Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כתבת שזה קורה בדרך כלל ברכבים שחונים בחניון מקורה, אולי בגלל הפרשי הטמפרטורה שיוצאים מהחניון ישר לשמש או לחום גבוה זה קורה.

• תגובות 359
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הרכב שלי 6 שנים על הכביש ואין שום סימנים לסדק כזה, מצד שני הוא 6 שנים מתחת לכיסוי - אז אולי הגיע הזמן שתשמרו על המכוניות שלכם בקיץ.

סליחה?

זה שאתה לא מחנה את הרכב בחוץ, ושאתה מכסה אותו זה טוב ויפה, אבל זה חלילה לא אומר שכך חייב להתנהג לרכב, בטח ובטח שזה לא שם אותך כמטיף מוסר, "תשמרו על הרכב שלכם בקיץ"

מה יהיה הצעד הבא? "סעו במונית בשביל שהרכב לא יעשה קילומטראז!"

רכב לא צריך להיות מתחת לכיסוי בכל פעם שהשמש צצה לה - ברור שזה יותר טוב אבל לא תמיד אפשרי, וממש לא נדיר לראות רכב מסוף שנות ה90 עם דשבורד שלם, ואם כבר סדק- אז לא ברכב בן 4.

לפותח השרשור, לעניות דעתי, הצדק איתך, מקווה שזה יפתר.

SCANSPEAK

פורסם

קודם כל, תודה לכולם על התגובות והתמיכה.

stio, כמו שכבר ענו לך, אני מאוד שומר על הרכב. אבל זה לא משנה כלום. רכב זה לא תכשיט יקר ששמים בכספת סגורה. רכב זה כלי עבודה שמשתמשים בו וכחלק מכך הרכב עומד בחוץ, בשמש. היצרנים יודעים את זה ומייצרים חלקים שאמורים לעמוד בזה. במקרה הנ"ל כנראה שיש פגם כלשהו בייצור, או שאפילו, חס וחלילה, יש פגם בכרית האוויר עצמה (כמו סאגת כרית האוויר שמתחוללת כרגע בכל רחבי עולם הרכב בערך), ופשוט לא דואגים לכך. אולי מחכים שהפרשה הזאת תתפוצץ כמו פרשת הסוויץ' הכושל של GM.

GOLF, אם הייתי המקרה היחיד של דשבורד סדוק בצורה כזאת, היה אפשר לסובב את זה ולטעון שאני גרמתי לכך בגלל איזהשהו חומר. אבל בגלל שאני לא היחיד, לא הראשון, וכנראה שגם לא האחרון, אז הטענה הזאת לא יכולה להחזיק מים. גם במידה והמקרה הזה יגיע בצורה כלשהיא לשופט, ברגע שאני אציג את התיעוד של המקרים הנוספים, השופט יזרוק את הטענה הזאת מכל המדרגות, ויבין שמי שאמר את זה מנסה להתנער מאחריות. בקיצור, טענה שלא מחזיקה מים.

yohai, אתה צודק, זה אכן המיקום של כרית האוויר. כל המסגרת של הדשבורד, מסביב לנקודה בה הדשבורד אמור להיפתח במקרה של תאונה ולתת לכרית האוויר לפרוץ החוצה, התנפח קלות. בחלק העליון, הדשבורד כבר סדוק, כמו שרואים בתמונה שצירפתי. בחלק התחתון של אותו אזור בדשבורד, רואים כבר את העיוות. אני מצרף תמונה נוספת שתמחיש קצת את העניין.

Disco, כמו שאמרו, לא הבנת נכון. הציעו לי את מה שאמרת, בהתחלה לא הסכמתי, או יותר נכון לא רציתי להסכים, אבל לבסוף החלטתי כן ללכת על זה, ומאז התחילה הסחבת.

liav, המקרה שלך נראה חמור משלי ואפילו חמור עד כדי כך שבמקומך לא הייתי נותן לאף אחד לשבת בכסא שליד הנהג. זה נראה ממש מסוכן. הכרית פשוט עוד שנייה מתפוצצת שם. לא יודע מה קרה שם, אבל תטפל בזה בהקדם! הדבקה? מה זה הדבקה של דשבורד? הכרית אוויר הזאת אמורה להציל חיים. תחשוב על זה שבעצם במידה ולא מטפלים בבעיה, מישהו משחק עם החיים של זה שיושב לידך כשאתה נוהג. תחשוב אם אתה היית מוכן לקבל כזה דבר.

d300, אף אחד מאיתנו לא מוסמך לקבוע האם זה פגם בייצור או לא, אלא רק היצרן מוסמך לקבוע את זה. היצרן מסרב לקחת על זה אחריות כמו שכשתבתי כבר בהודעה הראשונה שלי. היבואן נשאר לבדו לטפל במקרים האלה, או כך לפחות נראה הדבר מהצד שלנו. אין לי מושג מה באמת קורה בתוך החברה, אבל יש לי הרגשה קטנה שאומרת שיש סיפור גדול מאחורי זה, היצרן מנסה להשתיק את הסיפור, והיבואן כמובן עומד מאחוריו. כל שקל שמצליחים להוציא מלקוח על תיקון התקלה הזאת, זה רווח נקי של היצרן. כנראה שיום יבוא, אולי עוד שבוע ואולי עוד 5 שנים, שהפרשה הזאת תתפוצץ ליצרן בפנים. תרתי משמע.

