Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4306 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי רשיון כבר כמה שנים טובות, וחשבתי לשפר קצת את קישורי הנהיגה שלי. קראתי על קורסי נהיגה מתקדמת שונים, יש קורסים קבוצתיים, אישיים, על רכב ספורט של החברה וכו׳, ואני לא בטוח איזה קורס מתאים לי.

ואם זה חשוב לבחירה, הרכב שלי הוא הונדה סיויק הצ׳בק.

מה מלמדים בכל אחד מהקורסים האלו?

וגם איזה נזק יכול להגרם לרכב כתוצאה מהקורס? (אני שומר עליו בקנאות).

האם פגיעה בקונוס משאירה שריטה בצבע או מכה בפח/בפגוש? :)

פורסם

לשאלתך - כן, משאיר סימנים, עד כמה איני יודע.

ממליץ בלב שלם על קונדסון, קורס אישי על הרכב שלך.

בקורסים קבוצתיים אתה משלם את אותו הסכום אם לא יותר, יושב בכיתה ושומע הרצאה ובסוף נוהג 20 דקות (כך קורה בכל שרשור שנתקלתי בו על קורס קבוצתי).

העניין של רכב ספורט של החברה זה סתם גימיק לדעתי, אתה נוסע על רכב שאין לך סיכוי להגיע להתחלה של השליטה על היכולות שלו, במיוחד בזמן נסיעה קצר מדי, וגם התועלת מוטלת בספק.

בקורס המטרה היא לשפר את יכולותיך ולא להלהיב אותך על הרכב שאתה נוסע בו (אל תדאג, יהיה לך מספיק התלהבות ממה שתלמד) ולכן כל עוד אין לך בעיית רחמים על מנוע הרכב שלך הוא יספיק.

אני ממליץ שתחפש אחורה בפורום, היו לא מעט דיונים על כך כולל את החוות דעת שלי פעמיים.

פורסם

מה עושים בקורסים האלו שצריך שלא תהיה בעיית רחמים על המנוע?! פחדתי משריטות בצבע, אם זה יכול להרוס את המנוע אז זה כבר ממש מדאיג

פורסם

לא זאת הכוונה שלי, שום דבר לא יהרס.

הכוונה היא שהמנוע יטייל בסל"דים הגבוהים והברקסים יעבדו חזק, זה המאפיין של הנהיגה ספורטיבית, פול ברקס ופול גז, אין באמצע.

אם אין לך בעיה עם זה שהרכב שלך יעבור את זה, אז סע ברכה.

זה לא הורס אלא רק שחיקה מוגברת, זה פשוט ללמוד לנצל את האוטו למקסימום.

פורסם

אני הייתי בקורס כזה אצל אחת החברות המובילות ובעקרון בשלב זה הייתי אומר שהייתי נמנע מזה. לא שהייתי נמנע מקורס. פשוט אני סבור שהתכנים המועברים אינם מועילים ועלולים לגרום לך לחשוב שהם תחליף לדברים אחרים.

בעיני מה שיתרום בצורה הטובה ביותר לנהיגה איכותית ובטוחה זה לא התמודדות עם מצבי קיצון דווקא אלא הימנעות מהם ודווקא כישורים כאלה נלמדים בשיעורי נהיגה. אני חושב שנהיגה עירנית ושקולה, תוך צפיה לרחוק, התבוננות במראות, איתותים, הימנעות מהסחות דעת (טלפון וכיו"ב), אמורים למנוע ממך מלכתחילה להגיע למצבי קיצון (שעל ההתמודדות עם מצבים כאלה בי"ס לנהיגה מתקדמת מתיימר ללמד בשעות בודדות - לא נראה לי אפשרי).

אני חושב שדווקא המדינה צריכה לחייב כל נהג לעבור קורס שיכלול בדיקת תקינות רכב בסיסית והדברים שציינתי לעיל, עם מבחן כתנאי לחידוש רישיון. הנהיגה בישראל מאוד מאוד מכוערת, לא בטוחה ולא שקולה ואני לא חושב שכמה בלימות חירום עם סיבוב פותרות את הבעיה.

אני כמובן מדבר על בית ספר לנהיגה מתקדמת ספציפי שהייתי בו ולא עברתי בכולם, ככה שאולי יש בתי ספר כאלה שכן היו מרצים אותי מבחינה הזו.

