Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

אני בטוח שהנושא הזה עולה פעם בכמה זמן, אבל בחיפוש עלו דברים ישנים, ואשמח לסדר בבלגאן.

אני נוהג למעלה מ-5 שנים, אבל אני חושב שאיני יודע לשלוט ברכב באמת: במקרי החלקה, בבלימת חירום, במצבי איבוד יציבות, ושאר דברים שלא קרו לי בצורה רצינית, אבל עלולים לסכן אותי יום אחד.

ראיתי שיש כמה סוגי קורסים מחברות שונות תחת השמות: "קורס נהיגה מתקדמת", "קורס שליטה", "קורס החלקות", "נהיגה ספורטיבית". השם לא משנה לי, ואני מעדיף מדריכים עם ניסיון שיתנו לי כלים שימושיים על "חוויה מגניבה". עדיפות למקומות שיכולים לספק דברים כמו: רכבים שונים (להרגיש הבדלי מסה\מרכז כובד) וסוגי משטחים שונים (נניח אספלט\כורכר).

אשמח מאוד להמלצות ותודה מראש.

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חד משמעית מדריך צמוד על הרכב שלך.

אל תתפתה לכל הקורסים למיניהם בבתי ספר למיניהם שלמיטב ידיעתי אתה מתחלק עם עוד כמה אנשים על זמן שיכול להיות כולו מוקדש רק לך. מה גם שהמחירים שלהם יותר יקרים.

גם מבחינת VALUE FOR MONEY וגם מבחינת ה VALUE שאתה מקבל עדיף קורס עם מדריך צמוד. ולא נשאר לי אלא להמליץ בחום רב על קונדסון. אם תרצה אשלח לך את הטלפון שלו.

פורסם

תודה על ההמלצות, מחמם את הלב לשמוע :D

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

ממליץ לך לבדוק גם את און יעקובסון, דני גלטר ולאון טאובס, שלושתם מדריכים מעולים

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני חושב שהמלצה כללית על מישהו בלי לפרט מה הדגשים שלו ומה צורת העבודה שלו זה כמו להמליץ למישהו שמבקש אוטו גדול על משאית פיטרבילט.

אחד הדברים הכי חשובים בהדרכה זה תקשורת והבנה הדדית בין המדריך למודרך וכדי להשיג כזו חייבים קודם לבדוק מה הוא יודע, מה הוא רוצה לדעת ומה הניסיון שלו. חבל שגם קונדסון מיהר להיות מוחמא ולהנות מההמלצות בלי בכלל להעלות את הדברים בפני השואל. זה ממש לא מעיד על מקצועיות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה אבל החלק החשוב ביותר פה הוא פרקטיקה בעצם.

נניח ופות"ש עושה קורס נהיגה אחד על אחד עם מדריך צמוד ברכב שלו ולומד איך להשתלט על הרכב במצבי קיצון כמו איבוד שליטה, איבוד בלמים וכו'.

בלי תירגול קבוע, כל החומר הנלמד הרי ישכח עם הזמן, בטח ובטח במצב חירום בו הגוף פועל בעיקר מאינסטינקטים ולא מחשיבה מודעת.

אז מה בעצם ההגיון בקורס שכזה או לחילופין מה הפתרון?

גילוי נאות: עברתי קורס שכזה בעצמי ומאד נהנתי. הבעיה שאני כבר לא זוכר את רוב החומר הנלמד.

פורסם

כמה דברים שראוי להביאם בחשבון:

1. תחום הדרכת הנהיגה המתקדמת בישראל פרוץ לחלוטין. בניגוד ללימוד נהיגה, שם כל מורה נדרש לעבור הכשרה ארוכה וקשה, לעמוד בתנאי סף מסויימים ולהחזיק בביטוח וברישיון מתאים, כל אדם יכול להדפיס לעצמו כרטיס ביקור שתחת שמו יופיע התואר "מדריך נהיגה מתקדמת". כן, אם פותח השרשור ירצה, גם הוא יכול להיות מדריך נהיגה, כל שהוא צריך זה רק בית דפוס.
  2. אין באמור לעיל כדי לפסול את כלל העוסקים בתחום. לפחות מניסיוני, קיימים בו מדריכים בחסד עליון.
  3. מדריך נהיגה, כשמו כן הוא: צריך לדעת להדריך. זה אולי נורא פוטוגני וסקסי להציג בפני לקוחות פוטנציאליים תמונות שלו עושה דריפט בפיג'ו 207GTI, אבל מבחינה הדרכתית נטו הערך של התמונה הזאת הוא אפס.
  4. שזה גם הערך של מי שעושה את זה במטרה לצוד לקוחות.

בהצלחה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

Nightdriver

ואני חושב שאת התקשורת הזאת צריך לבחון התלמיד בשיחת טלפון עם המדריך ולא על גבי הפורום.

