Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4295 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושש שהמצב החוקי כיום הוא כזה שאדם פרטי אינו מחוייב בגילוי נאות.

שאלה לפותח השרשור: האדם טען שהרכב ברשותו שנה, האם כך רשום ברישיון הרכב?

אני קורא מדי פעם שרשורים מבאסים כאלה, הנחמה שלי היא שכל הרומאים משתמשים באותם הטריקים והשטיקים, מה שמקל עלינו לזהות אותם מרחוק (כגון צמיגים צבועים).

ההצעה שלי בכל זאת: לדווח לשלטונות המס על ההכנסה הנוספת של הכלב.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הימים בהם אנשים היו נחמדים ואדיבים עברו מן העולם .

הפעם עשית טעות שלא בדקת את המוכר ואת הרכב אבל קבלת שעור לחיים ולא שווה להתעצבן ולאכול את עצמך .

להבא , אל תמהר . בדוק היטב את הסחורה , אם דבר מסוים נראה חשוד עדיף להתרחק ממנו .

שנה טובה ושאלו תהינה הצרות שלנו ולא דברים גרועים יותר .

פורסם

מדהים אותי כל פעם מחדש איך אנשים נופלים בפח! אנחנו בשנת 2014!!! בכל מקום במדיה שומעים על סיפורי פראיירים שלא מצליחים עדיין לקלוט את הטבע האנושי..ועדיין לא לומדים!

אתה לא מבין במכוניות? אין איתך מישהו שמבין (ובעצם גם אם יש)? קח למוסך שיעשה בדיקה לרכב! מה כל כך קשה בזה? עושים לך בדיקה מהונטיל עד לשילדה והמנוע, כל כך קשה לקחת?

מצטער אבל, שא בתוצאות, מגיע לך...

פורסם
מדהים אותי כל פעם מחדש איך אנשים נופלים בפח! אנחנו בשנת 2014!!! בכל מקום במדיה שומעים על סיפורי פראיירים שלא מצליחים עדיין לקלוט את הטבע האנושי..ועדיין לא לומדים!

אתה לא מבין במכוניות? אין איתך מישהו שמבין (ובעצם גם אם יש)? קח למוסך שיעשה בדיקה לרכב! מה כל כך קשה בזה? עושים לך בדיקה מהונטיל עד לשילדה והמנוע, כל כך קשה לקחת?

מצטער אבל, שא בתוצאות, מגיע לך...

הבן אדם מבואס , לא צריך להרוג אותו עוד יותר .

פעם הבאה הוא ילמד , אני משוכנע .

פורסם

כל אחד עושה טעויות, גם בעידן האינטרנט שכל המידע גלוי וקשה כביכול ליפול בפח.

תמיד יישארו רמאים ותמיד יישארו אנשים תמימים. מה לעשות, החיים זה בית ספר ומטעויות לומדים (אני יודע שזה משפט של זקנים אבל זה נכון :-D ).

פותח השרשור- קח בקלות, תלמד מהטעות הזו, תקרא מדריכים (וגם את המדריך שכתבתי) ותלמד להבא וכמו שאמרתי- הפסדת סכום נמוך יחסית, וזה גם יכול לקרות בצורה שונה ואני אתן לך דוגמה:

היתה לי פולו 2003 שמכרתי אותה כמו אידיוט אחרי שהשקעתי עליה 10K בתיקונים. החלטתי לרכוש רכב וליהנות ממנו "עד שהוא ימות".

רציתי רכב חזק, חסכוני אבל שיהיה אמין ולכן לא רציתי מנוע TSI בתקציב של עד 60K. הכל טוב ויפה אחרי הרבה בירורים בין רכבים שונים החלטתי לרכוש סיויק דור 8 מנוע 1800 אוטומטית עם 5 הילוכים ו 140 כ"ס.

רכשתי את הרכב מאדם מבוגר, טופלה רק במוסך מורשה, יד ראשונה פרטית, הכל טוב.

