Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום 7 שנים בחברת מאזדה 2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
סקירה נפלאה וכיף לקרוא.

המאזדה 2 יושבת בראש שלי מעל 3 שנים, וכסטודנט אני לא יכול להרשות לעצמי רכב עם מחירון כזה (שלא יורד לעזאזל:wink:)

התפרשתי על פיג'ו 307 שלא מאכזבת (טפו טפו טפו) אבל בכל אופן אני מאמין שיום אחד אני אגשים את החלום הרטוב הזה.

לדעתי התבלבלת בין סיוט לחלום.

פורסם
לדעתי התבלבלת בין סיוט לחלום.

וכי למה?

"almost everything — all external expectations, all pride, all fear of embarrassment or failure - these things just fall away in the face of death, leaving only what is truly important"

Steve Jobs

פורסם
וכי למה?

כי בסה''כ זה רכב נחמד והכל אבל לא משהו שאתה באמת רוצה או צריך.

לא חסר חלופות.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

מה הקטע עם האומץ מעל 120? היא לא חריגה בהתנהגות שלה ובאחיזת כביש - בוודאי לא ברמה שמצריכה פחד מיוחד, או בכלל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כי בקטגוריה שלה יש לך:רנו קליאו,פיג'ו 208,פולקסוגן פולו,סקודה פאביה האלוהית,סיאט איביזה(בקיצור הקידוש המשולש),פיאט פונטו,יונדאי I20ׁ (שלפי כמה חברי פורום תהיה המחליפה של פאביה)וקיה ריאו.

שאני ימשיך או הסיפור מובן?

פורסם
וכי למה?

כי זה רכב מזעזע. אחרי הפיג׳ו יהיה לך קשה לנהוג בדבר הזה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

וואו, לזה ממש לא ציפיתי.

אני באמת לא מבין מדוע כולכם תוקפים את ה-2 ומהללים ומשבחים את ה-307?

היא צרפתיה, שמורה ככל שתהא היא פחות אמינה וזה מורגש, ביצועי הגיר והמנוע נוחתים ליד ה-2 למיטב הבנתי.

"almost everything — all external expectations, all pride, all fear of embarrassment or failure - these things just fall away in the face of death, leaving only what is truly important"

Steve Jobs

פורסם (נערך)

צריכת דלק הכי טובה שהצלחתי להשיג בשילוב יצא לי 1:15. אבל זה קרה אולי פעמיים שלוש.

בסך הכל רכב סופר אמין, כיפי (בידיים הנכונות), אבל הוא דווקא כן מתפרק, גם מבפנים וגם בכביש עצמו (כל מהמורה מרגישים, כאילו נוסעים על בול עץ). הרכב שיש לי בסמלון כבר מגיע במקור יותר נוח ממנו ופחות חובט במהמורות.

עריכה:

כמו בכל מאזדה שתנהגו (כמובן הכוונה למשפחתיות-קומפקטיות-סופר מיני), תחושת הזום זום תגבור על המציאות. מה הכוונה? תגובת הגיר-מנוע חדה, אבל הרכב לא באמת נוסע כמו שהוא מרגיש.

עריכה אחרונה על ידי שומאכר

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

סקירה יפה ואינפורמטיבית. המאזדה 2 הייתה סופר מיני חביבה מאוד מתי שהיא יצאה והייתה בין רכבי הסופר מיני העדיפים לתקופתה. אמנם היא חסרת ליטוש מסויים, אבל זה משהו שמאפיין הרבה רכבי סופר מיני של אותן שנים. לדעתי יחסית למתחרות שלה היא מכונית נחמדה מאוד, המושבים בגרסת הדינמיק טובים לדעתי (ואפילו ציינו את זה לא פעם במבחני הדרכים שעשו לה), היא זריזה, מהנה, מתקשרת, בעלת היגוי טוב, יציבה ובעלת אופי חמוד שנעלם לאט לאט מרכבי הסופר מיני, וחבל. בשנתיים האחרונות היא די מיותרת כחדשה כי הגיעו לכאן רכבים בקטגוריה שלה שפשוט מרגישים הרבה יותר שלמים ומודרניים ממנה והגיל שלה מורגש מאוד לעומתן ובאופן כללי. היא לא שקטה, לא ממש חסכונית, לא איכותית וטיפה קופצנית.

לגבי הגיר, הוא פשוט גיר אוטומטי 4 הילוכים רגיל ולא מתחכם. דבר לא יוצא דופן לרעה ביחס למתחרות שהיו לה אז ואפשר למצוא תיבות מסוגה גם בסוויפט הקודמת, ביונדאי I20/קיה ריו או בפיאסטה 1.4 לדוגמה. הגיר מתפקד יפה, הוא זריז בתגובות שלו וחלק יחסית באופן פעולתו. נכון שקצת יכול להציק הקטע הזה של הקיק דאון מכל ליטוף (לדעתי זה חמוד, אך עדיין מיותר), אבל זה נפתר בצורה מספקת יחד עם מתיחת הפנים שהיא עברה. אני לא מוצא את הגיר הזה "מפריע", אלא הוא זורם עם הנהג. לוחצים יותר היא מורידה הילוך, לוחצים פחות היא מעלה (בהשהייה קצרה), אמנם גם אני הייתי מעדיף שתהיה לה בלימת מנוע בעצירה/פקקים/ירידות (ב-3 לדוגמה כן יש את זה קצת, במיוחד בירידות), אבל העסק בהחלט סביר לקטגוריה. לדעתי אם כבר תיבת ה-AL4 מפריעה לנהג. מושכת הילוכים שלא כצורך, מתבלבלת, מעלה הילוך מתי שבא לה, מתחכמת יותר מדי ומתקשה ללמוד את אופי הנהיגה של הנהג. אני מכיר מישהו (נהג בקבלנות) שמקבל רכבים מהשכרה בשביל העבודה שלו. פעם הוא קיבל רנו קליאו מהדור הקודם ובחיי אם היה לי חצי שקל על כל פעם שהוא קילל אותה הייתי מליונר, בסוף הוא דחף אותה חזרה לחברת ההשכרה, קיבל משם מאזדה 2 והיה מרוצה לגמרי (הוא בכלל חובב רכבים גרמניים ומחזיק באאודי A4 מזדקנת).

ה-2 היא מכונית מיושנת ומחוספסת יחסית, אבל ביחס לתקופתה היא אחלה סופר מיני ואי אפשר לקחת ממנה את מוניטין האמינות הגבוה והאופי העליז (לטוב ולרע). למי ששכח כשהיא יצאה למשך תקופה ארוכה מאוד היא קיבלה (ועדיין מקבלת) לא מעט פידבקים חיוביים מכתבי רכב בארץ וגם בחו"ל. כחדשה אמנם היא כבר לא אופציה וכמעט כל רכבי הסופר מיני עדיפים משמעותית, אבל היא רחוקה מלהיות סיוט או זוועה.

• תוכן חדש...