Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה מתכוון להפחתת אחיזה, על ידי כך שלמשטח יש מקדם חיכוך נמוך יותר?

אני חושב שזה לא נכון. בעקרון אין תנועה יחסית בין הצמיג לכביש וההתנגדות לגלגול לא נוצרת עקב החיכוך עם המשטח.

פורסם

בנסיעות קצרות כשהמנוע קר אז כן - אני רואה את זה בצריכת הדלק הממוחשבת אצלי ברכב שלפי התנעה ונסיעה ראשונית עומדת על 4 ק"מ לליטר :shock:

משתפר רק כשהרכב מתחמם

Opel Adam S 2017

פורסם

לדעתי שני הגורמים העיקריים הם התנגדות לגלגול והפקקים/האטת הנסיעה במזג אויר סוער.

בדקו בבקשה את החשבון שלי:

שכבה של 1 מ"מ מים של מים על הכביש - 4 צמיגים ברוחב 20 ס"מ כ"א (לקלות החישוב), בכל מטר של נסיעה הצמיגים מפנים נפח מים של

4x20*100*0.1=800 סמ"ק. במהירות 50 קמ"ש = ~14 מטר לשנייה, המכונית מפנה כ-11 ליטר מים בכל לשנייה.

(אני יודע שהחשבון לא מדוייק והגלגלים האחוריים נוסעים אולי על כביש יבש יותר, באדיבות הגלגלים הקדמיים).

ההספק הנדרש "לשאוב" 11 ליטר מים בשנייה הוא בטח לא זניח, והוא בא מצריכת הדלק.

:turn-l:
פורסם

ב 1954, מטוס שהריץ על המסלול במינכן עם כל נבחרת מנצסטר יונייטד נכנס לשלולית סלאש (שלג מעורב עם מים) בגובה 2 ס"מ.

זה היה לקראת V2 (מהירות המראה אבל גם נקודת אל חזור מבחינת האצה על המסלול), השלולייונת הזו הפילה לו את המהירות, הוא לא הצליח להתרומם והתרסק בסוף המסלול לתוך מחסן ועלה בלהבות, נבחרת הכדורגל (בין אם בהרוגים או בפצועים קשה) פשוט נמחקה מהמפה.

נ

זה בכדי להמחיש לכם מה עושים מים על הכביש למכונית.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...