רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
חבר שלי נמצא עכשיו בארה"ב - שילם שלשום על גאלון דלק 2.20$. עשיתי חישוב קטן 1 גאלון = 3.78 ליטר. 2.20$ דולר = היום 8.65 שקל. יוצא שליטר דלק בארה"ב עולה 2.28 שקל. השבוע שילמתי 6.70 שקל על אותו ליטר !!! פי 3 !!!!!!!!!!!!.
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי טסט לרכב החודש, סיטרואין ZX, שנת הרכב היא 94 והבנתי שיש משהו שנקרא אישור בלמים, אותו צריך לעשות טרם הטסט ולהגיע עם האישור לטסט עצמו. קפצתי למוסך כללי והבחור אמר לי שבגלל שהרכב 94 צריך אישור רכב מיושן, וזה בעצם בדיקה מקיפה שעולה 150 ש"ח. ואם הרכב לא עובר אותה אני לא אקבל את האישור. היה נשמע לי מסריח, אז וויתרתי ובאתי להתייעץ פה. מה אני צריך לעשות ואיפה טרם ההגה למכון הרישוי?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
שלום, מעוניין לשמוע את דעתכם, נניח ג'אנט MOMO REVENGE האם ייראה מגוחך/פתטי/לא יפה על מאזדה 3, קורולה , פוקוס' ואוריס
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
קיה פיקנטו עוברת מתיחת פנים לקראת אמצע החיים. העיצוב נשאר בלי הרבה שינויים, אבל מתחת לשמלה מתחבא מנוע 1.0 ליטר מוגדש טורבו עם הספק עוקר הרים של 106 כ"ס! מה אתם חושבים, זה מה שיעזור לה לשמור על צמרת הקטגוריה מידייה של התאומה, i10?
הודעה אחרונה מאת gabon, -
-
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
האם מישהו ניסה ליבא כרית אויר במטוס ? או להביא את זה איתו בתיק ? הם זה נכון שזה יכול להתפוצץ כפי שמישהו פעם רשם פה מהלחץ ? אשמח לדעת אם מישהו ניסה על בשרו תודה רביב
הודעה אחרונה מאת GUGY, -
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000999659#fromelement=hp_morearticles מתוך הכתבה: " גבי בוזגלו, האיש שרכש את מכונית הסדאן הכי יקרה בארץ, לא מתרגש. לבוזגלו, שעשה את מרבית הונו בעסקי המזון והקייטרינג והיום הוא הבעלים של חברה לסליקת כרטיסי אשראי, יש בארסנל הרכב הפרטי לא פחות מ-8 מכוניות.על המרצדס שלפניכם הוא שילם 2.3 מיליון שקל. בוזגלו לא הסתפק במפרט שכלל בין היתר מושבי עור מחוממים ואורות אווירה ב-7 גוונים, ודאג לשדרג את המכונית עם תוספות כגון הגה ספורטיבי, שדרוג מערכת הבלמים ועוד." מחיר אסטרונומי?
הודעה אחרונה מאת iluxxxa, -
מצלמת רוורס
מאת מוטי ג- 1 תגובות
- 609 צפיות
מבקש המלצה למצלמת hd רוורס איכותית כולל מסך.תודה
הודעה אחרונה מאת GUGY, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם , ראיתי פה בפורום שלפעמים אנשים מסכמים תקופה עם רכבם והרגשתי חייב לסכם עם האוטו המדהים הנ"ל . קניתי את הרכב בשנת 2011 ומכרתי אותו היום , בחלק מהתקופה אישתי נהגה עליו ואני במספר רכבים אחרים . ב-2011 הקורולה הייתה עם 92000 ק"מ מיד ראשונה (מציאה של ממש) ובמכירתה הייתה עם 140000 ק"מ -נהגנו בה קרוב ל50000 ק"מ רק דברים טובים אפשר להגיד על האוטו הזה : -אמין בצורה מדהימה , לא מאמין שמייצרים כלי רכב ככה כיום - בכל התקופה הנ"ל , למעט טיפולים שוטפים , היינו צריכים להחליף משאבת מים וציריה . (אפילו את המשאבה לא היינו צריכים להחליף , היא הייתה מרעישה טיפה) . -חסכוני מאוד , בנסיעה משולבת צריכת הדלק נעה בין 11-12 ק"מ לליטר . נסענו איתו לאילת כמה פעמי…
הודעה אחרונה מאת אושריקו, -
-
רציתי לבדוק מה ההגדרה שלכם לרכב "טרנטה". האם זה פלסטיקה רועשת?(אופייני לרכבים הישנים), צבע מקולף, מנוע חלש, מראה מיושן ?