פורסם

כמו שצייינת - "בית ספר".

אתה מוזמן לקרוא שרשורים בעבר ולהבין מה פיספסת.

כשאתה עובר קורס אחד על אחד אתה לומד אינטנסיבית במשך 6-7 שעות בתרגולים בפועל (סליחה, שעת אחת במצטבר מתוך השעות האלו הם על נייר כדי שתבין את הרקע למה שאתה הולך ללמוד בפועל) את כל מה שאמרת.

בין היתר, כיוון מראות (מה התבוננות נותנת אם הם לא מכוונים כמו שצריך? והרי מורה נהיגה לא מלמד אותך את זה), צפיה לרחוק, ותכנון מקדים.

איתותים - סלח לי, אבל אם לא למדת בשיעור הנהיגה הראשון שצריך לאותת, היה לך מורה דפוק.

אחרי שלמדת את כל אלו, אתה לומד איך להתמודד עם מצבי קיצון. אתה לא יכול להגיד שזה לא חשוב כי אתה לא הנהג היחידי בכביש ותמיד יכולים להיות מצבים שהם מעבר לשליטתך.

שילוב הלמידה של כל הנ"ל ועוד, יהפכו אותך לנהג טוב יותר, מודע יותר ובטוח יותר, עד כאן הסתיים החלק "הבטיחותי" של הקורס.

החלק השני (וכל שאר ההמשך) כולל נהיגה ספורטיבית שהוא מתבסס כמובן על החלק הראשון. ויש אנשים (אולי אתה לא ביניהם) שזה מהות הפאן בקרוס מסוג כזה.

כמכלול אתה מקבל כלים חשובים שאין להם תחליף לא משנה כמה לא תתעסק עם הטלפון/רדיו/ריבים עם חברה שלך וכמה תסתכל במראות (הכנראה לא מכוונות).

פורסם

אני ציינתי שהייתי בבית ספר לנהיגה מתקדמת ותיארתי את העמדה שלי מנקודה זו ומכאן שזה לא שולל את האפשרות שיכולות להיות אופציות אחרות טובות יותר ללימוד נהיגה מתקדמת.

אתה מפספס נקודה אחרת. באותם קורסים מתעניינים חובבי נהיגה למיניהם, לא נהגים מן השורה וחובבי נהיגה למיניהם כמו עבדך הנאמן בין היתר לא זקוקים לקורס כזה כדי לדעת לכוון נכון את המראה. כך גם הם לא צריכים את הקורס כדי לנפח לחץ אוויר נכון. את מרבית הנהגים זה לא מעניין וחבל.

כל הדברים שתיארתי (צפיה לרחוק, איתותים וכיו"ב) נלמדו בשיעורי נהיגה ונלמדים בשיעורי נהיגה שכן בלעדיהם לא ניתן לעבור את הטסט, רק שביומיום אנשים לא מקיימים את ההרגלים האלו, אחרת כמעט כל התאונות היו נמנעות. אף אחד לא מצפה לנהיגה איטית והססנית כמו בטסט (שבעיני היא נובעת בין היתר מכך שהמורה שיושב מולך לא מאפשר לך מעבר לכך כי זו אחריות שלו והוא פוחד), אבל כן - כל אותם דברים שלומדים בשיעורי נהיגה הם חשובים ליומיום.

אני לא חולק על זה שלאנשים שהשתתפו במירוצי מכוניות יש יכולות תמרון מצוינות ברכב, אבל אני לא רואה כיצד מעבירים את אותו ניסיון בזמן קצר, מה גם שבנהיגה יומיומית אנחנו לא במירוץ ולכן כמו שאמרתי, אני חושב שהדגש צריך להיות על "איך לא להגיע למצב קיצון" מאשר "איך להתמודד עם מצב קיצון" שכן גם אם תלמד איך להתמודד עם מצב קיצון, מסופקני שתדע לעשות את הפעולה הנכונה במידת הצורך.

כמו שצייינת - "בית ספר".

אתה מוזמן לקרוא שרשורים בעבר ולהבין מה פיספסת.

