Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde

Cuore Sportivo
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 232
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היא לא, כי אין כזה דבר יותר, כבר שנים.

לחטיבת אלפא רומיאו אין מפעל מנועים.

מרכז הפיתוח של הג'ולייטה הוא של פיאט, בשילוב מהנדסי לנצ'יה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
מיץ פטל - אם תחת הגיון אתה מתכוון להסתמכות על מגיב שלא נהג באוטו אבל בטוח שהוא יודע הכל - אז כנראה שכן. לגבי דידי אין הבדל בין אמונה במותג לבין אמונה בהתרשמות סובייקטיבית של פלוני/אלמוני, אבל יכול להיות שכמובן יש הסבר הגיוני לכל זה.

רועי5 - מעניין שאתה דואג לקבוע שהאוטו מחורבן לפני שאתה מודה שאין לך מושג איך הוא.

לגופו של עניין:

הג'ולייטה תלתן החדשה מאד הפתיעה אותי. נהגתי בה בשתי הזמנויות, במגוון יחסית רחב של כבישים. ההפתעה העיקרית היא השוני המובהק שלה מגרסת טרום-מתיחת הפנים. היא הרבה יותר מגובשת, התנהגותה רהוטה ומערבת יותר ובאופן כללי היא פשוט מכונית טובה יותר. גם נוחה יותר, גם מתנהגת יותר. פחות דרמטית, אבל מהירה יותר.

מבחינת המנוע, הוא חי הרבה יותר טוב בסל"ד גבוה, בעוד הקודם נחנק כבר אחרי 5K. תיבת הילוכים נהדרת, וחוץ מהשהייה אופיינית לכל גיר רובוטי (כמה מצמדים שלא יהיו לו) בזינוק, אין תלונות. העברה מהירה, חלקה - כמו שצריך. מבחינה מנטלית מעצבן שהוא מעביר בעצמו גם במצב הידני, מבחינה מעשית הוא מספיק טוב גם במצב האוטומטי והוא נשאר בו גם בכבישים מפותלים.

המכונית מרגישה מאד יציבה ואוחזת. יש קצת זויות גלגול, אבל לא ברמה שמפריעה או מורידה מהביטחון, אלא אם בדיוק יורדים מ-S1 (לא מתחרה ישירה, ולכך עוד אגיע). היא לא נוטה לאבד אחיזה באף אחד מהצירים, ורוב התלונות על תת-היגוי נובעות, לעניות דעתי, מכניסה לא נכונה לפניה. בכל הכבוד, כמובן. הבלמים מצוינים, עצרו יפה גם כשהרפידות היו לקראת סוף הקריירה. הקצב שהמכונית מסוגלת לייצר בכבישים מפותלים מהיר מאד. הסאונד שהמנוע מייתר מטריף ובהחלט מוסיף לחוויה. מאד אהבתי את משקל ההגה, וגם את התקשורת שלו לא ברמת 156/306/106/מהשזהלאיהיה - הוא בהחלט עומד בסטנדרט הנוכחי. לי, בכל מקרה, הוא לא הפריע לפתח בטחון בנהיגה מהירה.

מה אהבתי פחות? איכות חומרים, לא יאה לרכב שעולה כמו הג'ולייטה, אבל זו לא תלונה ייחודית לתלתן. לא אהבתי גם את המושבים בגרסת ההשקה - הם הרבה יותר יפים מאשר אוחזים ותומכים. בגרסאות האחרות המושבים טובים משמעותית. יש מעט מאד מקומות אחסון בתא הנוסעים - נ' רציני לרכב יומיומי בעיקרו.

מה מקבלים בסופו של יום? חבילה ספורטיבית/שימושית טובה מאד. כמו שכתבו כאן לפני - המגאן והפוקוס ST לא על הכוונת, ובוודאי שלא האודי S1. מי שעל הכוונת זו הגולף GTI, שעליה לצערי לא נהגתי. אם לשפוט לפי דברי נהגים אחרים (ראיתי שזה נהוג כאן...) אזי חלקם אומרים שהגולף טובה יותר, חלקם שהג'ולייטה וחלקם אומרים שההבדלים לא מהותיים כלל. בקיצור, צריך לנהוג.

בתור מה שהיא - מכונית חזקה מאד, מהירה מאד, מהנה וממוקדת נהג, ועם זאת מספיק נוחה בכדי להיות daily driver ולהכיל משפחה - לדעתי היא חבילה מושכת ביותר, במיוחד בגרסת מילאנו (הבסיסית בהיצע התלתן).

כבר כתבתי שאין לי מושג איך האוטו הזה, מכאן שאין לי כמובן שום בסיס לקבוע שהוא מחורבן או נהדר. כל שניסיתי הוא לקבוע מהו המסלול שהשירשור הזה עתיד ללכת בו וכמובן בהתבסס על דיונים דומים בעבר. קצת מפליא שהדבר לא ברור על פניו. מכל מקום השימוש בביטוי מעט קיצוני לא נועד לעורר תגובות נעלבות, אלא פשוט לקפוץ כמה מדרגות במעלה השירשור הזה.

