Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קראתי שוב את התגובה שלך, עדיין לא הבנתי מה העניין המפסק, כפי שציינתי ברכבי אני לא רואה מפסק.

לצורך העניין ברור שלחיצה על דוושת המצמד תגרום להפסקת זרימת הדלק למנוע, שאם לא כן הטורים יעלו מעלה מעלה.

ציינתי בקרת שיוט מקורית, אם כי הותקנה בארץ ולא במקור במפעל.

רכב מסוג רומסטר, בקרת שיוט אלקטרונית.

לחיצה ארוכה ממש לא יצא לי לעשות, אך לחיצה קצרה רגילה לצורך החלפת הילוך כן יצא לי לעשות, ברור שהרכב מאיט קמעה עד שאני משלב שוב הילוך.

לך זה ברור, בקרת השיוט צריכה לקבל את המידע הזה באופן אלקטרוני באיזושהי צורה. אני מאמין שאם תבחן את דוושת המצמד מקרוב, תגלה את המנגנון.

פורסם

גלשתם רחוק...

ברכבים מודרניים לרוב מה שצריך לוודא זה שהחומרה קיימת (בד"כ היא קיימת) לעדכן\לפתוח את האפשרות במחשב המנוע, ולהוסיף את הכפתורים המקוריים (לדעתי במקרה של סיוויק זה אומר להחליף הגה).

העלויות של הפרוייקט הזה לא משתלמות כאשר מדובר ברכב נפוץ, יותר קל למכור ולקנות.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

טוב, בדקתי היום.

נכון, כשלוחצים על דוושת המצמד, הבקרת שיוט מתנתקת.

חיפשתי לחצנים כל שהם על דוושות המצמד ו/או הבלם, כפי שציינתי כבר, אין כאלה.

פורסם

^ אבל ברור לך שיש כאלה, ורק אולי טרם מצאת אותם/הבחנת בקיומם. בדיוק כשם שיש סוויץ' שדואג להפעיל אורות בלם בעת לחיצה על הבלם...

גלשתם רחוק...

ברכבים מודרניים לרוב מה שצריך לוודא זה שהחומרה קיימת (בד"כ היא קיימת) לעדכן\לפתוח את האפשרות במחשב המנוע, ולהוסיף את הכפתורים המקוריים (לדעתי במקרה של סיוויק זה אומר להחליף הגה).

העלויות של הפרוייקט הזה לא משתלמות כאשר מדובר ברכב נפוץ, יותר קל למכור ולקנות.

אני חושב שעניין העלויות/טרחה רלוונטי למשל להסבת גיר ידני/אוטומטי. אבל הוספת בקרת שיוט ברכב שבו קיימת האפשרות (כפי שגם אתה רשמת) יכול להסתכם ב- 30$ (במקרה שלי למשל) ולא מחליפים רכב בשביל סכום כזה!

החלפת הגה זה כבר יותר מסובך, מחייב עבודה מקצועית יותר (כרית אוויר) אבל גם כן לא בטוח מחייב להחליף רכב.

פורסם

אני חייב שתסביר לי איך מוסיפים בקרת שיוט ב30 דולר.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אם אתה חייב, אז בבקשה: במקרה של הרכב שלי, C5 דור ראשון דיזל, כל המצערות הן אלקטרוניות (בבנזין בשנה הראשונה חלק מהמצערות היו מכאניות כך שלא ניתן להוסיף בקרת שיוט)

היבואן, לובינסקי, הגיע לידי החלטה מאוד גאונית: לחסוך. לי ידית תחליפית (מתג פשוט ביותר) עולה פחות מ-30$ (עכשיו ראיתי ב-25.5$, כולל משלוח שמגיע כעבור כמה שבועות). החיבור מאוד פשוט - מצריך מפתח (T27 אם אני זוכר נכון) וסכין יפני. את ההפעלה במחשב ביצעתי בעזרת חבר.

הרכב שלי לצערי מגיע לארץ בגרסה האוטומטית בלבד, אבל זה מפשט את העניינים בהתקנת בקרת שיוט.

*מלבד המתג, וההפעלה במחשב - הרכב מגיע עם כל הרכיבים הדרושים לבקרת שיוט. אין פשוט מכך כאשר המצערת היא אלקטרונית, ומין הסתם היצרן לא ישקיע בשתי תוכנות למחשב המנוע, שאחת מהן אינה תומכת בבקרת שיוט.

פורסם

אני מתעניין גם.

יש לי סיאט מיי ידנית שנמצאת 5 חודשים על הכביש.

עיקר הנסיעות שלי הן בין עירוניות, מה גם שאני עובד בירושליים וגר בפתח תקווה ... בקרת שיוט מעבר לנוחות עשויה גם לחסוך לי בצריכת הדלק.

פניתי למוסך שלי בבקשה לבדוק האם ניתן להוסיף .. והנה אני גם פונה אליכם.

לצערי בפורומים בחו"ל לא מצאתי הרבה חומר מקצועי בנושא - שכן באירופה המיי ואחיותיה נמכרות עם בקרת שיוט בלבד.

