Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4292 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב כמו יונדאי גטס אוטמט. רכב שנועד להיות זול וחסכוני. וחוץ מלחסוך בנוחות ובביצועים. הוא שותה כמו אימפלה עם מנוע v6.

ואני לא מדבר על הi10 אוטמט מהדור הקודם. שבעניי גם היה רכב מכוער מאוד.

רכב מיותר זה רכב שלא מספק את הסחורה במחירו. הונדה בארץ שנמכרת כמו קטגוריה מעל ובתכלס ממוצעת בהכל. ואני לא מדבר על ההונדות המשומשות. שבמחיר של משומשת מ2011 אתה יכול לרכוש סיוויק 2006.

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
רכב כמו יונדאי גטס אוטמט. רכב שנועד להיות זול וחסכוני. וחוץ מלחסוך בנוחות ובביצועים. הוא שותה כמו אימפלה עם מנוע v6.

רכב מיותר זה רכב שלא מספק את הסחורה במחירו. הונדה בארץ שנמכרת כמו קטגוריה מעל ובתכלס ממוצעת בהכל. ואני לא מדבר על ההונדות המשומשות. שבמחיר של משומשת מ2011 אתה יכול לרכוש סיוויק 2006.

הרכב זול ולא כזה שותה כמו שעושים ממנו,

הסטיגמה נוצרה בעיקר ממנוע 1.35 בשידוך לגיר אוטומטי, בחברות השכרה וליסינג (ואני לא צריך להסביר איך רוב האנשים נוהגים על רכבים כאלו).

הוא שותה קצת יותר מהמתחרות שלו, אבל הוא רכב אמין. לפעמים עדיף רכב ששותה טיפה יותר דלק, ופחות מבלה במוסך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אתם קצת מפספסים את הגדרת השרשור.

מכונית מיותרת הינה מכונית שיוצרה לפלח שוק לא קיים ולא הכרחי עבור היצרן או שהיא מתחרה על אותו פלח שוק עם מכונית אחרת של אותו יצרן.

לצ׳ורך המחשה, אתן דוגמא היפוטטית - מחר בבוקר, לאחר הצום, מחליטים במרצדס לפתח מכונית מיני, שתתחרה בסקודה סיטיגו. קיאה פיקנטו וכו׳.

אין ספק שזו תהייה אחת המכוניות הטובות בקבוצתה, אם לא הטובה שבהן.

הנהלת מרצדס מתעלמת מכך ששולי הרווח במכוניות האלו נמוכים מאד ומהפגיעה בתדמית, גם אם המכונית תצליח מסחרית.

שורה תחתונה - מרצדס תמצא עצמה עם מכונית לא ממש רווחית שרק עשויה לחבל בתדמיתה ללא תועלת ממשית.

ולכן זה לא יקרה, גם לאור הניסיון עם ה a המקורית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
ניסוי כלים? מה בדיוק הם ניסו שם?

זה עבר לבנטלי כי מכירות הפאטון לא ממש תאמו את הציפיות והמחסנים לא מתרוקנים מעצמם (לא זאת בעיה).

כידוע אחרי פירוק צמד RR-BENTLEY פולקסווגן ירשו את המפעל המיטולוגי בקרו. לבנטלי לא היה כלום. אפילו מנוע 5.75 של ספיטפייר שהשתמשו בו במשך 50 שנה נשאר אצל רולס רויס והם היו צריכים לעשות הכל מ0. לצורך כך נבנה מפעל חדש לתפארת של VW בעיר דרזדן שבגרמניה אשר השתמש בשיטות ייצור לא אופייניות לVAG, כולל הרכבות ידניות לא היה להם נסיון ב1998. במפעל זה עדיין מייצרים חלק מהדגמים של בנטלי וגם מרכבים של כל הדגמים של בנטלי מיוצרים במפעל אחר בגרמניה ומשם מועברים או לדרזדן או לקרו. כל מה שפולקסווגן למדו בפאטון ייושם ב2003 בבנטלי הראשונה שיצא תחת הנדסה שלהם. שיטות הרכבה ידניות, מנועים בתצורה W ושאר דברים שלא היו להם לפני כן והיו צריכים ללמוד.

