Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך תסביר את העובדה שהטענה שלך לא נכונה?

שברולט קרוז עולה פחות מ-128 אלף ₪.

סקודה אוקטביה עולה יותר מ-128 אלף ₪.

סוזוקי קרוסאובר גם עולה פחות מ-128 אלף ₪.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
צביקה, איך תסביר מחיר זהה של 128 אלף ש"ח לדגם הכניסה של כל המשפחומטיות?

שוק משוכלל זה גם הסבר למחיר אחיד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הייתי מעוניין לדעת איך התמחור של 155,000 לפריוס חדשה כאשר מס הקנייה הוא רק 30% ? ואם אפשר לדעת בנוסף מה תמחור לקורולה חדשה.

הסוגיה עלתה בדיון אחר שם דנו בהשערה האם היבואן לוקח את הטבת המס לכיסו.

משהו יכול לעזור לי עם החישובים ?

נוסע בפריוס 2008

פורסם

פריוס נחשב לרכב יקר יחסית.

פריוס חדשה בארה"ב עולה כמו גולף GTI חדשה בארה"ב.

בישראל ה-GTI יקרה יותר בערך ב- 80K מהפריוס...

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
איך תסביר את העובדה שהטענה שלך לא נכונה?

שברולט קרוז עולה פחות מ-128 אלף ₪.

סקודה אוקטביה עולה יותר מ-128 אלף ₪.

סוזוקי קרוסאובר גם עולה פחות מ-128 אלף ₪.

מקבל את טענתך ואחדד את הטיעון שלי.

נא שימו לב לכמות המכוניות המשפחומטיות שעולות בין 125K ל- 130K ש"ח לדגם הכניסה (נלקח מיד 2):

יונדאי i35

אופל אסטרה

טויוטה קורולה

קיה פורטה

שברולט קרוז

סובארו אימפרזה החדשה

מאזדה 3

פורד פוקוס

אם. ג'י. / MG 350

רנו פלואנס

מיצובישי לנסר הדור החדש

אם נעלה מעט במחיר נכלול מעל 90% משוק המשפחומטיות בארץ.

גם עכשיו זה כמעט כל ההיצע בארץ לסגמנט זה (נכון, הסוזוקי זולה בהרבה).

פורסם

אני מהנדס, לא למדתי כלכלה. אבל בקורס היחיד שלקחתי במסגרת התואר שלי שכן התמקד בכלכלה למדתי מושג שנקרא "מחיר השוק":

http://www.maot.co.il/lex6/glossary/g_2208.asp

שים לב לשורות השלישית והרביעית מהסוף:

"התחרות בין הקונים (כמו גם בין המוכרים) תביא לקביעתו של של מחיר אחיד לכולם."

זה די הגיוני שרוב המכוניות המשפחתיות מתומחרות סביב אותו מחיר. שמת לב שגם הטלוויזיות מתומחרות באותו מחיר? אני בדקתי לא מזמן מחירים של טלוויזיות 48 אינטש' והפלא ופלא - מחירי הטלוויזיות של סמסונג, LG ו-Haier די דומים. האם זה אומר שאין תחרות בשוק הטלוויזיות?

לא ממש, זה אומר שיש מחיר שוק וזאת הנקודה שבה הרצון של המוכר למכור והרצון של הקונה לקנות נפגשים.

אפשר להסביר את זה גם בכמה סיבות שלא קשורות לכלכלה שאני לא מאוד מבין בה -

1. צריך להבין שהתמחור של רכב נקבע לא פעם ולא פעמיים בלחץ על היצרנים - אם אתה משיק מכונית משפחתית עממית חדשה, אתה לא יכול למכור אותה ב-150 אלף ש"ח כי אף אחד לא יקנה אותה. מה שיקרה במצב כזה זה שהיבואן "יישב" על היצרן עד שהמחיר של הדגם ירד למחיר המקובל בשוק, ורק אז הוא יחל את השיווק. למה האימפרזה החלה להימכר כאן באיחור? כי המחיר היה גבוה מידי. למה טויוטה אייגו לא התחילה להימכר כאן וה-C1/108 התאומות כן? כי המחיר של האייגו בשער המפעל כרגע גבוה מידי, יש ביקושים גבוהים באירופה ואין סיבה למכור לישראל בזול. למה קיה סיד הגיעה ארצה באיחור ניכר אבל קיה סורנטו הגיע לארץ ממש עם השקתו בחו"ל? נכון, מחיר מהיצרן.