לאחר כמה חודשים מישהי פגעה בי מאחור מכה קלה:

xdzfygmfmikt.jpg

על פניו זו תאונה רגילה כמו המון תאונות שמתרחשות בכבישי ישראל. ירידת הערך שהשמאי של הביטוח קבע היא 6% כי תיקנו את הפח האחורי שנמצא מאחורי הטמבון. לקחתי שמאי פרטי שקבע ירידת ערך של 10% מקסימום ואמר לי בעל פה שהמכה ממש לא רצינית.

לא מזמן התחתנתי והחלטתי שמיותר להחזיק 2 רכבים ופרסמתי את הסיויק למכירה. כמובן שכל אחד שהתקשר סיפרתי לו רק את האמת אבל המחיר שקיבלתי עליה היה נמוך בהרבה ממה שהשמאים קבעו. אז אם רציתי או לא- את הכסף הפסדתי למרות שהרכב היה במצב מושלם.

מכרתי את הרכב בצער רב כי ההוצאות של אחזקת 2 רכבים הכבידו עלי. הרכב נמכר בערך ב 25% מתחת המחירון (שזה יותר ממה שהרכב שלך עלה!!!).

אז אתה מבין....יש דברים שלא בשליטתנו ולפעמים קורה שמפסידים המון כסף. יש גם כאלו שקנו רכב, הסתבכו כלכלית וכשרצו למכור הפסידו המון כסף.

בקיצור- קח בקלות ;) יש דברים גרועים יותר.

פורסם

סיוויק עם דפיקה של 10% זה דיי סביר למכור ב 25% מתחת למחירון.

אני לא מבין את אלה שמוכנים לשלם על סיוויק את המחירון המופקע שלה. תצא מהבועה. אין ממש טעם לשלם על סיוויק מחירון. אין לה יתרון על פני מתחרות דומות לה בשוק. לא חסכונית, לא מרווחת, לא מפנקת. לכן אל תרגיש דפוק.

פורסם (נערך)

וזה קשור לנושא השרשור כי...?

באתי להסביר לבחור שגם במקרים אחרים אפשר להפסיד כסף.

אגב, יכול להיות מאוד שדו"ח השמאי מנופח כדי שהמוסך ירוויח מכל העסק כי מעניין איך רכבים עם פגיעות הרבה יותר קשות ממה שהרכב שלי עבר יש להם שילדה נקייה.

אני יודע שהמצפון שלי נקי, זה שקנה את הרכב קיבל היסטוריית טיפולים מלאה במורשה אחרי טיפול גדול, 4 צמיגים חדשים ואיכותיים ומצבר חדש ואחרי טיפול דיטיילינג מקיף וכמובן שהוא ידע הכל והראיתי לו את דו"ח השמאי כבר כשניפגשנו ובטלפון העברתי לו את כל המידע.

מי שקונה רכב עם בדיקה מוזמנת מראש והוא מבסוט- שיבושם לו.

אני יודע שעשיתי את המקסימום כדי להיות הכי שקוף שיש.

אגב, לסיויק צריכת דלק טובה משל מאזדה 3,יונדאי i30 ומיצובישי לנסר ואתה מוזמן לבדוק אותי מול נתוני יצרן.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

פותח השרשור עוד לא הגיב כאן ולא סיפר מה קרה לרכב במהלך 3 החודשים.

כמו כן, כולכם עפים על מוכר הרכב כאילו הסתיר 1001 פאקים - חשבתם על זה שמדובר ברכב ישן ושחוק? שלמעשה כל דבר יכול לקרות בכל שנייה נתונה?

מי אמר שהמוכר הוא נוכל? סה"כ זה לא שהוא נמנע בכוח מלתת לקונה לקחת את הרכב לבדיקה. הקונה התלהב מהרכב שנראה נקי ושטוף, הכל היה נוצץ ונראה טוב - אז הוא קנה. קוראים לזה הכנה למכירה וזה א\ב של מכירה של רכב. זה לא פשע למרוח חומר על הצמיגים כדי שיבריקו, ואם אתה לא מבין אז תכניס את הרכב למוסך כללי שירים אותו על ליפט ותשלם לו 150 ש"ח תוך הבטחה שאת הליקויים אתה מתקן אצלו.

