רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
- 8 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לרכוש מצלמת דרך לרכב (מאזדה cx-5) ואני מוסך שאפשר להתקין בו את המצלמה (ואולי אפילו לרכוש) בצורה כזו שהם יסתירו את הכבלים שלא יפריעו וגם (אם אפשר) יחברו את המצלמה לכפתור התנעה של הרכב. תודה רבה על העזרה שבת שלום.
הודעה אחרונה מאת AMOS, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
הקובץ מצורף. רישוי מכוניות 2014.pdf
הודעה אחרונה מאת Yuval Oren, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום חברים לפני כחודשיים רכשתי סוזוקי איגניס ספורט מדהימה ורציתי לשתף אתכם בחודשיים הראשונים שלי עם הרכב אז כאמור מדובר באקזמפלר משנת 2005 יד שנייה עם 130,000 קמ התנהגות: מדובר ברכב כייפי ומהנה שמסובב ראשים כי לא כול יום זוכים לראות איגניס ספורט הרכב מתנהג מדהים ומפתיע מאוד בכול סיבוב למרות גובהו המתלים מוקשחים ומונמכים ב-30% מאיגניס רגילה הרכב נוקשה ולא נוח בהתחלה אך מתרגלים לזה מהר מאוד בייחוד שיש לך ברכב מושבי ריקארו מקוריים אשר אוחזים מאוד ונוחים להפליא מנוע וגיר: מדובר במנוע בנפח 1.5 בעל תזמון שסתומים משתנה אשר דומה מאוד לזה שמורכב ביאריס ספורט כיאה למנועי סוזוקי אשר מתאפיינים באמינות יוצאת דופן ויש שיגידו שסוזוקי אמינה יותר מטויוטה... (אני בעד) …
הודעה אחרונה מאת The Coolest, -
-
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ישנם מאות אם לא אלפי מצלמות דחלילים ובהרבה אזורים ישנם שלטים "אמצעי אכיפה לפניך" שלא רואים מצלמה או הוויז אינו מתריע. האם קיימים מצלמות נסתרות, וכמה אחוזים הוויז מכסה?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
העלמת אדים מהשמשות 1 2
מאת sefi950-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
האם אתם חושבים שאחד מהמוצרים האלו יכול לעזור להעלים אדים משמשות הרכב? http://www.yail-noa.co.il/Shop/?CategoryID=179 האם סרטון זה אכן אמין? http://www.hidabroot.org/he/article/89795
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי הזמנתי אני הרכב ואני מחכה לבואו (: ורציתי לעיין בספר הרכב קצת מישהוא יכול להביא לי קישור לגרסא דיגיטלית? בעברית או באנגלית בעדיפות לעברית תודה
הודעה אחרונה מאת rotem1322, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
תדלקתי בתחנת מבוא שומרון בנתניה היום, טרום התדלוק, מחוג הדלק הציג שכמות הדלק היא ביחידה שלמה (כ2 שנתות - בערך סנטימטר) מעל התחום האדום. כל המיכל הוא 55 ליטר, ופעם קודמת שתדלקתי מחוג הדלק היה כבר בתוך התחום האדום, וכמות התדלוק הייתה 41 ליטר בלבד (לאחר שהמתדלק עוד סחט את המשאבה אחרי שקפצה). היום, לפתע נכנסו להם 45 ליטרים. זה לא הגיוני בעליל. האם יש גורם שניתן לפנות אליו? לטעמי המשאבה מזייפת בפער גדול (במקרה שלי לפחות 8 ליטר להערכתי). ואני משוכנע בכך. אם מישהו נתקל במשהו דומה, או שיש לו הצעה למי ניתן לפנות כדי למנוע גזל זה (לכאורה) מעוד לקוחות, אשמח לשיתופכם.
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
- 5 עוקבים
- 33 תגובות
- 6 אלף צפיות
בוקר טוב חברים, ביום שבת נסעתי לשדה תעופה כשראיתי בדרך רכב שעולה באש, ממה שהצלחתי לקלוט זה היה אודי A8 וכשחזרתי לכיוון תל אביב יצא לי כבר לראות את הרכב בבירור, או לפחות מה שנשאר ממנו ואכן היה מדובר באודי A8 עם ג'אנטים של S8 שנשרפה כולה פרט לחלק האחורי. למישהו יש מושג מה קרה שם? זה קרה כתוצאה מתקלה? אם כן אז איך רכב כזה עולה באש מתקלה? אאודי A8, על אחת כמה וכמה. שיתוף שרטון שמצאתי ברשת:
הודעה אחרונה מאת stio, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
חדשות טוובות, בחוצות המפרץ שבצומת וולקן בונים מסלול קארטינג, ברחבה שליד מקדונלדס. נראה בשלבים מתקדמים. למישהו יש עוד פרטים?
