Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתור מי שעובד במכירת רכב מיד שנייה אומר שבטוח יש צד שני לסיפור.

קודם כל אציין לרעה את מחלקת התפעול שלא מצליחה לאתר את התקלה. מצד שני אף אחד מאיתנו מלבד פותח השרשור לא יודע לומר עד כמה הרעידות חזקות ומורגשות. יכול להיות שזהו דבר נורמלי ברכב, שמפריע במיוחד לפותח השרשור.

עצם העובדה שהרכב היה אצל קרסו כמה ימים מראה על הנכונות לעשות משהו בנידון. לא לשכוח שיש חברות שזורקות את הלקוח ממחלקת השירות גם אם הוא קנה רכב חדש מהניילון לפני שבוע ( צ'מפיון והגלגל הסורר ).

מהצד של הלקוח זה באמת נראה לא טוב. אך איננו יודעים את כל הסיפור.

לתביעות לא הייתי נכנס, כי אני בטוח שחתמת במעמד רכישת הרכב שאין לך טענות כלפי החברה לגבי מצב הרכב, וכי לא לקחת את הרכב לבדיקה ( טופס גילוי נאות ).

מה שכן, הייתי מאיים לפרסם את המקרה באתרים מובילים ברשת - מה שיפגע בשמם הטוב. אבל שוב, רק אם באמת מדובר על סיפור כזה חריג.

הכל נכון חוץ מפרט אחד קטן שהוא חובת הגילוי הנאות.

מעבר לזה כשאתה קונה רכב מטרייד אין המינימום שעושים זה להתקשר לבעלים הקודם של הרכב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כשאתה קונה רכב מטרייד אין המינימום שעושים זה להתקשר לבעלים הקודם של הרכב.

המינימום זה לבצע נסיעת מבחן ובדיקה, להתקשר לבעלים הקודמים זאת כבר "הגדלת ראש" ממדרגה נוספת.

זה מובן מאליו לכל חבר פורום, הבעיה היא שזה לא ככה עבור כל אזרחי ישראל. חלקם עדיין לא מודעים לקומבינות ורמאויות בתחום הרכב בין אם מדובר בטרייד אין של יבואן רשמי או מגרש "א.א. טרייד אין ובניו" באיזור תעשייה הקרוב לביתך.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

נסיעת מבחן זה הדבר הכי בסיסי כי זה כמו למדוד נעל לפני שאת קונה אותה וזה לא משנה אם מדובר ברכב חדש מהנילונים או רכב בן 20.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אולי הוא ידע. פשוט יש אנשים שמגיעים למקום מסודר שמשדר אמינות וסוכן נחמד שמשדר ידע ובקיאות (ולא תמיד הוא האשם) ונשבים בקסם המקום. אנשים כאלה הם אלה שזוכים בהשחלה בד"כ. עצוב אבל נכון.

פורסם
אולי הוא ידע. פשוט יש אנשים שמגיעים למקום מסודר שמשדר אמינות וסוכן נחמד שמשדר ידע ובקיאות (ולא תמיד הוא האשם) ונשבים בקסם המקום. אנשים כאלה הם אלה שזוכים בהשחלה בד"כ. עצוב אבל נכון.

בואנה הם לא לומדים הרמאים.

קרסו כבר הפסידו במשפט כזה:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000939571

http://www.thecar.co.il/archives/4496

פרטים בפרטי (

פורסם

גילוי נאות הוא חובה על פי החוק. קשה לי להאמין שחברה כמו קרסו תיקח על עצמה לעבור על החוק. יש לה יותר מדי מה להפסיד. ממליץ ללקוח לקרוא טוב את הסכם המכירה והמסירה. אם הוא מתקשה - הוא מוזמן להעלות לפה על מנת שנבחן אותו.

פורסם

מוזר לי שכולם מאשימים את קרסו ט.א כאילו הם ביודעין הסתירו מידע על הרכב הזה, יש למישהו הוכחה לזה?

קרסו קיבלו את המאזדה2 עם טופס בדיקה שהם עצמם ביצעו, בטופס רשום לעשות כיוון פרונט (אני מנחש), לא רשום שום דבר על תושבות\היגוי\סרנים\לא-יודע-מה שבורות.

אם היה רשום מן הסתם הם היו מורידים את ההצעה שלהם על הרכב הזה ומתקנים בהתאם, איזה סיבה יש להם לשים רכב "שבור" במגרש? הם צריכים את כאב הראש שמגיע עם קונה של רכב כזה? בוודאי שלא.

אם צריך להאשים כאן מישהו אז זה המכון שהם עובדים אתו.

אני בצורה דומה מאוד "הרווחתי" קצה שלדה ברכב הראשון שלי. (בקניה - טופס נקי, במכירה - קצה שלדה, לא עשיתי שום תאונה, השוני נבע בגלל מכונים בדיקה שונים)

ובכלל אני לא מבין איך אנשים מוציאים עשרות אלפי שקלים בלי לבדוק את הרכב או לנהוג בו לכל הפחות.

לא מקבל את התירוץ הזה ש"באנו למגרש גדול של יבואן גדול ולכל העובדים היו עניבות ונעליים של האש פאפיז".

נכון שאפשר לסמוך עליהם קצת יותר מאשר על המגרש של ערוסי, אבל עדיין מוטלת חובה על הקונה לבדוק כל דבר בשבע עיניים, עידן התמימות תם מזמן.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

המגרש של ערוסי

בוא לא נלכלך על ערוסי. לערוסי יש כבוד. :lol:

וברצינות עכשו,אתה מדבר על הבדיקה שקרסו או כל מגרש אחר ביצע לצורך העניין?

