Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כבר מעל שנה שאני בעלים המאושר של מרצדס S500 קופה שנת 1994.

אני מאוד נהנה מהרכב המיוחד הזה, מנוע גמיש בצורה יוצאת דופן שמושך מסיבובי סרק כמו דיזל ומפצה על גיר 4 הילוכים ארוכים במיוחד. זה נותן חווית נהיגה יוצאת דופן בדומה לרכב חשמלי. בלי קשר להילוך, האוטו מושך מכל מצב.

מדובר על בודי C140, גירסת הקופה לW140 הידועה משנות ה90. גירסאות קופה היו נדירות מאוד לדגם וסך הכל יצרו כ20K רכבים, מבין S קופה מדובר על אחת מסדרות המוגבלות ביותר.

גירסת S500 יוצרה בכמות של כ14K רכבים בלבד.

בגירסא המוקדמת כמו אצלי היה מנוע CLOSED DECK, לאחר מתיחת פנים ביחד עם גיר 5 הילוכים, חיישני רוורס מקוריים הרכב עבר למנוע OPEN DECK. הגירסאות המוקדמות נחשבות לאיכותיות יותר.

במקור הרכב היה שני צבעים, פגושים ופלסטיקים על הלפנות היו בצבע אפור, בעלים קודמים צבעו את הרכב בצבע אחד כמו שהיה נהוג בדגמי AMG. גם חישוקי סגסוגת ויציאת אגזוז שמו בסגנון AMG כדי להשלים את התמונה.

אבזור

הגה בעל התנגדות משתנה משתנה מקל מאוד במהירות איטית לקשה במהירות גבוהה.

מערכת נעילה מרכזית עובדת על משאבת ואקום, כך שפתיחה ונעילה של הרכב שקטה לחלוטין, בנוסף לזה לא צריך לטרוק דלתות, מספיק לסגור בעדינות והאוטו מושך את הדלת עד הסוף.

כאשר סוגרים את הדלת, זרועה מיוחדת מביאה את חגורת הבטיחות.

למושבים הקדמיים כל הכיוונים חשמליים ועם זיכרונות.

שמשות צד לרכב כפולות מה שמשפר את בידוד הרעשים.

כל המראות ברכב חשמליות, כולל מראה פנימית, בימי הזוהר מראות חיצוניות התקפלו חשמלית. יש הכהיה אוטומטית של מראה פנימית נגד סנוור.

מזגן עם בקרת אקלים דו איזורי ופתחי אוורור מאחור.

כל ארבעת החלונות חשמליים, כאשר מורידים את כולם יוצאת אוירה מיוחדת של הארד טופ, הרי אין קורה B.

גודל ומרווח

האוטו מרווח באופן יוצא דופן ליושבים מקדימה, מושבים מרווחים, המון מקום לרגליים והמוןן מקום לרוחב.

מאחור יש הרבה פחות מקום למרות בסיב גלגלים הגדול. רכב קופה יוקרתי הוא PERSONAL LUXURY CAR שנועד בראש וראשונה לנהג ונוסע שלצידו.

נהיגה

האוטו נח למדי אפילו עם חישוקים 18", במהירות שיוט יש הרגשה שהאוטו מרחף מעל הכביש.

צריכת הדלק יחסית לגודל סבירה למדי, אצלי מתקבלת צריכה של 1-7 בממוצע.

נהיגה באוטו הזה דומה לטרפיה של הרפיה, תחושה יוצאת דופן כאילו אני לא נוסע אלא פשוט מרחף, ברכב כזה כל מהירות מרגישה אותו הדבר ופשוט אין חשק לטוס, אלא בא להאריך את ההנעה על ידי נהיגה נינוחה ורגועה.

האוטו הזה מלמד סגנון נהיגה של אדם שאין לו לאן למהר.

אומנם באיחור של 20 שנה, אבל האוטו הזה אפשר לי לטעום את ההרגשה המיוחדת שהייתה לאנשים שנהגו ברכב כזה חדש.

עכשיו ברגע של מחשבה רציאונלית והתיעלות, המוח אומר למכור את הרכב, לצמצם עלויות. אבל ליבי ממש לא שלם עם זה, הלב רוצה להמשיך להנות מהחוויה המיוחדת.

פרסמתי את האוטו למכירה כאן בפורום, אבל למען האמת אני מרגיש תחושה מוזרה של אולי אני עושה טעות כי אני יודע שלא יהיה לי עוד פעם רכב כה מיוחד. מה אתם חושבים על זה - למכור או לא למכור?

ex1.jpg

עריכה אחרונה על ידי tzvipper
תיקון שגיאות כתיב

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כיף לקרוא!

