Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

או שיש צורך בהוצאת רישיון בינלאומי כפי שנהוג בארצות אחרות?

נוסע לבקר את אחי. אנהג בגולף GTI שלו :twisted: (הייתי חייב להכניס קצת פלפל להודעה..)

תודה

פורסם

[h=4]פירוט המדינות המתירות נהיגת רכב פרטי ברישיון נהיגה ישראלי (ממוחשב עם תמונה)[/h] [TABLE=class: table-plainrows, width: 100%]

[TR]

[TH] שם המדינה[/TH]

[TH=align: right] הגבלות לנהיגה עם רישיון נהיגה ישראלי

[/TH]

[/TR]

[TR]

[TH] [/TH]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR=class: odd]

[TH]אוסטרליה[/TH]

[TD]לתקופה של 3 חודשים מיום הכניסה למדינה[/TD]

[/TR]

[TR]

[TH]איטליה[/TH]

[TD]לתקופה של 12 חודשים מיום הכניסה למדינה

[/TD]

[/TR]

[TH]אירלנד[/TH]

[TD]לתקופה של 12 חודשים מיום הכניסה למדינה[/TD]

[/TR]

[TR]

[TH]אל סלבדור[/TH]

[/TR]

[TH]ארה"ב[/TH]

[TD]לתקופה של 12 חודשים מיום הכניסה למדינה

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TH]בלגיה[/TH]

[TD]לתקופה של 6 חודשים מיום הכניסה למדינה[/TD]

[/TR]

[TH]בריטניה[/TH]

[/TR]

[TR]

[TH]גרמניה[/TH]

[/TR]

[TH]הולנד[/TH]

[/TR]

[TR]

[TH]הונגריה[/TH]

[TD]מגיל 18 ולתקופה של 12 חודשים מיום הכניסה למדינה[/TD]

[/TR]

[TH]נורבגיה[/TH]

[/TR]

[TR]

[TH]סינגפור[/TH]

[/TR]

[TH]ספרד[/TH]

[/TR]

[TR]

[TH]פורטוגל[/TH]

[/TR]

[TH]פינלנד[/TH]

[/TR]

[TR]

[TH]צ'כיה[/TH]

[/TR]

[TH]צרפת[/TH]

[/TR]

[TR]

[TH]קוסטה ריקה[/TH]

[/TR]

[TH]קפריסין[/TH]

[/TR]

[TR]

[TH]שבדיה[/TH]

[/TR]

[TH]שוויץ[/TH]

[/TR]

[TR]

[TH]תורכיה[/TH]

[/TR]

[/TABLE]

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

כמו שאמרו מעלי,הרשיון ישראלי מספיק...

אני חזרתי לפני שבוע מארה"ב ובזמן לקיחת הרכב מהרץ הם ביקשו לראות רשיון ישראלי,ובטעות הגשתי להם ת"ז (לא ישראלית) במקום הרשיון

והם אפילו לא שמו לב.

Vw Polo GTI

פורסם

אני לא מזמן חזרתי מארה''ב , הייתי שם 3 שבועות .

כמובן שמהתחלה ועד סוף הטיול שלי שם תיכננתי לראות כמה שיותר מארה''ב , כי זאת הפעם הראשונה שביקרתי שם .

וכמובן שאת כל הטיול , או לפחות 95% ממנו תיכננתי לעשות ברכב ולא בתחבורה ציבורית , טיסות פנים וכו' .

תוך 3 השבועות שהייתי שם , אני הצלחתי לנהוג ברכב כ-11,000 ק''מ , אני בעצמי לא מאמין לעצמי , זה ממש הרבה , אבל בזכות הטיול הזה , תוך 3 שבועות אני ראיתי דיי הרבה וביקרתי במקומות רבים , ממש תענוג .

אז כן , בארה''ב לא צריך שום רשיון נוסף או מיוחד חוץ מהרשיון הישראלי , ואפילו גם בקנדה , כי אני בטיול שלי גם חציתי את הגבול לקנדה , ברכב , וחזרתי חזרה משם לארה''ב ולא עשו לי שום בעיות .

