Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde

Cuore Sportivo
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מיץ פטל - אם תחת הגיון אתה מתכוון להסתמכות על מגיב שלא נהג באוטו אבל בטוח שהוא יודע הכל - אז כנראה שכן. לגבי דידי אין הבדל בין אמונה במותג לבין אמונה בהתרשמות סובייקטיבית של פלוני/אלמוני, אבל יכול להיות שכמובן יש הסבר הגיוני לכל זה.

רועי5 - מעניין שאתה דואג לקבוע שהאוטו מחורבן לפני שאתה מודה שאין לך מושג איך הוא.

לגופו של עניין:

הג'ולייטה תלתן החדשה מאד הפתיעה אותי. נהגתי בה בשתי הזמנויות, במגוון יחסית רחב של כבישים. ההפתעה העיקרית היא השוני המובהק שלה מגרסת טרום-מתיחת הפנים. היא הרבה יותר מגובשת, התנהגותה רהוטה ומערבת יותר ובאופן כללי היא פשוט מכונית טובה יותר. גם נוחה יותר, גם מתנהגת יותר. פחות דרמטית, אבל מהירה יותר.

מבחינת המנוע, הוא חי הרבה יותר טוב בסל"ד גבוה, בעוד הקודם נחנק כבר אחרי 5K. תיבת הילוכים נהדרת, וחוץ מהשהייה אופיינית לכל גיר רובוטי (כמה מצמדים שלא יהיו לו) בזינוק, אין תלונות. העברה מהירה, חלקה - כמו שצריך. מבחינה מנטלית מעצבן שהוא מעביר בעצמו גם במצב הידני, מבחינה מעשית הוא מספיק טוב גם במצב האוטומטי והוא נשאר בו גם בכבישים מפותלים.

המכונית מרגישה מאד יציבה ואוחזת. יש קצת זויות גלגול, אבל לא ברמה שמפריעה או מורידה מהביטחון, אלא אם בדיוק יורדים מ-S1 (לא מתחרה ישירה, ולכך עוד אגיע). היא לא נוטה לאבד אחיזה באף אחד מהצירים, ורוב התלונות על תת-היגוי נובעות, לעניות דעתי, מכניסה לא נכונה לפניה. בכל הכבוד, כמובן. הבלמים מצוינים, עצרו יפה גם כשהרפידות היו לקראת סוף הקריירה. הקצב שהמכונית מסוגלת לייצר בכבישים מפותלים מהיר מאד. הסאונד שהמנוע מייתר מטריף ובהחלט מוסיף לחוויה. מאד אהבתי את משקל ההגה, וגם את התקשורת שלו לא ברמת 156/306/106/מהשזהלאיהיה - הוא בהחלט עומד בסטנדרט הנוכחי. לי, בכל מקרה, הוא לא הפריע לפתח בטחון בנהיגה מהירה.

מה אהבתי פחות? איכות חומרים, לא יאה לרכב שעולה כמו הג'ולייטה, אבל זו לא תלונה ייחודית לתלתן. לא אהבתי גם את המושבים בגרסת ההשקה - הם הרבה יותר יפים מאשר אוחזים ותומכים. בגרסאות האחרות המושבים טובים משמעותית. יש מעט מאד מקומות אחסון בתא הנוסעים - נ' רציני לרכב יומיומי בעיקרו.

מה מקבלים בסופו של יום? חבילה ספורטיבית/שימושית טובה מאד. כמו שכתבו כאן לפני - המגאן והפוקוס ST לא על הכוונת, ובוודאי שלא האודי S1. מי שעל הכוונת זו הגולף GTI, שעליה לצערי לא נהגתי. אם לשפוט לפי דברי נהגים אחרים (ראיתי שזה נהוג כאן...) אזי חלקם אומרים שהגולף טובה יותר, חלקם שהג'ולייטה וחלקם אומרים שההבדלים לא מהותיים כלל. בקיצור, צריך לנהוג.

בתור מה שהיא - מכונית חזקה מאד, מהירה מאד, מהנה וממוקדת נהג, ועם זאת מספיק נוחה בכדי להיות daily driver ולהכיל משפחה - לדעתי היא חבילה מושכת ביותר, במיוחד בגרסת מילאנו (הבסיסית בהיצע התלתן).

