Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיסת מבחן על טיל שיוט - מרצדס A45 AMG

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב מעניין, יוצא דופן, קיצוני (המנוע!) ויקר.

attachment.php?attachmentid=986556&stc=1&d=1393894263

מה זה הדבר הזה?

ירדנו לחניה, הכלה לובשת לבן. סיבוב קצר סביבה מגלה כמה פרטים מעניינים שגורמים לריר לטפטף: בלמים אימתניים - 4 בוכנות מאחור ו-6 מלפנים וצלחות מחוררות בכל הפינות, בהשוואה ל-A רגילה הרכב יושב כמובן נמוך יותר, אם כי ה-A קלאס שמנמנה באופן כללי.

מבחינה עיצובית ה-A חביבה אך לא מעניינת במיוחד, נחמד.

בפנים נגלה כמה פיצ'רים טובים כמו מושבים תומכים, פתחי אוורור כמו במטוס (וזה בהחלט רמז לעתיד לבוא), חגורות אדומות והעדרה של ידית ההילוכים המפגרת של מרצדס (על ההגה). תא הנוסעים נראה טוב ומייצר תחושה אינטימית מבורכת (לפחות עבור הנהג), אבל יש כמה נקודות תורפה: הטאבלט הלא ברור שתקוע באמצע (a.k.a מסך נשלט גלגלת) ואיכות חומרים שאינה עומדת בקנה אחד עם תג המחיר, אפילו לא קרוב.

המנוע!

מדובר על 2 ליטר, 4 ציל' טורבו וכל העסק הזה מייצר 360 כ"ס ו-45 קג"מ, שזה המון. על הכביש מרגישים מיד את הכוח והרכב מאיץ חזק בכל הילוך רלוונטי. צלילו נוכח תמיד ומלווה בבק פיירים סקסיים, אך לצערי בבסיסו עדיין מדובר על שואב אבק, רק הגבירו את הווליום והוסיפו לו קצת חספוס נעים. אין לי מספרים מדוייקים אך שיטוט בתפריטי הרכב הראה צריכת דלק שפויה (יחסית) למנוע שפוי פחות.

מרצדס מדברים על 4.6 שניות ל-100. בפועל, אולי עם בקרת השיגור זה בר השגה אך הרכב לא מרגיש עד כדי כך חזק. לצורך השוואה, זכור לי רכב בעל נתוני תאוצה דומים ואני מדבר על מזראטי קוורטופורטה. בעוד שהקלשון מייצר ביציאה מהמקום תחושה של נשק גרעיני (למרות משקל של כ-2 טון), המרצדס "סתם" מרגישה מהירה מאוד.

תיבת ההילוכים.

מדובר על דו מצמדי (רטוב אאל"ט) בעל 7 יחסי העברה קדמיים שעובד מעולה. ההעברות מהירות, חלקות ומדוייקות ובמצב ידני המחשב מאפשר עצמאות מלאה. מעולה.

אגב, ההילוך ה-7 מיועד לשיוט: 120 קמ"ש/2,000 סל"ד.

למרות זאת, 2 דברי ביקורת:

1. משוטי החלפת ההילוכים יושבים על ההגה עצמו ובמקרים מסויימים יהיה צורך לחפש את ה+ או ה- ואין פיקוד +/- על ידית ההילוכים.

2. עניין של תוכנה להבנתי, אך נתקלתי במצבים בהם הגיר יסרב להוריד הילוך למרות שאפשר (וצריך). בבסיסו מדובר על מנגנון הגנה על הגיר רק שמרצדס לקחו את זה יותר מדי רחוק ומספר פעמים הגעתי ליציאה מסיבוב ללא הכח הדרוש. אני מאמין שבעלים של רכב כזה ילמד להכיר אותו ולהמנע ככל הניתן ממצבים אלו, אך עדיין, לא לעניין.

כיצד זה נוסע?

מהר מאוד, תודה ששאלתם.

קראתי בכל מיני מקומות שככל הנראה מדובר על אחד הרכבים המהירים ביותר מנקודה לנקודה (לפחות בסגמנט ה-very hot hatch) וזה אמין בהחלט. המרצדס הזו יודעת לייצר קצב מרשים ביותר.

בבסיסו מדובר על רכב הנעה קדמית (בעיקר) אך הוא מצויד בהנעה כפולה אשר מסוגלת להעביר עד 50 אחוז מהכח לציר האחורי ופעולתה מורגשת בכל יציאה מסיבוב. הרכב דבוק לכביש וה-traction ביציאה פשוט מעולה; הרכב דבוק לכביש ומשגר את עצמו קדימה ביד חזקה וזרוע נטויה.

את הכניסה פחות אהבתי, מפנים את ההגה, החלקה קטנה ואז הרכב צולל פנימה.

נוחות נסיעה.

קשיחות המתלים מורגשת בהחלט אך לא ברמה מענישה. על כביש משובש באמת הרכב יתחיל לקפץ ולרעוד, אך יחסית לעבודת המתלים במקומות ה"ספורטיביים" ויחסית לריסון ולרכינה המועטה זה סביר בהחלט.

הבעיה

מחירו נע באיזור ה-400,000 ש"ח, ארבע מאות אלף ש"ח. זה המון כסף.

ב.מ.וו 135 או אאודי S3 אשר יחסית קרובות למרצדס בביצועיהן עולות 300,000 לפני מו"מ ואם לטפס מעט צפונה ממחירה של המרצדס, אפשר לגלות אפשרויות מעניינות מאוד.

