Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במחירים שהם עולים גם החדשות כניראה לא יהיו רבי מכר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תודה.

לא ידעתי שהתחילו לשווק פה את המרצדס סיטאן. לא מוצא תיעוד באינטרנט לכך.

הגיעה יחידה אחת לתקינה, טרם דיברו על שיווק.

לפותח השרשור, זכור לי שיש לך אתר, תוכל גם לשים את הנתונים האלה שם.

אגב, יש מסירות מאות מפתיעות:

אופל GTC - שנים קודמות מכרו בסביבות 20, השנה 55.

אוקטביה RS - לא חשבתי שהם יצליחו למכור 35 רכבים, אחרי שבדורות הקודמים היא מכרה יחידות בודדות, מעניין כמה מתוכן ידניות וכמה סטיישן.

אאודי S3 עם כמות יפה וגם גרסאות AMG של A קלאס ו-CLA.

יחדה אחת של פורד ראפטור.

אגב, אני רואה שהנתונים כוללים גם מכירות ייבוא מקביל של איילון מוטורס ואלבר.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

בקשר לנתונים שמופיעים כאן, פשוט לקחתי את הקובץ של משרד התחבורה שהוא בXML וכבר לפני שנתיים כתבתי איזו תוכנה קטנה ב-JAVA שטוענת את הקובץ ומוציאה סטטיסטיקה לפי מה שהגדרתי לה.

הקובץ הוא בעצם שיקוף של הרישום של המכוניות במשרד הרישוי, אז יכול להיות שרשמו מכונית, אבל לא מכרו אותה. כמו מרצדס סיטאן.

בקובץ המקורי מוגדר לכל דגם ותת דגם ורמת גימור רשומה נפרדת, ואני אוטומטית מנסה לאחד לפי השם הראשי שנתנו במשרד הרישוי.

יכול להיות שיש 10 רשומות שונות למשל לפיזו 208 ואני מאחד כדי שיהיה יותר נוח להסתכל על זה. ומנסה להציג בשורה אחת.

הבעיה שלפעמים השם בעייתי וכדי לתקן צריך כנראה בתוכנה לכתוב טבלת המרה, אבל לא עשיתי את זה.

לדוגמא: לאיביזה יש דגם IBIZA ודגם IBIZAA שכנראה טעו באיות במשרד התחבורה.

או GOLF יכול להופיע גם דגם בשם GOLF GTI ועדיין יש GTIים שמופיעים בשניהם.

גם בקובץ אי אפשר לדעת מי היבואן למשל פורד אני לא יודע אם זה איילון מוטורס או דלק רכב.

לפותח השרשור, זכור לי שיש לך אתר, תוכל גם לשים את הנתונים האלה שם.

אני לא מתחזק את האתר, יש שם רק מה שהכנסתי לפני שנתיים.

היתה בעיה מתי שהוא שהקובץ של משרד התחבורה היה דפוק לכמה חודשים, אז הפסקתי ולא המשכתי לעדכן.

אבל, אתמול סתם היה לי זמן, אז יצרתי את הסטטיסטיקה והעלתי לכאן. אני לא מבטיח כלום להמשך, אנסה לעדכן לפעמים.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

כל הכבוד!

בפירוט נתונים כזה לא נתקלתי עד כה, פילוח של סוג הגיר, נפח המנוע, תצורת הרכב.

עכשיו חסר רק נתון רמת הגימור....

יש ממצאים מעניינים מאד בטבלה הזאת.

בין היתר משהו שענין אותי באופן אישי בתור בעליה של מאזדה cx5, נמכרו כ- 300 רכבים בלבד בעלי מנוע 2.5 ליטר וכ- 2,900 רכבים בעלי מנוע 2 ליטר.

חשבתי שיימכרו יותר גרסאות בעלות מנוע 2.5 (שהיא גם עם הנעה כפולה), אבל כנראה שהמחיר הגבוה וצריכת דלק גבוהה יותר, לעומת תוספת קטנה יחסית בביצועים ואי צורך בהנעה לארבעת הגלגלים לרוב הרוכשים הביאו למצב זה.

לגבי מספר מכירות הסקודה rs זה היה צפוי, אני אפילו חשבתי על מספרים נמוכים יותר.

אני מאמין כי בחודשים הקרובים, צ׳מפיון מוטורס תאלץ לצאת במבצעי מכירות אגריסייבים לדגם זה, בטרם שיאלצו לרשום יד נוספת.

אישית התאכזבתי מהעיצוב שלה, לאחר שראיתי אותה בעצמי. ההדיוט המצוי לא יבחין כלל כי מדובר בגירסת ה- rs.

בכלל ככל שאני רואה יותר את האוקטביות על הכביש אני יותר ויותר מתאכזב מהעיצוב המשעמם שלהם.

הגולף gti אכן מכרו מספר מרשים יחסית של רכבים. ואולם לעומת 120 גירסת dsg נמכרו רק 6 גירסאות ידניות וזה כאמור בגירסה ספורטיבית.