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 232
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בוא נבהיר חד משמעית - כמי שנהג על מרבית המתחרים הנזכרים לעיל ועוד כמה - הג'ולייטה הנ"ל היא ממש אבל ממש לא אוטו "די מחורבן" ביחס למתחרים או ביחס לכל דבר אחר. הרכב הזה מצויין. הוא בנוי היטב, הוא מאובזר בטוב טעם, יש לו מנוע מתקדם, יש לו הרבה יתרונות אמיתיים (לא "סנטימנטליים"). מה שכן יש לו אי אילו חסרונות. חסרונות לא הופכים מוצר ל"מחורבן". אני לא אגיד שפוקוס ST מחורבנת בגלל שעיצוב הפנים שלה מבולגן וחסר טעם (שזה מה שהוא, וזה חתיכת BUMMER) או ש-GTI מחורבנת בגלל שהיא לא מצליחה לרגש (כי ככה זה, מה לעשות, הכל בה הולך קל מדי). אף אחד לא מושלם.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
ספורטיבו, אצל במבי זה או שחור או לבן לטוב ולרע.

שטויות.

אין לך דוגמא אחת לאמירה הזו.

זה כמובן זכותך, אף אחד לא מחייב אותך. יחד עם זאת, עד שלא נהגת על רכב כלשהו, אין לך בסיס לקבוע באופן נחרץ אם הוא עדיף או לא בהשוואה למתחרים.

אני לא קבעתי.

אני אמרתי מה הביקורות שפירסומו פה אומרות.

שבשורה התחתונה, הג'ולייטה פחות מוצלחת מהמתחרות כמכונית ספורט, שזה פחות או יותר מיישר קו עם כל הביקורות מחו"ל.

אני לא נוהג לבזבז זמני על רכבים משעממים. יש לי מספיק מזה בבית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני לא נוהג לבזבז זמני על רכבים משעממים. יש לי מספיק מזה בבית.

המשפט הזה לא עומד במבחן המציאות, שכן כל פעם שיש דיון על אלפא, גם כאלה שאתה לא נהגת וחושבן למכוניות מחורבנות, אתה דואג לשחת את זמנך ולהביע עמדתך בשרשור. כמעט כל שרשור. על כן, המשפט הזה פשוט לא נכון עובדתית.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
מכונית חזקה מאד, מהירה מאד, מהנה וממוקדת נהג, ועם זאת מספיק נוחה בכדי להיות daily driver ולהכיל משפחה - לדעתי היא חבילה מושכת ביותר, במיוחד בגרסת מילאנו (הבסיסית בהיצע התלתן).

בו נשים דברים בפרופורציה.

אם הג'ולייטה "ממוקדת נהג", מה המגאן RS?

מכונית מירוץ?

פורסם
המשפט הזה לא עומד במבחן המציאות, שכן כל פעם שיש דיון על אלפא, גם כאלה שאתה לא נהגת וחושבן למכוניות מחורבנות, אתה דואג לשחת את זמנך ולהביע עמדתך בשרשור. כמעט כל שרשור. על כן, המשפט הזה פשוט לא נכון עובדתית.

זה לוקח לי בדיוק חמש דקות, במקרה הגרוע.

התגובה המקורית והראשונית שלי נגעה לאיכות הכתיבה, מבחינת התוכן, לא לאיכות הרכב (שכבר מוכרת).

התוכן מכיל יותר מדי מילים יפות , שמסתירות את המהות, והמהות היא שלדעת הכותב מדובר במכונית פחות טובה ממתחרותיה.

אבל משום מה המסר הזה נמהל בהרבה מילות תיאור יפות ("אופי לטיני" ושות').

פורסם

בהכירי את הכותב המקורי, הוא הכי רחוק מלכבס מלים, על אחת כמה וכמה במכוניות בעלות כתבה ספורטיביות. אבל הי, אתה יודע.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

falou,

1. מגאן RS זהו ככל הנראה רכב יותר מהנה לנהיגה מהג'ולייטה כשהיכולת האובייקטיבית אינה גבוהה בהרבה. בנוסף, לא הג'ולייטה ולא הגולף (לדוגמא) אינן משחקות במגרש של הרנו.

