחית (לאבא של אישתי יש כזאת), בהחלט אני לוקח כאופציה את ההונדה ג׳אז ההיברידית החדשה שתימכר בארץ כאופציה לרכב עתידי. גם תא המטען סביר בגודלו, אם אני לא טועה, כמדומני כ- 400 ליטר. לצורך העניין נתון המרחב הפנימי ותא המטען לכאורה דומם למאזדה cx5 שלי (למרות שבפועל תא המטען במאזדה שלי מרגיש גדול יותר).

מה שמדאיג אותי הוא נושא הבטיחות, בכל זאת רכב קטן וקל, לעומת הטנק שלי:-) דבר שני נושא הקרינה. ההונדה ג׳אז הנוכחית לצורך העניין נמצאה בבדיקות של המשרד להגנת הסביבה בישראל, כפולטת קרינה מעל התקנים (בניגוד אגב לטויוטה פריוס נמצאה כפולות קרינה ברמות דומות לרכב רגיל לא היברידי).

אולי הפתרון הוא הטויוטה פריוס החדה שתצא, או להישאר עם המאזדה שלי....

פורסם (נערך)

בלי תנוחת ישיבה אין הרבה מה לעשות עם נתונים האלו. לגבי מרצדס S קלאס שהוזכר כאן, הרי יש דגם לונג שיש לו תוסף של 10ס"מ+ למרווח רגליים של היושבים מאחור.

אמנון, כאשר בהשווה שלך יוצא שלקורולה יש אותו מרווח כימעט כמו למרצדס - מה ניתן להסיק מנתונים האלו? שקורולה מרווחת כמו S קלאס? במקרה יצא לי לשבת בS קלאס קצר מאחור W220. חוץ מדגמי קופה שבאמת יש להם מעט מרווח מאחור, הרכב האלו מאוד מרווחים, מרווח שנוצר לרגליים ביחד עם תנוחת הישיבה יותר ממכובד ורגליים של בן אדם ממוצע רחוקות למגי מגב מושב הקדמי.

לפי הטבלה יוצא שמרצדס E בכלל עם מרווח עלוב ליושבים מאחור (כימעט כמו I10?). במקרה היו לי שני דורות של E מסוגW211 וW210 ונסעתי לא פעם אחת גם בדור האחרון W212 ונסעתי גם בקורולה דור קודם (רובוטית). אין בכלל מה להשוות מרווח לרגליים. הכל מתוכנן במרצדס בצורה כזאת שיש הרבה מקום בגלל תנוחת ישיבה. לצורך העינין ישבתי גם בI10 ואומנם יחסית לקטגוריה היא מרווחת, אבל למעשה היא מאוד צפופה מאחור במיוחד לרגליים (לפחות מה שאני הרגשתי ואני אדם לא גבוה במיוחד).

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

^ צבי, הטויוטה קורולה החדשה מרווחת בהרבה מהקודמת.

ציינתי שייתכן שישנו איזה גורם שגורם לסטייה בשיטת המדידה. אבל לכאורה השיטה אמורה להיות מדוייקת, מדובר במידות ממש להבדיל מהערכות של אדם זה או אחר.

אבל עצם זה שיש הבדלים בין תוצאות המדידה של יצרני הרכב לשיטת הקונסיומר ריפורטס, מעלה סימני שאלה. בגדול מיקום הרכבים מבחינת מרווח פנים דומה בשתי השיטות, אבל בעוד למשל הקורולה מובילה את טבלת הרכבים לפי שיטת מדידת יצרני הרכב, לפי הקונסיומר ריפורטס היא רק משתווה למאמרי ולמאזדה 6 (שזה גם מכובד דרך אגב).

הבנתי כי יש הבדל בסיסי בשיטת המדידה של מרווח הרגליים האחורי, בין יצרני הרכב לקונסיומר ריפורטס.

יצרני הרכב מודדים את המרווח מגב משענת המושב הקדמי, אבל מגובה הריצפה ועד לחלק הקדמי של משענת המושב האחורי בחלק התחתון שלו. כלומר מדידה אלכסונית מגובה הריצפה ועד לגובה שטח הישיבה במושב האחורי (ראו שרטוט לגבי הפאסאט שצירפתי). כלומר נלקח בחשבון גם גובה המושב האחורי יחסית לריצפת הרכב.

הקונסיומר ריפורטס מודד מרווח אנכי בין גב משענת המושב האחורי לגב משענת המושב הקדמי. כלומר המדידה היא בקו אווירי ישר ואנכי ללא התחשבות בגובה המושב האחורי לעומת ריצפת הרכב.

Yehuda-k לא מצאתי את המידע שהבאת בקונסיומר ריפורטס לגבי צורת המדידה וגם לא מידע לגבי מרווחי רגליים לכל רכב, אתה יכול להעלות קישורים?

האם אתה בטוח שהרכבים שציינת או חלקם, הם חדשים ולא ישנים?

פורסם

בפונטו יש יותר מרווח רגליים מאחור מאשר בבראבו. כמובן שבפונטו אין מקום לשלושה מאחור (שיש בבראבו), וגם נפח תא מטען קטן משמעותית. אבל במבט מבחוץ כשהן חונות זו לצד זו, כל אחד היה מנחש שמרווח רגליים בבראבו גדול משמעותית.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

לא מבין את ההתעלמות מהנתון החשוב בדיוק כמו מרווח הרגליים של מכונית : גובה הנוסע הקדמי והאחורי,

אם המרווח מספק לנהג ונוסע היושב מאחוריו אז מה אכפת להם ממכוניות עם מרווח גדול יותר ?

מה שחשוב זה סכום הגבהים, נתון מרווח רגליים אמור לספק תשובה (חלקית) לשאלה מה הגובה המקסימלי של נוסע האפשרי,

אם למשל ישב נוסע בגובה 1.60 מ' מקדימה ומאחוריו אחד בגובה 1.80 מ', מצבם יהיה שקול לשני נוסעים בגובה 1.70 מ', מאחר והמסילות מתכווננות.

פורסם
בקונסיומר ריפורטס לגבי צורת המדידה וגם לא מידע לגבי מרווחי רגליים לכל רכב, אתה יכול להעלות קישורים?

האם אתה בטוח שהרכבים שציינת או חלקם, הם חדשים ולא ישנים?

יתכן שהקישור מיועד למנויים.

http://www.consumerreports.org/cro/cars/new-cars/small-cars/ratings-reliability/specs.htm

כל המכוניות חדשות, מודל 2014

יהודה

article-2226057-15C9E25C000005DC-161_233x312.jpg

04 Jet.jpg

• תוכן חדש...