אחרי שהגבתי לכולם, אשמח לעדכן על התפתחות בעניין.

אותו מנהל שירות שדיברתי איתו לאורך כל התהליך, התקשר אליי היום בבוקר, בעקבות הפוסט הזה.

ציין בפניי שראה את הפוסט, וקישר בין הסיפור שכתבתי כאן, לבין מה שדיברתי איתו בטלפון.

דבר ראשון, הוא התנצל על הסחבת, מספר פעמים.

הוא ציין שבדק עם מחלקת החלפים בחברה, ואמר כי היה חוסר אצל היצרן, ושהחלק צפוי להגיע בתחילת החודש. לפי הפרשנות שלי, זה אומר שהחלק צפוי להגיע עוד השבוע, או לכל המאוחר, בתחילת שבוע הבא. אני כמובן, מחכה בסבלנות ללא ברירה אחרת.

ציינתי בפניו שכמו שהוא בטח ראה פה, אני לא לבד בסיפור הזה ויש עוד אנשים. הוא אמר כי הוא מודע לרוב המקרים.

הוא חזר ואמר שהוא חושב שמה שהוא הציע זה הצעה טובה, ואני כמובן ציינתי שאין בכוונתי לפתוח שוב את עניין התשלום, אלא אני רק רוצה לגמור עם הסיפור הזה כבר. כמובן שאמרתי שאני אשמח לקבל את הכל ללא עלות, אבל זאת ממש לא המטרה.

הוא אמר שהוא יעדכן אותי באופן אישי על הגעת החלק, ושאפנה אליו באופן אישי עם כל בעיה או שאלה בנושא הזה.

בנוסף אמר שנדבר כאשר אני אהיה כבר במוסך, ושיבדוק אופציה לעזור עוד יותר בעניין התשלום שעליי לשאת.

על כך הגבתי וחזרתי על מה שאמרתי, שאשמח לסיים את כל הסיפור הזה ללא עלות מצידי, אך לא זו הייתה מטרתי.

איחלנו אחד לשני גמר חתימה טובה לרגל יום הכיפורים הבא עלינו לטובה.

כמובן שאני אמשיך לעדכן את השרשור בכל התפתחות שתהיה בנושא, לטובה או לרעה.

הערה קטנה לסמל"ת באופן כללי, ולמשתמשים הנוספים שהעלו כאן שגם להם יש בעיה דומה.

כולם כבר מבינים שמדובר בבעיה סדרתית, בין אם היצרן מודה בזה או לא. חבל לי שהיבואן מחליט להתנהל מול כל לקוח בנפרד ולא מטפל בזה בצורה גורפת אחת ולתמיד. ליבואן יש כוח מול היצרן. לטעמי, היבואן צריך לדבר עם היצרן על הנושא ולהגיע לאיזה הסכמה שתהיה מקובלת על כל הצדדים.

אני חושב שכדאי שכל מי שחווה את אותה בעיה, פשוט שיגש באופן מיידי למוסך מורשה. אני לא מבין איך אנשים רואים דבר כזה ולא מטפלים בו באופן מיידי. זאת הבטיחות של יושבי הרכב! ומה אם חס וחלילה תהיה תאונה וכרית האוויר לא תעבוד כמו שצריך? צריך שמישהו ייהרג בשביל שכל אחד יתעורר ויילך לטפל בזה?

חבל לי שכך מתנהגת חברה מול לקוחותיה, בטח ובטח כאשר מדובר בחברה שכל כך הרבה אנשים פה בפורום אוהבים מאוד, ואני ביניהם.

20140721_115235.jpg

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

סדק בדשבורד הוא מחלה בכל מיני רכבים וברור שהיא נגרמת מזה שקיצרו תהליכי בדיקה. למי שזוכר ב-BMW מסדרה 3 בסוף שנות השמונים ותחילת התשעים הייתה מחלה כזו וכולם חוו סדקים (זה הגיע לרמה של שברים) בדשבורד.

לא חסר רכבים בני עשרים ושלושים שנה שאין להם סדקים בדשבורד.

מאחל לך ומקווה בשביל כולם שמייצרים חלק עמיד יותר ושלאחר שיוחלף הדשבורד התקלה לא תחזור.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

וכולנו גם זוכרים ועדיין חווים את המקרה של טויוטה - שעד היום אצל דודה שלי לדוגמא כבר 2 לנד קרוזרים (2007 + 2010) עם סדק באיזור ה AIR BAG של היושב ליד הנהג שגרם להדלקות המנורת כרית אוויר והרכב חונה עדיין בחניה סגורה

ghostbuster - אני מודע לכך, ולכן זה הדבר שאני הולך לבדוק השבוע מול סמל"ת.