הודעה אחרונה מאת adarbaratz, -
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
מרתק (באנגלית וקצת ארוך).
הודעה אחרונה מאת yaari30, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 5 אלף צפיות
מה ההבדל ביניהן למעט הבאגז' הגדול יותר בסדאן? האם יש הבדל בהתנהגות?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- 5 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
לפי שנה וחצי קניתי רכב חדש בליסינג מימוני. הרכב רשום ע"ש הליסינג ברישיון הרכב עד לגמר התשלומים. בשבוע של רכישת הרכב עשיתי לו מנוי "פסקל" לכביש 6. בגמר ההצטרפות באתר של כביש 6 הציעו לי לעשות גם מנוי "וידאו" (לא נסעת לא שילמת) לתשלום מהיר במנהרות הכרמל. ואכן עשיתי כזה. נסעתי כמה פעמים על כביש 6 מאז והכל היה סבבה לגמריי. היום בבוקר עליתי לראשונה על מנהרות הכרמל, זכרתי שיש לי מנוי למנהרות וכמובן הלכתי לנתיב של מנויים. לא ידעתי שצריך לעצור בנתיב לפני שנכנסים למנהרות עצמן, חשבתי שמספיק שאני מנוי ואפשר פשוט לנסוע ולעבור. בזמן שהייתי מתחת לגשר ביקורת בכניסה למנהרות ה"פסקל" של כביש 6 צפצף צפצופים מהירים כאלו (לא כמו הצפצוף הארוך המוכר מכביש 6) וממה שהספקתי לראות …
הודעה אחרונה מאת פורסטר123, -
קחו אויר – חפירה! (כל מה שכתוב בלשון זכר מופנה באהבה גם לנשים) ברור לי שמכונית זה סוג של קטע שלך עם עצמך. גם אם אתה תקוע עם ליסינג שלא ממש בחרת, הדבר האחרון שאפשר להגיד עליכם זה שאין בינכם מערכת יחסים. אם זה לא נכון, ממליץ לך לותר על הרעיון להמשיך לקרוא כבר כאן. מה כבר אפשר להגיד על ST, הרי בבסיסה היא עוד פוקוס שנמאס כבר לראות מול העיניים. לכן, אתה חייב לעבור מבחן קטן בדרך, בכדי לברר ביני לבינך אם אתה מסוגל בכלל להבין מה יש בה: - האם אתה מסוגל להמשך לבחורה שלא טרחה להתאפר, או שומו שמים, יצאה עם טרנינג לסידורים? - האם אתה מבין שכאב מדגיש הנאה? - האם אתה נהנה מגינס יותר מאשר מסטלה-ארטואה? - האם הזוגיות שלך נפלאה, אבל אתם …
הודעה אחרונה מאת מרכז שירות שי-לי, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 3 אלף צפיות
אהלן, סקודה סיטיגו מגיע עם סט מדבקות שאמור לתת לרכב מראה יותר ספורטיבי. צירפתי תמונות של רכב (של חבר) שעלה לכביש ביוני 13', מדבקת גג ופגוש. לא בוצע שום ניקוי בחומרים מיוחדים, לא לפני ולא אחרי הבלאי. לי זה נראה כמו חלודה של חומר מטאלי במדבקה או סתם קורוזיה, לא ממש משנה. בעל הרכב דחה את ההתעסקות בזה, ואמר שמקסימום מתישהו הוא יוריד את המדבקה. אמרתי לו שזה לא כ"כ פשוט ושאם הוא יסיר לבד ויגרום נזק, יהיה הרבה יותר גרוע. אז אני שואל פה: האם היצרן מחוייב לטפל בזה במסגרת האחריות? בגדול זה באמת קוסמטי בלבד מעבר לכל ויכוח, אבל לא נעשה שום דבר בשביל לגרום לזה (שימוש סביר). אם יש מישהו שמכיר את התופעה הזאת במדבקות ברכבים של צ'מפיון, אודה לו אם יספר מה הוא עשה בנדון. …
