Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אז איך זה פחות מדבר על אמינות ? כל הצרפתיות שם נכשלו על אפוד זוהר ?

נורות שרופות, צמיגים שחוקים ורפידות בלמים גמורות זה לא בדיוק מדד לאמינות אלא לרמת המודעות של הנהג לרכב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא חיפשתי נתוני מכירות באינטרנט ואולי אני טועה, אבל להערכתי מדובר בלא יותר מ 5% מכוניות יפניות מכלל שוק הרכב הגרמני.

חשבתי להגיב משהו בסגנון אתמול אבל לא הספקתי ושכחתי.

עבור 2014 (נתוני חצי שנה):

סה"כ כל היפניות - טויוטה (2.3%), ניסאן (2.1%), מאזדה (1.9%), סוזוקי (0.9%), הונדה (0.7%), מיצובישי (0.7%) וסובארו (0.2%) מגיעות ל-8.8%.

עבור 2013:

סה"כ כל היפניות - טויוטה (2.5%), ניסאן (1.9%), מאזדה (1.5%), סוזוקי (0.9%), הונדה (0.8%), מיצובישי (0.7%), סובארו (0.3%), ולקסוס (0.1%) מגיעות ל-8.7%.

עבור 2012:

סה"כ כל היפניות - טויוטה ולקסוס (2.7%), ניסאן ואינפיניטי (2.0%), מאזדה (1.3%), סוזוקי (1.0%), הונדה (0.9%), מיצובישי (0.8%), סובארו (0.3%) ודייהטסו (0.04%) מגיעות ל-9.04%.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אז ההערכה שלי לא הייתה רחוקה מהמציאות.

8-9% מ 56 מכוניות זה 4-5 מכוניות.

ז"א שאם רמת התקלות שמתגלות במבחן רישוי במכונוות יפניות הייתה כמו באירופאיות, היינו אמורים לראות ברשימה כ 4-5 דגמים יפניים.

פורסם
נורות שרופות, צמיגים שחוקים ורפידות בלמים גמורות זה לא בדיוק מדד לאמינות אלא לרמת המודעות של הנהג לרכב.
אתה רציני ? אז כל הנהגים ביפאניות ובגרמניות הם נהגים מושלמים, מודעים, ועדינים וכל הנהגים באיטלקיות והצרפתיות חוליגנים שמכסחים את מכוניות שלהם ? ומאד קל לבחור את זה אבל בטסט בודקים גם מערכות היגוי, בלימה, מתלים, נזילות שמן, ועוד דברים שבהחלט מדברים ובודקים אמינות.

שוב, אני לא נותן לסקר הזה חשיבות יתרה כמו לכל שאר הסקרים שעולים, אבל יש כאן משהו שכן עולה מהנתונים.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא הבנת. בסקר הזה, הדברים שרשמתי הם חלק ממה שבודקים. לכן אי אפשר באמת ללמוד מזה על אמינות כי רכב שמקבל ציון גרוע על נורות שרופות לא מוכיח שהוא גרוע מבחינת אמינות.

פורסם

אבל זה הקטע, הם חלק, יש גם חלק בטיחותי מאד משמעותי בסקר הזה, שגם נוגע לאמינות. ושוב, קשה לי להאמין שהנורות\דיסקי הבלימה ברכבים יפנים הם הסיבה שהם נעדרים מהסקר הזה לחלוטין. נשמע לי ממש הזוי.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם
חשבתי להגיב משהו בסגנון אתמול אבל לא הספקתי ושכחתי.

עבור 2014 (נתוני חצי שנה):

סה"כ כל היפניות - טויוטה (2.3%), ניסאן (2.1%), מאזדה (1.9%), סוזוקי (0.9%), הונדה (0.7%), מיצובישי (0.7%) וסובארו (0.2%) מגיעות ל-8.8%.

עבור 2013:

סה"כ כל היפניות - טויוטה (2.5%), ניסאן (1.9%), מאזדה (1.5%), סוזוקי (0.9%), הונדה (0.8%), מיצובישי (0.7%), סובארו (0.3%), ולקסוס (0.1%) מגיעות ל-8.7%.

עבור 2012:

סה"כ כל היפניות - טויוטה ולקסוס (2.7%), ניסאן ואינפיניטי (2.0%), מאזדה (1.3%), סוזוקי (1.0%), הונדה (0.9%), מיצובישי (0.8%), סובארו (0.3%) ודייהטסו (0.04%) מגיעות ל-9.04%.

