Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדידת תאוצת ביניים מ-80 ל-120

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4237 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בנתון חשוב של יכולת האצה לעקיפה למשל. בחלק ממבחני הרכב מציינים אותו, אבל לא ברור לי איך המדידה מבוצעת בדיוק.

האם נסיעה במהירות קבועה של 80 קמ"ש ואז האצה ל-120 ? באיזה הילוך ?

ראיתי בכמה מקומות שמדובר בהילוך רביעי כמו ברשימה הזאת :

http://www.supercars.net/PitLane?viewThread=y&gID=3&fID=0&tID=113867

אצלי אם אני מנסה להאיץ מ-80 בהילוך רביעי, גם במצב ידני, התיבה מורידה הילוך ל-3 אם אני לוחץ עד הסוף.

אופציה אחרת זה ביצוע מדידה של האצה רציפה מ-0 ל-120, עם גרף/לוג של המהירות בכל רגע, ואז הוצאת הנתון של 80 ל-120.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ההגיון אומר שבמדידה הזו אתה גם בוחן את תיבת ההילוכים.

משמע אם הכיול שלה מוריד להילוך שלישי - ככה אתה תבדוק את זה.

אם היא לא תוריד להילוך שלישי אז ככה אתה תבדוק את זה.

כלומר בסופו של דבר כשאתה בא לבחור את הרכב לא מעניין אותך אם המדידה התבצעה בהורדת הילוך או בלי הורדת הילוך, אלא כמה שקרוב למציאות, שאם אתה רוצה להאיץ מ-80 ל-120 במציאות כמה זמן זה ייקח לך

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מסכים איתך בגדול, מצד שני ברשימה שהבאתי מציינים במפורש שמדובר בהילוך רביעי, כדי לבדוק את גמישות המנוע גם בסל"ד בינוני/נמוך. חלק מהרכבים שם יראו תוצאות הרבה יותר טובות אם ייבדקו בהילוך נמוך יותר. ונניח שכן צריכים לאפשר לתיבה להוריד לאיזה הילוך שתרצה, אז מאיזה הילוך מתחילים בעצם ?

אני יכול להתחיל מראש בהילוך 3 ב-80, או מ-4/5/6/7. לכל אפשרות תהיה תוצאה שונה.

בגלל זה אני תוהה אם יש איזשהו סטנדרט לעניין, לא מצאתי משהו.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אני מניח שכל מגזין / תוכנית והסטנדרט שלה (גם היעדר סטנדרט הוא סטנדרט).

אני מניח שאם מתחילים מהילוך 4 ומאפשרים הורדת הילוך מודדים בעצם מצב שבו אתה משייט בהילוך רביעי ומחליט לצאת לעקיפה, אז גם זמן ההעברה של ההילוך נכנס לחישוב, אמנם היום עם תיבות ה-2 קלאצ'ים זה הופך להיות כמה עשיריות שניה, אבל בעבר זה היה יותר.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מבחן האצות הביניים בהילוך רלוונטי רק לדגמים ידניים.

במכוניות אוטומטיות המבחן מתבצע כשהתיבה במוד אוטומטי בלבד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אוקיי, אז בDSG מצב S או D ? כי זה גם יוצר הבדל. ורק לוודא - נוסעים 80 קמ"ש קבוע ומודדים מרגע הלחיצה על הגז ?

מודדים בעזרת הספידומטר של הרכב או שחייבים מדידה מדוייקת ? למרות הזיוף המובנה של הספידומטר, ההפרש בין 80 ל-120 יהיה 40 קמ"ש בכל מקרה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אם לתיבה אין עצמאות מוחלטת בהילוך, כלומר היא לא מורידה הילוך "נעול", אין הרבה ערך לבדיקה, אלא אם נעשית ללא התחשבות בהילוך הרגעי, כפי שבודקים תאוצות ביניים במכוניות אוטומטיות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ראה את צורת המדידה שביצעו כאן: http://alfagtv6.com/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=3858

לדעתי ההבדל בין ה-S ל-D הוא רק במשיכת ההילוכים והנטיה להישאר בהילוך מסוים. (לדעתי) בקיק דאון לא יהיה הבדל בין השתיים.

