Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4291 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי הרכב - כמובן כפרות על הכסף, את הלקח שלך תלמד - רכב ישן רכב לעשירים (לקח שלמדתי בדרך הקשה).

.

לא מסכים כלל עם הלקח הזה, מכרתי סיוויק מודל 2000 לפני שבוע, רכב ישן משנת 2000 עם 325,000 ק"מ, רכב נהדר, אמין, חזק, רכב שתוחזק כמו שצריך ממש לא אמור להתקלקל לעיתים קרובות.

אני מאחל לעצמי שגם הרכב הבא שלי יגלה אמינות כמו שהסיוויק גילתה.

נוסע בפריוס 2008

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

וכן, הלוואה צריך להחזיר. מעדיף להחזיר לבנק את הכסף שלו + ריבית נמוכה מאשר לקנות למוסכניק ג'קוזי חדש ולממן לו נסיעה לחו"ל - ועל הדרך ליהנות מכל ההטבות שמציע רכב ישן כמו צבע מתקלף, דפיקות, חלקים שבורים ושחוקים בפנים הרכב, וכמובן תקיעות בצד הדרך והיעדר אמינות. תענוג!

אני מסכים עם חלק מדברייך, כי הבעיה שזה לא נגמר. אתה אומר לעצמך "טוב, אני אלווה X כסף ואני אחזיר 500 ש"ח בחודש" ואז כל הזמן אתה עלול להוסיף "רק" עוד 50-100 ש"ח להחזר החודשי, שבסופו של דבר מתנפח להלוואה גדולה אם לא שמים גבול.

פורסם

אני גם לא חושב שלמי שאין כס, ורוצה לקנות רכב צריך לקחת הלוואה,במידה וקונים רכב זול ופתאום אין כסף אז משאירים אותו בחניה,אבל החזר הלוואה לבנק-את הבנק לא מעניין אם יש קושי מסוים בהחזר הלוואה.

כשקניתי את הפנדה הייתה לי רק 12 אלף ממכירת הדובלו,ולקחתי הלוואה גדולה-אבל ידעתי שאוכל להחזיר אותה.

את הספייס קניתי כשנתתי 50 אלף והלוואה ל30 אלף וגם פה אני יודע שאוכל להחזיר.

אחרת,אין מצב הייתי קונה רכבים עם הלוואה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לדעתי כל עסקת רכב מעל 5K מצדיקה את ה400-500 שקל לבדיקה. על אחת כמה וכמה עסקה של 9K.

כמו שאמרו לך מקודם, למזלך הסכום הוא בהחלט כואב אבל לא ממוטט. נסה את עניין התביעה וקווה לטוב.

פורסם

^ לדעתי לא!

בדיקה במרבית המכונים מניבה טופס כסת"ח מיותר, שלא עוזר לקונה התמים להחליט שום דבר לגבי הרכב. אם כבר אז :מוסך טוב - יעשה עבודה טובה יותר בעלות נמוכה יותר.

פורסם

איך אני אוהב את השרשורים, שבא מישהו זורק פצצה וכולם מתחילים לטחון...

לפני קצת יותר מ 36 שעות נפתח השרשור, מסופר על קונה שקנה רכב לא תקין לפני כשלושה חודשים, עכשיו הוא נזכר לשאול מה עושים.

הוא נשאל כאן מספר פעמים מה קרה בשלושת החודשים הנ"ל, עדיין ללא תשובה.

הרכב התגלה כלא תקין כבר ביום הקנייה! במקום להכות על הברזל מתי שהוא חם ולתפוס את המוכר, פות"ש שואל כאן אחרי שלושה חודשים מה עושים?

לדעתי תנו לקונה לענות על כמה שאלות שנשאל כאן, אחרת הכל היפותטי.

פורסם
^ לדעתי לא!

