רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אני חדש פה אז אם זה לא מתאים לפה אשמח להעברה. אז ככה, אמא שלי ז''ל נפטרה לפני שנתיים , והרכב עצמו עומד כ 3 שנים ללא תזוזה. הרכב היה תקין לגמרי אחרי טיפול וטסט ופשוט לא נסעו בו(זאת אומרת הרכב לא נעצר עקב תקלה). אז אני צריך קצת הכוונה : מיצובישי כריזמה 1.6 שנת 98. 1) איך מתבצעת העברת בעלות? 2)מה התהליך לגבי הרישוי? הכוונה שלי היא איך אני מתחיל מכאן אחרי העברת בעלות. משרד הרישוי? אשמח להכוונה. 3) אני בטוח שאצטרך להכניס אותו למוסך לטיפול כולל והכנה לטסט +צמיגים חדשים. אני גר ברעננה אשמח להמלצות למוסך אמין. 4) הרכב אם אזעקה שאת הקוד שלה איני יודע, מה עושים במצב כזה? (עקב זה לא ניתן לבדוק אם הרכב מניע. 5)יש טעם בכלל לנסות להניע את הרכב או שבגלל שהרכב עמד כ 3 ש…
הודעה אחרונה מאת MX-5, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום, איך אני יכול לדעת כמה היתה שווה למשל מאזדה 3 קומפורט 2004/5 בתאריך 1.1.2014 ? יש איזו דרך להשיג מחיר מחירון לפי תאריך?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
אהלן! אני בטוח שהנושא הזה עולה פעם בכמה זמן, אבל בחיפוש עלו דברים ישנים, ואשמח לסדר בבלגאן. אני נוהג למעלה מ-5 שנים, אבל אני חושב שאיני יודע לשלוט ברכב באמת: במקרי החלקה, בבלימת חירום, במצבי איבוד יציבות, ושאר דברים שלא קרו לי בצורה רצינית, אבל עלולים לסכן אותי יום אחד. ראיתי שיש כמה סוגי קורסים מחברות שונות תחת השמות: "קורס נהיגה מתקדמת", "קורס שליטה", "קורס החלקות", "נהיגה ספורטיבית". השם לא משנה לי, ואני מעדיף מדריכים עם ניסיון שיתנו לי כלים שימושיים על "חוויה מגניבה". עדיפות למקומות שיכולים לספק דברים כמו: רכבים שונים (להרגיש הבדלי מסה\מרכז כובד) וסוגי משטחים שונים (נניח אספלט\כורכר). אשמח מאוד להמלצות ותודה מראש.
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם לאחר 3 שנים שנים עם הרכב הגיע זמן לסיכום קצר דגם 1.6 ליטר אוטומטי רכב חדש נקנה מהסוכנות קמ - 68900 צריכת דלק - 11.9 ק"מ לליטר בעיות לא צפויות : 1) החלפת משאבת מים באחריות 2) החלפת סנסור טמפרטורה באחריות מעבר לכך רק טיפולים לפי קילומטרג בסה"כ נהנינו מהרכב ומהשירות המצוין.
