Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שוב פעם קרסו נתקעו עם מלאי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אני עד עכשיו אמרתי "נראה לי ש..."

אני שואל אם יש משהו קונקרטי ואמיתי.

ומצבר זה שטויות

חלקי גומי שמתייבשים זו תשובה טובה. השאלה היא האם הם יציגו בלאי גבוה יותר אצל רכב שעמד שנה ללא שימוש מאשר רכב בן שנה שהשתמשו בו

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
  • תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ומצבר זה שטויות

חלקי גומי שמתייבשים זו תשובה טובה. השאלה היא האם הם יציגו בלאי גבוה יותר אצל רכב שעמד שנה ללא שימוש מאשר רכב בן שנה שהשתמשו בו

אני לא יודע אצל יבואנים אחרים, אבל מתאר שזה אותו דבר.

הרכבים מאוחסנים, רובם, במתחמים גדולים אשר חשופים לשמש ולאיתני הטבע.

אני יכול להגיד שראיתי רכב אשר הצבע נפגע ונשרף, עקב חשיפה תמידית לשמש.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

גיא, נראה לך שרכב שלא זז והיה חשוף לשמש רוב ימות השנה, יהיה כמו רכב שרק יצא מהמפעל וכבר בתנועה?

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

ברור שלא. אני שואל מנקודת מבט הנדסית/מכנית, מה הנזק בדיוק.

(אם הייתי חושב שאין נזק שנגרם לרכב כזה, הייתי נוהג עכשיו על רכב שמאוד מאוד משך אותי בזמנו. ולא על B3 מנוע 1500 עגלתית)

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

ומצבר זה שטויות

אני מחזיק גם רכב אספנות בבית. ההמלצה של המוסכניק שלי היא להזיז אותו לפחות פעם בחודש כדי למנוע התייבשות של חלקי גומי שונים (בושינגים במתלים, תושבות שונות וכו'). לטענתו חלקי הגומי האלה חייבים לזוז או בשפתו "לעבוד" אחרת חייהם מתקצרים באופן משמעותי.

אם זה תופס גם לרכב חדש, ואני לא רואה סיבה שלא, אז זה שיקול הרבה יותר משמעותי מצמיגים/וישרים/מצבר והיתר שהוזכרו כאן.

פורסם

חלקי גומי מתייבשים בצורה זהה בין רכב בבעלות לבין רכב שעומד בבונדד.

הבעיה היא, שכשאתה משתמש בו, אתה לפחות מחליף את כיוון העומס עליהם, ולכן יחזיקו יותר זמן.

כך גם חלקים עם שימון עצמי או חלקים נעים כגון מיסבים, בולמים, כריות בולם, בוכנות הקאליפר וכו'.

לגבי הצבע ופנים הרכב - לא אמור להיות הבדל בין רכב בבעלות אדם לרכב בבעלות יבואן.

משכנתא זה קל

פורסם

אין הבדל בין רכב שעומד ולא זז, כשהיעוד שלו הוא לזוז, לבין רכב שזז?

תחשוב רכב שיושב לו שנה+, בשמש, לא זז, זה נראה לך הגיוני?

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

ותחשוב על רכב שכן זז -

עולה על באמפרים גבוהים מידי במהירות גבוהה מידי

מקבל נשיקות קטנות בחניה

מותנע פעמיים ביום כפול 363 ימים, בכל פעם המנוע קר וצמיגות השמן נמוכה = שחיקה פנימית של המנוע

