Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4308 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גם אם המקרה אמיתי וגם אם לא - אלו השלבים של קנייה מטרייד אין/מגרש

1. אין ספק שסוכנויות הטרייד אין/מכירה הגדולות עושות יד אחת עם מכוני הבדיקה על מנת להוציא טפסי בדיקה מופרכים בנתוניהם, ללא קצה קצהו של בדל של רבב, שגם רכב ממוזיאון מרצדס לא היה מקבל.

2. באמצעות דוח בדיקה מזויף זה (כן, כן, מזויף. אין מילה אחרת), ותוך שימוש בעובדה שהם "חברה גדולה ומכובדת" - הם מוכרים רכבים ללא נסיעת מבחן, ללא בדיקה של הלקוח, וללא שום גילוי נאות על עברו של הרכב, אחרי שהם לוקחים מאות שקלים כ"דמי רצינות" עבור גרירה/הספקה/הכנה של הרכב למכירה.

3. במהלך תהליך הרכישה מבטיחים כל הזמן שהלקוח יקבל את הרכב עם ספרי הרכב, רשימות הטיפולים, וכל שאר החומר.

4. במהלך הרכישה מבטיחים שהרכב ייצא מהם במצב של מאה אחוז. הכל תקין ומושלם. פשוט עולם נפלא.

מרגע מסירת הרכב מתחילות התופעות הבאות:

א. אין ספר טיפולים/ספר רכב. פשוט חסר. ואז מתחילים לחפש אותו.

במידה והלקוח אומר "טוב, לא חשוב, תשלחו לי את זה" - אין סיכוי שיקבל את הניירת. לא משנה כמה פניות יעשה.

במידה והלקוח אומר "אני לא יוצא מפה בלי זה" - מביאים לו פקס שרושם תאריך, ואיזה טיפול בוצע. ללא כל פירוט.

ב. נוסעים באוטו, ואפעס, לא הכל מושלם. האוטו מושך, המנוע מרעיש, האוטו צבוע באופן מחריד, לוחית ABS תלויה באוויר ושאר דפקטים.

כאן העקשנות חשובה - מי שנשאר בסוכנות ודורש שהכל יתוקן (שוב, אין מצב ש"הכל יתוקן", אבל בוא נגיד שזה חלק מהמשחק, הרי מוציאים מהם את הרכב במחיר דיי זול) - אזי הוא מופנה למוסך ל"בדיקה".

מן הסתם בבדיקה מתגלים דברים, הרבה דברים, שלא היו בדוח. סופריצה! (ברקסים גמורים, מיסב רועש, וכו' וכו')

חלק מהדברים הסוכנות תבצע הזמנה, והם יתוקנו כראוי! כל עוד אתה עקשן (...).

חלק אחר ינסו לטאטא/לדחוף באחריות אם הרכב עוד באחריות.

אם אתה לא עקשן, יוצא עם הרכב תוך הבטחה ש"נסתדר, יהיה בסדר" - לא תקבל שום תיקון, שום בדיקה ושום נעליים. ואם יתפוצץ לך צינור מים עליון 3 ימים אחרי שלקחת את הרכב התקין והמושלם שלך, וילך לך ראש מנוע, יגידו לך "במחיר שקיבלת אין אחריות..."

לכן, לאדם התמים, זה שלא עומד על המשמר ולא מוכן לנהל מלחמות - אסור לקנות מהחברות האלו רכב!.

חובב רכב שמבין דבר או שניים - בהחלט יכול, וכנראה שיוציא עסקה טובה.

לפותח השרשור, אם הסיפור אמיתי, לך לשמאי, תוציא דוח של מצב הרכב. אחר כך לך לעורך דין ואיים בתביעה תוך צירוף דוח השמאי והוכחה שהוא סותר את הגילוי הנאות שנמסר לך. אל תוציא כסף שלך על תקלות שהיו ברכב!

בהצלחה.

כמה שאתה צודק במה שרשמת.

קניית רכב מצריכה לדעת טוב מה לבדוק, היכן, כיצד להתמקח ועל מה. והכי חשוב לא להתפתות לקנות רב לפני שבדקנו אותו.