ההמלצות על קונדסון מתועדות היטב ברחבי הפורום וניתן לעלות עליהם בחיפוש של 10 שניות. שם יש פירוטים רבים יותר ולשם גם הפנתי את פותח השרשור למידע נוסף. איני רואה טעם לחזור על דברים שנכתבו כבר בעבר.

Kreios

התרגול צריך להיות קבוע, הרי זה ברור שתוך שיעור אחד לא יזכור התלמיד את כל החומר הנלמד. אבל מושג כלשהוא הוא מקבל ומשהו הוא יזכור, אם רק יתרגל.

אתה לא באמת מצפה לשבת בשיעור, ללמוד את החומר ולהגיע למבחן ולהוציא 100 או אפילו 80 בלי להמשיך ללמוד בבית, נכון?

אני אחרי 3 שנים ו3 שיעורים עדיין לא חילחל כל החומר. אבל אם ממשיכים להתאמן בכל סיבוב ופניה, לנסות להבין את הלוגיקה והפיזיקה שמאחורי החומר, אז מדי פעם עוד משהו נספג ונזכר ב DNA של הנהיגה.

עד היום מדי פעם יש לי מין נפילות אסימון של "אהההההה, בגלל שאני עושה X והכביש הוא Y אז יוצא לי Z".

פורסם

אני מכיר אישית חלק מהמדריכים המובילים בארץ ואני נמנע מלנקוב בשמות בדיוק מהסיבות שציינתי.

המלצה כלשהי על מדריך ספציפי היא חסרת אחריות בלי קשר למדריך עצמו (ולגבי קונדסון ספציפית שמעתי דיעות לכאן ולכאן. ככל שרמת הנהג עלתה כך רמת ההמלצה ירדה אבל שוב, יכול להיות שעבור השואל המקורי הוא הכי מתאים בדיוק כמו שיכול להיות שהוא הכי פחות מתאים).

פורסם

אז לא הבנתי, אם אתה נמנע מלהמליץ אומר שאני גם צריך להמנע? כולם צריכים להמנע? ואז מה ישאר לפותח השרשור?

הבחור הגיע כדי לקבל המלצות, מן הסתם אנשים שונים ימליצו על מדריכים שונים שאיתם יש להם נסיון, הבחור צריך להיות צרכן נבון, לצור קשר עם מי שנראה לו ולהתרשם באופן אישי, זה בדיוק מה שאני עשיתי.

איני חושב שזה תפקידי או תפקידתך לבצע עבורו סינון כזה או אחר, או להמנע לחלוטין מדעותינו שאותם הוא ביקש שחור על גבי לבן.

פורסם

תמליץ על מי שאתה רוצה אבל אל תצפה שאני אגבה המלצה כזו.

אם היית נותן לפחות רשימה אז היה בזה היגיון אבל לטעון שלא תפקידנו לבצע סינון ובאותה הנשימה לתת המלצה כל כך חד משמעית ועוד על המדריך הכי שנוי במחלוקת מעוררת תהיות.

פורסם (נערך)

אם להיות יותר קונקרטי, ההמלצה שלי לפותח השרשור היא לנסות ולתהות על קנקנו של המדריך: מהי הכשרתו, מהו נסיונו, מה הוותק שלו בתחום, מהם הנושאים שאותם בכוונתו להעביר במהלך המפגש, כמה זמן נהיגה נטו מתוכנן וכמובן: מהי העלות.

מניסיוני האישי, אני ממליץ בחום על ערן אביבי. אדם שהפוזה היא ממנו והלאה, מדריך נהדר ובשפה פשוטה ונהג בחסד עליון. ערן מוכר ידע, לא גלויות של עצמו מרים בלם יד ברכב הנעה קדמית בטענה שזוהי נהיגה מתקדמת.

בעבר עשיתי גם קורס 1:1 עם און יעקובסון וגם עליו אני ממליץ בחום.

עריכה אחרונה על ידי אלעד

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

Kreios

התרגול צריך להיות קבוע, הרי זה ברור שתוך שיעור אחד לא יזכור התלמיד את כל החומר הנלמד. אבל מושג כלשהוא הוא מקבל ומשהו הוא יזכור, אם רק יתרגל.

אתה לא באמת מצפה לשבת בשיעור, ללמוד את החומר ולהגיע למבחן ולהוציא 100 או אפילו 80 בלי להמשיך ללמוד בבית, נכון?

אני אחרי 3 שנים ו3 שיעורים עדיין לא חילחל כל החומר. אבל אם ממשיכים להתאמן בכל סיבוב ופניה, לנסות להבין את הלוגיקה והפיזיקה שמאחורי החומר, אז מדי פעם עוד משהו נספג ונזכר ב DNA של הנהיגה.

עד היום מדי פעם יש לי מין נפילות אסימון של "אהההההה, בגלל שאני עושה X והכביש הוא Y אז יוצא לי Z".

זו בדיוק הטענה שלי.

התרגול וחלחול החומר הוא הרבה יותר חשוב מאותם 5-6 שעות עם המדריך.

• תוכן חדש...