2. לגבי ההערה שלך בנוגע לאיכות הכתיבה, אז קודם כל אזכיר לך את השרשור הארוך מדי והמעייף מדי עד כדי הוצאת כל חשק לקרוא אותו שפתחת אודות הרנו. בנוסף, במקומך לא הייתי ממהר לבקר אדם בעל יכולות כתיבה (וכנראה גם נהיגה) שמתעלות על אלו שלך בכמה רמות, לכל הפחות.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
בהכירי את הכותב המקורי, הוא הכי רחוק מלכבס מלים, על אחת כמה וכמה במכוניות בעלות כתבה ספורטיביות. אבל הי, אתה יודע.

הדבר היפה בכתיבה זה שלא צריך להכיר את הכותב כדי לקרוא, אפשר פשוט לדפדף לדף הראשון ולקרוא בעצמך...:roll:

אני גם לא כתבתי שהוא "מכבס מילים", שזה משהו אחר לגמרי.

אני מאוד מדויק בכתיבה שלי, אני חושב שצריך לקרוא את הדברים כפי שהם נכתבים.

אפשר גם לקרוא אחרי זה שמי שמסיט את הדיון לרכב גופו זה אחד החשודים המידיים מקרב האלפיסטים. אני לא חזרתי לדיון על הרכב הזה, את העובדה שהוא מייצג תמורה לא ראוייה כבר מיצינו.

נ.ב. תמורה לא ראוייה לעומת הגירסאות הזולות יותר

פורסם

falou,

1. מגאן RS זהו ככל הנראה רכב יותר מהנה לנהיגה מהג'ולייטה כשהיכולת האובייקטיבית אינה גבוהה בהרבה. בנוסף, לא הג'ולייטה ולא הגולף (לדוגמא) אינן משחקות במגרש של הרנו.

2. לגבי ההערה שלך בנוגע לאיכות הכתיבה, אז קודם כל אזכיר לך את השרשור הארוך מדי והמעייף מדי עד כדי הוצאת כל חשק לקרוא אותו שפתחת אודות הרנו. בנוסף, במקומך לא הייתי ממהר לבקר אדם בעל יכולות כתיבה (וכנראה גם נהיגה) שמתעלות על אלו שלך בכמה רמות, לכל הפחות.

3. דווקא התמורה במקרה של הג'ולייטה תלתן, ביחס למתחרות, נמצאת במקום טוב למדי. מיצינו.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

כרגיל השרשורים על אלפא הופכים לטעונים מדי.

לא חושב שהרכב מחורבן. הוא פשוט לא רכב שהייתי מרגיש בנח להתגרזן איתו - אותה הבעיה בדיוק שהייתה לי עם המיטו שהייתה לי בעבר.

הרכב לא מאבד אחיזה, הוא פשוט לא גורם לך להרגיש שיש לו אחיזה מלכתחילה, לפחות לא בקצב מסוים, כפי שכתב גם ערן. אולי מדובר בתחושות סובייקטיביות מאוד, אני לא יודע (למרות שראיתי גם את ערן נוהג, והוא כן משתדל להכנס לפניות נכון :) ). אני כן יכול שוב להזכיר את הקופר אס, ולהגיד שאם נתעלם לרגע מהשנייה בהבדלי ההאצה הרשמיים, אני כנהג אחד בטוח חד משמעית שאני יכול לנהוג יותר מהר בקופר אס.

ברור שהן לא מתחרות על אותה הנישה (למרות שמבחינת המחירים קל מאוד לבנות קופר אס שתעלה 230 אשח, אבל זה רק כי התמחור שלה גבוהה כ"כ), אבל אז נשאלת השאלה מול מי כן מתחרה הג'ולייטה: באמת רק מול הגולף? אבל כמובן שזהו שיקולו הפרסונלי ולא רציונלי, לרוב, של כל רוכש פוטנציאלי של הרכב.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

אז גם בחלקי נפלה ההזדמנות לצאת לסיבוב עם הג'ולייטה. כמו מספר מגיבים נוספים כאן, גם לי לא היתה זאת הפעם הראשונה שבה נהגתי בה, אלא שבניגוד לפעם הקודמת, הפעם הסיבוב היה בכבישים טכניים יותר.

