Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לעניין השרשור, לא לשכוח לשקלל במחיר הרכישה את ירידת הערך ואת מצב השוק. בעוד שרוכשי V40 יתקשו למכור את הרכב כיד שנייה בגלל מצב שוק קשה, בעלים של A3 או סדרה 1 ימכרו את רכבם במהירות ולעיתים גם מעל המחירון. אז אולי מחיר הרכישה הראשוני זול יותר, אבל צריך לחשוב גם מה קורה כעבור X שנים כשרוצים למכור את הרכב. עכשיו יבואו גם אלה שיגידו שאני אחד מאלה שקונים רכב בשביל למכור אותו, אז אני אענה מראש שמדובר פה על תמורה למחיר, שזה חישוב כלכלי (כמה אתה מקבל פר שקל שהוצאת), אז ברוח החישוב הכלכלי, אני מכניס את החישוב לטווח ארוך שהוא המכירה העתידית.

הנבואה ניתנה לשוטים. איך אתה מחליט שלרכב חדש תהיה סחירות x?

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא מנבא, אני מעריך, בהסתמך על ההווה והעבר.

אם מהפוסט שלי הבנת שאני מנבא, כנראה שהסברתי את עצמי לא נכון. אני מקווה שעכשיו אני יותר ברור.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

דוראס, גוסטי צודק. המחיר של הוולוו המדוברת ירד מהר הרבה יותר מהמקבילות הגרמניות שלה, אין מה לעשות. מדי פעם אני מציץ ביד 2 לראות מה נשמע בסגמנט הזה ורואה שהאאודי או הבמוו יקרות משמעותית מוולוו c30 שהיא האמא של ה-v40. מבחינה טכנית נטו, עולם הרכב באמת עבר המון שינויים בשני העשורים האחרונים, אבל בכל הנוגע למוניטין, שמירת ערך ו"שוק" לצערי אנחנו עדיין נמצאים עמוק בתוך שנות ה-80.

*נכתב מהטלפון, ככה שאם יש איזה מילה לא קשורה, תאלתרו.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אני לא מדבר על העבר הרחוק, בטח שלא שנות ה80 וה90 שבהם מה שכתבת היה נכון. אני מדבר על העבר הלא רחוק, למשל 5-10 שנים אחורה, ואפילו לא כזה רחוק, למשל מהלך שנת 2014.

אני עוסק במכירת רכב, ובשל כך גם מתעסק עם טרייד אין. עברו לי המון וולוו בין הידיים, וגם אאודי, במוו ומרצדס. עברו תחתיי גם פורשה, יגואר, ועוד.

שים לב שאני לא מדבר על איכות הרכב אלא על מצב השוק שלו. הייתה לנו בטרייד וולוו S60 2009, יד ראשונה עם 60K ק"מ. עמדה אצלנו מעל חצי שנה ובסוף נמכרה בהפסד. הרכב היה מדהים באבזור שלו ובכמה שהוא היה שמור, אבל מצב השוק הכתיב אחרת.

דוגמה נוספת, לאחרונה קיבלנו אאודי A4 שנת 2012. העליתי את המודעה ליד2, פרסמתי מחיר שהוא מעל המחירון המשוקלל(!) של הרכב, והטלפון הראשון הגיע אחרי 2 דקות. אותו דבר קרה עם במוו 318 לפני מספר חודשים. גם אאודי A3 כבר הלכה ככה מספר פעמים, שלא לדבר על סדרה 1 שנמכרה ב15K מעל המחירון.

מצב השוק כרגע אומר שאם תקנה V40 בסיסית ב18 אלף שקל פחות ממה שעולה סדרה 1 בסיסית, אתה תאבד ערך מהר יותר, תתקשה במכירה העתידית, ותמכור במחיר שאינו גבוה, בעוד שאם תקנה את הסדרה 1, אמנם תשלם יותר בקנייה, אבל במכירה ההפרש יצטמצם עד ייעלם ואפילו יעבור לטובת הבימר. הנ"ל נכון גם לגבי אאודי A3 כמובן. רכבים עם שוק לא פחות ממטורף.

אז אם קנייה של V40 באה מתוך מחשבה כלכלית, לדעתי לפחות, צריך לחשב גם את הטווח הארוך, שהוא כאמור המכירה העתידית. לא כולם יסכימו איתי וזה בסדר, אבל זאת דעתי.

Always go sideways

פורסם

מסכים עם השניים שמעלי ומוסיף - אם ירידת הערך תהיה מספיק גדולה, אני בהחלט אתעניין בV40 יד שנייה.

פורסם

לגבי השאלה שנשאלתי - המיני 5 מרגיש זהה על הכביש ל-3 על אף שהוא ארוך יותר.

יתכן ובקצוות הסקאלה יש הבדל אבל בדקות שנסעתי הרגשתי רכב שצועק FUN.

