Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום 3.5 שנים עם טויוטה קורולה 99

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

ראיתי פה בפורום שלפעמים אנשים מסכמים תקופה עם רכבם והרגשתי חייב לסכם עם האוטו המדהים הנ"ל .

קניתי את הרכב בשנת 2011 ומכרתי אותו היום , בחלק מהתקופה אישתי נהגה עליו ואני במספר רכבים אחרים .

ב-2011 הקורולה הייתה עם 92000 ק"מ מיד ראשונה (מציאה של ממש) ובמכירתה הייתה עם 140000 ק"מ -נהגנו בה קרוב ל50000 ק"מ

רק דברים טובים אפשר להגיד על האוטו הזה :

-אמין בצורה מדהימה , לא מאמין שמייצרים כלי רכב ככה כיום - בכל התקופה הנ"ל , למעט טיפולים שוטפים , היינו צריכים להחליף משאבת מים וציריה . (אפילו את המשאבה לא היינו צריכים להחליף , היא הייתה מרעישה טיפה) .

-חסכוני מאוד , בנסיעה משולבת צריכת הדלק נעה בין 11-12 ק"מ לליטר .

נסענו איתו לאילת כמה פעמים והרכב צרך 1/14.5 בערך , וזה כלום לרכב עם מנוע 1600

-זריז ושקט , בטח שחלקכם יודעים שהמודל הנ"ל מצוייד עם רצועה ולא שרשרת כמו במודל 01-02 , מה שהפך אותו לשקט מאוד , הדגם עם השרשרת מאוד רעשני ושתיין שמן .

מנוע וגיר עובדים בתשלובת מדהימה - בקושי מרגישים את העברת ההילוכים.

-נוח ביחס לרכב במודל הזה , תא נוסעים איכותי מאוד . במיוחד בדגם הGLI שמצוייד ב-4 חלונות חשמל וסגירת חלונות אוטומטית בנעילה (דרך אגב , אף פעם לא קרה לנו שחלון חשמלי התקלקל או משהו כזה )

בקיצור , מי שחושב לקנות כזה רכב אני ממליץ בחום !

ואל תתטעו הקורולות האלה אולי מודל 1999 אבל נוסעות כמו 2009 , וזה בדוק .

נסעתי בכמה רכבים יותר חדשים בהרבה מ-99 והם אפילו לא התקרבו באיכות שלהם לקורולה .

פורסם (נערך)

מאוהב באוטו הזה. הדגם הכי אמין של טויוטה, עד שהורסים אותה ולא מטפלים נכון. חשוב לא לשים חלקים סיניים אחרת קורולה תראה מוסך לעיתים קרובות. (אולי זה מתייחס לשאר היצרנים).

הייתי שמח לעשות סיבוב בקורולה כזו ולהשוות אותה. דווקא אצלנו מרגישים את ה270 אלף ק"מ מבחינת כח (בעומס רק) וזה קצת מבאס.

ללא ספק, האוטו נוח ואת זה אומרים לי הרבה אנשים. מושבים רכים ונעימים.

אגב, היא גם מבודדת היטב יחסית ואני לא אתפלא אם היא שקטה יותר מהרבה משפחתיות פשוטות ועממיות מודרניות.

חסרונות:אוטו פשוט נמוך, דפקתי את הרכב הרבה פעמים מאיזור הפגוש הקדמי, בלי קשר למצב בולמים או קפיצים - הוא נמוך מהמפעל.

הצבע של הדגם הזה גרוע מאוד.

היא צפופה מאוד.

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
פורסם

אין כמו אושריקו והטויוטה :wink:

אבל גם הנסיון שלי דומה. אמנם המכונית היתה מדגם 1998 (עלתה לכביש באוגוסט אותה שנה), נרכשה ב-2001 עם 30,000 ק"מ והיתה אצלי 9.5 שנים ו-130,000 ק"מ נוספים.