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
-
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם. אני צריך להשכיר רכב יוקרה . אני נהג צעיר לא חדש . בן 22 ורישיון נהיגה מגיל 17. היכן אפשר להשכיר ? בדקתי בכמה חברות השכרה אל התייאשתי כבר. אשמח לדעת עם יש חברת השכרה אפילו קטנה שנותנות להשכיר בתוספת מחיר לביטוח . תודה רבה
הודעה אחרונה מאת m1011409, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 92 תגובות
- 11.2 אלף צפיות
בהמשך לסקר שפרסתי אתמול על מכונית השנה של הפורום, אני רוצה להציג את הסקר הנגדי - לא מכונית השנה של 2014. איגדנו שמות של 8 מכוניות חדשות שהושקו בישראל במהלך שנת 2014 ואולי, בעצם, היה עדיף שלא היו מושקות כאן? הצביעו והשפיעו. בין העונים יוגרל פוסטר של המכונית הזוכה מיצובישי אטראז' כן, אני יודע שהיא מועמדת גם לתואר מכונית השנה. אבל בדיוק מאותן הסיבות, היא גם מועמדת לאנטי מכונית השנה. כי אולי בכל זאת היא פשוטה מידי, בסיסית מידי, זולה מידי ומזכירה לנו שאחרי הכל - ישראל היא עדיין לא לגמרי מדינה מערבית. אופל קסקדה על הנייר זאת אחלה מכונית - קבריולט מעוצבת שתרים קצת את התדמית הישנונית של אופל בישראל. אבל המחיר, אוי המחיר, שמתחיל בכ-300 אלף ש"ח, השא…
הודעה אחרונה מאת סיוויק 08, -
-
- 1 תגובות
- 445 צפיות
שלום. אני זקוק לעזרת חברי הפורום. מעוניין לדעת מה היה מחירון הרכב הנ"ל, בתאריך 01/01/2014. מאזדה לנטיס glx 1600, שנת 2002, יד 1, 50000 (חמישים אלף) ק"מ, אוטומט, בבעלות פרטית. היכן ניתן לברר? הדבר נחוץ לי בהקדם. תודה
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
קיבלתי בוואטסאפ היום לכאורה צילום מסמך פנימי של המשטרה שמדבר על גיוס של 4300 מתנדבים שצויידו במצלמות רכב לתיעוד עבירות תנועה, אחרי בדיקה נראה שמדובר בזיוף, לידיעתכם. http://www.magazin.org.il/inner.asp?page=181108 http://rotter.net/forum/scoops1/167890.shtml?utm_source=rotter.net&utm_medium=rss
הודעה אחרונה מאת קרמבו, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 649 צפיות
היי.האם יש למישהו מושג האם לפולו הבא יהיה מתלה אחורי רב חיבורי או עדיין קורת מתח כפי שקיים בדגם הנוכחי? תודה על התגובות
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
הגדולה - בחוק רשום שבחנייה בעלייה, חונים בראשון+גלגלים לכביש+בלם יד. בירידה, הילוך אחורי+גלגלים למדרכה+בלם יד. בחור אחד שלא מזמן סיים ללמוד נהיגה (עבר טסט), אמר לי שהמורה שלו אמר תמיד לחנות עם ראשון, לא משנה שיפוע וכיוון. למה זה? עניין ידוע? הקטנה - ברכבים שיש במושב הנהג משענת יד, יש מי שזה לא מפריע לו להעביר הילוכים? למה זה טוב בכלל?
הודעה אחרונה מאת Ryan OReily, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2 אלף צפיות
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/665/073.html לאור התקנות החדשות (לא רק זו) כל מי שרואה אדם על שפת המדרכה חייב לעצור. מה קורה כאן ? במעבר חציה מסומן חובה ונכון לתת זכות קדימה, אך כאן יש פתח שכל אחד שיקפוץ לכביש הנהג יעצור (וכמה תאונות יהיו בגלל אי שמירת מרחק? ) ויתן להולך הרגל לעבור מה קרה לקנסות להולכי רגל שחוצים במקום שאסור? - הכל כעת על הנהג? נשמע מטורף