מדובר על רכבים חדשים מהסוכנות?

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

מה מטרת ה"רשימה" הזו ?

על פי איזה קריטריונים בודקים שם רכבים, בגרמניה ?

אני לא מקבל את תוצאות ה"רשימה" כאיזשהו מדגם מייצג. עם כל הכבוד, אין לדעת מה הסף שבו הגרמנים מכשילים מכונית בטסט - ועם כל הכבוד [2], יצא לי "להתקל" בתוצרת כזו או אחרת, של מכוניות חדשות וישנות, ואני בהחלט לא מקבל את הפסילות בכל מה שקשור לבלמים ומערכות פליטה.

הבלמים ברוב הרכבים נתמכים ע"י יצרנים מוכרים, ובתור אחד שראה כמה שנים טובות מכוניות עולות ויורדות מהכביש, אחוז התקלות בבלמים היה אפסי - וזה לא משנה אם זה סובארו או סיטרואן, על אחת כמה וכמה אם מדובר בכלים חדשים יחסית.

כנ"ל לגבי מערכות פליטה ועוד כמה סעיפים די קיקיוניים שרשומים ב"רשימה" הזו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אבל זה הקטע, הם חלק, יש גם חלק בטיחותי מאד משמעותי בסקר הזה, שגם נוגע לאמינות. ושוב, קשה לי להאמין שהנורות\דיסקי הבלימה ברכבים יפנים הם הסיבה שהם נעדרים מהסקר הזה לחלוטין. נשמע לי ממש הזוי.

באמת נשמע הזוי, בגלל זה לדעתי אי אפשר ללמוד מזה משהו באמת. גם התקלות שמפורטות שם זה לא באמת תקלות. רושמים לך "בלמים" או "מתלים". עכשיו לך תבין מה היתה התקלה. אם זה גומיות משולשים קרועות או כשל בבלם זעזועים ברכב חדש? אם זה רפידות בלמים בעובי לא מספיק או כשל במשאבת בלם?

פורסם
תודה על הנתונים.

9 אחוז זה לא בהכרח זניח.

למשל, יהיה מעניין לדעת מה היחס של מכוניות תוצרת צרפת בגרמניה?

ב-2014:

רנו (3.5%), פיג'ו (1.9%), סיטרואן (1.8%) ודאצ'יה (1.7%) הגיעו ל-8.9% (שהתחלקו על 4 מותגים ולא 7, משמע פי 2 לכל מותג).

ב-2013:

רנו (3.4%), פיג'ו (1.9%), סיטרואן (1.6%) ודאצ'יה (1.5%) הגיעו ל-8.4%.

ב-2012:

רנו ודאצ'יה (4.9%), פיג'ו (2.3%) וסיטרואן (2.0%) הגיעו ל-9.2%.

אם נתייחס למכוניות ממותגים גרמניים:

ב-2014 זה הגיע ל-54.5% (לא כללתי למשל את סקודה וסיאט, את מיני או פורד) עבור VW, ב.מ.וו. מרצדס, אודי, אופל ופורשה (55.5% כולל מיני).

ב-2013 זה הגיע ל-55.3% (56.5% כולל מיני)

ב-2012 זה הגיע ל-56.4% (אבל כולל את מיני)

מדובר על רכבים חדשים מהסוכנות?

אני חושב שכן, רק חדשים מהסוכנות.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
נראה שאתה קצת קשה הבנה.

זה אינו סקר אמינות, אלא סקר שמלמד על מה נכשלות מכוניות במבחן הרישוי השנתי.

יכול להיות שהשילוב של TSI+DSG הוא איום ונורא, לסקר הזה זה פשוט לא רלוונטי.

סקר רלוונטי יותר מפרסמת ADAC הגרמנית, אודות סיבות התקלות במכוניות שאותן הן נאלצים לחלץ.

אני מבין מצויין,אבל לא הגבתי לך..

פורסם
מה מטרת ה"רשימה" הזו ?

על פי איזה קריטריונים בודקים שם רכבים, בגרמניה ?

איציק

הטסט(זה מאירלנד) הוא תואם המבחן שנערך בארץ.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• תוכן חדש...