בהצלחה וחופשה נעימה .

נ.ב. רק תיזהר לא להרביץ שם יותר מידי מהירויות (במיוחד שתנהג במשהו כמו ה-GTI) , וכמה שפחות תשתולל על הכביש , כי השוטרים שם הרבה יותר קשוחים משלנו , הקנסות יותר גדולים משלנו , וגם בקלות אפשר למצוא את עצמך מהר מאוד עם אזיקים בידיים לכיוון תחנת המשטרה , אם לא תציית לחוקי התנוע שלהם , ושם הם יודעים ''לעלות'' מהר מאוד על כאלו שמתחילים להשתולל בכבישים , הם יכולים לצוץ פשוט משום מקום שאתה אפילו לא תבין איך הם קלטו אותך .

זאת פשוט המלצה ממני שתשמור על עצמך שם , שוב פעם חופשה נעימה .

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם
אני לא מזמן חזרתי מארה''ב , הייתי שם 3 שבועות .

כמובן שמהתחלה ועד סוף הטיול שלי שם תיכננתי לראות כמה שיותר מארה''ב , כי זאת הפעם הראשונה שביקרתי שם .

וכמובן שאת כל הטיול , או לפחות 95% ממנו תיכננתי לעשות ברכב ולא בתחבורה ציבורית , טיסות פנים וכו' .

תוך 3 השבועות שהייתי שם , אני הצלחתי לנהוג ברכב כ-11,000 ק''מ , אני בעצמי לא מאמין לעצמי , זה ממש הרבה , אבל בזכות הטיול הזה , תוך 3 שבועות אני ראיתי דיי הרבה וביקרתי במקומות רבים , ממש תענוג .

אז כן , בארה''ב לא צריך שום רשיון נוסף או מיוחד חוץ מהרשיון הישראלי , ואפילו גם בקנדה , כי אני בטיול שלי גם חציתי את הגבול לקנדה , ברכב , וחזרתי חזרה משם לארה''ב ולא עשו לי שום בעיות .

בהצלחה וחופשה נעימה .

נ.ב. רק תיזהר לא להרביץ שם יותר מידי מהירויות (במיוחד שתנהג במשהו כמו ה-GTI) , וכמה שפחות תשתולל על הכביש , כי השוטרים שם הרבה יותר קשוחים משלנו , הקנסות יותר גדולים משלנו , וגם בקלות אפשר למצוא את עצמך מהר מאוד עם אזיקים בידיים לכיוון תחנת המשטרה , אם לא תציית לחוקי התנוע שלהם , ושם הם יודעים ''לעלות'' מהר מאוד על כאלו שמתחילים להשתולל בכבישים , הם יכולים לצוץ פשוט משום מקום שאתה אפילו לא תבין איך הם קלטו אותך .

תודה רבה על התגובה המפורטת.

אשתדל להתאפק ולהישאר שומר חוק בלי עבירות תנועה כמו שאני בארץ (:

פורסם

בגדול, אמור להספיק הרישיון הישראלי. אבל הנסיון שלי היה קצת שונה - נהגתי ברכב שכור עם בחור אמריקאי בקליפורניה (אזור לייק טאהו), עצר אותי שוטר שתפס אותי עם רדאר על מהירות (90 במקום 70 מייל אני חושב).

כשהראיתי לו את הרישיון הישראלי הוא הסתכל עליו בתמהון, ואמר לי שהרישיון הזה לא מוכר במדינת קליפורניה. כמובן שזה קשקוש אבל באותו רגע אין עם מי לדבר, אם הוא לא מכיר - אתה בבעיה. הוא דרש שהשותף שלי יעבור לנהוג ברכב, ושחרר אותי בלי דו"ח.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

https://www.youtube.com/watch?v=QR465HoCWFQ

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...