הודעה אחרונה מאת Giladben.zaken, -
- 3 תגובות
- 936 צפיות
לאחר שבועיים עם הI20 המחליפה הזמנית של הסוניק (1.6 LTZ 5 דלתות), שמתי לב שההבדל בין המכוניות גדול לטעמי,והחלטתי לכתוב סיכום על הזמן שעבר במחיצת השברולט בתוספת השוואה קצרה למחליפה הזמנית הI20. עיצוב: הסוניק נראית לא רע גם חיצונית וגם פנימית, הדגם שהיה ברשותי כלל מגנזיום עם צמיגים במידות מוגזמות (שתרמו כנראה לנוחות נסיעה גרועה) ומראה חיצוני נאה וספורטיבי, עם פגוש קדמי גדול וחזית מאיימת, ועיצוב חד וזוויתי לשאר המרכב. פנים הרכב מעוצב נחמד עם מערכת שמע לא רעה (בלוטוט איכותי מובנה וחיבור USB בתא הכפפות), חיישני אורות וגשם, הרבה תאי אכסון מלפנים ולוח שעונים מוזר (חצי דיגיטלי חצי אנלוגי שמתרגלים אליו לאחר זמן), מרווח פנים סביר, וכיסא נהג צר, לא נוח עם מסעד קצר, תא מטען…
הודעה אחרונה מאת ozal5, -
חלק שיצא ברכב
מאת amit94-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 967 צפיות
אני נוהג על פורד פוקוס 2012 מזה כמה חודשים וכמעט 10K מאומצים, בטח ציפיתם לבעיות עם הגיר... צר לי לאכזב אתכם אני מאוד נהנה מהגיר לפחות בינתיים טפו טפו טפו(אולי כי זה בא אחרי עדכון התוכנה האחרון והחלפת קלאצ'ים, כך שחוץ מרעידות קטנות אך ורק בזחילה בעלייה, אני לא סובל מכלום, וזה בא מפי אדם שנהג על DSG כמעט שנתיים) בכל זאת, היום ראיתי מתחת לתא הכפפות איזשהו חלק שיצא, אין לי מושג איך.. זה החלק: http://www.siz.co.il/my.php?i=izztkmmm2jfg.jpg אני אשמח שתרגיעו אותי איזה חלק זה ואיך זה יכול היה לצאת כי כבר רצו לי תסריטים בראש של פריצה.. ואולי מישהו יודע איך אני אמור לחבר? לא כ"כ הצלחתי בכוח ואני לא מוצא זמן בתקופה הקרובה ללכת למוסך תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת amit94, -
-
- 2 תגובות
- 948 צפיות
אם יש כאן מישהו כזה, אשמח שיפה אלי בפרטי.
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הטלגרף - תמיד קריאה טובה. יש להם חומר מדהים שם. כתבה בנוגע למצלמות המהירות הדיגיטליות שנפרשו לאחרונה ברחבי אנגליה, והשלכותיהן על מתן קנסות. מתוך הכתבה, הקנס האפשרי עבור עבירה על המהירות המותרת בכביש דו כיווני, והחזקת טלפון ביד - כ 1000 יורו. 70 מעל המותר בכביש מהיר - 2,500 יורו! http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/road-and-rail-transport/11312713/Speeding-fines-hit-four-year-high-due-to-new-digital-cameras.html
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ברחוב האצטדיון קרית חיים, יש כ 2-3 מצלמות רמזור, לפי הרשימה של המצלמות, הן לא מופיעות שם. האם הן מצלמות "דחליל" \מצלמת מעקב תנועה?
הודעה אחרונה מאת sasiz, -
- 2 תגובות
- 792 צפיות
אני לא יודע עד כמה זה מקובל, לפתוח נושא לגבי סרטון מסוים אבל אני חושב שיש חבר'ה שידעו להינות ולהעריך את הנהיגה [video=youtube;h2G6n-pveD4] לא יאמן באיזה מצבים אפשר להיתקל בהם, ויותר מזה - מאיזה מצבים ניתן להיחלץ. עריכה: החל מדקה 2:35 הסרטון הופך לפחות נעים לצפיה. מתנצל לא ראיתי זו קודם.