כשאתה עובר קורס אחד על אחד אתה לומד אינטנסיבית במשך 6-7 שעות בתרגולים בפועל (סליחה, שעת אחת במצטבר מתוך השעות האלו הם על נייר כדי שתבין את הרקע למה שאתה הולך ללמוד בפועל) את כל מה שאמרת.

בין היתר, כיוון מראות (מה התבוננות נותנת אם הם לא מכוונים כמו שצריך? והרי מורה נהיגה לא מלמד אותך את זה), צפיה לרחוק, ותכנון מקדים.

איתותים - סלח לי, אבל אם לא למדת בשיעור הנהיגה הראשון שצריך לאותת, היה לך מורה דפוק.

אחרי שלמדת את כל אלו, אתה לומד איך להתמודד עם מצבי קיצון. אתה לא יכול להגיד שזה לא חשוב כי אתה לא הנהג היחידי בכביש ותמיד יכולים להיות מצבים שהם מעבר לשליטתך.

שילוב הלמידה של כל הנ"ל ועוד, יהפכו אותך לנהג טוב יותר, מודע יותר ובטוח יותר, עד כאן הסתיים החלק "הבטיחותי" של הקורס.

החלק השני (וכל שאר ההמשך) כולל נהיגה ספורטיבית שהוא מתבסס כמובן על החלק הראשון. ויש אנשים (אולי אתה לא ביניהם) שזה מהות הפאן בקרוס מסוג כזה.

כמכלול אתה מקבל כלים חשובים שאין להם תחליף לא משנה כמה לא תתעסק עם הטלפון/רדיו/ריבים עם חברה שלך וכמה תסתכל במראות (הכנראה לא מכוונות).

פורסם
אני הייתי בקורס כזה אצל אחת החברות המובילות ובעקרון בשלב זה הייתי אומר שהייתי נמנע מזה. לא שהייתי נמנע מקורס. פשוט אני סבור שהתכנים המועברים אינם מועילים ועלולים לגרום לך לחשוב שהם תחליף לדברים אחרים.

בעיני מה שיתרום בצורה הטובה ביותר לנהיגה איכותית ובטוחה זה לא התמודדות עם מצבי קיצון דווקא אלא הימנעות מהם ודווקא כישורים כאלה נלמדים בשיעורי נהיגה. אני חושב שנהיגה עירנית ושקולה, תוך צפיה לרחוק, התבוננות במראות, איתותים, הימנעות מהסחות דעת (טלפון וכיו"ב), אמורים למנוע ממך מלכתחילה להגיע למצבי קיצון (שעל ההתמודדות עם מצבים כאלה בי"ס לנהיגה מתקדמת מתיימר ללמד בשעות בודדות - לא נראה לי אפשרי).

אני חושב שדווקא המדינה צריכה לחייב כל נהג לעבור קורס שיכלול בדיקת תקינות רכב בסיסית והדברים שציינתי לעיל, עם מבחן כתנאי לחידוש רישיון. הנהיגה בישראל מאוד מאוד מכוערת, לא בטוחה ולא שקולה ואני לא חושב שכמה בלימות חירום עם סיבוב פותרות את הבעיה.

אני כמובן מדבר על בית ספר לנהיגה מתקדמת ספציפי שהייתי בו ולא עברתי בכולם, ככה שאולי יש בתי ספר כאלה שכן היו מרצים אותי מבחינה הזו.

אני דווקא רואה את זה אחרת, בשנה האחרונה עברתי שני קורסים בשתיים מהחברות המובילות בתחום- אלטרנתיבי ומסלולים, שתיהן חברות

בעלות תורת עבודה מאוד מקצועית, איכותית, בטיחותית ובעיקר מהנה. השאלה המרכזית היא- מה המטרה בקורס שכזה? למשל:

באלטרנתיבי- עברתי את הקורס הראשון, קורס נהיגה מתקדמת בסיסי בן 8 שעות, הקורס כלל הרצאה תיאורטית לא ארוכה אך

חיונית ומעניינת. בחלק הראשון של הקורס בוצע תרגול מעשי של מספר אלמנטים בסיסיים כגון בלימה נכונה בכביש יבש ורטוב ואיך

מתפקדים במצב של החלקה כתוצאה מבלימה אגרסיבית ברטוב. תרגול של היגוי יתר ותת היגוי, כמו העברות משקל כחלק מהבנת המושגים

הללו. זו המסה העיקרית של היום, כשאני יכול להבטיח לך שהתרגולים בוצעו בצורה שלא הותירה מקום לשאלות לאחר מכן. בסוף היום בוצע

תרגול של מיני ג'ימקנה- נסיעה במסלול היטולי מהנה תוך תרגול קצת יותר קיצוני של התכנים שנלמדו בליווי מדידה של זמני הקפה- כיף אדיר.