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עצם העובדה שהרכב נבדק עם 3K פחות מאשר כשנמכר מרמז על זה שהבדיקה שראה פלוני היא אותה בדיקה שהם בעצם ביצעו בזמן הקניה, לפחות זה מה שאני מבין מזה.

ברור לי שיש פה מחדל, אבל האשמה היא לא בלעדית של קרסו ט.א, יש המון אשמה תורמת מצד כל מי שנגע בדבר.

פעם נוכחתי בבדיקת רכב של אחד מחברי. הבעלים המקורי של הרכב (נגיד שמיובא ע"י יבואן X) מקושר לא רע לסוכנות או היבואן עצמו, הציע לבעלים של מכון הבדיקה אולי לקשר אותו לאותו יבואן X שנמצא לא רחוק ממנו באיזור תעשייה, כדי שהם יתחילו לבדוק את הרכבים אצלו. הבחור ענה לו במפורש: "לא, כי אני לא מכון לכתוב דברים שהם רוצים שאני אכתוב, הבנת?"

למען הסר ספק, לא מדובר בקרסו, אבל כמובן שלא אציין את שם היבואן כי אין בידיי הוכחות מלבד מה ששמעתי.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

פותח השרשור,

אם חשבת שהסיפור שלך עם קרסו הוא כאב ראש גדול, לך תבקש נסיעת מבחן על רנו מגאן ספורט..... :lol:

וברצינות,

אני נוטה לשער שהדלקת את עצמך על הרכישה שפשוט שכחת לבדוק מה אתה רוכב, אפילו לא קיבלת חתול בשק אלא כנראה איזו חולדה בשק.

אבל,

זה עדיין לא פותר את קרסו מחובת הדיווח שלהם לגבי מצבו ותקינותו של הרכב.

יש לך את הפרטים של אותו סוכן מכירות?

תתחיל ללחוץ בכיוון הזה שהוא הטעה אותך לגבי מצבו של הרכב וטען שהתקלה היחידה ברכב היא אותו כיוון פרונט.

בהנחה ודברייך אמת הם, קשה לי לדמיין סיטואציה בה לא תקבל את המגיע לך, אני מניח שאם תפנה למישור המשפטי יש סבירות לא נמוכה שבית המשפט יפסוק לטובתך, שוב, בהנחה ודברייך אכן אמת.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אני מדבר על הבדיקה שהם עושים כשהם מקבלים את הרכב.

לצורך העניין בשלב שהם נותנים לך הצעה לטרייד אין בסוכנות על רכב חדש, נציג מטעמם נוסע אתך למכון הקרוב ובודקים את הרכב כמו שקונה רגיל היה בודק.

על מה שלא תקין - מורידים.

אין שום רציונאל שהבדיקה הזאת תהיה "נקייה במיוחד", ההפך, כמה שיותר מלוכלך יותר טוב.

אם בבדיקה הזאת היה רשום שהסרן הקדמי דפוק הם היו מורידים לבעל של המאזדה את המכנסיים.

מאחר והדבר היחיד שהיה רשום זה לבצע יישור פרונט אני מפנה אצבע מאשימה כלפי הבוחן שבדק והמעיט בחומרת התקלה.

כשאני עשיתי טרייד אין בקרסו (מסרתי את הרכב שלי לטרייד אין וקניתי חדש) הם שלחו אותי לעשות בדיקה איפה שאני רוצה. אני עשיתי את הבדיקה, לא שאלו אותי עבור מי היא וטופס בדיקה היה על שמי ולא על שם קרסו. בבדיקה טענו לבולם זעזועים נוזל והטרייד דרש תיקון לפני הקבלה. למזלי הסוכנות היא גם המוסך בו אני מטפל והם יודעים איך הרכב מטופל אז הרימו על הליפט, ראו שהבולם תקין ואישרו תקינות לטרייד אין.

גם בלובינסקי טרייד כשקניתי את הרכב של אשתי הוצגה לי הבדיקה של המסירה לטרייד שהיא על שם הבעלים הרשום של הרכב וקרוב מאוד לתאריך של המסירה לטרייד (וגם הקילומטרז' תאם בסטייה של כמה עשרות קילומטרים).