אתה צריך מצב "ידני" שישאיר אותך באותו ההילוך שקבעת.

פורסם

ומה בנוגע לתיבה ידנית ? הילוך 3 כמובן יאיץ יותר מהר אבל בד"כ אני נוהג להוריד ל4 בעת עקיפה בכביש מהיר

פורסם

תלוי מה רוצים לבדוק.

במקור, הבדיקה הזאת בודקת את האלסטיות של המנוע.

כלומר אתה נוסע במהירות 80 בהילוך שמתאים לנסיעה רגועה במהירות זו (שזה לדעתי צריך להיות הילוך חמישי ולא רביעי), לוחץ על הגז עד הסוף באותו הילוך, מודדים תוך כמה זמן הרכב יגיע ל 120 קמ"ש בלי להעביר הילוכים.

כמו שנאמר, לא ניתן לבצע כזה דבר עם תיבת הילוכים אוטומטית.

אם רוצים לבדוק תוך איזה מינימום זמן הרכב יאיץ מ 80 ל 120, אז את בתחילת ההאצה יורדים להילוך הכי נמוך שאפשר (שני או שלישי), מושכים אותו עד קו אדום ומעלים להילוך הבא.

פורסם

זה בדיוק מה שאני שואל. בהרבה מבחני רכב מציינים מדידה של הנתון הזה, ולא ברור באיזו שיטה זה נמדד. למשל כאן :

http://www.gear.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95%D7%AA_%D7%A8%D7%9B%D7%91/2013_10_31_TD_N01_%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F_%D7%93%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%9D_%D7%9E%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%99_%D7%90%D7%90%D7%95%D7%98%D7%9C%D7%A0%D7%93%D7%A8

מדובר בגיר רציף, אז באיזה מצב הגיר ?

או כאן :

http://cars.walla.co.il/item/1789435

גיר אוטומטי.

כנ"ל כאן :

http://www.ford.co.il/index.aspx?id=4285&itemID=6455

למיטב הבנתי מדובר בנסיעה ב-80 קמ"ש באוטומט, בהילוך שהגיר בוחר להיות בו (שהוא יהיה שונה ברכבים מסויימים במצב D לעומת מצב S), ואז לחיצה על הגז, שהגיר יוריד כמה הילוכים שהוא רואה לנכון. זאת 'סימולציה' של מצב אמיתי לפני עקיפה, וזאת המטרה בעצם.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אני מניח שבמקרים האלו מדובר על נסיעה ב-80 קמ"ש כשהתיבת הילוכים במוד אוטומטי לחלוטין והאצה ל-120.

כמו שאמרת, כדי לדמות סיטואציה אמיתית וריאליסטית מצד הנהג הממוצע שלא יתחיל לשחק עם ההילוכים אלא יתן קיק.

פורסם

יש כמה אתרים שנוהגים לעשות מבחנים מקיפים לרכבים הכוללים מבחני תאוצה . לרוב הם מציינים נתון תאוצה בין 80-120 פעם אחת בהילוך שהתיבה בוחרת כלומר בצורה אופטימלית , ופעם אחרת בהילוך השיוט של התיבה. סביר שבתיבה אוטומטית לעתים המדידה היא בעייתית. בכל מקרה בארץ כמעט ולא נתקלתי בנתון הזה ולמעשה בפעם הראשונה שנתקלתי בו ברכב סטנדרטי היה שהתחלתי לקרוא חומר על הבראבו. גם היום משום מה היצרנים לא מציינים יותר מדי את הנתון הזה וחבל. זה נתון שמראה הרבה על יכולות הרכב בנהיגה של יום יום

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

• תוכן חדש...