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם
אני מתעניין גם.

יש לי סיאט מיי ידנית שנמצאת 5 חודשים על הכביש.

עיקר הנסיעות שלי הן בין עירוניות, מה גם שאני עובד בירושליים וגר בפתח תקווה ... בקרת שיוט מעבר לנוחות עשויה גם לחסוך לי בצריכת הדלק.

פניתי למוסך שלי בבקשה לבדוק האם ניתן להוסיף .. והנה אני גם פונה אליכם.

לצערי בפורומים בחו"ל לא מצאתי הרבה חומר מקצועי בנושא - שכן באירופה המיי ואחיותיה נמכרות עם בקרת שיוט בלבד.

מצטרף לבקשה לגבי אודי A1 2011. ממש התאכזבתי שהאוטו לא מגיע עם זה כסטנדרט ( במיוחד שזה דגם STYLE שיצא מהחברה במעל 175K ) .

פורסם

אפשרי ועוד איך. אני בעצמי חושב להתקין את היחידה. היא דורשת התקנה של המחשב, חיבור הכבל למצערת ואז חיבור לשתי דוושות(גז ובלם), חיבור הידית(מאחורי ההגה) ולבסוף לכייל את המערכת במחשב הרכב.

במקרה שלי זה לא סיפור יקר בכלל(יותר עניין של למצוא זמן), ואני מניח שגם במקרה שלך...

בכל מקרה מומלץ לבדוק בשרטוטים ובאופן כללי גם באיביי או אתרי קניות אחרים יותר על החלקים עצמם

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
אם אתה חייב, אז בבקשה: במקרה של הרכב שלי, C5 דור ראשון דיזל, כל המצערות הן אלקטרוניות (בבנזין בשנה הראשונה חלק מהמצערות היו מכאניות כך שלא ניתן להוסיף בקרת שיוט)

היבואן, לובינסקי, הגיע לידי החלטה מאוד גאונית: לחסוך. לי ידית תחליפית (מתג פשוט ביותר) עולה פחות מ-30$ (עכשיו ראיתי ב-25.5$, כולל משלוח שמגיע כעבור כמה שבועות). החיבור מאוד פשוט - מצריך מפתח (T27 אם אני זוכר נכון) וסכין יפני. את ההפעלה במחשב ביצעתי בעזרת חבר.

הרכב שלי לצערי מגיע לארץ בגרסה האוטומטית בלבד, אבל זה מפשט את העניינים בהתקנת בקרת שיוט.

*מלבד המתג, וההפעלה במחשב - הרכב מגיע עם כל הרכיבים הדרושים לבקרת שיוט. אין פשוט מכך כאשר המצערת היא אלקטרונית, ומין הסתם היצרן לא ישקיע בשתי תוכנות למחשב המנוע, שאחת מהן אינה תומכת בבקרת שיוט.

אז בC5 שלך אפשר להתקין בקרת שיוט ב30 דולר, ** בתנאי שאתה מכיר חבר עם תוכנת OBD2 של C5. איך זה קשור להונדה ולבחור?

בוא נניח שכל מה שצריך זה להוסיף את הכפתור בהגה והפעלה בעזרת מחשב, הוא קודם כל צריך למצוא את הכפתורים (שנמצאים על ההגה, ולכן אמרתי שאולי יהיה צורך בהחלפה של ההגה, לך תדע אם יש חיווט בפנים לאופציה, מה שיסבך עוד יותר את העניין), אחרי זה יש התקנה, ואז צריך להפעיל במחשב ולקוות שכל שאר הסנסורים הנדרשים קיימים.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לא רק בC5, בכל פיג'ו-סיטרואן עם מצערת אלקטרונית. ולא obd, אלא לקסיה.

אבל הרעיון הוא שאם הרכב מגיע במקור עם האפשרות לבקרת שיוט, זה לא כל כך קשה להוסיף בעצמך. הפורום שופע בדוגמאות משלל יצרנים. לא כולם דורשים כל כך מעט, אבל בטח שלא לרוץ להחליף רכב בשביל דבר כזה פעוט.

פורסם
שלום

לי יש הונדה סיוויק האצבק מודל 2014 ידנית עם בקרת שיוט

הגיעה כסטנדרט עם הרכב ללא שום תוספת נפרדת.

באם תוכל להעלות תמונה של ציר הדוושה השמאלית, לטובת פות"ש...

עיון במפרט מלמד שאכן זה הפך לסטנדרט.

http://www.honda.co.il/_Uploads/dbsAttachedFiles/6180-01-382913.pdf

אני מבין שאם כך המצב אז סיכויי להוסיף בקרת שיוט השתפרו.

האמת שאצלי יש בתוך התפריט איזה משהו שהוא כמו בן דוד רחוק של בקרת שיווט. לדעתי מן התרעה על נסיעה מעל 80 קמ"ש. לא הצלחתי לשנות את המהירות והבנתי שאין בכל כל תועלת.

• תוכן חדש...