הודעה אחרונה מאת איל לוין, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לאחר שתהיתי מהי תנוחת נהיגה נכונה, חשבתי קצת להעשיר את הידע שלי לגבי נהיגה ספורטיבית, ונהיגה בטוחה בכלל. אני מודע להשלכות, איני יכול כרגע לעשות קורס נהיגה מסיבות כאלו ואחרות. אני מחפש מאמרים וסרטונים בנושאים כמו מהי תנוחת נהיגה ספורטיבית נכונה, איך לשבת, מה הגובה הנכון של ההגה מול החזה, מה הזווית המתאימה של הכסא, מה צריך לראות, איך המראות צריכות להיות מכוונות במורה מיטבית, במה להתמקד שנכנסים לפנייה, על מה למקד את המבט, העברות משקל וכדומה. אשמח לעזרה ולמתן מאמרים, סרטונים ומקורות מידע מומלצים. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת speedsecret, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 111 תגובות
- 14.5 אלף צפיות
אז כמו שכתבתי בשרשור הסיכום של הפונטו, שיש מחשבות להחלפת הרכב, המחשבות האלה הגיעו לידי ביצוע. כבר הרבה זמן שאני רוצה רכב שיהיה חזק יותר, כמובן עם עדיפות לרכב מוגדש. בגלל שאני כל כך מרוצה מהפונטו, באופן טבעי הבראבו עלתה כאופציה הראשונה. אני מודה שחטאתי וחשבתי אפילו להחליף לואגית, אבל כל סיפורי הטיימינג הקלוקל והגיר המתקלקל גרמו לי לרדת מזה. לאחר ישיבה עם חבר פורום, שנקרא לו CS (אם ירצה להזדהות, יעשה זאת) שבמהלכה השתעשענו עם המחשבה של להחליף את הפונטו, ניסינו לחשוב על מספר אופציות כגון אלפא מיטו, אלפא ג'ולייטה וכו', שפשוט היו יקרות מידי והרבה מעבר לתקציב, או בראבו, שמניסיון עבר, אנחנו יודעים שקשה למצוא אחת שמורה ועם נתונים טובים. ואז אותו חבר זרק לנו פצצה. …
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 29 תגובות
- 14.3 אלף צפיות
להבנתי למכוניות חשמליות (בפרט - פלואנס ZE) חסרות תיבת הילוכים. למה? ואיך העסק עובד, אם כך ? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת dsela, -
-
- 0 תגובות
- 649 צפיות
יש כאן למישהו באזור רמלה לוד ?
הודעה אחרונה מאת Dj Shai, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 920 צפיות
סיפור שהיה כך היה, חיפשתי רכב ביד 2 (כן טעות..) מצאתי מודעה כזו- הונדה סיויק חדשה 2010 58000 ק"מ - 45000 אלף ש"ח התבקשתי לשלוח מייל למפרסם וכך עשיתי, קיבלת מייל חזרה די מהר שכולו עיברית מגוגל טרנסלייט. תוכן המייל- מישהו שעבד בישראל בשם מאיר זריהן מוכר הונדה סיויק מס' רישוי 7048970. את הרכב הוא לקח איתו חזרה לאנגליה (באנגליה הנהג בצד ימין!!!-אידיוט?) והבין כי לא יוכל לנהוג בה או למכור אותה לכן רוצה למכור חזרה למישהו מהארץ. ופה מתחילה ההונאה. הוא אמר שיש חברה שמטפלת בכל השילוח והוא מפנה אותי אליהם. החברה מייד לאחר יום שלחה לי חוזה עם בדיקת הרכב שמראה שהכל בסדר איתו. שם החברה- BINDEZMAF CARGO GMBH החוזה נראה אמיתי וכנ"ל הבדיקה אך משהו היה חשוד, החברה שלחה …
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 965 צפיות
יש אפשרות לקפל אותן כלפי פנים? כי אני מנסה וזה לא מתקפל יש מצב זה חשמלי? אם כן איך אני מקפל אותן דרך האוטו?
הודעה אחרונה מאת liran123, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
http://www.cartube.co.il/%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%A7%D7%A1%D7%95%D7%95%D7%92%D7%9F-UP-%D7%91%D7%9E%D7%91%D7%A6%D7%A2-59900-%D7%A9%D7%A7%D7%9C-%D7%91%D7%9C%D7%91%D7%93 נו,טוב שאנשים הבינו שאין טעם לקנות כזה רכב במחיר של 70 אלף שקלים וזה לא באמת איכות של VW. עכשיו נשאר לפיגו 108 להוריד מחיר של גירסת ה 1.2 מאזור ה70,והיא תהיה להיט כמו האלטו לדעתי.
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
החלפתי מצבר בסובארו 2.0R שנת 2006. נדלקה לי נורת צ'ק אנג'ין ובסל"ד סרק המנוע עומד על כ-500 סל"ד בלבד. אני מניח שצריך לאפס את המחשב. יש לי כבל USB לאוטו. מישהו יודע מה עושים כדי לאפס את התקלה ולפתור את זה?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 598 צפיות
חיפשתי ב EBAY לא מצאתי, או יותר נכון לא הצלחתי למצוא. אפשר עזרה ממישהו יותר מוכשר ממני.
