Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4328 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנקודת המבט שלי לאחור הרכב שנסע אחרי נסע מהר וצמוד מדי והייתה לי הרגשה שהוא לא יספיק לבלום אם אצטרך לעצור במעבר החצייה מיד ביציאה ממעגל התנועה. הפלא ופלא זיהיתי מישהי שרוצה לחצות אז עצרתי עם סטייה קלה שמאלה בגלל ההרגשה שלי לגבי הרכב שאחרי. אני לא פוסל את האפשרות שהוא חשב שאני פונה שמאלה במעגל התנועה וגם אולי הסתרתי את הגברת שרצתה לחצות. בכל מקרה מה דעתכם? אתם נוקטים מדי פעם בצעדים דומים? או שאולי לא אכפת לכם כי הנהג מאחור בכל מקרה אשם?

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

כמובן שבודקים מה קורה מאחור.

בחוכמת הבדיעבד, היה עדיף שתעשה עוד סיבוב בכיכר מאשר מה שעשית.

לפי מה שנראה, הנהג מאחוריך כניראה היה בטוח שאתה פונה בכלל.

פורסם

בנקודה שהבחנתי בגברת כבר היה מאוחר מדי לפנות שמאלה בכל מקרה, ובוא לא נגזים כי לא הייתי סוטה לגמרי מכיוון הנסיעה שלי.

Just daily

פורסם

זאת כיכר, לעשות סיבוב בפנים לא מהווה סטייה מכיוון הנסיעה :-) .

בכל מקרה, כמו שכתבתי קודם, בשיפוט של בדיעבד, אני חושב שלא היית צריך לפעול כפי שפעלת.

אם ראית במראה כי מסוכן לך לעצור, היית צריך להמשיך לנסוע או לעשות סיבוב בכיכר.

פורסם

אני גם בעת עצירה מקפיד להיסתכל הרבה אחורה לראות שהנהג קולט שאני בולם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בעצירה כזו כמו שעשיתה אתה:

- מסתיר את הולכת הרגל מעיני הרכב שמאחוריך (והפוך).

- נותן זכות קדימה להולכת רגל, ולפי הסירטון רואים שהיא באה כבר לחצות את הכביש.

- הנהג מאחוריך מבולבל ומחליט לעקוף אותך תוך כדי שהוא כנראה לא מזהה את הבחורה.

אם הבחורה לא הייתה שמה לב לרכב העוקף (והיא כנראה לא הייתה רואה אותו אם היה מדובר באור יום) היה יכול להיווצר מצב לא נעים.

כמו שאומרים - אל תפתיע ואל תופתע. פה בילבלת את שני הצדדים.

נ.ב - מה יהיה עם הכביש הזה? יש עוד מקומות שאתה מבקר בהם חוץ מהכיכר הזו? :-P

פורסם (נערך)

בדיעבד קל להיות חכמים. עשית מה שהאינסטינקט שלך הורה לך לעשות מתוך מחשבה על הבטיחות שלך ושל הרכב שלך. בפועל, הולכת הרגל לא הבינה מה אתה עושה, הסתרת אותה והשארת נתיב יחסית מסוכן לרכבים אחרים לעבור מבלי שייראו אותה, ותיאורטית גם ייצרת לעצמך השתלבות חזרה בתנועה מעט בעייתית (התנועה נראית דלילה, אז זה לא היה באמת כזה סיפור, אבל עדיין).

מהזמן שלקח לרכב ההוא לעבור אותך לאחר שעצרת, לא נראה שהיתה לו בעיה לעצור בזמן אם היית עוצר כהלכה. זה נראה שהוא אפילו האט כשהוא לא הבין מה אתה עושה...

מן הסתם המטרה כאן היא לא להטיף לך מוסר, אלא ללמוד מהמקרה.

ממה שכתבת נראה שהבחנת ברכב הצמוד אליך עוד לפני שהבחנת בהולכת הרגל, וכנראה עוד לפני שבכלל נכנסת לכיכר. קודם כל, זה טוב וחשוב לשים לב למה שקורה מסביבך ומאחוריך בזמן נסיעה באופן כללי, ולא רק במילישניות של לפני עצירה, אז העירנות שלך כבר ראויה לציון.

מה שאני משתדלת לעשות במקרים כאלה (שרכב נצמד אליי יותר מדי) זה להאט בהדרגה ולמעשה לאלץ אותו לעקוף אותי (במידה ויש נתיב עקיפה), או לכל הפחות להאט כדי להכריח אותו להתאים את קצב הנסיעה שלו לקצב שאיתו אני מרגישה בנוח ובביטחון, ולא להיפך (במידה ואין נתיב עקיפה, ובעיקר כשמדובר בדרך עירונית עם מעברי חצייה, באמפרים או תנאים אחרים שעשויים לחייב אותי להאטה או עצירה פתאומיות). מצידי שיהיה מתוסכל ושיעקוף אותי בהזדמנות הראשונה שיש לו, אבל שלא אייצר סיטואציה מסוכנת רק כי "לא היה לי נעים".

