Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

WAZE לא יודעים לנווט...בשפה העברית!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני משתמש מאד מרוצה ב"וויז"

אבל מה שקורה עם אחת הקרייניות שלהם, זה ממש מביש.

כידוע יש אפשרות לבחור כמה סוגי קריינות: יש גבר, יש אשה ויש אשה שמקריאה את שמות הרחובות ולא רק "פנה ימינה" אלא "פנה ימינה לרחוב דיזינגוף".

האשה מקריאה בצורה כל כך עילגת שמי ששמע אותה החליט שהם מתבדחים. אני לא חושב שיש כאן מקום להתבדח ואני מאמין שבחירת קריינית כזאת היא טעות של בעלי האתר.

דוגמאות? מהקל אל הכבד

רמלה, באותו משפט היא יכולה להגיד RAMLA ו RAMLE.

הלאה: איך קוראים לרחוב שליד גני התערוכה בתל אביב? רוקח, נכון? רוקח עם קמץ (או פתח...) אצלה זה רוקח, כן זה שמוכר תרופות..

הלאה: רחוב אבא הילל, נשמע אצלה אבא הלל (הלל את שם ה') HALEL

וכאן לשיא שאם לא הייתי שומע לא הייתי מאמין. איך קוראים לעיר השלישית בגודלה במדינה? חיפה. היא מבוטאת כחיפה (צירה ב ח ו פ' רפוייה F). אז כשאתה עולה מכוון מזרח ברמפה בכביש חמש לצומת מורשה, יש כמה אפשרויות וביניהן, שימו לב ותחזיקו חזק: כיפה..כן כיפה על הראש רק בלי הנקודה ועם חיריק ב כ' אבל עם דגש חזק ב פ' P. (כמו חיפה על החייל בקרב). זה נשמע Hippa.

וזה רק בצייד של כמה ימים ובאיזור המרכז...

אז הצעה לבעלי האתר. קחו את הקריינית שמשמיעה את הכוונים בלי שמות הרחובות ותטילו עליה עוד תפקיד. היא ממש נעימה לאוזן וגם האינטונציה שלה הרבה יותר מקצועית ונעימה.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לך טעות די בסיסית בטיעון; ה"מקריאה" היא בעצם רובוט, מנוע text to speech. זה לא אדם חי שקורא בצורה עילגת - זה מנוע שמתרגם אותיות לצלילים.

קח את הדוגמה הכי נגישה:

http://translate.google.com/#auto/en/

תרשום מילה כלשהי ולחץ על הכפתור שנראה כמו רמקול, תשמע את אותה ה"אישה" של waze.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

הבעיה הבסיסית היא איך זה מגיע אלי כמשתמש. לא משנה אם זאת קריינות וירטואלית או ממשית.

וכאן יש בעיה.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם

את הוראות הניווט התוכנה לא מקריאה, היא משמיעה הקלטה שאנשי וויז הקליטו מראש, הגבר אגב הוא זה עם השפם מהכל עובר חביבי.

לעומת זאת שמות הרחובות מושמעים באמצעות הקראה מתוך הטקטסט כפי שציינו כאן.

כדי להשמיע שמות רחובות מוקלטים צריך להקליט את כל השמות שזה כמובן עולה כסף אבל גרוע יותר זה שהתוכנה תיהיה הרבה יותר כבדה להתקנה או לחלופין התעבורה בזמן ניווט תיהיה הרבה יותר משמעותית כי צריך יהיה להוריד את ההקלטות של שמות הרחובות.

כמובן שגם תיהיה בעיה בכל מדינה צריך יהיה להקליט ולעדכן ועוד מיליון בעיות.

אז זה מה יש ועד שמנוע ההשמעה TEXT TO SPEECH לא ישתפר זה המצב , ובעברית המצב קשה עוד יותר כיוון שעיברית צריך לקרוא על פי ההקשר לדוגמא :

בית ברל

בית בערבה

כדי לקרוא נכון צריך את ההקשר התרבותי ולהבין את המשמעות המילים.

אגב הדוגמא שהצגתי המוח האנושי חוזר אחורה בזמן כדי לתת למילה "בית" את ההגיה הנכונה בהתאם למילה שבאה אחריה .

http://www.mako.co.il/nexter-high-tech/israel/Article-8466bd833573f31006.htm

פורסם

אז אפשר לדעת עם כל התוכנות היפות האלה איך חיפה הופכת לכיפה? ואיך פעם רמלה ופעם RAMLEH? ולמה "מטרים" אצלה זה במלעיל ולא במלרע כמו שצריך?