עקב קוצר הזמן שהיה לי מסיבות אישיות, התעלמתי במהלך הנסיעה מדברים כמו עיצוב, אבזור וכו', וממילא בתגובות אחרות הם כבר זכו להתייחסות, והתרכזתי נטו ביכולות הדינאמיות.

אז כפי שכבר נכתב, לג'ולייטה יש הגה קצר מאוד, ובהתאם לכך חד ומדויק להפליא. יש לציין שקיבלתי את הרכב עם צמיגים קדמיים שחוקים והתרעה על רפידות שחוקות. אז אומנם בהאצות הורגשה בחלק מהמקרים לוחמת הגה ולדוושת הבלם היה מהלך ארוך, ועדיין: הרכב היה מהיר, נוסך בטחון, מהנה ולמיטב זכרוני נורת בקרת היציבות הופיעה רק ביציאות חזקות מהמקום או במקרים שבאמת עברתי את הגבול.

הג'ולייטה אינה מופרעת ואינה מוציאה את ישבנה בקלות. יתכן שהסיבה לכך היתה מצב הצמיגים הקדמיים, אולם כך או כך, זה רכב שאוהב קוים נקיים וזורמים. תנו לו את זה ותקבלו יכולת צליחת פניות ועקומות ברמה שתפיל לכם את הלסת.

והצליל, אוי הצליל... צליל איטלקי למהדרין. זה לא V6 עתיר נפח, זה לא משהו גרמני ומרושע, זה פשוט צליל של חוליגן איטלקי, מהסוג שתמיד רציתם להיות כמוהו אבל אתם לא ממש רוצים לפגוש אותו בסמטה אפלה.

תיבת ההילוכים היא בת לוויה נעימה ומתגמלת, מינוס העובדה שהיא לעתים נוטה לקחת לעצמה חופש אקדמי מוגזם לטעמי.

אני חושב שהג'ולייטה QV היא ההוכחה לכך שבמרכז הפיתוח של אלפא רומיאו עדיין יודעים לייצר מכוניות שפונות - תרתי משמע - לכל אותם מקומות "נכונים", גם אם היצע הדגמים של היצרן הוא דל ביחס למתחריו וגם אם בדרך מתפלקות כמה גרסאות פושרות.

תודה ללב ספורטיבי שהשקיע והגיע עד אלי.

גילוי נאות: הכותב לא היה אורח של סמל"ת ולא קיבל דבר בתמורה לדברים שכתב, זולת שיחת טלפון מהאישה שהמתינה בבית לשובו עד בוש.

עריכה אחרונה על ידי אלעד

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
falou,

1

והנה שוב אתה לוקה בהבנת הנקרא והופך כל דבר לאישי, השוואתי ותחרותי, ומכניס רעל ואי נעימות בכל דיון ענייני.

אני לא הערתי על איכות הכתיבה, באופן כללי, ואפילו לא כתבתי שהיא רעה או טובה או כל דבר אחר.

בצעתי אבחנה לגבי איכות התוכן, בכל הקשור לפער בין הסופרלטיבים לבין האמירות העובדתיות (ראה הדוגמאות המצוטטות).

פורסם

אני חושב שהג'ולייטה QV היא ההוכחה לכך שבמרכז הפיתוח של אלפא רומיאו עדיין יודעים לייצר מכוניות שפונות - תרתי משמע - לכל אותם מקומות "נכונים", גם אם היצע הדגמים של היצרן הוא דל ביחס למתחריו וגם אם בדרך מתפלקות כמה גרסאות פושרות.

הג'ולייטה לא פותחה ע"י מרכז פיתוח של אלפא. הוא כולה פיתוח של פיאט, להוציא העיצוב, שהוא פיתוח של מרכז עיצוב של אלפא, שנסגר.

• תוכן חדש...