בבדיקה כזו גם אם הטרייד מרמה אז האינטרס שלו הוא להכניס דברים שלא קיימים כדי לקנות בזול.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
גם אם המקרה אמיתי וגם אם לא - אלו השלבים של קנייה מטרייד אין/מגרש

1. אין ספק שסוכנויות הטרייד אין/מכירה הגדולות עושות יד אחת עם מכוני הבדיקה על מנת להוציא טפסי בדיקה מופרכים בנתוניהם, ללא קצה קצהו של בדל של רבב, שגם רכב ממוזיאון מרצדס לא היה מקבל.

2. באמצעות דוח בדיקה מזויף זה (כן, כן, מזויף. אין מילה אחרת), ותוך שימוש בעובדה שהם "חברה גדולה ומכובדת" - הם מוכרים רכבים ללא נסיעת מבחן, ללא בדיקה של הלקוח, וללא שום גילוי נאות על עברו של הרכב, אחרי שהם לוקחים מאות שקלים כ"דמי רצינות" עבור גרירה/הספקה/הכנה של הרכב למכירה.

3. במהלך תהליך הרכישה מבטיחים כל הזמן שהלקוח יקבל את הרכב עם ספרי הרכב, רשימות הטיפולים, וכל שאר החומר.

4. במהלך הרכישה מבטיחים שהרכב ייצא מהם במצב של מאה אחוז. הכל תקין ומושלם. פשוט עולם נפלא.

מרגע מסירת הרכב מתחילות התופעות הבאות:

א. אין ספר טיפולים/ספר רכב. פשוט חסר. ואז מתחילים לחפש אותו.

במידה והלקוח אומר "טוב, לא חשוב, תשלחו לי את זה" - אין סיכוי שיקבל את הניירת. לא משנה כמה פניות יעשה.

במידה והלקוח אומר "אני לא יוצא מפה בלי זה" - מביאים לו פקס שרושם תאריך, ואיזה טיפול בוצע. ללא כל פירוט.

ב. נוסעים באוטו, ואפעס, לא הכל מושלם. האוטו מושך, המנוע מרעיש, האוטו צבוע באופן מחריד, לוחית ABS תלויה באוויר ושאר דפקטים.

כאן העקשנות חשובה - מי שנשאר בסוכנות ודורש שהכל יתוקן (שוב, אין מצב ש"הכל יתוקן", אבל בוא נגיד שזה חלק מהמשחק, הרי מוציאים מהם את הרכב במחיר דיי זול) - אזי הוא מופנה למוסך ל"בדיקה".

מן הסתם בבדיקה מתגלים דברים, הרבה דברים, שלא היו בדוח. סופריצה! (ברקסים גמורים, מיסב רועש, וכו' וכו')

חלק מהדברים הסוכנות תבצע הזמנה, והם יתוקנו כראוי! כל עוד אתה עקשן (...).

חלק אחר ינסו לטאטא/לדחוף באחריות אם הרכב עוד באחריות.

אם אתה לא עקשן, יוצא עם הרכב תוך הבטחה ש"נסתדר, יהיה בסדר" - לא תקבל שום תיקון, שום בדיקה ושום נעליים. ואם יתפוצץ לך צינור מים עליון 3 ימים אחרי שלקחת את הרכב התקין והמושלם שלך, וילך לך ראש מנוע, יגידו לך "במחיר שקיבלת אין אחריות..."

לכן, לאדם התמים, זה שלא עומד על המשמר ולא מוכן לנהל מלחמות - אסור לקנות מהחברות האלו רכב!.

חובב רכב שמבין דבר או שניים - בהחלט יכול, וכנראה שיוציא עסקה טובה.

לפותח השרשור, אם הסיפור אמיתי, לך לשמאי, תוציא דוח של מצב הרכב. אחר כך לך לעורך דין ואיים בתביעה תוך צירוף דוח השמאי והוכחה שהוא סותר את הגילוי הנאות שנמסר לך. אל תוציא כסף שלך על תקלות שהיו ברכב!

בהצלחה.

המדריך לקונה הליסינג/מגרש ככ נכון ומדויק , מנסיון קרוב מאוד , לאחר בחירת הרכב התגלו ריגקטים ממכון הבדיקה וכולם תוקנו כמו שצריך .

• תוכן חדש...