כלומר בעולם האמיתי, מחוץ לכותלי הפורום, אין באמת וויכוח איזה גיר לרכוש והרוכשים מעדיפים גירים אוטומטיים גם בגירסאות ספורטיביות (לא בדקתי לגבי רכבים ספורטיביים אחרים, אבל חלקם ממילא מציע רק גירסה ידנית).

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אמנון, אם אני לא טועה gti ידנית נמכרת רק בחודשיים שלושה אחרונים, כך שסביר שהיחס ישתנה.

אני מאמין שזה יהיה 20-40 בשנה.

כל עוד לא יערימו קשיים בהזמנתה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם (נערך)

שי,

צודק לא לקחתי זאת בחשבון :-) כלומר הגיר הידני עדיין בתמונה ברכבים ספורטיביים (אם ניקח את הגולף כמייצגת רכב ספורטיבי שיש בו אפשרות בחירה בין גיר ״אוטומטי״לגיר ידני) ומיהרתי להספיד אותו :shock:

אבל נראה שהכיוון שציינתי נכון, כלומר הרוב בוחר וייבחר בגירסאות האוטומטית (מתי שיש אפשרות בחירה כזאת), גם לפי הצפי שלך וניתן לקבל רמז לכך לאור כך שקצב המכירות של גירסת ה- dsg שעומד על כ- 12 רכבים בחודש גבוה יותר מזו של הגירסה הידנית....

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

קודם כל תודה ענקית על המידע, רמת פירוט כזאת טרם נתקלתי.

הבעיה של כל הנתונים פה זה שהם כוללים את ציי הרכב שמעוותים את כל הנתונים, לדוגמא ניסן מיקרה שמסתבר שהיא הרכב הנמכר ביותר של ניסן, אני לא יודע כמה מהם באמת נמכרות לשוק הפרטי, בטח עם התג מחיר המפוצץ שהיה לגירסה האוטומטית של מאה אלף שקלים.

אני יכול להגיד שהתפעלתי מהכמויות של אאודי, ובכלל מהכמויות של צ׳מפיון, יבואן מושמץ, גיר מושמץ, מנוע שאמינותו עדיין בספק, אינו עובד כלכך חזק עם ציי הרכב אבל מציג מספרים לא פחות ממדהימים! שימו לב לכמות הQ5, רכב עם תג מחיר גבוהה שמוכר כמויות מאוד יפות.

הדבר היחיד שמעט מציק לי באופן אישי זה העובדה ש90 אחוז מהרכבים הידניים שנמכרים בישראל הינם מסגמנטים המיני והסופר מיני, זה גם מוכיח לי פעם נוספת שידני מוכר רק בגלל תג מחיר, זה מוכיח לי שוב שרוב היבואנים לא רוצים לייבא ידני בדגמים גדולים יותר (כנראה עניין של ביקוש) ומעל לכל שביום שאני יצטרך לעבור לרכב גדול יותר, הסיכויי למצוא משהו ידני הולם יהיה כמעט בלתי אפשרי.

פורסם
הדבר היחיד שמעט מציק לי באופן אישי זה העובדה ש90 אחוז מהרכבים הידניים שנמכרים בישראל הינם מסגמנטים המיני והסופר מיני, זה גם מוכיח לי פעם נוספת שידני מוכר רק בגלל תג מחיר, זה מוכיח לי שוב שרוב היבואנים לא רוצים לייבא ידני בדגמים גדולים יותר (כנראה עניין של ביקוש) ומעל לכל שביום שאני יצטרך לעבור לרכב גדול יותר, הסיכויי למצוא משהו ידני הולם יהיה כמעט בלתי אפשרי.

קשקאי?

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם
לעזעזל.. כמה קורולות *יחסית, מטורף.

בהתחלה חשבתי שזה טעות, אבל פאקינג 11 אלף מכוניות ?!?!? אני פשוט בהלם.

אגב, עצוב לראות את פיאט מתמוטטת, ועלוב שפולקסווגן (שירוקו) מכרו רק 62 מכוניות, ציפיתי לפחות :-) .

עוד נתון שמתי לב אליו, זה אוקטביה 5733 מכוניות וראפיד 2480 (סתם מציין) .

תודה רבה על הטבלה .

אוטו-מאניה :-)

פורסם
כלל לא ידעתי שמוכרים את הרכבים האלה בישראל:

ניסן מקסימה - 18

ניסן אלטימה - 58

יונדאי גנסיס -3

ג'נסיס נמכרת בארץ? אולי ביבוא אישי? (או שכאן לא מדובר על נתונים עם יבוא אישי?).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
אוקטביה RS - לא חשבתי שהם יצליחו למכור 35 רכבים, אחרי שבדורות הקודמים היא מכרה יחידות בודדות, מעניין כמה מתוכן ידניות וכמה סטיישן.

אחרי ההודעה שלך ראיתי כבר 2 אוקטביות תוך פחות מ24 שעות. אחת לבנה באשקלון ואחת שחורה בבית שמש

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

לפי הנתונים בקובץ המלא כולם אוטומט וסדאן.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

• תוכן חדש...