לגבי דגם ה-ONE שיגיעה בינואר במידה ויתומחר סביר יהיה פשוט "הקניה".

לא תמיד צריך מאות כוחות סוס, הרבה יותר חשוב שמה שיש יהיו זמינים ויעברו לכביש דרך מתלים נכונים וישדרו לידיים את המציאות האמיתית.

פורסם (נערך)

התמחור של מיני ONE ידוע כבר מזמן, 125K לידני, 140K לאטומט (אם תהיה גם ONE 5 דלתות, אז כנראה +10K לכל גרסה). לגבי המיני, יש לי שאלה, בארץ נותנים לעשות לה קסטומיזציה בפנים, או שהכל מסתכם בבחירת צבע הגג בגרסת קופר?

אגב הביצועים על הנייר של ONE החדשה דומים לאלו של הקופר בדור קודם.

אגב2, הורידו לה יותר מדי איבזור, אז לא בטוח ששווה לחסוך ולקנות ONE.

עריכה אחרונה על ידי Arco
פורסם

אגב2, הורידו לה יותר מדי איבזור, אז לא בטוח ששווה לחסוך ולקנות ONE.

מיני ONE לא קונים ומעולם לא קנו בגלל אבזור - זה תמיד היה דגם כניסה.

בכלל רכבים מיוחדים הפונים לנישות יעודיות לא נקנות בגלל סיבה כלכלית טהורה.

פורסם

הבדלים בין ONE לCOOPER (מלבד המנוע כמובן):

בONE אין משענת יד, אין לחצני שליטה מההגה, אין קרוז קונטרול, מזגן מכני רגיל לעומת בקרת אקלים דיגיטלית מפוצלת בקופר, והרכב בצבע אחיד.

בONE הידנית ההגה לא מצופה עור ובעל 2 חישורים בלבד, בעוד שבONE האוטומטית ההגה בעל 3 חישורים והוא מצופה עור.

זהו, כל השאר אותו דבר.

מיני בעלת 5 דלתות, מכל דגם שהוא, תוסיף למחיר בדיוק 10K ש"ח.

ניתן לראות את כל המחירים באתר מיני.

Always go sideways

פורסם

הבעיה של הדגם הזה (אני לא יודע אם הבעיה ביבואן או בוולוו) היא שהאבזור ברמה הבסיסית עלוב. יותר מכך - הוא עלוב בהשוואה לגרסאות הבסיס של המתחרות. וולוו זה לא מספיק ״סקס אפיל״ כדי להתחרות עם השאר.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
הבדלים בין ONE לCOOPER (מלבד המנוע כמובן):

בONE אין משענת יד, אין לחצני שליטה מההגה, אין קרוז קונטרול, מזגן מכני רגיל לעומת בקרת אקלים דיגיטלית מפוצלת בקופר, והרכב בצבע אחיד.

בONE הידנית ההגה לא מצופה עור ובעל 2 חישורים בלבד, בעוד שבONE האוטומטית ההגה בעל 3 חישורים והוא מצופה עור.

זהו, כל השאר אותו דבר.

מיני בעלת 5 דלתות, מכל דגם שהוא, תוסיף למחיר בדיוק 10K ש"ח.

ניתן לראות את כל המחירים באתר מיני.

מה לגבי החישוקים? אותו הדבר בין הקופר ל-ONE?

פורסם (נערך)

אין חישוקים ב-ONE

אין לי כרגע זמן לבדוק האם GHOST רשם את כל ההבדלים, אתה מוזמן לבדוק באתר הישראלי של מיני.

עריכה אחרונה על ידי Arco
פורסם (נערך)

בONE אין חישוקי מגנזיום, אלא בתוספת תשלום. אם מוסיפים אותם, הם זהים לחישוקים של הקופר.

בקופר יש 2 רמות גימור, PEPPER ורמת הגימור הגבוהה יותר שנקראת PURE LED. הרמה הזאת מוסיפה גם פנסי לד (פנסי דרך, ערפל וכו') וגג פנורמי נפתח. בנוסף ברמה הזאת החישוקים גדלים ל16 אינץ' ויש 2 דוגמאות לבחור מהם. החישוקים מקוריים מהיצרן.

הבדל נוסף ששכחתי לרשום הוא חיישני הרוורס. בקופר הם סטנדרט שמגיע כבר מהיצרן בעלי חיווי קולי וחזותי, בעוד שבONE הם בהתקנה מקומית ובעלי חיווי קולי בלבד.

אגב, כמו שARCO כתב, אפשר להיכנס לאתר מיני ולראות את כל מה שכתבתי בקטלוג שניתן להוריד משם.

עריכה אחרונה על ידי GhostBuster

Always go sideways

• תוכן חדש...