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 506 צפיות
שלום חברים. אשמח לקבל המלצה לכפפות נהיגה מעור לנהיגת קרטינג (ערכתי חיפוש בפורום לפני כן, נמצאו כמה שרשורים דלי אינפרומציה). חשוב שהכפפות יהיו מאווררות, נוחות ושיהיו מתאימות לעבודה בתנאים קשים (חשוב שיהיו עשויות מחומר איכותי יחסית). התקציב הוא עד 120 שקלים, אך ניתן לחרוג במעט אם יש הצדקה לכך. חשבתי להזמין מאיבי, אך עם כל האופציות שם, זה כמו לירות באפלה: http://www.ebay.com/sch/i.html?_saca...rt=nc&LH_BIN=1 אם מישהו בעבר הזמין מאיבי כפפות כאלו, אשמח לשמוע איזה רושם הוא קיבל מהן ולקבל את שם המוכר. אני לא פוסל על הסף הזמנה מחנות בארץ, אך חשוב שהחנות לא תהיה רחוקה מידי ממני (תושב הקריות) מפני שאהיה מעוניין לנסות אותן לפני כן. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת UniqueZ, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
ערב טוב לכולם, מי יודע איך נמכרות המכוניות האלה כשהן במצב טוב מאד? מחירון לוי יצחק 15,700 ₪
הודעה אחרונה מאת beamvelavan, -
-
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
אני יודע שחלקים כמו פנסים קדמיים, צריכים אישור, ולכן אם בודקים את החבילה בדואר, הם אמורים שלא לעבור. יש חלקים שרק יש עליהם מכס, אבל הם עוברים. השאלה אם צירייה קומפלט, המנגנון שמקשר בין הגיר ובין הגלגל, יכול להיתקע במכס על עניין זה. אם לא, אז אני אצטרך לברר איך מסדירים את המיסים וכו'. מדובר בצירייה לפורד קונקט, כאשר חדש עולה יקר מידי, ומשומש אני משיג כאן רק GS-P, שממש לא מחזיק. אז אני רוצה לנסות לייבא אחד. תודה.
הודעה אחרונה מאת GUGY, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 69 תגובות
- 12.5 אלף צפיות
שלום , יש לי בעיה והבעיה הזאת נקראת משטרת ישראל. הם פשוט לא עוזבים אותי וזה כבר בלתי נסבל. אני מגיע למצבים שהשוטרים רוצים לעצור אותי, ואני מתקשר לעו"ד שיהיה על הקוו +מצלמת דרך, כי אני לא יכול לסבול את זה כבר, ואני עונה ומתנגד. אני אזרח ארה"ב עם תושבות קבע בארץ עקב היותי יהודי ושמשפחתי יהודית ומתגוררת בארץ. אין לי אזרחות ישראלית מלאה מכיוון שאני "מושבע" נאמנות לארה"ב. לאחרונה אמי חלתה ב MS ומצבה החמיר. עליתי לארץ כדי להיות בתמונה. הבעיה שלי שכל יום במדינה הזאת אני שונא אותה יותר ויותר. מדינת פח בחיים שלי לא עברתי את מה שאני עובר פה ועל כלום על פארש. אין לי היסטוריה בישראל , לא עבר פלילי , לא עבר תעבורתי , לא מוכר לרשויות לא שום דבר. בארץ 3 חודשים לסירוגין בשנה וז…
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
את הערפל הזה אני מכיר יותר מידי מקרוב, ופנסי הערפל הקדמיים וזה האחורי שלי עובדים שעות נוספות בבקרים. יחד עם זאת, אני נתקל בתופעה של נהגים שנלחצים ומדליקים את אורות המצוקה שלהם לאורך קילומטרים של נסיעה במהירות זחילה. מקרה שקרה, כרגיל, ערפל בעמק. נוסעים במהירות זחילה בכביש 66, כאשר אני פתאום רואה טנדר שמופיע לפניי עם איתות מצוקה עובד באמצע הנתיב! בהתחלה חששתי שהוא עומד תקוע על הנתיב, נבהלתי ובלמתי קצת. כשהתקרבתי קצת יותר, הבחנתי שהוא נוסע, אבל בנוסף לפנס ערפל האחורי הפעיל גם את האיתותים. אז השאלה שלי היא: נראה לכם הגיוני לנסוע עם איתות מצוקה לאורך קילומטרים בכביש מהיר? אז מה אם יש ערפל? הפנס ערפל עושה עבודה מצוינת, תסתפקו בו ולשם כך הוא נועד. אני טועה? מי…
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שמעתי שיש לפולו GTI ב10-11 בעיות בקלאץ אם אני לא טועה... השאלה שלי אם זה סודר בדגמי 12+?
הודעה אחרונה מאת leasing driver, -
גגון לפיאט פנדה
מאת zivk- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש גגון לפנדה שלי ויש לי כמה שאלות והתלבטויות: בהתחלה רציתי לרכוש את הגגון מטות אורך המקורי , אך הבנתי שקשה להשיג אותו בארץ, בררתי מול חנות חלפים של פיאט ואמרו שיש רק מוטות רוחב , ובסמל"ת אמרו שהמוטות אורך עולים 3500 (!) ש"ח לצד . מישהו יודע על דרך לרכוש את המוטות האלה במחיר סביר ? ( באיביי UK מוכרים אותם ב1200 ש"ח לזוג). אם לא אשיג את מוטות האורך אני שוקל לרכוש את מוטות הרוחב המקוריים , אך אני חושש שהם ירעישו בצורה בלתי נסבלת ( כמו עם גגון אוניברסאלי) , מישהו יודע אם זה אכן כך? נ.ב מדובר בפנדה הקודמת , ולא בחדשה.