לגבי הרכב - כמובן כפרות על הכסף, את הלקח שלך תלמד - רכב ישן רכב לעשירים (לקח שלמדתי בדרך הקשה).

רוצה יונדאי אקסנט? קח את ה-9K שלך ותוסיף עליהם הלוואה בהחזר חודשי שאתה יכול לעמוד בו. אם אתה לא יכול לעמוד בהחזר חודשי כלשהוא, כנראה שגם לא תצליח להחזיק את הרכב הישן. הוא פשוט יאכל בתשלומים מפתיעים ויקרים את הכסף שלך, במקום החזר חודשי רגיל לבנק.

פורסם

הלוואה צריך להחזיר. רכבים שמורים נדיר למצוא בסכומים נמוכים אבל אפשרי. הרכב הראשון שלי היה מיצובישי לנסר 93' שנרכש מאישה מבוגרת בשנת 2009 עם 144000 ק"מ מטופל מהיום הראשון בחברה! קניתי את הרכב ב 1000 ש"ח מעל המחירון (7000 ש"ח) ואף פעם הוא לא עשה לי בעיות.

נסעתי איתו 40000 ק"מ בשנתיים, נסעתי איתו בעיר, מבאר שבע לחיפה, כפר סבא ועוד מקומות ללא שום בעיה.

הרכב היה במצב מושלם, אפילו המראות החשמליות, המזגן וחלונות החשמל עבדו כאילו עכשיו הרכב יצא מהמפעל.

אפשר למצוא מציאות, צריך הרבה סבלנות.

פורסם
סיוויק עם דפיקה של 10% זה דיי סביר למכור ב 25% מתחת למחירון.

אני לא מבין את אלה שמוכנים לשלם על סיוויק את המחירון המופקע שלה. תצא מהבועה. אין ממש טעם לשלם על סיוויק מחירון. אין לה יתרון על פני מתחרות דומות לה בשוק. לא חסכונית, לא מרווחת, לא מפנקת. לכן אל תרגיש דפוק.

את זה אתה החלטת, ורבים אחרים שכנראה לא יהיו בעלים של רכב כזה או דומה.

אז על יונדאי כן משלמים מחירון? רגע, היום לא משלמים מחירון על רכב? לפני 5 שנים כן?

תצא אתה מהבועה.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

יש בהחלט מה לעשות, וגם על מוכר פרטי מרצון וקונה מרצון חלות חבות חוקיות, ביניהן תום לב.

במקרה של תביעה מסוג כזה מה שמשנה, בין היתר, זו ההתרשמות של השופט (למשל, מהעובדה שהרכב לא היה תקין מהנסיעה הראשונה ו/או מזה שהמוכר לא ענה לאחר מכן לשום טלפון). זה איננו משפט פלילי, בו צריך להוכיח טענות מעבר "לספק סביר".

אבל קודם כל, מה שצריך לבדוק זה שהמוכר איננו סוחר במסווה של מוכר פרטי.

כי אם כן, כאמור בשרשור, חלות עליו חובות חוקיות שונות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הנה נקודת אור אחת בסיפור המעצבן שלך. עכשיו את מכיר את הפורום הזה ובפעם הבאה שתרצה לרכוש רכב, תוכל להתייעץ כאן ולהימנע ממקרים כאלו ואחרים.

פורסם
יש בהחלט מה לעשות, וגם על מוכר פרטי מרצון וקונה מרצון חלות חבות חוקיות, ביניהן תום לב.