בדיקה במרבית המכונים מניבה טופס כסת"ח מיותר, שלא עוזר לקונה התמים להחליט שום דבר לגבי הרכב. אם כבר אז :מוסך טוב - יעשה עבודה טובה יותר בעלות נמוכה יותר.

די לקטנוניות, הבנת את הכוונה. מוסך/בדיקה היו מגלים מייד שהרכב לא תקין לנסיעה והיו מונעים את עוגמת הנפש.

פורסם
אני מסכים עם חלק מדברייך, כי הבעיה שזה לא נגמר. אתה אומר לעצמך "טוב, אני אלווה X כסף ואני אחזיר 500 ש"ח בחודש" ואז כל הזמן אתה עלול להוסיף "רק" עוד 50-100 ש"ח להחזר החודשי, שבסופו של דבר מתנפח להלוואה גדולה אם לא שמים גבול.

אני כבר מתחיל בקרוב את השנה החמישית בשיטה הזו, בשום שלב לא הוספתי להחזר החודשי שום דבר, כי לא גדלה ההכנסה שלי, לצערי הרב.

אם תגדל ההכנסה ואחליט שאני יכול להוסיף עוד X שקלים להחזר החודשי בלי בעיה מיוחדת, אמכור את הרכב שיש לי כרגע וארכוש משהו יקר יותר, שיתאים להחזר החודשי החדש. אם לא, אז לא...

פורסם
לדעתי כל עסקת רכב מעל 5K מצדיקה את ה400-500 שקל לבדיקה. על אחת כמה וכמה עסקה של 9K.

כמו שאמרו לך מקודם, למזלך הסכום הוא בהחלט כואב אבל לא ממוטט. נסה את עניין התביעה וקווה לטוב.

אני לא לקחתי לבדיקה במכון רכב בשווי 65K ש"ח, רק בדיקה קצרה במוסך (כדי לקבל חוות דעת נוספת).

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
די לקטנוניות, הבנת את הכוונה. מוסך/בדיקה היו מגלים מייד שהרכב לא תקין לנסיעה והיו מונעים את עוגמת הנפש.

לא התכוונתי להתקטנן. באופן כללי אני חושב שמרבית מכוני הבדיקה (למעט חבר הפורום דוד מבאר שבע) הם די מיותרים.

ולאדם שלא מתמצא ברכב, מכון בדיקה לא יהווה תעודת ביטוח.

ולכל אלה שמתלוננים שכבר יומיים טוחנים דעות מבלי שפות"ש מגיב, זאת בגדול המטרה של הפורום (לא רק לענות לפות"ש, גם להחליף דעות. לפעמים אלה אותן דעות שוב ושוב אבל גם זה טבעי לפורום ציבורי).

פורסם

אתה לא יכול לעשות כלום הוא יגיד שהוא מכר לך אותו במצב הזה והסכמת לקנות יש לך חוזה זיכרון דברים משהו?

לא הייתי מתקן כי תגיע למחיר של הרכב, הייתי מנסה למכור אותו עם הבעיות, בחצי מהמחיר שקנית אולי מישהו יקנה וזה גם בספק.

פורסם
לא התכוונתי להתקטנן. באופן כללי אני חושב שמרבית מכוני הבדיקה (למעט חבר הפורום דוד מבאר שבע) הם די מיותרים.

ולאדם שלא מתמצא ברכב, מכון בדיקה לא יהווה תעודת ביטוח.

ולכל אלה שמתלוננים שכבר יומיים טוחנים דעות מבלי שפות"ש מגיב, זאת בגדול המטרה של הפורום (לא רק לענות לפות"ש, גם להחליף דעות. לפעמים אלה אותן דעות שוב ושוב אבל גם זה טבעי לפורום ציבורי).

אני רק אומר שכל מכון בדיקה היה עולה על העניין שהרכב לא מעביר לרוורס ולכל הבעיות שהתגלו, לא משנה כמה חאפרי הוא.

• תוכן חדש...