-------------------------------------------------------------

יצאתי מהנסיעה עם תחושות מעורבות. לטעמי מדובר על רכב מרשים ביותר ומבצע ברמה יוצאת מן הכלל. יחד עם זאת, לפחות במסגרת הנסיעה שביצעתי לא הצלחתי לגלות מחוזות עונג יוצאי דופן, הרכב מדויק מאוד, מהיר מאוד ובעל ביצועים יוצאים מן הכלל, וזהו. באיזשהו מקום יצאת מהנסיעה עם after taste דומה לזה שהותירה בי האוקטביה שנבחנה כאן לפני מספר חודשים, רק בגרסת XL.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כתיבה מעולה,תודה על הסיקור.

נראה כאילו אתה ברצף נסיעות מבחן-מה הם הרכבים הבאים?

Seat Ibiza 3d 2010 כרגע...

ובעתיד...אלפא אלפא אלפא ואלפא!

פורסם

מה אתה מבלבל את המח על המיתלים, ספר,ספר,היית צריך להוריד את ה G-SHOCK הורוד והנעלי התעמלות בשביל לקבל את הרכב? :wink:

תמחור ללא ספק גבוהה מידי אבל איך אמר לנו נציג מרצדס במפגש ההוא, "אנחנו מתמחרים את מרצדס מעל כל המתחרות כי זאת מרצדס!"

ועדיין, 100K מעל המתחרה ה(כמעט) ישירה מבוואריה ואינגלושטאט, מוגזם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אין לי הרבה מה להוסיף, חוץ מ: 45.9 קג"מ :-D, גיר כפול-מצמדים הכי טוב שיצא לי אי פעם לדגום וקצב פסיכי לכל דבר. הצריכה ברכב המבחן על פני 1,500 וקצת הק"מ האחרונים הייתה 15 וקצת ליטר/100 ק"מ. בהתחשב במה שהרכב הזה אוכל במבחנים לטעמי זה לא פחות ממעולה. מאד אהבתי את זה שהרכב מרגיש קטן וגם המשקל הלא כ"כ קל שלו (קצת מעל טון וחצי) מועלם יפה. לא הרגשתי את ההחלקה בכניסה לפניות, ככל הנראה מכיוון שבלמתי בשמאל והמעבר בין גז לברקס היה עדין יותר.

לגבי תיבת ההילוכים, זה משהו שמופיע בחלק מהסרטונים שיש ביוטיוב על הרכב. מנגנון אידיוט-פרופ נמרץ מדי, שלא מורגש בנהיגה חלקה ומדויקת - לזה נועד האוטו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
מה אתה מבלבל את המח על המיתלים, ספר,ספר,היית צריך להוריד את ה G-SHOCK הורוד והנעלי התעמלות בשביל לקבל את הרכב? :wink:

תמחור ללא ספק גבוהה מידי אבל איך אמר לנו נציג מרצדס במפגש ההוא, "אנחנו מתמחרים את מרצדס מעל כל המתחרות כי זאת מרצדס!"

ועדיין, 100K מעל המתחרה ה(כמעט) ישירה מבוואריה ואינגלושטאט, מוגזם.

היית צריך לראות את ה-Pimp shoes :twisted::lol::-P

לגבי מחיר - באמת די מוגזם, שכן אין איכות פנים מטורפת כמצופה ממרצדס. אבל כמכונת ביצועים היא די מדהימה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

doc slow, המבחן בוצע בכבישי חיפה והר הכרמל - לא צולמו תמונות כלל אז זרקתי איזו תמונה באדיבות גוגל.

Bagira, כשהגענו לסיבוב אתמול, RK שאל אותי אם לבוש כמו שאני לבוש בגלל נסיעת המבחן במרצדס או שהייתה לי פגישת עבודה עם המאפיה הרוסית :twisted:

אבל בתכל'ס לא זה ולא זה - סתם פגישה עסקית לא קשורה. כשהזמנתי את הנסיעה (בסוכנות) הייתי לבוש בכמה סחבות.

נראה לי שהיחידים שחושבים שסגנון הלבוש שלך מהווה גורם מכריע בעניינים הללו הם סוכנים שלא מוכרים את הרכבים הללו ואנשים שלא קונים אותם.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

לב יקר

עשית טעות אחת קולוסאלית

יוצאים מהסוכנות ביפו 147 משהו כזה, נוסעים כמה מאות מטרים חונים ליד קרקסו ומבקשים את מנהל הצ'וכנות שם לצאת אליך ללמוד דבר אחד או שניים.

נהניתי מהקריא(ע)ה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
בסביבות 300000 מגיעים ל סובארו אס.טי.אי

ומה עם המגאן?

קלעת בול עם האסתי.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

נהניתי לקרוא את הסקירה אבל משתמע שלא נפלת מהכיסא (מושב). אני גם הופתעתי מהאיכות של ה A הרגילה לעומת מה שציפיתי, אבל חשבתי אולי בגרסאות היקרות יותר המצב טוב יותר.

emotion of motion

פורסם

האיכות בפירוש לא מה שאתה מצפה ממרצדס. נראה שהתרכזו ב-A45 ספציפית ברמת הביצוע, שהיא מעולה בכל קנה מידה, הן מניסיון והן מהביקורות, אבל לא מצאו לנכון לשדרג את חווית הנסיעה, להבדיל מהנהיגה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

נו באמת, במחיר הזה אני מביא פרארי.

(טוב, טריבוטו פרארי)

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• תוכן חדש...