Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום שנתיים וחצי עם פיג'ו 308 .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיוק היום העברתי אחת כזאת לבעלותי.

המוכר התלונן על 2 דברים

1. אוכלת שמן ("מה רצית שתאכל? ברבוניות")

2. רועשת.

אם לא הייתי לוקח אותה הייתי עובר לC4 טורבו או ישנה יותר של 2000 סמ"ק.

Peugeot  5008 2023 

פורסם

השאלה כמה שמן היא צורכת..

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אם אתה כזה מרוצה, במקומך הייתי מחכה כבר עוד כמה חודשים ובודק את ה-308 החדשה שתגיע לארץ. היא מכונית השנה באירופה וכנראה לא סתם. היא כבר מגיעה עם המנוע והגיר החדשים ורק אפשר להניח שהכוח ורמת הבידוד שלה גבוהה יותר מהנוכחית. אני אומר את זה כי נסעתי די הרבה ב-508 ואחד הדברים הראשונים שישר בולטים שם זה הבידוד המעולה של תא הנוסעים והמנוע השקט. זתומרת שכשהם רוצים הם יודעים איך לעשות את זה.

כבר יש מבחנים עליה בחו״ל. היא מכונית השנה לגמרי סתם, אבל מקבלת דווקא ביקורות טובות.

emotion of motion

פורסם

צריכת שמן לא מורגשת בכלל אצלי , את הדגם החדש מאוד אהבתי מבחינת עיצוב , עכשיו יש כל מיני סיפורים שהדגם החדש משופר בצורה משמעותית , אני מבחינתי הפסקתי להאמין בסיפורים האלה , למרות שאי אפשר לפסול את המבחנים , אבל המבחן האמיתי הוא איך אתה מרגיש ברכב , זה כמו לראות בחלון של חנות חולצה יפה , נכנס ומודד אותה , ומגלה שהיא לא מתאימה לך , הכוונה שלי היא שיש פרמטרים שהם משתנים מאדם לאחר , כמו סיפור הרעש , גם הנוחות , והמראה , אפילו הכוח , וזה תלוי באיזה רכבים אנחנו נוהגים , למשל מי שנוהג כל החיים שלו על מנועים אטמוספיריים , אם הוא יעבור למנוע מוגדש ולא משנה מה גודל המנוע הוא יגיד לך שהרכב מרגיש מהיר , יש לי חבר שמעולם לא נהג על רכב מוגדש , לאחרונה הוא עבר לגולף 1.2t , כששאלתי אותו איך הרכב מרגיש , הוא ענה לי שהרכב כמו טיל , בחייאת , בסה״כ 1,2t וטיל , אז זה משתנה מאדם לאחר , ותלוי בהרבה פרמטרים , תמיד כשמציגים דגם חדש , מציגים אותו כפרארי לעומת הדגם היוצא , לכן לרוב זה תלוי בנהג עצמו , ובמודעות שלו .

תודה לכם .

יש כאלה שאומרים חבל על מי שמת , אני אומר חבל על מי שחי ולא יודע איך....

פורסם

מבחינת רעש , המנוע לא שקט במיוחד , כל הזמן שומעים את הרעש של המנוע במיוחד בשיוט מעל מאה , יש מצבים שאני מרגיש שהמנוע יושב לידי ולא בתא המנוע , ומבחינת מומנט אין הרבה , בערך 15קג"מ וזה משתקף בהאצה , מרגישים שהרכב מתאמץ ביציאה תודות גם לגיר המיושן

1. הרעש היחידי שאני מכיר ב-308 הוא רעש תהודה של יניקת אוויר (בסל"ד נמוך ומצערת לחוצה)

2. הממונט המירבי הוא 16.3 קג"מ ולא 15 (מהגבוהים במנועי 1.6 ליטר אטמוספריים) ב-4000 סל"ד, כאשר ב-3000 סל"ד מתקבלים בסביבות 90% מהמומנט המכסימלי (תוצאה של תזמון וגובה שסתומים משתנים). מנוע זה גמיש משמעותית בהשוואה לזה של ה-307 1.6

פורסם

לכן זה משתנה מאדם לאחר , הרגשיות לקול היא משהו פיזיולוגי בגוף האדם , וזה שונה מגוף לגוף , אני שומע את קול המנוע רועש ומציק לי , פעם נסעתי 140 קמ״ש והרגשתי שהמנוע הולך להתפוצץ , עוד פעם אדוני זה משתנה מאדם לאדם , לגבי המומנט אני לא רשמתי שזה 15 בדיוק כתבתי שזה בערך וכמובן זה מקסימום שמנוע אטמוספירי כזה יכול לתת , ורשמתי גם שהגיר אחראי לכל ההתנהגות הזאת , פשוט גיר טיפש , מצידי הגיר הרובוטי של הפיזו 107 יותר נוח .

יש כאלה שאומרים חבל על מי שמת , אני אומר חבל על מי שחי ולא יודע איך....

פורסם
אני מתלבט לגבי רכישה של הרכב הזה,וזה מאוד עניין אותי לקרוא,קצת מפתיע עניין חוסר הבידוד והרעשים מרכב מסגמנט כזה.

היית מציע לקנות? או שהרעש באמת כול כך נוראי?

עזוב,תחכה כבר ל-308 החדשה, מנוע שמשבחים,גיר עם כמות מספקת של הילוכים והרבה מחמאות בעיקר(מהאתרים בחו"ל) אפילו האנגלים ששונאים את הצרפתים אומרים שהרכב טוב..אז תבדוק... אני רק מקווה שהם לא יגזימו עם המחיר כמו שהיבואנים נוטים לעשות ואם המחיר יהיה גבוה מקווה שהאבזור יהיה בהתאם.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני נוסע על 308 שנת 2010 (דגם קומפורט פלוס) וגם עם הAL4 - העברת הילוכים לא הכי נקייה... אפילו קצת מזכיר לי את ההעברת ההילוכים שהייתה לי בסוזוקי יורוסוויפט משנת 1998!.. אבל סה"כ זה רכב מצויין, אצלי דווקא הוא נוסע ממש שקט, כמובן מלבד הרעש של המנוע כשהוא בטורים גבוהים. למנוע יש מעיין "גירגור" כשנוסעים איתו ברגוע יחסית, למרות שזה 1.6 עם ה-120 כ"ס.

סה"כ מבחינת פנים הרכב והחומרים, בטווח המחירים שלו קשה למצוא פנים רכב מפנק ככה! (בדקתי גם מיצובישי ספורטבק 2009 ולא הייתה מפנקת כזאת), נסעתי גם בI30 וגם לא הרגשתי "מפונק".

מעבר לכל מה שנוגע להעברת הילוכים, הרכב בהחלט מספק את הסחורה.

• תוכן חדש...