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
-
שלום. לאחרונה הייתי שותף בעזרה לחבר למציאת רכב מעניין. (כהגדרתו). הוא חיפש רכב שלישי במשפחה, רכב לסופ"ש / פנאי. הדרישות הן: גודל, כוח, נוחות, פאר, אמינות, וגם ייחודיות. הקיצר לא הלאה בפרטי השגת ומציאת הרכב מתוך שמירת כבודם של המוכר והקונה. (לא היה קל לאתר את האקזמפלר הנ"ל) , אבל היום סוף סוף זו הכלה שנרכשה, כמה פרטים טכניים: אז, כ"ס 260. מנוע 4 ליטר V8 הנעה אחורית יפנית רכב מקטגוריית רכבי פאר. מפוארת מאוד, חשמלית לגמרי (מושבים סאנרוף וכו). סלון עור מלא וכל הפינוקים מרכב ברמה הזו. שמורה מאוד ומטופלת. והכי חשוב מקורית לחלוטין. אה כן, והיא 2 דלתות. אז למי שעד כה לא הצליח לנחש, מדובר על לקסוס SC400. (יבוא אישי) כבר י…
הודעה אחרונה מאת AmitGo, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
**אחרי חיפוש** שלום, אני בן 22 עם וותק רשיון של כ 15 חודשים. אני יודע שכל הנושא הזה של השכרות לנהגים חדשים די חרוש, אבל יש לי מספר שאלות. א) מחיר בסיס (לפני עמלות למיניהם): שמתי לב, שאם אני נכנס לבאדג'ט או הרץ לדוגמא, יש הבדל גדול במחירים בין האתר הישראלי והאתר הרגיל (כשאתה בוחר את ארה"ב בתור המיקום). אני מניח שחלק מהפרש המחיר תלוי במע"מ שנגבה רק מישראלים, ואני מבין שאצטרך לשלם אותו. (אא"כ אני מראה שנכנסתי לארץ עם ויזת תייר) חלק נוסף מהפרש המחיר מוסבר ע"י העובדה, שאם הבנתי נכון, החוק מחייב שהמחיר יכלול בטוח CDW+TP. באופן אישי, אין לי צורך בביטוחים האלה כיון שהם מכוסים ע"י כרטיס האשראי שלי. ב) הגבלות: לגבי האתרים הישראלים הנ"ל, בבאדג'ט, אין אפ…
הודעה אחרונה מאת eli.eli, -
קבלת רכב חדש
מאת d300- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
האם קיים חוק תוך כמה ימים צריכים לקבל רכב חדש, אחרי שהיבואן העביר אותו רישוי וקיבלנו מספר.
הודעה אחרונה מאת d300, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם! אחרי שחיפוש לא הניב דבר (למרות שאני זוכר שרשור שמדבר על רמות שירות ותחזוקה שונות בחברות השכרת הרכב), אני צריך את עזרתכם: קרובי משפחה מגיעים לחופשה בארץ וצריכים לשכור רכב בעוד כמה ימים. 1.איזה חברת השכרה הכי מומלצת? אני מדבר על רמת שירות, תחזוקת רכבים, ומחירים. 2.איזה רכב מספיק מרווח קיים בהיצע של חברות ההשכרה שאפשר לאכלס בו שלושה ילדים ( אחד בן 6 ושתיים בנות 4) וזוג הורים עם מושבי הבטיחות. רצוי רכב עם יותר מ5 מקומות כדי שעוד אחד או שניים יוכלו להתלוות אליהם. הנהגים לא חדשים/צעירים ועם וותר רישיון ארוך. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת מיטל מאלדן, -
-
