Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4209 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

איך לא מתבלבלים בין ההילוך הראשון לרוורס? (שניהם באותו כיוון בהטיה שמאלה ולמעלה).

אני מדבר כמובן על רכב עם הילוכים ידניים.

עריכה אחרונה על ידי kobi_lo

Fiat Punto 2002

Peugeot 206+ 2011

Volkswagen Golf Comfortline 2017

Volkswagen Golf GTI 2021

פורסם

תודה, מה לגבי תחילת נסיעה או ברמזור שאני מעביר הילוך מהניטורל?

Fiat Punto 2002

Peugeot 206+ 2011

Volkswagen Golf GTI 2021

פורסם

יש מכוניות עם ניצרה שנמצאת מתחת לראש של ידית ההילוכים אותה צריך למשוך למעלה כדי להכניס לרוורס (נתקלתי בעיקר בצרפתיות) ויש מכוניות בהן צריך לדחוף את הידית למטה. יצא לי לראות גם כמה בהן הרוורס נמצא באותו מקום כמו השישי אבל הכניסה אליו מתאפשרת רק מהילוך ראשון (כלומר אי אפשר לשלב חמישי ואז רוורס אלא חייבים קודם להכניס לניוטרל ורק אז לרוורס).

בקיצור, אי אפשר להתבלבל, צריך ממש לרצות להכניס לרוורס כדי להצליח.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ובמיני החדשות אין שום נצרה, לא מתחת לידית ולא בדחיפה של הידית. הרוורס נמצא משמאל להילוך ראשון, אבל על מנת להכניס לרוורס, צריך להוציא לניוטרל, לדחוף את ידית ההילוכים ממש חזק שמאלה, ואז אפשר להכניס לרוורס.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

יש תמיד משהו שצריך לעשות חוץ מלהכניס לראשון. יש רכבים בהם צריך לדחוף את הידית כלפי מטה ואז לשלב לראשון, יש רכבים שבהם צריך להרים חלק בידית כלפי מעלה ואז לשלב לראשון.

הפטנט הכי נוח שיצא לי להשתמש בו הוא של אופל, שם יש כפתור/נצרה בקדמת הידית, שיש ללחוץ עליו ולשלב לראשון כדי להעביר לרוורס.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

רק לא הבנתי מה הקשר ל 6 הילוכים.

לא חסר תיבות 5 או 4 הילוכים בהן רוורס ממוקם משמאל להילוך ראשון עם ניצרה כזאת או אחרת. לצורך העיניין גם קפיץ חזק הוא סוג של ניצרה.

אגב גם לטעמי הסידור של אופל הכי נוח.

פורסם
רק לא הבנתי מה הקשר ל 6 הילוכים.

לא חסר תיבות 5 או 4 הילוכים בהן רוורס ממוקם משמאל להילוך ראשון עם ניצרה כזאת או אחרת. לצורך העיניין גם קפיץ חזק הוא סוג של ניצרה.

אגב גם לטעמי הסידור של אופל הכי נוח.

אני אסביר, ברכב שיש לי כיום יש חמישה הילוכים.

ההילוך האחורי נמצא מתחת להילוך החמישי. לעומת זאת בשישה הילוכים האחורי נמצא כפי שציינתי ליד הראשון.

אבל אולי זה רק אני שמרגיש מבולבל קצת 8)

Fiat Punto 2002

Peugeot 206+ 2011

Volkswagen Golf GTI 2021

פורסם

לעומת זאת בשישה הילוכים האחורי נמצא כפי שציינתי ליד הראשון.

המבנה הזה לפעמים קיים גם בתיבות 4 ו 5 הילוכים:

333.jpg

444.jpg

פורסם

מבחינה טכנית/ הנדסית, איני יודע, ויענו על כך מומחים ממני כאן.

אבל מבחינת המשתמש, אני יכול לומר לך שלי התצורה שבה הרוורס ממוקם משמאל לראשון מאד נוחה.

הרי לרוב בזמן השימוש ברוורס, אנחנו גם עוברים בתכיפות גבוהה יותר להילוך ראשון וכן ההיפך. וזה שהם ממוקמים ממש קרוב וכל מה שמבדיל ביניהם זה צורת ההכנסה (בVW זה לחיצה בניצב מטה ואז הכנסה לראשון, ברנו זה הרמת טבעת נצרה בידית ואז הכנסה לראשון), זה מאפשר העברת הילוכים מהירה ונוחה.

מה גם שכאשר עוברים מרכב 5 הילוכים לרכב בעל 6 הילוכים- המעבר פשוט זורם.

ןאני אומר מנסיון לא מועט על: VW ידנית בעלת 5 הילוכים, רנו ידנית (מגאן דיזל) בעלת 6 הילוכים, ופורד קונקט שעם הרוורס מתחת להילוך החמישי (ושם זה פשוט לא זורם כמו בראשונות).

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

לי יש חמישה והאחורי מתחת לראשון עם משיכת ניצרה...

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

כן, שיטה של רנו שהייתה נהוגה פעם גם נוחה.

אבל בדגמי רנו יותר חדשים עם גיר 5 הילוכים עברו לסכמה רגילה - רוורס מתחת להילוך חמישי.

• תוכן חדש...