בצורה שיטתית וסדרתית יוצאות למגרשים האלה בדיקות של רכבים עם 100K +- שכל הבדיקה מסומנת בV למעט שלדה\מרכב ששם רשום "שריטות,הוחלפו חלקי פח", בסעיף מנוע "לבדוק ביצוע טיימינג" ובסעיף בלמים "לפרק גלגלים לבדיקה".

בואו לא נהיה תמימים. זאת לא בדיקה אוקיי? וספק רב אם הרכבים האלה בכלל מגיעים פיזית למכונים שחתומים על הבדיקות האלה.

אולי לאדם הדיוט זאת נראת כמו בדיקה מצוינת, אבל לכל אחד עם טיפה הבנה זה צורח קומבינה ורמאות.

V5

פורסם

אני מדבר על הבדיקה שהם עושים כשהם מקבלים את הרכב.

לצורך העניין בשלב שהם נותנים לך הצעה לטרייד אין בסוכנות על רכב חדש, נציג מטעמם נוסע אתך למכון הקרוב ובודקים את הרכב כמו שקונה רגיל היה בודק.

על מה שלא תקין - מורידים.

אין שום רציונאל שהבדיקה הזאת תהיה "נקייה במיוחד", ההפך, כמה שיותר מלוכלך יותר טוב.

אם בבדיקה הזאת היה רשום שהסרן הקדמי דפוק הם היו מורידים לבעל של המאזדה את המכנסיים.

מאחר והדבר היחיד שהיה רשום זה לבצע יישור פרונט אני מפנה אצבע מאשימה כלפי הבוחן שבדק והמעיט בחומרת התקלה.

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

לא יודע, ממה שיצא לי להתעסק עם הטרייד אינים הם לא מי יודע מה מתעמקים בבדיקה משל עצמם.

רציתי פעם לקנות VW חדשה, אז באתי לאוטודיל לקבל הצעה על פולו שהייתה לי. אמר לי הנציג שם "אני נותן לך 18 בלי בדיקה בלי כלום,אם מתאים לך תחזור לסוכנות ותפתח הזמנה"

את אותה פולו גם קניתי באוטודיל. שאלתי אותם אם יש להם בדיקה של הרכב או משהו... אמרו לי "לא יודעים,אין כלום.. קח את האוטו תבדוק אותו איפה שאתה רוצה"

כשמכרתי איזה אוטו (אני כבר לא זוכר מה בדיוק,אולי את הפורד שהיתה עד לא מזמן) התקשרו אליי מפיאט... אמרו לי שיש להם מבצע, אתה קונה פיאט חדשה ומקבל מחירון +10% על הרכב שלך בלי בדיקה! משתלם. רק שלא רציתי פיאט אז סירבתי בנימוס.

V5

פורסם
מוזר לי שכולם מאשימים את קרסו ט.א כאילו הם ביודעין הסתירו מידע על הרכב הזה, יש למישהו הוכחה לזה?

קרסו קיבלו את המאזדה2 עם טופס בדיקה שהם עצמם ביצעו, בטופס רשום לעשות כיוון פרונט (אני מנחש), לא רשום שום דבר על תושבות\היגוי\סרנים\לא-יודע-מה שבורות.

אם היה רשום מן הסתם הם היו מורידים את ההצעה שלהם על הרכב הזה ומתקנים בהתאם, איזה סיבה יש להם לשים רכב "שבור" במגרש? הם צריכים את כאב הראש שמגיע עם קונה של רכב כזה? בוודאי שלא.

פה אתה יוצא מנקודת הנחה שטופס הבדיקה שהראו לקונה זה אותו אחד שהם קיבלו ממכון הבדיקה כשהם קיבלו את הרכב לטרייד, אולי הם כן הורידו לבעל המאזדה המקורי את המכנסיים במחיר? אף אחד כאן לא יודע באיזה סכום הוא זוכה.

נכון, יש סוכנויות טרייד אין שמקבלות ומוכרות את הרכבים עם אותו טופס בדיקה, אני יודעת בוודאות שיש לפחות אחת כזאת, אבל מחשבה שכל סוכנות שמציגה בפני הקונה טופס כולו V אחד גדול חוץ משריטות בפגושים מציגה טופס בדיקה אמיתי שלפיו היא זיכתה את הבעלים הקודמים של הרכב היא קצת נאיבית. (הכתבות שצורפו עם המשפט שקרסו טרייד אין הפסידו רק מוכיחות את הנקודה, כנראה שלט"א כאב הראש משתלם).

לגבי התיקונים, לפני כחודש וחצי יצא לי להתעניין בכמה רכבי רנו שנת 2008 בקרסו טרייד אין ונאמר לי שהרכבים נמכרים as is ללא תיקונים או מתן אחריות, אפילו ללא הכנה קוסמטית (אתה מוזמן לקפוץ לסוכנות שלהם בצ. וולקן ולראות באיזה מצב הרכבים שם), ככה שאני לא רואה סיבה שישקיעו בתיקונים של רכבי מאזדה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

עצם העובדה שהרכב נבדק עם 3K פחות מאשר כשנמכר מרמז על זה שהבדיקה שראה פלוני היא אותה בדיקה שהם בעצם ביצעו בזמן הקניה, לפחות זה מה שאני מבין מזה.

ברור לי שיש פה מחדל, אבל האשמה היא לא בלעדית של קרסו ט.א, יש המון אשמה תורמת מצד כל מי שנגע בדבר.

• תוכן חדש...