פורסם
הג'ולייטה לא פותחה ע"י מרכז פיתוח של אלפא. הוא כולה פיתוח של פיאט, להוציא העיצוב, שהוא פיתוח של מרכז עיצוב של אלפא, שנסגר.

טעות בידך. יש מרכז פיתוח של אלפא, עיקר עבודתו מתרכזת בפרוייקטים עתידיים. יחד עם זאת, הם השקיעו קצת זמן במתיחת פנים של הג'ולייטה. כמו כן, המנוע פותח עבור דגמי אלפא רומאו ומיוצר ע"י חטיבת אלפא רומאו.

היא לא, כי אין כזה דבר יותר, כבר שנים.

לחטיבת אלפא רומיאו אין מפעל מנועים.

באופן הכי חד משמעי וברור שאפשר, היום יש.

והנה שוב אתה לוקה בהבנת הנקרא והופך כל דבר לאישי, השוואתי ותחרותי, ומכניס רעל ואי נעימות בכל דיון ענייני.

אני לא הערתי על איכות הכתיבה, באופן כללי, ואפילו לא כתבתי שהיא רעה או טובה או כל דבר אחר.

בצעתי אבחנה לגבי איכות התוכן, בכל הקשור לפער בין הסופרלטיבים לבין האמירות העובדתיות (ראה הדוגמאות המצוטטות).

מצחיק. התוכן לא נכתב נוצר מעצמו, מישהו כתב את זה. סופרלטיב, מעצם הגדרתו הוא סוג של הפרזה ולכן בהגדרה קיים פער בינו לבין תיאור מציאות יבש. בכל אופן, סופרלטיב נועד להוסיף קצת פיקנטיות לטקסט כידוע ואין בו כל רע.

אם אני לוקה בחוסר הבנה של הנקרא, נראה כי אתה לוקה בחוסר הבנה של לא רק דבריהם של אחרים אלא גם של הדברים שאתה כותב בעצמך.

אני מציע לעצור את זיהום השרשור כאן. יש עוד חברים שיעלו את רשמיהם מהסופ"ש במחיצת הג'ולייטה תלתן ובשלב מסויים גם אני אצטרף. זה הרבה יותר מעניין מהתנצחויות חסרות טעם ותוכן עם אדם כזה או אחר, במיוחד לאור העובדה שהוא כלל לא נהג על הרכב, שזה נושא השרשור. תודה.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
סופרלטיב, מעצם הגדרתו הוא סוג של הפרזה ולכן בהגדרה קיים פער בינו לבין תיאור מציאות יבש. בכל אופן, סופרלטיב נועד להוסיף קצת פיקנטיות לטקסט כידוע ואין בו כל רע.

כאשר הפער בין הסופרלטיב לתיאור העובדות קיים, הרי יש כאן חוסר תאימות ולקונה בהבעת הרעיון.

אי אפשר לכתוב שהמכונית מכוונת הנהג, איננה מצטיינת בתקשורת וביצועים.

אי אפשר לכתוב שמשהו בינוני הוא פנטסטי.

תיבול הטקסט בסופרלטיבים שאין להם בסיס עובדתי (כעולה מהטקסט), זו בעיה בתוכן.

הרצון "לתבל טקסט" עם מילים שנוגדות את התוכן... לא מבין מה הוא משרת.

בעצם כן מבין.

הוא משרת את הרצון להסוות את הביקורת.

פורסם

פאלו, לדעתי יש מקום שתענה על השאלה מה מושך אותך להגיב בכל שרשור אלפא, אם לא נהגת על המכונית/יות?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

גם אני הייתי מבין אלו שנהגו ברכב.

אז קודם כל תודה על ההזדמנות.

אצהיר שאני לא אלפיסט, או חובב המותג, אני חובב רכב בכללי, שלא תגידו שאני מהמשוחדים פה.

מפאת חוסר זמן גם כן הסיבוב שלי היה קצר, אז כנראה שפספסתי דברים.

בקצרה אהבתי את הצליל, המנוע, משקל ההגה, הצליל כבר אמרתי?

פחות בקצרה הרכב מרגיש בעל יכולות מאוד גבוהות ולא דגדגתי אותם למרות הצמיגים הגמורים, כלומר עם הכרות טובה יותר עם הרכב הוא כנראה יכול להיות מאוד מהיר מנקודה לנקודה.

אנשים בשרשור עשו השוואה בינו לבין ה- GTI, אמנם על ה-GTI האחרונה לא נהגתי, אבל נהגתי על הקודמת.

על הקודמת נהגתי מלפני מעל שנה אז אני לא מסוגל להגיד מי עם יכולות גבוהות יותר, מה שכן אני יסכים עם זה שהגולף לא מרגשת ולג'ולייטה יש משהו נוסף, קשה לי לשים את האצבע על זה אבל העובדה שבשניה שנתתי גז ושמעתי את המנוע עלה חיוך.

קשה לי להגיד שהיא מרגשת מנסיעה קצרה כלכך, נהגתי אותה בקצב סביר, וזה לא היה קשה. כלומר היה לי קל לנהוג אותה בקצב מהיר יחסית מה שאומר שצריך לנסוע מאוד מהר בשביל ריגוש ואתגר. מה שכן היא בהחלט מהנה לנהיגה יותר מהוואגית, לטעמי לפחות.

