Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הספקים שונים לאותו המנוע

sjerby
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3839 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

היי חברים,

יוצא לי הרבה פעמים לראות רכבים עם מנועים זהים אך הספק שונה, לדוגמא מנועי פיג'ו ה"חדשים"

המנוע הבסיסי נותן 120 כ"ס,

המנוע הגודש נותן 156 כ"ס (207 GT),

174 כ"ס (207 RC)

200 כ"ס (208 GTI)

220 כ"ס (308R החדשה)

במקרה הזה אני יכול לשער שמדובר בטורבו שונה, אבל מה קורה במנועים אטמוסטפרים?

לדוגמא מאזדה 2 החדשה, לפי הכתבה רשום כי הרכב יוצע ב3 מנועי בנזין בנפח 1.5, עם הספקים שונים של 75, 90, 115 כ"ס

עוד דוגמא ותיקה יותר יכולה להיות רנו קליאו B שיוצרה עם מנוע 1.4, 75 כ"ס ו90 כ"ס

פיג'ו 206 1.6, 90 כ"ס ו 110 כ"ס

מה בעצם משנים במנועים זהים לטובת הוצאת הספק גבוה יותר? תוכנה? מכלולים?

אשמח אם תפתחו לי מעט את הידע בנושא

עברתי לסקייטבורד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היי חברים,

יוצא לי הרבה פעמים לראות רכבים עם מנועים זהים אך הספק שונה, לדוגמא מנועי פיג'ו ה"חדשים"

המנוע הבסיסי נותן 120 כ"ס,

המנוע הגודש נותן 156 כ"ס (207 GT),

174 כ"ס (207 RC)

200 כ"ס (208 GTI)

220 כ"ס (308R החדשה)

במקרה הזה אני יכול לשער שמדובר בטורבו שונה, אבל מה קורה במנועים אטמוסטפרים?

לדוגמא מאזדה 2 החדשה, לפי הכתבה רשום כי הרכב יוצע ב3 מנועי בנזין בנפח 1.5, עם הספקים שונים של 75, 90, 115 כ"ס

עוד דוגמא ותיקה יותר יכולה להיות רנו קליאו B שיוצרה עם מנוע 1.4, 75 כ"ס ו90 כ"ס

פיג'ו 206 1.6, 90 כ"ס ו 110 כ"ס

מה בעצם משנים במנועים זהים לטובת הוצאת הספק גבוה יותר? תוכנה? מכלולים?

אשמח אם תפתחו לי מעט את הידע בנושא

הגרסה הראשונה של מנוע טריומף-THP הוא עם 140 כ"ס ו175כ"ס,אח"כ עם 156 כ"ס,בDS4 הוא עם 163 כ"ס,עכשיו יש לו גרסה חדשה עם שרשרת ומותחן טיימינג מוחלפים ושיפורים נוספים,על הדרך העלו את ההספק ל165 כ"ס וכמובן גם המומנט עלה.

208GTI מוציא 200 כ"ס ו208 כ"ס בגרסת 30th.

ל308R[שתהיה] או ל RCZ-R יש 270 כ"ס לא 220כ"ס.

הגרסה היחידה של המאזדה 2 החדשה עם גיר אוטומטי היא עם ה90כ"ס,השאר רק עם גיר רגיל.

השינויים יכולים להיות גם מכניים{קמשפט,בוכנות,טלטל,מזרקים} או אלקטרוניים {שינוי תוכנה,ציפ,וכו}.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפעמים יש מקרים שמשתמשים באותו מנוע רק עם תוכנה שונה או הגבלה מסויימת.

ולפעמים על נייר זה נראה אותו מנוע אבל חלקים כמו גל זיזים שונה או בוכנות שונות עושים את ההבדל.

למשל בלאון דור 2 מנוע 2.0

יש את גרסת הFR,גרסת הקופרה ואת הקופרה R.

על הנייר כולם 2.0 טורבו, אבל הקופרות בעלות טורבו שונה וגם מכלולים שונים.

וגם בין הקופרה לקופרה R יש הבדל קטן במכלולים פנימיים למרות שיש להן אותו טורבו.

דוגמא אחרת זה אודי A4 מנוע 1.8 TSI משנת 2011

יש גרסא של 160 כ"ס כמו בלאון ובאוקטביה ויש גרסא של 120 כ"ס שאין בשום רכב אחר.

אם מסתקלים על נתוני המנוע, רואים שהוא מייצר טיפה פחות מומנט ומגיע אליו מוקדם יותר מן הסתם ואפשר להבין מזה שמסל"ד מסויים המנוע מוגבל על ידי תוכנה.

תמונה:

1c1c048457.png

בנוסף, אם מתקינים ברכב תוכנת ניהול מנוע (APR למשל) בשני הגרסאות מקבלים את אותם הביצועים.

They are trying to ban me...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היום ההבדלים הם בתוכנה בלבד, פעם זה היה מתבטא ביחס דחיסה שונה - גבוה יותר במנוע בעל הספק גבוה - במערכת הזנת הדלק ( מנועים שיועדו להספק גבוה יותר צויידו במאייד כפול או בזוג מאיידים) ובמערכת פליטה חופשית יותר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חן אתה טועה, לא פעם מחליפים טורבו, מזרקים וקאמשפטים כדי לקבל הספק גבוהה יותר מבלי ליצור עומס גדול מדי על המכלולים השונים.

למשל הפיאט בראבו 1.4t היא נמכרה עם 120 כס כאשר באירופה גם נמכרה הבראבו ספורט עם אותו מנוע אבל טורבו שונה ותוכנת ניהול שונה שהביאו את המנוע ל150 כס ומומט גבוה יותר.

היו גם מנועים שהוגלו רק ע״י תוכנה למשל במיני היו הוואי הבסיסית והקופר המאובזרת כאשר ב.מ.וו חיפשה לבדל בינהם גם במנועים היא החלישה את המנוע הזזה של הוואן ל90 כס לעומת 120 בקופר

לכן כל מקרה הוא לגופו ולרוב כאשר מדובר בשינויי הספק קרובים סביר יהיה להניח שמדובר רק בתוכנות ניהול שונות

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...