חוץ מזה פאוטון כן הצליחה בשווקים מסויימים ותעיד על כך העובדה שעדיין מייצרים אותה ואפילו החזירו לשוק אמריקאי, כמדומני.

כך שמבחינה מסחרית היא הייתה יותר מוצלחת מייבך, לדוגמא.

פורסם

חן. מרצדס היו אבות של פלח זה עם סמארט. מכונית עירונית זולה וקטנה ששימשה את שליחי הפיצה במקום קטנוע בחורף.

פורסם

ובמרצדס היו חכמים מספיק להיות מאחורי הקלעים בפיתוח הסמארט ולא להציגה כמרצדס לכל דבר, בדיוק מהשיקולים שעליהם כתבתי.

אגב בנטלי, מאז ומעולם זו היתה חברה מיותרת, שסך הכל ייצרה דגמים מקבילים לאלו של רולס רוייס במחיר גבוה עוד יותר, לפחות ב 30 שנה האחרונות שלה.

אלמלא כדם הטורבו r אף אחד לא ממש היה זוכר אותה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

עד שנת 1931 ואחרי 2002 הם היו שונים. הקונספט של בנטלי היה שזה רכב שאתה נוהג בו לבד, בזמן שברולס רויס אתה אמור לשבת מאחורה. כך שמבחינת מיצוב הם היו שונים. דגם יחיד ברולס רויס שהיה מיועד לנהג היה Corniche והוא בהחלט היה חופף לגמרי את הAzure של בנטלי.

אפרו-פו אזור. ראיתי שמו עיני אחת בסביבות סביון בשנות ה90. מישהו יודע מה קרה לה?

פורסם

פאטון זה היוקרה הכי סליפרית שיש. כנראה שאין לזה מספיק לקוחות, אבל מי שרוצה להרגיש יוקרה ולהיראות ברכב ממותג עממי, זה רכב בשבילו.

פורסם

ההונדה היא נושא רגיש אצלי... אני יודע שבמספרים אין בה משהו מיוחד, אבל ביחס לפלח השוק בו היא מתחרה, לדעתי היא המספקת ביותר לנהיגה. בן אדם כמוני שלא בטוח יזכה להתפרע עם אלפות מעוררות או רכבים שנועדו לרגש, הסיויק מכניסה קצת חיים לשוק המשפחתומטיות הרדום, ועל זה לדעתי מגיע כבוד לקונצרן.

למרות שאני כן רואה את עצמי מחזיק איזה רכב אספנות משעשע דוגמת הקמארו כשיגיע הזמן והכסף... אבל יש לי עוד הרבה מה ללמוד על שוק הענתיקות :)

וגם אני מצטרף לשבחים על חן רב הפורום שסיפר פה היסטוריה מעניינת מאוד !

פורסם
אתם קצת מפספסים את הגדרת השרשור.

מכונית מיותרת הינה מכונית שיוצרה לפלח שוק לא קיים ולא הכרחי עבור היצרן או שהיא מתחרה על אותו פלח שוק עם מכונית אחרת של אותו יצרן.

לצ׳ורך המחשה, אתן דוגמא היפוטטית - מחר בבוקר, לאחר הצום, מחליטים במרצדס לפתח מכונית מיני, שתתחרה בסקודה סיטיגו. קיאה פיקנטו וכו׳.

אין ספק שזו תהייה אחת המכוניות הטובות בקבוצתה, אם לא הטובה שבהן.

הנהלת מרצדס מתעלמת מכך ששולי הרווח במכוניות האלו נמוכים מאד ומהפגיעה בתדמית, גם אם המכונית תצליח מסחרית.

שורה תחתונה - מרצדס תמצא עצמה עם מכונית לא ממש רווחית שרק עשויה לחבל בתדמיתה ללא תועלת ממשית.

ולכן זה לא יקרה, גם לאור הניסיון עם ה a המקורית.

הזכרת לי את האסטון מרטין cygent שהוא מאוד רלוונטי לשרשור.

• תוכן חדש...