הנקודה כאן היא לנסות לפתור את מצב ה"היצמדות" הזה לפני שמשהו אכן קורה בפועל.

עריכה אחרונה על ידי MiKa_P

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

כמובן שאם יש אפשרות להמנע מתאונה ע"י "תיקון טעויות" של נהגים שלא נוהגים בצורה בטוחה ונקיטת משנה זהירות נגדם יש לעשות זאת.

במקרה הזה פעלת לפי אינסטינקט כי, למרות שהסתכלת על המצב בצורה רחבה, היית יכול לנסות ולהסתכל עליו בצורה רחבה יותר:

אם היתה לך הרגשה שהנהג מאחוריך לא יספיק לבלום אם תצטרך לעצור להולך רגל ביציאה מהכיכר, למה לקחת את הסיכון שיהיה הולך רגל ולא להתכונן למקרה הגרוע ביותר? היית יכול להאט הרבה יותר לפני הכיכר בהדרגה כך שהנהג מאחורה יצליח להוריד את מהירותו בזמן ולא לגרום לתאונה.

עדיף לא להגיע למצב של פעולה באינסטינקט על הכביש. אפשר להמנע מזה ב-90% מהמקרים ע"י תכנון נכון של הנהיגה מראש.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

צריך להיות חכם לא צודק.

בוודאי שחשוב להיות מודע גם לתנועה מאחור.

במקרה הזה - נראה שבילבלת את המכונית שמאחוריך.

התאריך במצלמה שלך אינו נכון.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
מהזמן שלקח לרכב ההוא לעבור אותך לאחר שעצרת, לא נראה שהיתה לו בעיה לעצור בזמן אם היית עוצר כהלכה. זה נראה שהוא אפילו האט כשהוא לא הבין מה אתה עושה...

מה שאני משתדלת לעשות במקרים כאלה (שרכב נצמד אליי יותר מדי) זה להאט בהדרגה ולמעשה לאלץ אותו לעקוף אותי (במידה ויש נתיב עקיפה),

הוא ניסה לעצור כי לא הייתה לו ברירה אך לא הצליח, בסוף אני לא יודע איך אבל הצליח להשתחל מצד ימין.

הייתי קרוב מדי למעגל התנועה בשביל לאפשר לו לעקוף אותי ולהפריע לי בכניסה שלי למעגל התנועה.

במעגל התנועה הזה יש בעיה שאחרי הכניסה לא רואים מה קורה בצד שמאל:

Just daily

פורסם

אגב, כשמדברים בסלולרי, אפילו בדיבורית, מעקב מה קורה מאחור זה אחד הדברים הראשונים שמוותרים עליהם.

לא סתם ממליצים לא לדבר בזמן נהיגה אפילו בדיבורית.

לי אישית זה קרה, כשדיברתי בדיבורית (עם שתי ידיים על ההגה), בלמתי במעבר חצייה ורכב נכנס בי מאחור,טוטל לוסט,אני משוכנע שאם לא הייתי בטלפון והייתי יותר עירני ויכול למנוע את התאונה.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

אני תמיד שם לב לרכב שמאחוריי גם אם זאת אשמתו, עוגמת הנפש היא גדולה.

שבוע שעבר נסעתי בכביש החוף בשמאלי ואידיוט אחד על I20 חדשה שיחק משחק של להאיץ מהר ולדפוק ברקס חזק כמעט לפני שמגיע אליי.

עשה לי כך פעמיים, והורדתי אותי ממני ע"י מכה קטנה בברקס.

בפעם השלישית השתלב בינינו טנדר (כי שוב פעם הוא פתח פער עצום), רק שהפעם הוא לא הספיק לבלום ונכנס חזר בטנדר.

ממבט חטוף במראה ראיתי שהתרסק לו כל הפרונט: פנסים, מכנסה מנוע התקפל, פגוש.

אני תמיד מתכנן את המיקום שלי כך שהרכב שמאחוריי לא יהיה קרוב מדי , אם הוא מתקרב אז אני מאט וכך פותח "מקום לטעויות" ביני לבין הרכב שלפני.

נ.ב. קראתי את מה שכתבתי וזה נראה שנהיגה בכבישי הארץ זה מלחמה וצריך לתכנן אסטרטגיה על מנת לעבור אותה בשלום:roll:

פורסם

לפני כחודש אני עצרתי לפני מעבר חצייה ביציאה מהכיכר ומימין אחד הנהגים שלא שם לב שפשף את הפינה הימנית שלי.

מאז אני שם לב אפילו יותר לרכבים שנוסעים אחריי ואמורים לתת לי זכות קדימה.

הגאון עוד הגדיל ואמר שבגלל שזה ביציאה מכיכר לא הייתי צריך לעצור לפני המעבר בכדי לתת לאב וילד קטן באופניים לחצות, לך תבין...

• תוכן חדש...