לעומת זאת, במסלולים לקחתי קורס מתקדם יותר- אימון אישי בנהיגה ספורטיבית עם מדריך בכיר, וכשאני אומר בכיר אני מתכוון למדריך

שבין היתר משמש כאורח במערכת וואלה רכב וכדומה, אשר בעברו היה נהג מירוצים מקצועי. כאן אתה כבר תלמד איך לנהוג באופן ספורטיבי

בכבישים מפותלים, תוך ניצול מקסימאלי של יכולות הרכב. מאוד מלמד ומעניין, זה אמנם היה קצר יותר (ויקר יותר) וארך 4 שעות אך

גם אינטנסיבי יותר, אציין שאין להשוות בין הקורסים, אלה קורסים שונים. לצורך העניין באלטרנתיבי קיים קורס מקביל לאימון האישי שעברתי

במסלולים, ולהיפך, במסלולים קיים קורס מקביל לקורס הבסיסי יותר שעברתי באלטרנתיבי.

אינני בא ליחצן אף אחת מהחברות( אם כבר אז את שתיהן) אלא להציג את האופציות שבהן אני התנסיתי. אני יכול לומר: א. שמסלולים

יקרים יותר, אך גם "נחשבים" למקצוענים יותר, ואני נזהר בדבריי כי באלטרנתיבי יש מדריכי נהיגה מתקדמת/ספורטיבית מאוד מקצוענים

רק שמסלולים היא חברה מוחצנת יותר וממוסדת יותר אפשר לומר, ויש בה קבוצה של נהגים בכירים עם ניסיון מאוד עשיר בעיקר בחו"ל.

אני חושב שכל אדם שהתחום מעניין אותו ורוצה לרכוש כלים בכדי ללמוד לנהוג בצורה מתקדמת/ספורטיבית, בטוחה, אחראית ומהנה

צריך לעשות לפחות קורס אחד בכל אחת מן החברות הללו. כמובן שהן לא החברות היחידות בשוק אך אלה החברות בהן התנסיתי

ואני ממליץ בחום על שתיהן.

פורסם
אני ציינתי שהייתי בבית ספר לנהיגה מתקדמת ותיארתי את העמדה שלי מנקודה זו ומכאן שזה לא שולל את האפשרות שיכולות להיות אופציות אחרות טובות יותר ללימוד נהיגה מתקדמת.

אכן, תנסה קורס אישי (עם מדריך מומלץ כגון קונדסון) ותבין מה פיספסת.

אתה מפספס נקודה אחרת. באותם קורסים מתעניינים חובבי נהיגה למיניהם, לא נהגים מן השורה וחובבי נהיגה למיניהם כמו עבדך הנאמן בין היתר לא זקוקים לקורס כזה כדי לדעת לכוון נכון את המראה. [מי אמר? אני בכבודי ובעצמי חולה נהיגה לא ידעתי לכוון מראות לפני הקורס.]

כך גם הם לא צריכים את הקורס כדי לנפח לחץ אוויר נכון. [זה מה שלימדו אותך בקורס? עכשיו אני מבין למה אתה חושב ככה.] את מרבית הנהגים זה לא מעניין וחבל. [צודק]

כל הדברים שתיארתי (צפיה לרחוק, איתותים וכיו"ב) נלמדו בשיעורי נהיגה ונלמדים בשיעורי נהיגה שכן בלעדיהם לא ניתן לעבור את הטסט

[לא מדויק,

1. איתותים זה דבר בסיסי, אם אתה לא נוהג לאותת אז בלי קורס ועם קורס אתה לא תאותת.