פורסם

המגיבים מעלי צודקים לחלוטין - כולם!

גם פותח השרשור שמלין על בעיות בתוכנה וגם המגיבים שהסבירו לו את הסיבות הטכניות.

אבל!

חברה שמעורכת בשווי של מילארד שקל* , צריכה לדאוג לטפל בבעיות האלו, לא מדובר בפרויקט סיום של הנדסאי תוכנה אלא בחברה רצינית וענקית.

אז כן , אפשר להקים צוות שיבדוק כיצד כל שמות הרחובות מוקראים , ומאחורי הקלעים יבצע תיקונים פרטניים לצורך התאמה למנוע ה Text to Speech.

My 2 cents

*לפי דיווח בתקשורת על מחיר הקניה שגוגל הציעו.

פורסם
חברה שמעורכת בשווי של מילארד שקל* , צריכה לדאוג לטפל בבעיות האלו, לא מדובר בפרויקט סיום של הנדסאי תוכנה אלא בחברה רצינית וענקית.

מכיר את החבר'ה האלה שקנו את waze תמורת קצת דמי כיס?

הם עובדים שנים על גבי שנים על הבעיה הזאת, ועדיין לא מצאו לה פתרון יעיל.

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

יש דברים שאפשר לקבל תחת אילוצי טכנולוגיה, הקראת שם אותה עיר פעמיים וכל פעם בנוסח שונה (הווה אומר - השם עצמו מאוחסן בצורה שונה באנגלית בשרתי Waze) - אי אפשר לקבל.

זה לא אילוצי טכנולוגיה זה חוסר אחידות במערכת.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אז אפשר לדעת עם כל התוכנות היפות האלה איך חיפה הופכת לכיפה? ואיך פעם רמלה ופעם RAMLEH? ולמה "מטרים" אצלה זה במלעיל ולא במלרע כמו שצריך?

כי הם לא יודעים אם מדובר ב :

מטרים כמו ב "ריצת 100 מטרים" - METER

או

מטרים כמו ב "אתמול היו מטרים פזורים" - MATAR

עברית קשה שפה.

פורסם

גם אני חושב שהבעיות האלו קשים לפיתרון, אבל אני שמתי לדבר אחר שקשור למכירה של וייז:

תמיד משדרגים את זה, והשדרוגים הם מועילים. אבל, מאז שזה נמכר, חלק מהשדרוגים ממש רעים, כך שלכל שיפור, יש איזה בעיה קשה. אני כבר הפסקתי להשתמש באתר שלהם, שהיה כל כך טוב עד למכירה.

כנראה שגם גוגל לא יותר טובה מכמה ישראלים שעושים את העבודה טוב. חבל שהם התערבו, זה היה מתקדם לנו טוב יותר בלעדיהם.

פורסם

לא קורה לכם שחלק מההוראות כאילו נבלעות להם? למשל turn right הופך ל right?

פורסם

זה קורה גם בלי TTS, יש המון מקרים שבהם יש פניה ימינה ואחרי 50 מטר שמאלה (כמו S) וה"שמאלה" פשוט לא נאמר, אם אתה לא מסתכל על המסך ולא מכיר את הדרך - אתה תעשה טעות.

קרה לי יותר פעמים ממה שאני מוכן להודות.

שלא לדבר על טעויות בסגנון "היצמד לנתיב השמאלי ... [10 שניות אחר כך] ... פנה ימינה" בכביש של 4 נתיבים.

יש ב Waze המון באגים, אין ספק. אבל בGoogle Maps, שזו האלטרנטיבה הראויה היחידה - יש יותר.

לדוגמה - נסו לנווט עם Maps מהדר לעצמאות בחיפה. גוגל ינסה לנווט אתכם דרך 5 פניות שכלל לא קיימות (האזור בשיפוץ כבר שנים, אבל Waze מעודכן, גוגל לא)

קיצר לכל תוכנה יש מעלות ומגרעות, ולכולן יש בהתחלה פתיח שאומר שהניווט באחריות המשתמש ויש להפעיל שיקול דעת לפני ביצוע אי-אילו הוראות.

פורסם

במקום להתלונן פה, בהצלחה:

https://www.waze.com/support

יש להם גם דף פייסבוק שאפשר לרשום בו

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...