Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום כל נהג שמוציא רישיון וסיים את תקופת המלווה רשאי לנהוג על על כל רכב פרטי עד 4טון.

מדוע שמשרד התחבורה וכנסת ישראל לא תוציא חוק בדרגות רישוי לנהגים.

כדוגמא:

עד שנתיים רישיון (נהג חדש) עד 1200 סמ''ק או 89 כוח סוס

שנתיים עד ארבע שנות רישיון 1800 135 כוח

מארבע שנים ללא הגבלה על נפח או כוחות סוס

בדיוק כמו שיש באופנועים.

אני מאמין שבנוסף להגבלה של שתי נוסעים זה יביא לירידה משמעותית בקרב הרוגים או תאונות בקרב נהגים חדשים ואחריה.

ברור לי שזה יכול לגרום להוצאות מיותרות נניח נהג חדש בן 17 הוציא רישיון ולאבא רכב 2000 סמ''ק ולאמא 1600

מה דעתכם?

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

קודם כל, מאז 2006-7 בערך מדובר ב"עד 3.5 טון". ולא 4 טון.

תראה, דירוג רשות יש גם ברכבי משא וגם שם כל רישיון תלוי בוותק של הרישיון שלפניו, ופועל יוצא מכך תלוי גיל.

יש מצב שמה שאתה אומר יכול להיות נכון, השאלה אם בחנו את העניין לעומק, כלמר אם מייצרים סטטיסטיקה, ויש ראייה שההספק מפחית, אך לא בצורה מובהקת, אזי שהדבר יגרום למצב שהרבה ממחזיקי הרישיון החדשים שעדיין לא מסוגלים לקנות רכב, למעשה כלל לא ינהגו, כי "לאבא יש 2000 סמ"ק ולאמא 1600", ועכשיו תניח שאלה רכבי עבודה שלא ניתן להחליף עד תום חוזה הליס.

אבוד, הנהג החדש לא ינהג עד הרישיון הבא.

אופנוען

פורסם

אני חושב שרצוי, שאל תעיר את המתים :wink:

חוץ מזה, הוצאות "מיותרות" לאחד, הם הרווחים של השני :cry: (המדינה אוהבת מצבים כאילו...).

לדו גלגלי אולי זה קצת יותר משמעותי (נכון שאפשר להשתולל גם עם רכב ארבע גלגלי עם מנוע זעיר). שוב - צריך לגבות בנתונים מהשטח.

אישית - לא הייתי משנה את המצב הנוכחי (שאין הגבלה על הספק ברכב ארבע-גלגלי).

הייתי משנה אולי יותר את "עוצמת" העונשים, לעבריינים סידרתיים (מחמיר).

alfa 156 2.5.

פורסם

למה להמציא את הגלגל מחדש? מה אנחנו יודעים שכל העולם לא?:-P

בכל מקרה, ישראל מיישרת קו עם תקנות אירופאיות אז אין סיכוי לשינוי בעניין הזה.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

גם ככה נהגים חדשים צריכים לשלם ביטוח גבוה מאוד בכדי לנהוג ברכב של ההורים בתקופת המלווה ואחריה, עכשיו גם את הפריבילגיה לשלם הון תועפות יקחו מהם?

לדעתי הרעיון גרוע, במקרה הזה דין רכב הוא לא כדין אופנוע, רמת המיומנות שנדרשת בכדי לשלוט על אופנוע חזק בנהיגה מנהלתית גבוהה בהרבה מרמת המיומנות שנדרשת בכדי לשלוט על רכב חזק בנהיגה מנהלתית.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

רעיון הרבה יותר מעשי שמיושם באופן חלקי (מגביל מהערות במפתח) אצל חלק מהיצרנים:

"קורא קרטיסים" בתוך הרכב.

נהג נכנס, מעביר את הרישיון.

לפי הפס המגנטי שעל הרישיון ישארו 300 כ"ס במנוע או יוגבלו ל 80 כ"ס.

פורסם

אופנוע מכונה הרבה פחות יציבה ובטוחה בהשוואה לרכב. רוכב צריך הרבה יותר מיומנות כדי להשתלט על אופנוע 500 סמ"ק בהשוואה לקטנוע 125 סמ"ק. לכן קיים הגיון במדרגות הרישוי. רכב מצד שני הרבה יותר יציב, יש כריות אוויר, ABS, בקרת יציבות וגם ככה רוב היום עומדים בפקקים.

בתור אחד שלומד רכיבה מעצבן אותי שכדי להוציא רישיון על אופנוע צריך בסך הכל 15 שיעורים בזמן שרישיון לרכב דורש 28 שיעורים. כדי להישאר בחיים על אופנוע צריך לרכוש כישורים שאי אפשר ללמד ב-15 שיעורים. בטח לא בצורה שמלמדים בארץ.

פורסם

כן, קורא כרטיסי אשראי... ;)

והיה ונהג בן 18 (נהג צעיר) רוצה ליסוע באופל אינסינגנייה למשל - יעביר נא את כרטיסו.

אם מעוניין לנצל את כל ה-200 כ"ס - יחוייב ב"דמי סיכון" בסך x שקלים.

לא מעוניין - יוקצו לו ברכב רק 100 כ"ס.

אחרית הימים ממש.

alfa 156 2.5.

פורסם

כמו שכתבו לפני, הרעיון נוראי

כלי דו"ג בד"כ נקנה לשימוש אישי ומכונית לשימוש משפחתי

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

רעיון יפה, אבל אם כבר לפני כ"ס ולא לפי נפח. ואם כבר, אי אפשר עד 90 כ"ס. כל משפחתומטית היום זה 110 כ"ס, לא נראה לי שלילד בן 17 יקנו רכב רק כדי שיוכל לנהוג עליו. מה שיצא מזה שלא ינהג בכלל.

פורסם

מה עם צעירים שעובדים בחברות השכרה?

מה עם כאלה שהעבודה מחייבת להחזיק רישיון רכב והחברה מחזיקה רק רכבים מסחרים עד 3.5 טון?

הרעיון במהותו טוב אבל מכיוון שהמוסכניק שלך או הנהג מחברת הליסינג יכול להיות מתחת לגיל 24 אתה מונע קבוצה שלמה שאנשים מלעבוד.

• תוכן חדש...