ציפורים מחרבנות על הגג

פירות של פיקוס נופלים ברווח שבין השמשה למכסה המנוע, תוך שהם פולטים נוזל חומצי

לעומת זאת רכב שעמד שנה שלמה -

לא עולה על באמפרים

לא מקבל נשיקות בחניה

מונע אולי פעם בחודש

אין עצים בסביבה אז גם אין ציפורים שיחרבנו על הגג

אין פיקוסים אז בכלל אין חומציות

ככה שאם היית שם לי אחד ליד השנה רכב בן שנה שנסע 15 אלף קילומטרים ורכב בן שנה שנסע 20 קילומטרים באותו המחיר - ברור שהייתי מעדיף את הרכב שלא נסע.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני זוכר משרשורי עבר שהתיעצו בדיוק באותו נושא שיבואנים מסוימים הסכימו לבצע רענון רכב לפני המסירה שכלל צמיגים, וישרים, החלפת שמנים וכו'.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אין הבדל בין רכב שעומד ולא זז, כשהיעוד שלו הוא לזוז, לבין רכב שזז?

תחשוב רכב שיושב לו שנה+, בשמש, לא זז, זה נראה לך הגיוני?

כן

אם הוא עומד בשמש אצלך בבית או ברציף בנמל, זה לא משנה לו. להפך, בנמל יש עליו לפחות את המדבקות הלבנות של היצרן.

כך גם למושבים דשבורד ושאר חלקי פנים, ששמש היא שמש. בין אם היא בחיפה/אשדוד/אנאערף לבין אם היא בבית דירות ברעננה.

כמו כן, כמו שציינו פה, קרסו במכירת הרנו קליאו ספורט 0 ק"מ יד1, החליפו נוזלים, צמיגים ועוד עבור חבר פורום.

משכנתא זה קל

פורסם

אתה לוקח מצב קיצוני, של רכב שעומד גם בבית בשמש. אבל לפחות הוא זז, המכלולים נעים הכל עובד כמו שצריך להיות. רכב לא נועד כדי לעמוד שנה שנה וחצי באותו מקום ולא לזוז. זו דעתי. ואני אישית כן הייתי מעדיף לקנות רכב שעבר 15K ק"מ אחרי שנה וחצי מרכב שלא זז בכלל, סביב אותו מחיר. אולי אני פראייר, אולי לא, אבל רכב שעמד... לא קורץ לי כלכך.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אל תשכח שהרכב מגיע עם אחיות מלאה של היבואן שמתחילה מיום הרכישה, אםבמקרה ותצוץ תקלה בגומיות שהתייבשו, הן יוחלפו במסגרת האחריות .

לדעתי האישית, זה לא כזה נורא לרכוש רכב כזה (במידה ומקבלים רענון כללי ואחריות מלאה מיום הרכישה) רק שהמחיר לא מספיק נמוך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
ותחשוב על רכב שכן זז -

עולה על באמפרים גבוהים מידי במהירות גבוהה מידי

מקבל נשיקות קטנות בחניה

מותנע פעמיים ביום כפול 363 ימים, בכל פעם המנוע קר וצמיגות השמן נמוכה = שחיקה פנימית של המנוע

ציפורים מחרבנות על הגג

פירות של פיקוס נופלים ברווח שבין השמשה למכסה המנוע, תוך שהם פולטים נוזל חומצי

לעומת זאת רכב שעמד שנה שלמה -

לא עולה על באמפרים

לא מקבל נשיקות בחניה

מונע אולי פעם בחודש

אין עצים בסביבה אז גם אין ציפורים שיחרבנו על הגג

אין פיקוסים אז בכלל אין חומציות

ככה שאם היית שם לי אחד ליד השנה רכב בן שנה שנסע 15 אלף קילומטרים ורכב בן שנה שנסע 20 קילומטרים באותו המחיר - ברור שהייתי מעדיף את הרכב שלא נסע.

זאת מן הסתם לא השוואה נכונה. ההשוואה כאן היא בין שני רכבים חדשים, אחד "טרי" ואחד שעמד זמן רב בשמש ולא בין חדש למשומש.

פורסם

אם זאת ההשוואה אז ברור שה״טרי״ לוקח.

אבל זאת כן ההשוואה הנכונה כי את הרכב ה״לא טרי״ נמכר לך במחיר נמוך משמעותית ממחירו של ״רכב טרי״, וזה בערך המחיר של רכב משומש בן שנה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...