סה"כ עלויות תיקונים מעבר לטיפולים השוטפים כללו הפעם אחת כיוון מנוע בגלל בעית זיהום אויר בטסט, משאבת מים ופקק רדיאטור. סה"כ משהו כמו 1000 ש"ח במשך 9.5 שנים. במכירה בולמי הזעזועים ביקשו החלפה, השארתי את הנושא לקונה שעשה כל מיני "שיפורים" (בחור צעיר חובב הונדות שעשה אתי סיבוב של 2 ק"מ ושם לי מחירון מינוס 1000 ש"ח). המובן שהטיפולים היו משמעותיים - במהלך השנים החלפתי שני סטים של רצועות ועוד כהנה וכהנה, אבל בקו התחתון ידעתי שעם ביקור שנתי במוסך אפשר לסמוך על הזקנה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ואל תתטעו הקורולות האלה אולי מודל 1999 אבל נוסעות כמו 2009 , וזה בדוק

אולי שלך כזאת, אבל טויוטה או לא, עדיין מדובר ברכב בן 15.

תוסיף לזה תחזוקת שבר שאופיינית לישראל, ותכפיל אותה בשרידות גבוהה של משפחתיות יפניות משנות ה90-00, ותקבל רכב שהמצב הממוצע שלו יהיה בכי רע (כמו בעצם 99 אחוז מרכבים מודל 99).

זה ששלך שמורה, לא אומר שרובן יהיו כאלה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מסכים לגמרי, בדרך כלל הן לא שמורות יחסית למה שהן יכולות להיות (חיצונית ומכנית) אבל זה לא קשור לטויוטה, זה קשור לאופי הישראלי ולשנתונים האלו שכבר לא רוצים להשקיע ברכב ישן..

פורסם

חבר קנה כזאת יד 1 עם 120 אלף קילומטר, ממגרש שקר כלשהו ללא בדיקה(מעורר הרבה מאוד חשדות אבל נניח שהנתונים אמיתיים)

החבר לא מבין כלום ברכבים ולא רוצה להבין. אין לו שמץ אפילו איך פותחים מכסה מנוע. כול מה שהוא יודע, זה להכניס את הרכב פעם בשנה למוסך וכול עוד המחיר לא מוגזם, שהמוסך יעשה את קסמיו ויגיש את החשבון. כמו כן, הוא נוהג עם רגל כבדה תמיד.

אחרי 4 שנים ו-100 אלף קילומטר, הרכב מעולם לא עשה לו שום בעיות, חוץ מפעם אחת לקראת הסוף שהרדיאטור דלף כמו מסננת והיה צריך להזמין גרר.

פורסם

גם לחמי הייתה כזאת,אכן מאוד אמינה,אבל צריכת דלק די ממוצעת למשפחתית,כך שלא הייתי מגדיר אותה מאוד חיסכונית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

סה"כ הקורולות האלה מזדקנות יפה. אפילו די חסינות לחלודה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
העיקר שהרכב אמין,חוץ מ..

יצא לי לקבל במתנה סיטרואן קסרה שעברה בדיוק את אותה שגרת חיים, רק עם שהיא הייתה צעירה יותר ב-4 שנים, ועם 50 אלף פחות במהלך השנים- היא עברה אינספור תקלות חשמל, פלסטיקים מתפרקים, החלפת רדיאטור ו-2 ראשי מנוע(שניהם לא בעקבות הרדיאטור שהוחלף).

לא אומר שום דבר על הרכבים, אבל המוניטין האמינות של הקורולה ניתן לה כניראה בזכות ולא בחסד.

פורסם

צודק , לכן רשמתי שאמנם הקורולה מודל 99 אבל היא מתפקדת בהרבה יותר טוב מרכבים יותר חדשים ממנה

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אני יכול להוסיף ולהעיד. רכשתי קורולה מודל 2001 לפני כמעט שנתיים. וטפו טפו טפו (חמסה חמסה שום בצל) למעט טיפולים שוטפים וזוג משולשים שהחלפתי ממש לפני שבוע לבקשת הטסט שהכשיל - שום תקלה. היו לי בעבר פיג'ו ומאזדה אך אין ספק שמדובר ברכב אמין רק צריך להקפיד להשתמש בחלפים מקוריים ולטפל במועד וההנאה לבטח תמשיך מהרכב הזה. (מניסיוני עם המאזדה ניסיתי לחסוך בחלפים לא מקוריים וזה ממש לא כדאי)

פורסם

נגעת בנקודה חשובה. הקורולה הזאת תעשה צרות צרורות עם חלקים לא מקוריים. לא רק קורולה אלא רוב הרכבים.

חלקים סיניים הם פשוט זועה, לא מחזיקים יותר מדי זמן וזה מסתבך כשמדובר בחלקים שחשובים למנוע.

חסרון של הרכב זה גם המחיר היקר...

• תוכן חדש...