Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כביש מספר 3 עשוי מבטון(?)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4209 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נסלל לפני עשור או יותר. בזמן הסלילה הקימו מפעל בטון במיוחד באיזור ופירקו אותו לאחר מכן.

לצערי זה כביש הבטון היחיד בארץ, בחו"ל יש יותר אבל גם לא בכל ארץ. הם יקרים יותר בסלילה וזולים יותר בתחזוקה.

לרעש מתרגלים.

הכביש בעל התנגדות נמוכה לגילגול והוא אידיאלי לבדיקת מהירויות מקסימום של רכבים.

כמובן עם הצטיידות באמצעי ההגנה המתאימים, לעיתים יש שם מארבים בסוף הירידות.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אם זכור לי נכון, הסיבה שבגללה הקטע הזה עשוי בטון היא שכל הנסיונות האחרים לשמור על הכביש במצב סביר נכשלו. בגלל סוג הקרקע הכביש היה מתחיל להתפרק במהירות, זמן קצר אחרי כל תיקון והיה מאוד לא בטיחותי. נדמה לי שציינו את הבעייתיות של הכביש באיזו תכנית על רכב בערוץ 1 בשנות ה-80.

החריצים בכביש נועדו לשמור עליו מהתפרקות שנובעת מהתכווצות והתרחבות יומיים שנובעים משינויי טמפרטורה.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

בפעם הראשונה שנסעתי בכביש הזה עצרתי הצד לראות מה גורם לרעש שבא מכיוון הצמיגים ולא הייתי בטוח שיש לי פנצ'ר. בפעם השניה שנסעתי בכביש קיבלתי דוח על מהירות

פורסם

כביש מעולה, בחיים לא יפער שם בור או שהוא ישנה את צורתו כמו בכבישי אספלט הגרועים הארץ שמתפוררים ומלאים בורות, השאלה איך הכביש הזה בגשם, מישהוא נסע שם?

פורסם
ככה זה כשאתה נותן ל-2 כורדים להתחיל לחפור מנהרה כל אחד מצד אחר בתקווה שהם יפגשו- הם לא ייפגשו.

נו באמת...כאילו שאתה לא יודע איך מדינת ישראל חסכה פה 50 אחוז על מנהרות הכרמל. נתנו לקבלן כורדי לבצע.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
לא יודע אם שמתם לב אך בקטע כביש הזה יש רעש שריקה מציקה שגורמת לפעמים לחשוב שיש לך פאנצ'ר באחד הגלגלים או אולי בעיה אחרת עם הרכב .

נכון, בהתחלה הייתי משתגע מהשריקה הזאת.

פורסם

המקום מהווה אתר עלייה לרגל למחליקי רולרבליידס -

השוליים הרחבים והראות קדימה מאפשרים החלקה בטוחה יחסית.

ואילו ההתנגדות הנמוכה של הבטון מאפשרת לשבור שם שיאי מהירות תוך שמירה על הסתימות בשיניים.

פורסם
בפעם הראשונה שנסעתי בכביש הזה עצרתי הצד לראות מה גורם לרעש שבא מכיוון הצמיגים ולא הייתי בטוח שיש לי פנצ'ר. בפעם השניה שנסעתי בכביש קיבלתי דוח על מהירות

:shock:

כביש מעולה, בחיים לא יפער שם בור או שהוא ישנה את צורתו כמו בכבישי אספלט הגרועים הארץ שמתפוררים ומלאים בורות, השאלה איך הכביש הזה בגשם, מישהוא נסע שם?

בדיוק אותו דבר כמו בלי גשם, אותה רמת אחיזה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

זה היה כשאתה שירתת כשוטר?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כן. יש שוטרים שנותנים דוחות לשוטרים.

בשקט בשקט אספר לך שגם אני פעם נתתי דוח לשוטר (כי היה שיכור, דיבר בטלפון בנהיגה וכשעצרתי אותו תקף אותי - יש גבול לסבלנות שלי).

פורסם
בארה"ב יש אוטוסטרדות שלמות שבנויות ככה.

מתרגלים. או שמגבירים את המוזיקה :wink:

כמו 405 ב L.A והכביש תמיד טוב וללא תחזוקה.

אם למשל היו סוללים כאן יותר כבישים כאלה (כמו קטעים בעייתיים כמו בכביש 1 בתחילתו שיוצאים מאיילון שתמיד מקבל גלים) היינו מקבלים כבישים טובים בלי הבעיות של התפוררות סדקים וכל השאר (נכון יש רעש אבל מתרגלים)

קובי

:-)

פורסם

אני חושב שכביש כזה, אמנם זול יותר לתחזוקה, ונכון יותר במקומות מסויימים בהם הכביש נהיה גלי, אבל מבחינת בטיחות - האחיזה נמוכה יותר ולכן אינו מתאים לכל מקום, את כביש עוקף ב"ש נגיד, הייתי סולל מבטון - את איילון וסיבוב מוצא, לא!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...