במקרה של תביעה מסוג כזה מה שמשנה, בין היתר, זו ההתרשמות של השופט (למשל, מהעובדה שהרכב לא היה תקין מהנסיעה הראשונה ו/או מזה שהמוכר לא ענה לאחר מכן לשום טלפון). זה איננו משפט פלילי, בו צריך להוכיח טענות מעבר "לספק סביר".

אבל קודם כל, מה שצריך לבדוק זה שהמוכר איננו סוחר במסווה של מוכר פרטי.

כי אם כן, כאמור בשרשור, חלות עליו חובות חוקיות שונות.

לעניות דעתי הבלתי קובעת, על אדם שמוכר את רכבו (סוחר או לא, חובש כובע של אדם פרטי, וחותם על הסכם בשמו הפרטי ולא בשם העסק) לא חלות חובות גילוי נאות שכן חלות בשנים האחרונות על מגרשי הרכב (סוחר שעוסק בכך).

במרבית החוזים הסטנדרטיים למכירת רכב הקונה מציין כי הוא בדק את הרכב וקונה אותו במצבו (AS IS) והמצב הוא לשביעות רצונו, ולא יבוא בטענות למוכר.

עדיין - למי שמיתמם ורושם מה רע בלצבוע את הצמיגים: זה משהו שלא משפר את הצמיגים, אלא נותן לקונה התמים תחושה שהצמיג חדש, בעוד הוא לא חדש.

אני לא יודע מי התחיל עם הטריק הזה, מגרשי רכב "מסודרים" יחסית, או סוחרים רמאים... אבל סוחר לא יתבייש לצבוע צמיג ישן שחוק ויבש, בעוד מגרש "מסודר" לפחות יחליף צמיגים כנ"ל (בזבל סיני חדש).

פורסם
הלוואה צריך להחזיר. רכבים שמורים נדיר למצוא בסכומים נמוכים אבל אפשרי. הרכב הראשון שלי היה מיצובישי לנסר 93' שנרכש מאישה מבוגרת בשנת 2009 עם 144000 ק"מ מטופל מהיום הראשון בחברה! קניתי את הרכב ב 1000 ש"ח מעל המחירון (7000 ש"ח) ואף פעם הוא לא עשה לי בעיות.

נסעתי איתו 40000 ק"מ בשנתיים, נסעתי איתו בעיר, מבאר שבע לחיפה, כפר סבא ועוד מקומות ללא שום בעיה.

הרכב היה במצב מושלם, אפילו המראות החשמליות, המזגן וחלונות החשמל עבדו כאילו עכשיו הרכב יצא מהמפעל.

אפשר למצוא מציאות, צריך הרבה סבלנות.

למי בדיוק יש הרבה סבלנות? למי שלא עובד אולי, שמוכן לחפש רכב בן 16 בקצה השני של הארץ - או לחילופין אם יש לך מזל, במקרה הגעת לרכב שנמצא בקצה של הרחוב. ברוב מוחלט של המקרים, רכב מציאה אמיתית, נמכר מהר, מפה לאוזן. לא מגיע בכלל ליד2.

בנוסף, די בטוח שכריות האוויר ברכב בן 16 לא יעבדו בזמן אמת. ההוראות בספרי הרכב מדברות על החלפה אחרי 15 שנה, שגם זו תוספת אחרי שבהתחלה דיברו על החלפה כל 10 שנים. לא בדיוק סיפור כלכלי, להחליף כריות אוויר - אז אתה נוסע ברכב ישן בידיעה ברורה שאתה מסכן את הבטיחות שלך.

וכן, הלוואה צריך להחזיר. מעדיף להחזיר לבנק את הכסף שלו + ריבית נמוכה מאשר לקנות למוסכניק ג'קוזי חדש ולממן לו נסיעה לחו"ל - ועל הדרך ליהנות מכל ההטבות שמציע רכב ישן כמו צבע מתקלף, דפיקות, חלקים שבורים ושחוקים בפנים הרכב, וכמובן תקיעות בצד הדרך והיעדר אמינות. תענוג!

• תוכן חדש...