- 6 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שילמתי על חידוש רשיון הרכב לפני כשלושה שבועות, ודי שכחתי מזה. בינתיים פג תוקף הרשיון הקיים, אך עדיין לא קיבלתי את הרשיון החדש. יש לציין שכיוון שזה רכב חדש, אני לא צריך לעשות טסט. התקשרתי ביום חמישי למשרד הרישוי, והם פתחו בקשה לבדיקה או משהו כזה, ואמרו להתקשר שוב ביום שני. האם כיוון שזהו רכב חדש, שלא צריך טסט, המקרה פחות בעייתי? שוטר שיעצור אותי לבדיקת מסמכים יוכל לראות שהרשיון שולם וישחרר אותי? או שייתן לי דו"ח? האם יש אפשרות להוציא את הרשיון ברשיונומט? האם זה יעלה כסף?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם, במסגרת קורס בלימודים, אנחנו מבצעים פרויקט על הרשיומט. אני כמעט בטוח שבפורום הזה יש אנשים שיצא להם להשתמש במערכת הזאת. לאלה שהשתמשו במערכת לפחות פעם אחת, אשמח אם תוכלו לתת לנו כמה דקות כדי למלא את השאלון הקצר הבא: https://docs.google.com/forms/d/1WomaKKgz3bketREi09xACn0WRSI72Ij6D-XFa2CHbKc/viewform תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Murzilka, -
כבר תקופה שאני מחפש בלוחות, רכב משפחתי ידני!! עם עדיפות ליפני (כדוגמת קורולה, סיויק, אלמרה וכד׳) משנתונים 2003-2007 . אך כל הניסיונות למוצאה רכב שכזה מעלות חרס, הלוחות ריקים! ויש מדי פעם כמה אקזמפלרים, אבל לרוב עם קמ ויד גבוהה, או דיזל ממורה נהיגה. אני כמעט והתפשרתי וקניתי סיאט, שם ההיצע יותר גבוהה, אבל עצרתי את עצמי, אני מאוד רוצה יפנית משפחתית, רגילה. האם להשלים עם העובדה שזה כמעט בלתי אפשרי ולהתפשר על אירופאית? (אוטומט לא בא בחשבון עבורי) מה היתם מציעים לי לעשות? אתם יכולים לייעץ לי איפה עוד לחפש?? אני כמעט אובד עצות
הודעה אחרונה מאת Ryan OReily, -
לכתבה ב Ynet. תקנות חדשות שמגבש המשרד להגנת הסביבה ינסו להילחם ברעש שמציף אותו: תאסר לחלוטין הפעלה של מפוחי עלים, לא יותקנו עוד אזעקות רכב קוליות, וייאסר לבצע עבודות שיפוצים וגינון בשעות המנוחה. השאלה שנותרה פתוחה: מי יאכוף את התקנות ואיך? שאר התקנות נשמעות מאוד מועילות ונדרשות, השאלה מה יותקן במקום האזעקות הרגילות? אזעקות ביפר? או שיש פתרונות אחרים?
הודעה אחרונה מאת Ooga, -
אונו החדשה , רנו 5 החדשה , פג'ו 205/106 החדשה , סקסו/AX/ZX/קסרה/, סובארו ג'סטי , אופל אסקונה, דייהטסו אפלאוז , מיצובישי קולט , והכי חשוב הונדה "שפיץ" אני חושב שהיצרניות היו מצליחות בהרבה במקום להביא שמות חדשים היה עדיף להוציא רכב עם שם כמו דגם של פעם ואותו פלטפורמה רק חדיש ומודרני ועדכני כמו לדוגמא הפונטו 2012 או הסיוויק 2012 או C4 אלו למשל המשיכו את הייצור
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
- 1 תגובות
- 964 צפיות
שלום, אני מעוניין להשכיר חנייה מקורה מתחת לבניין דירות. השאלה היא כמה דמי שכירות לבקש בחודש עבור חנייה זו, שיהיה הוגן? הבניין נמצא בנתניה לא באזור מרכז העיר, אך בשכונה די טובה והוא מטופל כראוי ומסביבו, באופן כללי, אין בעיה של חנייה. לדעתי חנייה זו יכולה להיות טובה למי שרוצה שהרכב שלו יהיה בשטח הבניין, כאשר שערי החנייה תמיד נעולים והיא מקורה. תודה ושבוע מצויין לכולם.
