Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מרווח רגליים- לא מה שחשבתם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4305 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש לך במקרה נתונים של האאוטלנדר דור 2? (לא הדור הנוכחי)

יותר מאוחר אני מתכוון להביא נתונים של דגמי פורד ושל מיצובישי. אלו דגמים שנמכרים בארה"ב ובינתיים נוכחתי כי בארה"ב המידות הללו מפורסמות על ידי היצרנים ואילו בישראל רק חלק מהיצרנים מפרסמים ובאירופה גם רק חלק.

לדעתי המיצובישי אאוטלנדר הנוכחי והקודם זהים לחלוטין במידות מרווח הרגליים. למעשה האאוטלנדר הנוכחי הוא רק מתיחת פנים מסיבית של הקודם, מבחינת חלקי החוץ וחלקי פנים ויחידות ההנעה.

הריצפה, בסיס הגלגלים, דלתות הרכב, קורות הרכב ומידות המרכב נשארו זהים וכך גם הכסאות בפנים ומיקומם, סידור המושבים ומידות הפנים. זאת ההתרשמות שלי בכל אופן.

רוצה לומר כי מידות מרווח הרגליים של האאולטדר החדש יהיו זהות לישן.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אמנון, אתה ממשיך להציג נתונים שלא מייצגים מאום ומתעלם ממה שאומרים לך.

כשאתה מדבר על מרווח פנימי מבחינתי זה פשוט, האם יכולים לשבת גברים בגובה ממוצע בנוחות גם מקדימה וגם מאחורה, מה שאומר בד"כ הזזה כמעט מלאה של המושב הקדמי לאחור.

זה לא משנה אם יש 2 או 2.1 מטרים של מרווח פנימי אם המושב הוא עבה או צר, בסוף ההשואה צריכ ה להיות נטו מול נטו, לא סה"כ מול סה"כ.

פורסם
יש להבדיל בין שיטת מדידה שאינה נכונה בבסיסה כמו ש- noogia הציע לבין שיטת מדידה של יצרני הרכב, שהיא נכונה, אבל הדרך לבחון אותה היא לסכום את שני האורכים, של המרווח הקדמי והאחורי, אחרת אין משמעות לנתונים העומדים לבדם וכן צריך לקחת בחשבון שהשיטה יכולה להיות מושפעת בפועל מפרמטרים נוספים. אבל השיטה בהחלט אמורה לתת אינדקציה טובה למרווח הפנים לדעתי.

דרך אגב לעובי משענת המושב הקדמי והאחורי אין משמעות שכן היא אינה נלקחת בחשבון במדידה.

יש, כיוון שאתה מתייחס לגודל הרכב.

פורסם (נערך)

לשני המגיבים מעליי,

לצערי על אף ההסברים והאיורים לא הבנתם את הדברים.

אני מציע לכם לקרוא שוב מה שקראתי, לרבות את ההסתייגויות לגבי פרמטרים שיכולים להשפיע בפועל על מרווח הרגליים ולהסתכל שוב באיורים ולנסות להבין.

לא תבינו גם לא נורא, יש בכל זאת דברים חשובים יותר, אני לפחות ניסיתי :-)

יום טוב

עריכה אחרונה על ידי green

פורסם

אמנון, חבל על ההשקעה שלך.

מספיק שתקפוץ לסוכנות טויוטה הקרובה אליך ותבדוק את המצב במציאות.

הרי לפי הטבלאות שלך הקורולה צריכה להיות הרבה יותר מרווחת מהקאמרי (8 ס"מ לא הולכים ברגל, אם היה לי עוד 8 ס"מ הייתי היום בקריירה אחרת לגמרי :) ).

אז תכנס למושב הקדמי של הקורולה, תכוון את המושב לפי מידותיך ואז תעבור למושב האחורי ותבדוק כמה מקום יש לך לרגליים.

את אותה פעולה בדיוק תבצע גם בקאמרי ואז תשווה במרווח הרגליים בין השתיים.

מניסיון שלי יש הבדל ולא קטן.

אך ישנו עוד הבדל אחד אליו לא התייחסת והוא המרווח לרוחב.

