Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה שאני מבין זה שמנוע חשמלי יכול לעלות עליה ב1200 סל"ד, מה שמנוע בנזין יצליח רק ב4,500 סל"ד?

טוב, לא בדיוק נכון לאמור שלרכב חשמלי אין תיבת הילוכים.

יש תיבת הילוכים בעלת הילוך אחד.

בתיבה זו יש איזשהו יחס הפחתה, כלומר תחומי הסל"ד שאנו מכירים מרכבי בנזין אולי לא רלוונטיים כאן.

אבל אם נתעלם מהערכים המספריים אז כן, אתה צודק.

מנוע חשמלי יכול לנסוע כל הזמן בהילוך (נגיד ש-) דומה להילוך חמישי ברכב בנזין ויהיה לו מספיק מומנט כדי לזנק מהמקום, לצבור תאוצה ולעלות בעליות.

פורסם

מנוע חשמלי יכול לנסוע כל הזמן בהילוך (נגיד ש-) דומה להילוך חמישי ברכב בנזין ויהיה לו מספיק מומנט כדי לזנק מהמקום, לצבור תאוצה ולעלות בעליות.

אבל, כפי שאתה מתאר, זו עדיין פשרה. (גם) למנוע חשמלי יש קושי לספק מומנט גבוה בסל"ד שהוא נמוך מאוד (שזה זינוק מעמידה) ונדרש זרם רב הגורם לחימום המנוע והאינוורטר. למי שהתנסה בפלואנס ZE, הזינוק מעמידה מרגיש כמו זינוק בהילוך שלישי.

:turn-l:
פורסם

לא נהגתי בפלואנס, אבל נהגתי בהדגמה של בטר פלייס ברנו לגונה חשמלית. היא מאיצה די בכבדות, אבל אני חושב שזו פשורה עליה החליטו מטעמי חיסכון בחשמל. לא הייתה שום בעיה להעניק לה ביצועים טובים יותר.

יש מכוניות חשמליות וגם אופנועים חשמיליים עם ביצועים מטורפים, עדיין הילוך אחד.

התעניינתי קצת בנושא - בשום רכב חשמלי כמו למשל בחשמלית, גולף קאר, קטר רכבת דיזל או חשמל אין תיבת הילוכים מכאנית. גם במשאיות ענק (לא משאיות כביש אלא קאטרפילרים למינהם וכו') לרוב יש תמסורת חשמלית - כלומר מנוע ראשי מפעיל גנרטור שמזין מנוע חשמלי מובנה בכל גלגל.

ויסות עוצמת מנוע מתבצע על ידי קונטרולר וזה עובד יותר טוב מתיבת הילוכים מכאנית.

פורסם

אלטרנטיבה לתיבת הילוכים מכאנית היא שני מנועים חשמליים שמחוברים כל אחד בתיבת הילוכים בעלת הילוך יחיד (אבל יחס שונה).

אני חושב שמגבלת התאוצה מעמידה היא כן מגבלת זרם מקסימלי ולא חיסכון בחשמל. המכונית נמצאת זמן קצר מאוד במהירות אפסית והאצה ולכן ההשפעה על מטען הסוללה קטן.

:turn-l:
פורסם

אני בדעה שאם זה היה נחוץ, אז היו משקיעים בגיר עם שניים או שלושה הילוכים, הטכנולוגיה קיימת וזה לא סיפור גדול.

אבל כנראה שלא באמת צריך, גם בניסאן Leaf שהיא מודרנית יותר מפלואנס ZE יש גיר עם הילוך אחד.

פורסם

אני מרגיש מטומטם לשאול את זה אבל -

נסעתי באופניים חשמליות של חבר , זה כמו אופניים רגילות (עם 21 הילוכים) , וגם עם מנוע חשמלי שעובד כמו אופנוע כזה , ידית מסתובבת כזאת שמחליטה כמה זרם לתת לאופניים.

ניסיתי להחליף הילוכים במצב מנוע ולא השתנה דבר. רק כאשר דיוושתי עם הרגליים הורגש הבדל.

מה בעצם הסיבה שלא חיברו את המנוע לתיבת ההילוכים של האופניים?

זה שאלה דיי מקבילה שיכולה להענות בקלות יותר כי כאן הרגשתי את זה פיזית.

פורסם

כי אין צורך. הסיבה היחידה שיש בכלח תיבת הילוכים היא המגבלה של עקומת הכוח במנועי בעירה פנימית.

מנוע חשמלי יכול להתגבר על בעיית המומנט הנמוך בסל"ד נמוך ואפשר לגרום לו להגיע לסל"ד יותר גבוה (בטסלה מגיע ל14000 ובגלל זה לא צריך גיר).

תיבת הילוכים היא מושג מיושן שלא היה אמור להתקיים כל כך הרבה שנים בכלל.

פורסם
וגם אז כדאי שיהיו גלגלי שיניים לצורך הפחתה.

כדאי שיהיו איפה שיש בהם צורך. יש מערכות מנוע/גלגל עם גלגלי שיניים או זר שיניים בחלק הפנימי של החישוק.

אבל אתה מסכים שיכול להיות גם מבנה כזה לדוגמא באופניים חשמליות:

טבור הגלגל הוא הסטטור של המנוע, וישירות לרוטור המסתובב בתוכו מחוברים שפיצים של הגלגל.

כאן אין גלגלי שיניים.

פורסם (נערך)
כדאי שיהיו איפה שיש בהם צורך. יש מערכות מנוע/גלגל עם גלגלי שיניים או זר שיניים בחלק הפנימי של החישוק.

אבל אתה מסכים שיכול להיות גם מבנה כזה לדוגמא באופניים חשמליות:

טבור הגלגל הוא הסטטור של המנוע, וישירות לרוטור המסתובב בתוכו מחוברים שפיצים של הגלגל.

כאן אין גלגלי שיניים.

באופניים חשמליים (לפחות ברוב המקרים שאני ראיתי) אכן המנוע החשמלי מסובב ישירות את הגלגל ללא גיר כלל.

בדרך כלל משתמשים במנוע חשמלי בעל רוטור חיצוני (Outer rotor) כאשר הסטטור קבוע במרכז והרוטור "עוטף" אותו חיצונית (http://www.nidec.com/en-NA/technology/capability/brushless/~/media/nidec-com/en-global/technology/capabilitiy/brushless/img_brushless_01)

על הקייס של הרוטור נוח לבנות או לחבר את הגלגל עם הצמיג.

אפשר למצוא מנועים עם רוטור חיצוני גם כמנועי מאווררים של מזגנים ביחידה החיצונית - כאשר המאוורר מותקן על הרוטור החיצוני המסתובב.

עריכה אחרונה על ידי dsela
  • תוכן חדש...