נ.ב הם גם מודעים שזו בעיה כרונית כי בשיחה שלי עם הנציגה היא ישירות אמרה לי ש"הדבר אינו פוגע בטיב פעילות כרית האוויר"

Opel Adam S 2017

פורסם

שמח שנראה פתרון בזמן הקרוב.

ליאב - לגבי קרוזרים - תפנו לחברה. הם כמובן ינפנפו אתכם לכל הרוחות, אבל הם החליפו מאות דשבורדים לקרוזרים אחרי שפעמיים היתה התארגנות של עשרות אנשים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לגבי עניין הלנד קרוזרים, אני פניתי אליהם לפני כמה ימים ואמרו לי ללכת לבקש הצעת מחיר, קיבלתי הצעה על סך לא פחות מ-6463 (!!!) ₪ עבור חלק ועבודה.

במוסך שבו קבלתי את ההצעה אמרו שהם מוכנים להנחה של 10% על החלק (עושים צחוק מהלקוח).

אחרי שחזרתי לנציגת השירו שביקה ממני ת הצעת המחיר היא העבירה את הפניה בדיקה אתמול הם בישרו לי שהם לא מאשרים סבסוד( כמה מפתיע)

וששאלתי אותם לסיבה, היא אמרה "לא מן הראוי שאפרט את הסיבה ללקוח". גם אצלי הסדק מעל כרית האוויר והאמת אני נואש מהם כבר ולא יודע מה לעשות.

אשמח אם עוד אנשים עם הפגם הזה יכתבו כאן ונוכל אולי גם לארגן החלפה נוספת. *חשוב לציין אני לא ביקשתי החלפה בחינם אבל לשל סכום כזה לא בא בחשבון

פורסם

בוא נקווה שלא יעשו לך "צ'מפיון" ויתנערו מאחריות.

כל הפארסה הזו היא לטעמי תעודת עניות לשירות הלקוחות של סמל"ת.

למה לקוח צריך להתחנן ולהלחם כדי לקבל את מה שמגיע לו?

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם

liav, המקרה שלך נראה חמור משלי ואפילו חמור עד כדי כך שבמקומך לא הייתי נותן לאף אחד לשבת בכסא שליד הנהג. זה נראה ממש מסוכן. הכרית פשוט עוד שנייה מתפוצצת שם. לא יודע מה קרה שם, אבל תטפל בזה בהקדם! הדבקה? מה זה הדבקה של דשבורד? הכרית אוויר הזאת אמורה להציל חיים. תחשוב על זה שבעצם במידה ולא מטפלים בבעיה, מישהו משחק עם החיים של זה שיושב לידך כשאתה נוהג. תחשוב אם אתה היית מוכן לקבל כזה דבר.

כרית האויר מופעלת ע"י אותות חשמליים, ולכן אין סכנה שהיא תתפוצץ בעקבות הסדק בדשבורד.

אומנם איני מומחה לכריות אויר, אך מהמעט שאני מכיר, אין סכנה שכרית תפתח כתוצאה ישירה מקיומו של הסדק.

עם זאת, לא ברורה לי שיטת הטיפול בהדבקה. בדיוק כמו שאמרת, כרית האויר אמורה לצאת מקו התפר הזה (שכנראה בייצור, נוצק דק מדי ולכן נוצר הסדק), והדבקה שלו בכל חומר שיהיה תפגע משמעותית ביעילות של כרית האויר בתאונה.

פורסם

גורייד, לא התכוונתי שהיא תיפתח בעקבות הסדק, אלא התכוונתי שבמידה ותהיה תאונה והכרית תיפתח, הסדק בדשבורד יגרום לכרית לפעול בצורה לא תקינה ולמשל לעוף כלפי מעלה ולא כלפי הנוסע כי עכשיו הנקודה החלשה ביותר בדשבורד היא הסדק שיש לי.

אין לי הכשרה בתחום וגם לא ניסיון, זאת השערה, שאני לא רוצה לגלות אם היא נכונה. מקווה שהסברתי את עצמי נכון.

לגבי עניין הקרוזרים, בבקשה חברים לא להסיט את עניין השרשור לנושא אחר.

תודה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

גוסט באסטר - זה בדיוק מה שחשבתי, מי יודע לאן תעוף הכרית בזמן פתיחה (חס וחלילה), ועוד יותר מרתיחה העובדה שהנציגי שירות עונים לך תשובה הזויה כגון "זה לא מפריע לתפקוד הכללי של הכרית", אז יופי, הכרית תפתח אבל לאיזה כיוון?

Opel Adam S 2017

פורסם

אפשר לזלזל בנושא הבטיחותי ולחשוב שגם ככה האזור אמור להפתח בזמן תאונה ואפשר לצאת מראש ה"יהיה בסדר" ולטפל כמו שרוצה פותח השירוש.

התנהלות היבואן הזויה ומבזה, חבל שלא המשיכו באותו קו שהתחילו והחליפו לו את החלק במהרה.

נושא איכות החומרים ברכב מודרני בכלל עצוב, איפה בקרת האיכות של היצרן?!

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

• תוכן חדש...