אגב, גם אותו אין טעם להוציא מטבלאות הנתונים אלה מהתרשמות באולם התצוגה.

פורסם

רוצה לחזק את שיטת המדידה של אמנון.

מדידה של מרווח אחורי כאשר אדם אינו יושב במושב הקדמי אינה רלוונטית שכן אין מכונית שאם תקח את הכסא קדימה, לא יהיה לך מקום לרגליים.

מאידך, כאשר מתחשבים גם במרווח הקדמי, ישנה רלוונטיות לכמה מקום יש לאדם היושב מקדימה להזיז את הכסא קדימה ולכן מרווח כולל גדול יותר נותן אינדיקציה יחסית טובה שיהיה ליושבי הרכב נוח יותר.

סייג קטן הוא כאשר היצרן מראש מרכיב את מסילת המושב הקדמי עם יכולת שינוי קטנה מאוד כך שגם אם האדם היושב מקדימה לוקח את הכסא עד הסוף לפנים ועדיין נשאר לו הרבה מקום לרגליים(מדובר על אדם בוגר בגובה ממוצע), דבר ששאני מאמין שלא קורה הרבה אם בכלל.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

ידוע שתעשיית הרכב מניפולטיבית בנתונים המפורסמים. אפילו היכן שיש תקן אחיד התוצאה בפועל שונה.

ראו נתוני הספק מנוע לעומת זה שנמדד בגלגל. שלא לדבר על צריכת דלק.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם (נערך)

טוב כפי שהבטחתי, להלן טבלה מעודכנת ומידות נוספות של רכבי פורד ומיצובישי וכן של דגמים נוספים של רכבי טויוטה (לרבות המיצ׳ובישי אאוטלנדר שביקשו מידע לגביו ולרבות כמה רכבים מגודלים במיוחד כפי שביקשו).

ההפתעות עדיין נשמרות, הטויוטה קורולה עדיין מובילה, אפילו על רכבים מגודלים כמו הפורד אקספלורר והפורד אקספדישין.

הניסן נוט מציגה מידה זהה לפורד אקספדישין (למרות שהיא יכולה להיבלע בתא המטען שלו :-))

הפורד אדג׳ המגודל מציג רק תוצאה דומה לג׳יפונים קטנים יותר.

הפורד פוקוס שרבים מאיתנו הרגישו צפיפות מיוחד לגביה, אכן מציגה מרווח רגליים קטן במיוחד, גדול בפחות מסנטימטר אחד (כ- 7 מילימטרים) מהפורד פיאסטה וממוקמת בסוף הרשימה, עם רכבי סופר מיני.

היונדאי i10 המשתייכת לקטגוריית רכבי המיני, מציגה מרווח רגליים גדול יותר מרכבי סופר מיני כגון הפורד פיאסטה והטויוטה יאריס וגם יותר מהפורד פוקוס...

הטבלה כאמור מסודרת מהרכב בעל מרווח הרגליים הגדול ביותר לרכב בעל מרווח הרגליים הקטן ביותר וכאמור המידות המוצגות הם סכימה של מרווח הרגליים הקדמי עם מרווח הרגליים האחורי, כדלקמן:

טויוטה קורולה: 2.12598

פורד אקספלורר: 2.10566

פורד פיוז'ן (המונדיאו החדשה): 2.09804

ניסן נוט (החדשה) + פורד אקספדישין: 2.08534

ניסן אלטימה: 2.05994

סובארו פורסטר + סובארו אאוטבק/ לגאסי: 2.0574

מאזדה 6 סדאן: 2.057

הונדה ג'אז (החדשה): 2.04978

יונדאי סנטה פה: 2.048

טויוטה קאמרי: 2.0447

פורד אדג׳: 2.03962

cx5 מאזדה : 2.038

ix35 יונדאי + פורד אסקייפ/ קוגה: 2.02946

מאזדה 6 סטיישן: 2.028

טויוטה ראב 4: 2.02692

crv הונדה + cmax פורד: 2.02184

i40 יונדאי: 2.020

פולקסווגן פאסאט (החדשה שרק הוצגה): 2.018

פולקסווגן ג׳טה: 2.014

פולקסווגן פאסאט (הנוכחית): 2.013

סובארו xv/ אימפרזה: 2.00406

טויוטה פריוס: 1.9939

ניסן מקסימה + מיצובישי לנסר: 1.99136

טויוטה סיינה: 1.98374

הונדה סיביק (סדאן) + מיצובישי אאוטלנדר: 1.98628

פולקסווגן טוראג: 1.983

פולקסווגן גולף פלוס (הנוכחית): 1.962

טויוטה v פריוס: 1.96088

i25 יונדאי: 1.958

i35 יונדאי: 1.950

פולקסווגן גולף: 1.949

i30 יונדאי (cw והרגילה): 1.947

טויוטה c פריוס: 1.94818

פולקסווגן טיגואן: 1.928

i10 יונדאי: 1.92

ניסן לייף: 1.91008

פורד פוקוס: 1.90754

פורד פיאסטה: 1.89992

טויוטה יאריס: 1.87706

פורסם

אמנון, לא חבל לך על הזמן או שאתה עושה את זה לשם שעשוע בלבד?

ישבת פעם באדג'?

מרווח הרגליים באדג' פשוט עצום, אין בכלל מה להשוות ל-CX5 לדוגמה שלי אישית הרגישה דיי צפופה.

באמת שלא מבין את המוטיבציה שלך להשוואה הזו..

פורסם (נערך)

אלון מה נשמע?

אני מביא את הנתונים הללו, מאחר והם נתונים עובדתיים ככל נתון אחר שיצרני הרכבים מפרסמים, מידות פנים, הספקי מנוע ומומנט וכיוצ״ב.

אני פשוט רוצה לעורר מחשבות אצל קוראי הפורום ואולי לשבור מוסכמות שאינן נכונות.

ישבתי גם בפורד אדג׳ וגם בפורד אקספלורר, מדובר ברכבים מרווחים מאד ברוחב המרכב ובגובה וגם מרווחים מאד במרחב לרגליים, אבל אתה יודע מה, אולי הרושם הנ״ל גרם לנו לטעות במספרים העובדתיים והקורולה אכן מרווחת יותר מהם במרחב לרגליים, אני באמת לא יודע, גם אני בספק לגבי התאמת הנתונים הנ״ל למרווח בפועל, לפחות לגבי חלק מהמקרים ללא קשר אפילו לפרמטרים שציינתי של מבנה הדשבורד וכיוצ״ב שיכולים להשפיע על המרחב בפועל, אבל אני רק יודע שמדובר במספרים ונתונים עובדתיים ומנגד לנו יש רק תחושות.

כל אחד יכול לעשות עם הנתונים כראות עיניו :-)

פורסם

למה תחושות? עובדות..

הייתי בסוכנות של טויוטה, ישבתי בקורולה ואחר כך ישבתי בקאמרי (לי יש את הדגם הקודם אז רציתי להשוות לחדש שבעצם לא שונה כלל במרווח פנים).

אומנם ההבדל במרווח הברכיים לא היה תהומי כמו בעבר (בהשוואה לקורולה הקודמת) אך עדיין יש הבדל ניכר, באמת שאין מה להשוות.

מצד שני, אני חושב שמרווח הברכיים מוערך יתר על המידה, כבר מזמן רוב המשפחתומטיות ובטח שאלו בגודל מלא מספקות בגיזרה זו.

אותי הרבה יותר מעניין מרווח הכתפיים (רוחב הרכב), סידור המושבים (למשל המונדאו מאוד צפופה לשלושה מבוגרים מאחור והרגישה לי לא הרבה יותר מרווחת מפאביה) ומקום לכפות הרגליים מתחת למושב.

בנוסף, בכדי לשפר את מרווח הרגליים על הנייר לפעמים עושים מניפולציות במושב האחורי כך שזווית הגב תהייה ישרה יותר, ולא תמיד התוצאה נוחה.

בקיצור, אלו נתונים יבשים שלא אומרים הרבה.

• תוכן חדש...