Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעה בטנדרון מאחורה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4235 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בסרטון המצ"ב הנוסע (בכיסא גלגלים) נראה מיטלטל מאוד.

האם לדעתכם הנסיעה מאחור מטלטלת יותר מקדימה? אם כן למה זה?

(מקדימה מעט טלטלות, באמצע בינוני ומאחור הרבה?).

אגב, אולי זה משנה ואולי לא, אבל אני מציין זאת כי אולי קשה להבחין בכך בסרט,

הכיסא מאחור יושב בתוך "אמבטיה"

אשר "נגנבה" במיוחד (רכב מותאם) מהמקום המקורי בו מונח הגלגל הרזרבי.

האם כסא גלגלים שהיה מועלה מאחורה ע"י מעלון (במקום רמפה) ויושב על רצפה רגילה של הטנדרון היה מטלטל פחות?

אשמח לשמוע דעתכם.

עריכה אחרונה על ידי zilbersh
פורסם

זה נראה שהכיסא מגביר את התנודות, היות והוא רתום (כנראה- לא רואים בסרטון) מהבסיס לרכב, אך יש לו חופש תנועה מסויים בין הבסיס למושב.

פורסם

בכל רכב ככל שיושבים יותר אחורה הקפיצות מורגשות יותר.

ברכבי משא התופעה גרועה יותר בגלל שהמתלה האחורי מיועד להתמודד עם המשקל של המטען. בהעדר מטען מספיק הרכב קופצני יותר, במיוחד למי שיושב מאחורה.

תעשה ניסוי, קח עצם ארוך קשור לחוט ותמשוך על הריצפה, שים לב להפרשים בקפיצות בין החלק הנמשך לחלק האחורי.

דרך אגב הבחור בסרטון חתיכת גיבור שלמרות הכל קם כל בוקר, נלחם בתחבורה ציבורית שתיקח אותו כחוק לעבודה, מגיע לעבודה, וחוזר שוב בתחבורה ציבורית בעייתית. קצת פורפוציות לחיי היום יום...

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

בסרטון המצ"ב הנוסע (בכיסא גלגלים) נראה מיטלטל מאוד.

האם לדעתכם הנסיעה מאחור מטלטלת יותר מקדימה? אם כן למה זה?

(מקדימה מעט טלטלות, באמצע בינוני ומאחור הרבה?).

האם כסא גלגלים שהיה מועלה מאחורה ע"י מעלון (במקום רמפה) ויושב על רצפה רגילה של הטנדרון היה מטלטל פחות?

אני מכיר את המתקון הספציפי הזה היטב, כפי שהסבירו קודם החלק האחורי של הרכב הוא יותר "קופצני" ופחות נוח לישיבה גם ללא שינוי.

ה"אמבטיה" שאתה מכנה לא בדיוק "נגנבה" מהרזרבי אלא מדובר בהנמכת הרכב ושינוי הרצפה כשהחלק האחורי מתפקד כרמפה קבועה, מדובר בקיט שמותאם ספציפית לקאדי. בנוסף לכך ישנה הקשחת בולמים אחוריים שלא מסייעת לאיכות הנסיעה וקירוב הרצפה לכביש שגורם לרעשי כביש רבים.

לעניין עצמו, הטלטולים שיש בסרט הם חריפים מאוד ויכול להיות שחלק מהם נגרמים דווקא מכסא הגלגלים הספציפי של האדם, במקרה שלנו גם בכבישים משובשים לא היו טלטולים שאפילו קרובים למה שמוצג בסרט במידה והכסא מאובטח כמו שצריך. אמנם לפי חגורת הבטיחות אני מבין שמדובר בהתקנה טיפה אחרת גם אם דומה אבל קשה לי להאמין שההבדלים עד כדי כך גדולים.

אין ספק שכסא גלגלים שהיא מועלה מאחור על ידי מעלון היה מטלטל פחות. העניין הוא כנראה אינטרס של חברות האיבזור לקדם את פתרון ההנמכה במקום להתקין מעלון משיקולי עלות (הם מקבלים את אותו הסכום כך או כך מביטוח לאומי). אמנם להנמכה יש יתרונות משקל ופרקטיות לא מבוטלים אך אם השאלה נועדה לסייע בבחירת רכב לנכה הייתי מוותר על האופציה הזו והולך על מעלון בלי הרבה התלבטות, ולא לוותר על נסיעת מבחן.

פורסם

תודה לתשובות.

ספגטי מעופף - 1. ידוע לך אם ניתן להתקין וו גרירה בקאדי מונמך?

2. אתה בטוח שמעבר להנמכה מתבצעת הקשחת מתלים? ושזה אכן גורם לרעשי כביש רבים...?

תודה!

פורסם

1. קשה לי להאמין, הדלת מקבלת הארכת פלסטיק עד קצה הפגוש (הטמבון חצוי), לא רואה מקום לחבר שם לשלדה וו גרירה בלי להפריע.

2. לא, מניח שלעתים כן בגלל ההנמכה של המרכב להתקנת המנגנון.

לגבי רעשי כביש - אני מניח שזה עניין של משא ומתן מול החברה המאבזרת לגבי בידוד ואטימה של הרכב וניתן להוציא מהם משהו יותר נורמלי, שווה לנסות. בהתקנה רגילה הרעש ברכב מונמך לעומת קאדי רגיל הוא משמעותי ביותר, בדקתי. אל תשכח שמדובר בעצם בהנמכה של הרצפה המקורית ממש בסמוך לסרן האחורי. התיאור הנפוץ של הנוסע מאחור הוא שגם בורות שהוא לא מרגיש בכביש הוא שומע את המעבר של הגלגלים עליהם.

אין תחליף לנסיעת מבחן של המוסע.

פורסם

האם אותו רעש מדובר משפיע רק באזור האחורי של המוסע או גם באזור הישיבה הרגיל ברכב של 2 שורות המושבים הקדמיות?

מי יכול ליעץ מה בדיוק לבקש מהחברה המאבזרת על מנת לשפר את הבידוד, כי לא להיות ספציפי עלול להוביל לשום דבר...

תודה

פורסם

משפיע בעיקר באזור האחורי אבל כמובן שמגיע גם קדימה, כפי שאמרתי קודם ההבדל מול קאדי רגיל מורגש.

לגבי הייעוץ - יש באתר פורום שלם של אודיו עם מומחים גדולים ממני בהרבה. אם זה יעזור לך אז תנסה לחפש את ישראל ג'וניור שחוץ מזה שהוא איש מקצוע מומלץ יצא לו גם לבחון את הבעיה הזו לכמה דקות, אם הוא יזכור את העניין. לצערי לא יצא לפועל התקנת בידוד כפי שהוא הציע אבל לטענתו זה אפשרי ובטח עדיף שזה יעשה על חשבון החברה המאבזרת לפני המסירה ולא על חשבונך.

מוזמן לנסות בעצמך.

• תוכן חדש...