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי חברים לפני כחודשיים התחדשתי בעקרב קרב חדש (אצלי) , התמונות למטה... למרות שהיו לי אי אלו מכוניות ספורט חזקות, הפעם לקחתי את הזמן כדי להתרגל לכלי הקטנטן, המוצק והתזזיתי הזה, לא סתם יודעי דבר מהבראנג'ה קוראים לו עקרב (הזנב יכול לעקוץ), אז להלן התרשמות אחרי אי אלו אלפי קילומטרים בהם התחברנו בצורה שלא הייתה לי עם אף כלי אחר לפניו, גם לא עם הספקי מנוע כפולים. ככלל, ומכיוון שאני נוסע הרבה, חיפשתי רכב חסכוני לטווחים ארוכים, אבל שיהיה עם שאר רוח, ההגדרות היו של צריכת דלק חסכונית, מעל 14 ק"מ לליטר, והאצה של 0-100 בפחות מ 10 שניות, ההתלבטות הייתה בין הרנו קליאו 1.2 טורבו החדשה (9.4 שניות למאה, 1:16 בדלק) לבין האבארט 500 היקר יותר, שרק מודל 2012 משתווה מבחינת המחיר לק…
הודעה אחרונה מאת shlomi6280, -
-
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
רכשתי רכב מיד שניה בדצמבר 14 , הטסט שלו נגמר בסוף חודש ינואר הקרוב יש לי את טופס העברת הבעלות וצילום של רשיון הרכב של הבעלים הקודמים.. הבנתי שאני אמור לקבל את רשיון הרכב המעודכן בדואר אבל הוא לא הגיע(גם יש בעיות עם מעבר דירה וכו') השאלה שלי האם כדי לעשות טסט לרכב צריך את רשיון הרכב המקורי או שהם מסתפקים בצילום ופתק העברת בעלות.. ואיך אני אמור לקבל את רשיון הרכב? ללכת למשרד הרישוי והם יביאו לי? תודה
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 27 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום. יש לי מיצובישי סופר לנסר 96 אוטו'. רציתי לשאול ככה: מי שאני מטפל אצלו באוטו אמר לי להשאיר את האוטו במצב ECO ולא PWR חוסך בדלק וכד' ולא צריך לגעת (אם למישהו יש פה דעה אחרת אשמח לשמוע) רציתי לשאול על OD, הכפתור הזה תמיד לחוץ אצלי, קראתי קצת באינטרנט כל אחד אומר משהו אחר וחלק אומרים שזה משתנה בין רכב לרכב. אומרים שזה מבטל את ההילוך הרביעי, מושך את ההילוכים וכד', אשמח להסבר קצת מפורט והאם אני בכלל צריך להשאיר אותו דלוק אצלי תמיד או שבכלל הוא שותה לי דלק וסתם בזבוז שיהיה כל הזמן. סליחה על החפירה, שיהיה אחלה סופ"ש
הודעה אחרונה מאת mark_Avn, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
שלום רב אתמול ניסיתי למצוא חנייה בחניון של רשת חצי חינם בראשל"צ. החניון עשוי ממשטח מבריק (ככל הנראה אפוקסי) בדומה לשטח שרואים בתמונה הבאה: המשטח היה רטוב ברובו בעקבות הגשמים. האחיזה במשטח הייתה גרועה ביותר הגלגלים החליקו גם בנסיון להאיץ וגם בנסיון לבלום. ה ABS פעל בכל לחיצה הכי קטנה על הבלמים, אפילו שהנסיעה הייתה במהירות אפסית. זה היה כמו לנסוע על שמן! לא הייתה שליטה ברכב ומיהרתי לצאת מהחניון בכדי להמנע מתאונה. האם נתקלתם בבעיה דומה בחניונים מסוג זה כאשר הם רטובים? או שאולי הצמיגים הישנים שלי אשמים באחיזה הירודה? תודה מראש על התובנות.
הודעה אחרונה מאת Mech Morphix, -
-
- 3 תגובות
- 944 צפיות
לפני כשנתיים קניתי מנוע מיבוא. יש לי את שם המקום שממנו המוסך שלי קנה אותו ויש לי את מספר המנוע. איך אני יכול לראות הוכחה שהמנוע אכן יובא (ולא סתם הגיע מפירוק מקומי למשל)?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, אבא שלי הזמין מאזדה 3 חדשה, היום התקשרו אליו ואמרו לו שהרכב מגיע מחר כרגע אנחנו מתלבטים אם לקבל את הרכב מחר או להמתין שה"סופה" תעבור ולגשת לסוכנות ביום שישי. הפחד העיקרי הוא מגרימת נזק לרכב בסופה ע"י ברד שירד ויפגע ברכב (כדורי ברד) רוחות שעלולות לגרום לעצמים לפגוע ברכב וכו'. וגם זה קצת מאכזב לקבל רכב חדש בימים שכאלה. מה אתם הייתם עושים במצב הזה? הולכים לקבל את הרכב מחר או ממתינים עד שהסופה תעבור? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת nir100,
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 128 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- שלמה.נ.
- flytomars
- llaavvii
- fatboy1340
- דאבל קלאצ
- winner
- RedLabel
- AmitGo
- Camaro 92
- urich
- David32
- mikk