הודעה אחרונה מאת zivk, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום , הדבר נשמע נחמד והיתי שמח שיהיה לרכב שלי גם. היתי רוצה לחפש ברשת אולי יש הגדרת מחשב שתאפשר את זה לרכב שלי. איך כותבים פנסי עוקבי פניה באנגלית? תודה.
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני פותח את האשכול הזה על מנת שנוכל לבדוק מהי התחנה הזולה ביותר במחירים לליטר בנזין או סולר, תדלקתי היום לאחר הורדת המחירים, סונול, אריאל: 6.27 ש"ח לליטר 95 בנזין
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום מנסה למצוא את מחיר הרכב שלנו כשהיה חדש בינואר 2012 - דגם סקודה אוקטביה 1.8T אלגנס (Elegance). צריך להשוות לדגם החדש מבחינת המחיר ושווי השימוש. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 1 תגובות
- 788 צפיות
שלום, ראיתי שלפני 5 דק' התעדכן המחירון באינטרנט ל 2015. הייתכן שבחיפוש ל 5 כלי רכב מיצרנים שונים המחיר נשאר בידיוק אותו דבר? על השקל? או שיש טעות?
הודעה אחרונה מאת avikkllk, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 66 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
סוף שנה. ישבנו וחשבנו, והחלטנו לשאול אתכם מי לדעתכם ראויה לתואר מכונית השנה 2014 של CarsForum. איגדנו את עשר המכוניות שלדעתנו השפיעו הכי הרבה, כל אחת בקטגוריה שלה. לא משנה לנו מי הכי מהירה, או הכי איכותית, או נמכרה בהכי הרבה חתיכות. אנחנו רוצים לדעת מי מעשר המכוניות שלפניכם הייתה לדעתכם הכי משמעותית ליצרן, לסגמנט, ולשוק הרכב בכלל. רשימת המתמודדות נמצאת כאן למעלה בסקר, ואם אתם רוצים לדעת למה אנחנו חושבים שמגיע לכל אחת מהן את הקול שלכם, לחצו כאן ותגיעו לכתבה.
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 25 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
בניגוד למה שכולנו שיערנו, ובניגוד למה ששמענו מהרבה סוכני מכירות על המחירים שצפויים "לעלות חזק" ו"תקנה עכשיו, חבל", טויוטה מפרסמת את מחירון ינואר 2015. רוב המחירים נשארו כשהיו, הקורולה התייקרה ב-1,000 ש"ח והגרסאות השונות של הפריוס דווקא הוזלו. לכתבה המלאה - בה תוכלו לראות גם את המחירון המלא.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
איך לא מתבלבלים בין ההילוך הראשון לרוורס? (שניהם באותו כיוון בהטיה שמאלה ולמעלה). אני מדבר כמובן על רכב עם הילוכים ידניים.
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
כמו בכותרת, מאחר ואתר Final gear,ירד אשמח לקבל לינק לטורנט או לצפייה ישירה בספיישל\ים . תודה
הודעה אחרונה מאת Avia, -
להלן קישור לכתבה על מכוניות שלא ממש צלחו את דרכן בטסט הגרמני הקפדני(TUV), בהתייחס לגילן ולק"מ ממוצע לדגם. בעיות מתלה, הגה, נזילות שמן וכן הלאה... באופן די טרגי, קל לנחש אילו יצרנים "כיכבו" ברשימה ואילו לא(לא היתה שם אפילו יפנית אחת לרפואה). להלן הקישור. ניתן לפתוח דרך גוגל כרום ולתרגם לאנגלית. הרשימה המלאה ופירוט הליקויים נמצאת בגלריית התמונות. http://www.autobild.de/artikel/tuev-report-2015-die-verlierer-5495906.html
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום חברים , ברצוני לשאול מה ההבדל בין Seat Leon SC לבין Seat Leon 5D ? http://www.seat.co.il/models/leon-sc/ תודה רבה על ההסבר : )
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום חברי פורום יקרים. יש לי מעבודה סיטרואן ברלינגו שנת יצור דצמבר 2005, אבל הדגם מופיע ברישיון כ-2006. קילומטרז' 220,000 ק"מ והאוטו שייך לחברה, בה אני עובד. מהו שווי המס שעלי לשלם מהשכר? תודה
הודעה אחרונה מאת spring, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום חברים, כמו בכותרת - מישהו יודע היכן אפשרי?
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
יש לי פיג'ו 206+ שנת 2011, האם יש אפשרות לנתק את הצפצוף כאשר מתחילים נהיגה בלי לחגור חגורה?
הודעה אחרונה מאת DJI, -
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום,, אני מעוניין בדגם ספיציפי, OZ XLINE EGO כיצד אפשר לדעת אם דגם זה משווק בארץ? ומהי עלותו? תודה
הודעה אחרונה מאת slavaser,