2. כשאתה מתמחר רכב במחיר זול בישראל, אתה פוגע בתדמית המותג וגורם לכולם לחשוב שהוא "זול". וזול, בישראל, הולך לרוב עם קונוטציה של "לא טוב".

3. כמות - אם קיבלת הקצאה של 1000 יחידות לשנה, ואתה יודע שתמכור את כולן, איזה סיבה יש לך למכור אותן ב-110 אלף ש"ח כשאתה יודע שאפשר למכור את כל הכמות גם ב-130 אלף ש"ח? אגב, עניין הכמות גם עובד בכיוון ההפוך - אם התחייבת בפני היצרן ל-30 אלף פורד פוקוס ב-4 שנים ואף חברת ליסינג לא מוכנה לקנות את המכוניות האלו כי יש להן מלא תקלות, אז אתה תעשה הכל כדי למכור את הכמות הזאת, כולל הורדה של המחיר לרצפה (ע"ע מבצעי ה-0 קילומטר של פורד פוקוס/פוקוס סטיישן).

וכן, יש גם את עניין הזה של לרצות את הלקוח. כש-70 אחוז מהמכוניות בקטגוריה הזאת נמכרות לציי רכב, אתה תרצה את הלקוח הכי גדול שלך, זה שקונה אלפי רכבים בשנה, ולא את rk1 שקונה מכונית אחת פעם בחמש שנים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

^^^

האמת שרציתי לקחת את הדיון למקום אחר ולומר משהו כזה (אני מתייחס לדגמים שכללתי ברשימה):

- בוא נניח שלכל יבואן ישנו מחיר X בו הוא רוכש את הרכב מהיצרן או בא כוחו.

- על המחיר הזה יש להוסיף מיסים (חוקי מדינת ישראל).

- בוא נעשה עוד הנחה (שהיא כנראה לא נכונה, היות וטווח המחירים של המכוניות שמניתי למעלה הוא דומה מאוד), נניח שכל יבואן רוצה לעשות את אותו רווח על מוצר יחסית זהה, אבל קונה את הרכב במחיר שיש בו שונות גבוהה יותר מהיצרן.

אני מנסה להראות שהרווח שכל יבואן רוצה לעשות הוא לא זהה ולמעשה ישנה שונות גדולה ברווח זה.

ויתר על כן, הרווח הזה ממוקסם ככל האפשר עד לרמה הדי אחידה של מחירי מכוניות אלו.

אם הרווח היה יחסית זהה, היינו רואים שונות גדולה יותר במחירים.

פורסם
תודה על הנתונים.

מה הרווח הנקי של קרסו ממכירת רכבים בלבד וכמה רכבים הם מכרו? כך ניתן יהיה לחשב רווח נקי ממוצע לרכב.

אין פילוח של רווח נקי על פי מגזרים וכנראה שגם בלתי אפשרי לעשות פילוח שכזה בגלל העמסה של עלויות הנהלה וכלליות ועלויות שיווק עם המגזרים השונים.

פורסם
אין פילוח של רווח נקי על פי מגזרים וכנראה שגם בלתי אפשרי לעשות פילוח שכזה בגלל העמסה של עלויות הנהלה וכלליות ועלויות שיווק עם המגזרים השונים.

עדיין היה מאוד מעניין לראות את הרווח הגולמי כלומר: מכיר מכירה בניכוי מחיר הקנייה לפי סוגי רכב. נוכל ללמוד דברים מעניינים מהשואה בין מותגים שונים ובין יבואנים שונים.

נוסע בפריוס 2008

פורסם (נערך)
פריוס נחשב לרכב יקר יחסית.

פריוס חדשה בארה"ב עולה כמו גולף GTI חדשה בארה"ב.

בישראל ה-GTI יקרה יותר בערך ב- 80K מהפריוס...

הייתי רוצה לראות ניתוח כזה:

..........................פריוס ............קורולה

מחיר קניה. ............ 111.............111

מס קניה ................111.............111

עלות הובלה.............111.............111

מע"מ ?.................111..............111

סה"כ עלות..............111.............111

מחיר מכירה..............121.............120

רווח גולמי................10...............9

מעניין מה הרווח שנקבל מהשוואה כזו בין פריוס לקורולה, נוכל ללמוד האם היבואן גורף לכיסו את הטבת המס על היבריד.

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

• תוכן חדש...