הודעה אחרונה מאת armagedon, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
בתאריך ה 25/12/14 היונדאי חגגה 9 שנים על הכביש ו141,500 ק"מ והגיע הזמן לסיכום קצר. את היונדאי קנינו חדשה מהסוכנות והיא הגיע אלינו תוך חודשיים. אני אז הייתי בן 14 ומאוד נדלקתי עליה והתבאסתי שלא יכולתי לנהוג עליה כחדשה. באותה השנה, כשהרכב היה חדש הכרתי לראשונה משכן חייל ששטף את הרכב שלו מידי שישי איך לשמור על הרכב. אז הוא הסביר לי מה זה ווקס,פוליש, איך לשמר את פנים הרכב,מה למרוח על מוצרי העור ברכב. הופנטתי,הבנתי שהחיידק שעוד אין לו שם (דיטיילינג) מתחיל להתפתח. ומאז עבר שבוע ושטפתי את הרכב עם מעט עזרה שלו. לקח לי אולי שעתיים כדי לבצע את העבודה אבל זה היה שווה. שטפנו יחד כל שישי, וכל חודשים ווקס. פעמים קרובות הוא היה מוריד חוט מהקומה שלו עם שואב אבק לפנים הרכב היי…
הודעה אחרונה מאת Or05230, -
-
ערב טוב אני צריך לחדש פוליסת ביטוח צד ג'. אם בשנים עברו זה לא הדאיג אותי סכום ההש השנה כן יש פרארי בישראל יש אסטון מרטין יש מרצדס SL ויש מזראטי {מותר להיכנס בה ולגרום לטוטל לוס, זה רכב של הבזול} הכיסוי הביטוחי הוא עד מיליון שקל. אם אכנס ברכב שעולה 2.2 מיליון שקל אז עליי לשלם 1.2 מיליון שקל לבעל הרכב והביטוח ישלם מיליון? איפה הממונה על הביטוח בארץ? הדבר לא יתכן. ביקשתי מסוכנות הביטוח שגבול הביטוח יעלה ל2 מיליון, אין דבר כזה! איך מאשרים במדינה להכניס רכב שיש בעיה עם ביטוח כנגדו. מה אני אפסיד תחתונים שלי כי בטעות פגעתי בסוס צוהל?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
המציאות העגומה מכה בנו שוב ושוב, בכל מקום כמעט, ובעיקר בתחנות הדלק. המכונה המשומנת היטב, שלא מפסיקה להמציא תירוצים שונים ומשונים, לגבי הנוזל היקר, מפתיעה אותנו כל פעם מחדש. רק לפני כמה שנים בודדות, כשחבית הנפט הייתה בשיא של כל הזמנים, אצלנו מחיר ה-95 "התייצב" לו סביב ה-8 שקל לליטר. רק לפני כמה חודשים הייתה ירידה חדה של אותה חבית נפט, אבל אצלנו היא נבלמה כשהממשלה החליטה לעלות את ה"בלו". רק לפני ימים מספר{וגם כיום} אותה חבית עולה כבר כמחצית ממה שהיא הייתה כש - הליטר היה נמכר אצלנו 8 שקל בתחנות. לפי חשבון {ולפי כל הגיון פשוט} מחיר הדלק כרגע מה-1-1-2015 יהיה חצי ממה שהוא היום? הצחקתם את המחוקקים. מציאות עולמית לחוד ומציאות ישראלית לחוד. לפחות עד עכשיו. בהרבה מדי…
הודעה אחרונה מאת yaari30, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
סיאט לאון תמיד הייתה האחות הסקסית של שלישיית המשפחתיות של קונצרן פולקסווגן. עכשיו היא החליטה להפוך את הקערה על פיה והושקה בגרסת סטיישן שימושית, מעוצבת, ומאובזרת יותר מאחיותיה. אלירן לקח אותה למבחן דרך שעומד על קנקנה של המכונית שמנסה לטעום מכל העולמות. אחרי סוף שבוע עם הלאון סטיישן, לחצו כאן ותראו מה המסקנה (המעניינת למדי) של המבחן.
הודעה אחרונה מאת bar72, -