2. צפיה לרחוק לא נלמדת באותה צורה, ובכל מקרה הבעיה כאן היא אחרת, את הטסט אתה עובר ואז יש לך תקופה בה אתה צובר נסיון, כשאתה טירון יש המון דברים אחרים שאתה תתעסק איתם, והצפייה לרחוק זה לא דבר ששמים עליו דגש כלל. עברת לידיהם הנאמנות של הוריך כמלווים שהם גם כנראה בלי ידע והרבה מאוד פעמים הם יחדירו בך הרגלים שגויים (לדוגמא מראות פנורמיות)]

, רק שביומיום אנשים לא מקיימים את ההרגלים האלו, אחרת כמעט כל התאונות היו נמנעות. [אתה לא יכול לשלוט על כולם, אתה יכול לשלוט על היכולות שלך, והיכולות שנהיגה מתקדמת יקנו לך כנראה שיחסכו לך את התאונה הבאה או לפחות יקטינו משמעותית את תוצאותיה]

אף אחד לא מצפה לנהיגה איטית והססנית כמו בטסט (שבעיני היא נובעת בין היתר מכך שהמורה שיושב מולך לא מאפשר לך מעבר לכך כי זו אחריות שלו והוא פוחד), אבל כן - כל אותם דברים שלומדים בשיעורי נהיגה הם חשובים ליומיום.

[נכון, מה הפואנטה שלך? עדיין בקורס מתקדם תלמד המון דברים שלא למדת בשיעורי נהיגה, וכאמור מה שלמדת כטירון לרוב ישכח במהרה, אני בכלל חושב שמה שלומדים בשיעורי נהיגה זה יותר חוקי תנועה, תפעול של הרכב ופחות נהיגה]

אני לא חולק על זה שלאנשים שהשתתפו במירוצי מכוניות יש יכולות תמרון מצוינות ברכב, אבל אני לא רואה כיצד מעבירים את אותו ניסיון בזמן קצר

[מי מצפה להיות נהג ראלי תוך 8 שעות? כדי להגיע לרמת ידע ונסיון כזה אתה צריך הרבה יותר מקורס אחד או שתיים]

, מה גם שבנהיגה יומיומית אנחנו לא במירוץ ולכן כמו שאמרתי [נכון, ועדיין אפשר להפיק הרבה פאן מכבישים רגילים אם לוקחים יותר משעור אחד-שתיים]

, אני חושב שהדגש צריך להיות על "איך לא להגיע למצב קיצון" [מה הקשר בין מצבי קיצון לבין מירוץ שציינת קודם? עשה בבקשה הבחנה, יש נהיגה בטיחותית ויש נהיגה ספורטיבית, התמודדות עם מצבי קיצון נכנס לקטגורית נהיגה בטיחותית.]

מאשר "איך להתמודד עם מצב קיצון" שכן גם אם תלמד איך להתמודד עם מצב קיצון, מסופקני שתדע לעשות את הפעולה הנכונה במידת הצורך.

[להגיב נכון בשעת לחץ לוקח הרבה זמן ונסיון, החומר שאתה לומד לא מחלחל כולו באותו היום, אתה מתנסה, בודק, לומד, רק אחרי הקורס השני הדברים התחילו באמת לחלחל, אני אחרי קורס שלישי ועדיין מרגיש שיש לי עוד המון מה ללמוד, אבל אם לא נתחיל אז נשאר במקום, לדבריך עדיף להשאר במקום וחבל.]

yud - החברות הנ"ל משווקות את עצמן בהרבה גימיקים - רכבי ספורט (כבר הגבתי על כך), מיני ג'מניקה (מה נראה לך שזה יתן לך? עוד לא למדת ללכת וכבר נותנים לך לרוץ, זה פאן, זה מגניב, אבל אין לזה לטעמי שום תועלת בשטח), ומדריכים מומחים שכל אחד מהם היה נהג מרוצים (שוב, גימיק, אם אתה יודע את החומר לא אומר שאתה יודע להעביר את החומר בצורה טובה, קונדסון לא היה נהג מרוצים אך הוא --מדריך נהגי מרוצים--).

כל קורס שאינו אישי כולל בתוכו זמן תרגול קצר יחסית. את הקורס השני שעשית, אני עשיתי בחלק השני של הקורס הראשון.

אני חושב שהדיון מיצה את עצמו, אם לא השתכנעתם כבר אז גם לא תשתכנעו, אני מציע שתקראו קצת בשרשורי עבר.

• תוכן חדש...