אבזור ממש רציני אפילו ביחס לאבזור של ימינו- שאפו למרצדס.

ואחרי כל הכתיבה הזו...רק תמונה אחת ולא סתם אחת אלה ערוכה ומטושטשת???

Seat Ibiza 3d 2010 כרגע...

ובעתיד...אלפא אלפא אלפא ואלפא!

פורסם (נערך)

האבזור שתיארתי זה רק על קצה המזלג, יש עוד מלא מערכות לאוטו. למשל יש קרוז קונטרול, אחרי שמנעים את האוטו הוא נועל את הדלתות, כאשר מכבים את האוטו, הוא משחרר נעילה.

יש עוד כמה תמונות ערוכות בלוח מכירה כאן. בעיקרון אני צריך לשטוף את האוטו ולעשות סיישין צילומים נורמאלי. בהזדמנות כאשר אעשה את זה, אפרסם תמונות נוספות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כתיבה יפה. שמים לב שאתה אוהב את הרכב...

אם ממש דחוף לך לצמצם עלויות אז תמכור.

אם לא אז תשאר איתה עוד תקופה..

rafi

פורסם

תודה רפי. למען האמת צמצום עלויות לא דחוף.

אבל בעוד שנה מסתיים חוזה הליסינג (יש אפילו אפשרות להחזיר מוקדם יותר ובצורה כזאת לצמצם עלויות הליסינג) ואני לא רוצה לקחת שוב רכב ליסינג. המרצדס פחות מתאימה לשימוש יומיומי בפקקים ועליות בגלל צריכת דלק וצורך של 30Kק"מ+ בשנה (בפקקים מדובר על 1-4 לכל הפחות). התכנון לקנות רכב חדש.

WonderDin, אכן.

פורסם

הרכב מאוד נדיר, ובזמנו הרכב נקרא SEC.

יש או היתה בארץ גם SEC600 יחידה, מעניין אם היא עדין קיימת.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

איציק, אכן הייתה SEC600 שנת 1993, הייתה שייכת לאדם מפורסם. הייתה למכירה בזמנו ביד 2 ובינתיים נעלמו עקבותיה.

כימעט ואין S קלאס קופה בארץ. אני מכיר רק 5 רכבים:

אותה SEC600

שלי

ו3 רכבים אחרי מתיחת פנים של 96': אחת לבנה שנת 96, אחת כחולה ואחת כסופה שנת 98.

לפגוש רכב כזה על הכביש כימעט בלתי אפשרי בימינו.

פורסם

סליחה על הבוטות , אבל כמה רכב כזה נסחר היום ? (מחיר)

Seat Leon FR 2014 Stage 2 Veloster Turbo 2014 Black - sold Polo GTI 2012 BLACK Stage 2 - sold White Pontiac Solstice 2007 - sold

פורסם
רכב יפה ומיוחד.

אם קשה לך להחזיק את הרכב תמכור, לפעמים אין הרבה ברירה בנושאים האלו.

נראה שהוא שמע אותך.

tzvipper, חבל שהתעצלת להגיע לאיזה מקום הרחק ממקום מגוריך ולצלם שם. אתה די גרוע בפוטושופ.

si vis pacem, para bellum

פורסם (נערך)
רכב מעניין וייחודי!

ספר קצת על עלויות אחזקה אם לא אכפת לך. נתקלת באיזשהו תקלות?

כל הטכנולוגיה שמצויה שם עדיין עובדת?

לא היו תקלות מיוחדות, מעבר לדברים שסידרתי ומפורטים במודעת מכירה, הרכב מפגין אמינות יוצאת מן הכלל. לחלק מגדג'טים יש גליצ'ים, אבל הרוב עובד תקין.

סליחה על הבוטות , אבל כמה רכב כזה נסחר היום ? (מחיר)

אין לרכב הזה מחירון, אין גם כרגע ממש אלטרנטיבות שעומדות למכירה. מחירים נעים ממחיר של משפחתית חדשה ועד למה שמסוכם בין קונה למוכר. מחיר שאני רוצה אמסור רק לקונה רציני והמחיר ריאלי לחלוטין.

פורסם

1. מנוע מסוג CLOSED DECK בעל בלוק חזק במיוחד, את זה אוהבים טיונרים כי הבלוק מאפשר גדישות מטורפות אם בונים את המנוע נכון.

817197.jpg

2. אלעד, בשלב הזה אני לא מציין מחיר בפומבי. אמסור את המחיר רק לקונה רציני. אני רק יכול להגיד שהמחיר לא גבוה במיוחד ומי שחולם על רכב כזה, יכול להרשות לעצמו.

• תוכן חדש...