פורסם
פאלו, לדעתי יש מקום שתענה על השאלה מה מושך אותך להגיב בכל שרשור אלפא, אם לא נהגת על המכונית/יות?

עניתי. לא קשור לאלפא. קשור לגוף הכתיבה. הגזמה מילולית זה הובי גדול שלי.

פורסם
כאשר הפער בין הסופרלטיב לתיאור העובדות קיים, הרי יש כאן חוסר תאימות ולקונה בהבעת הרעיון.

אי אפשר לכתוב שהמכונית מכוונת הנהג, איננה מצטיינת בתקשורת וביצועים.

אי אפשר לכתוב שמשהו בינוני הוא פנטסטי.

תיבול הטקסט בסופרלטיבים שאין להם בסיס עובדתי (כעולה מהטקסט), זו בעיה בתוכן.

הרצון "לתבל טקסט" עם מילים שנוגדות את התוכן... לא מבין מה הוא משרת.

בעצם כן מבין.

הוא משרת את הרצון להסוות את הביקורת.

בהגדרה קיים פער בין תיאור העובדות לבין הסופרלטיב.

יחד עם זאת, במקרה דנן לסופרלטיבים אכן יש בסיס עובדתי. נכון לכרגע לך אין כל דרך לדעת שאין או יש.

ושוב, אתה מוזמן לפתוח שרשור ולשטוח בו את כל טענותייך בכל נושא שהוא. אחרת, נראה לי שמזמן חרגנו מנהלי הפורום ומגבולות הגזרה של השרשור.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

לא מבין על מה להתנגח ולחפש,הרי יש כאן כמה כותבים ורצוי לקרוא את רוב הדעות.

ממה שאני מבין,הרכב טוב יותר מקודמו השינוי ניכר בכתיבה (עדיין לא נסעתי ברכב)של שלל הכותבים.

וחלק מהמדדים שלי בכל אופן הוא כולל בחבילה כולה.

מהיר מאוד מנקודה לנקודה.

מרגיש טוב מאוד בסיבובים אך לא מצויין.

חד יותר מקודמו ומתקשר יותר,אך לא מצתיין.

לא שובר את הגב בפקקים.

מסיע את הילדים לגן בנוחות.

מאובזר מאוד.

מושבים טובים.

עיצוב שלא דומה לשום דבר אחר,פנים וחוץ.

וכחבילה כללית ברור מהכותבים שלא מדובר בארד קור סטייל מגאן RS אלה כזוללת אוטובאנים ספורטיבית שעושה

הכל מהכול גם אים לא מצטיינת בהגדרה של כמה מאיתנו.

לרובנו ה מספק ויותר מזה.

ולא אני לא חובב אלפא מושבע ואני כן אוהב עיצוב חיצוני ופנימי וכוח כן חשוב לי וגם אחיזת כביש.

יש לי2 רכבים בבית שהם ארד קור ועוד אחד (3) לנסיעה יום יומית חזקה מאוד...מאוד.

בקיצר חפרתי.

לדעתי האישית לפי הכותבים הגולייטה פוגעת בול להגדרה שלה היום יותר מתמיד.

פורסם
בהגדרה קיים פער בין תיאור העובדות לבין הסופרלטיב.

יחד עם זאת, במקרה דנן לסופרלטיבים אכן יש בסיס עובדתי. נכון לכרגע לך אין כל דרך לדעת שאין או יש.

שוב אתה מתבלבל.

זה לא ביחס לרכב, זה ביחס לעובדות, כפי שמובאות בטקסט עצמו (ראה דוגמאות בהודעה הראשונה).

פורסם
לדעתי האישית לפי הכותבים הגולייטה פוגעת בול להגדרה שלה היום יותר מתמיד.

עיקר הביקורות על הג'ולייטה נובעות מכך, שמצפים ממנה להיות משהו שהיא לא מתיימרת להיות. היא לא רוצה להיות מגאן קאפ, למרות שבעולם האמיתי המספרים לא יהיו רחוקים. היא לא נכנסת למגרש הזה. את מה שרצו שהיא תעשה, היא עושה טוב מאד, בניכוי (לדעתי) עיצוב פנים וחומרים לא מספיק ראויים לקבוצת המחיר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

הפורום מלמד אותך מספר דברים, קוארו ספורטיבו. לרבות to pick your fights. יש מקומות שפשוט חבל על הזמן שלך, גם אם אתה סטודנט. אין לך פלייסטיישן? לך תקנה רות. סוף. היישר.

לגבי הרכב- חבל שפספסתי את ההזדמנות, אבל בהחלט מתכוון לנסות. שוחחתי עם נציגת אלפא בזמן שנהגה רכב. WOW איזה סאונד.

לגבי היותו משפחתי - עדיין המרווח מאחור נופל מהגולף, וגם חיבור הכסאות וחגירת נוסעים. לטעמי חסרים גם תאי אחסון.

עריכה אחרונה על ידי bar72

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...