Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שלוש שנים, באמצע הלילה, נהג שיכור הרס כמה רכבים שחנו בצידי הכביש, בינהם הרכב שלי, פיג'ו 206+ חדשה, ארבע חודשים על הכביש. הרכב הוכרז כטוטאל לוסט וקיבלתי בזמנו את כל הכסף לפי שווי של רכב חדש.

במכתב העדר תביעות, ראיתי שהסטטוס של התביעה הוא "פתוחה". ביקשתי מהסוכן שיברר מדוע ומסתבר, שחברת הביטוח איתרה את הנהג הפוגע! (יש לציין שהיא הצליחה לעשות מה שהמשטרה, שזה תפקידה, לא הצליחה לעשות)

החברה בהליך של תביעה מולו (אין לי כל כך פרטים לגבי מה קורה שם בדיוק ואיפה זה עומד) ולכן אני רואה שהתביעה עוד "פתוחה".

השאלה שלי היא מה ההשלכות של הנושא לגבי?

אני שילמתי מאז פרמיות גבוהות לביטוח בעקבות כך שתבעתי את הביטוח.

אני אמור לתבוע מישהו? את הפוגע ישירות? את חברת הביטח שלו? מישהו אמור לפצות אותי?

מישהו היה בסיטואציה דומה ויכול לשפוך אור בעניין?

גם הסוכן לא כל כך ידע לענות לי כי הוא עדיין לא נתקל במקרה כזה.

פורסם

תודה. האמת שלסוכן לא היה הרבה מה לומר, הוא צריך לבדוק את הנושא. חשבתי להעזר בנתיים בחוכמת ההמונים. :-D

פורסם

אם אני לא טועה, ואני לא מתעסק בתחום הביטוח אז קח את דבריי בעירבון מוגבל, במידה וחברת הביטוח מצליחה בתביעה שלה כנגד הנהג, ומוציאה ממנו את הכסף שהיא בעצם שילמה לך, אז אתה לא אמור לספוג את עליית הפרמיה.

כמו שתאונה רגילה, למשל שמישהו נכנס בך מאחור, אבל הנהג לא בורח, אז חברת הביטוח תובעת את האשם, או יותר נכון את חברת הביטוח שלו ומקבלת את הכסף שלה מהם. כך בעצם יוצא מצב שחברת הביטוח שלך לא שילמה כלום מכיסה הפרטי והנהג האשם בעצם יתטרך לשאת בעלויות פרמייה גבוהות יותר.

אז כאמור, אני לא סגור על זה, אבל שמעתי משהו בסגנון הזה לא מזמן, אם אני לא טועה זה נקרא שיבוב.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
אם אני לא טועה, ואני לא מתעסק בתחום הביטוח אז קח את דבריי בעירבון מוגבל, במידה וחברת הביטוח מצליחה בתביעה שלה כנגד הנהג, ומוציאה ממנו את הכסף שהיא בעצם שילמה לך, אז אתה לא אמור לספוג את עליית הפרמיה.

כמו שתאונה רגילה, למשל שמישהו נכנס בך מאחור, אבל הנהג לא בורח, אז חברת הביטוח תובעת את האשם, או יותר נכון את חברת הביטוח שלו ומקבלת את הכסף שלה מהם. כך בעצם יוצא מצב שחברת הביטוח שלך לא שילמה כלום מכיסה הפרטי והנהג האשם בעצם יתטרך לשאת בעלויות פרמייה גבוהות יותר.

אז כאמור, אני לא סגור על זה, אבל שמעתי משהו בסגנון הזה לא מזמן, אם אני לא טועה זה נקרא שיבוב.

אתה לא טועה. אחלה הבנה בתחום יחסית לאדם שלא מתעסק בביטוח :wink:

קוראים לזה תביעת שיבוב, אבל יש גם לזה סייגים.

לקוח שתבע את חברת הביטוח, על תאונה שלא נגרמה באשמתו - במידה ובית דין מוצא בחלוף זמן את הנתבע אשם,

וחברת הביטוח מקבלת לפחות 80% החזר מחברת הביטוח של הצד האשם רק אז אפשר לקבל מה שנקרא בתביעת שיבוב מלא

את ההחזר על ההפרשי פרמייה שייקרו לך במשך הזמן כתוצאה מהתביעה, גם רטרואקטיבית.

2015 - Mazda 3 Spirit - 2.0L

פורסם

חברים, תודה על התשובות.

יכול להיות נחמד לקבל שיק על כל הפרמיות הגבוהות של השנתיים האחרונות.

רוב הסיכויים שאותו פוגע הוא מישהו מהפזורה בדרום הארץ. יש לי קצת ספק בסיכויי הגבייה של חברת הביטוח אבל נראה... אני אעקוב אחרי הנושא ואעדכן פה.

• תוכן חדש...