רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
לצערי נגנב לי הרכב, יונדאי I10 חדשה לחלוטין , 2000 קילומטר ,4 חודשים על הכביש ! בשעות הערב בחניית העפר ליד הפארק מול הקניון הגדול בפ"ת , כמובן התקשרתי למשטרה ישר, לאחר כשעה קיבלתי שיחה מהמשטרה , הבחורה מהצד השני של הקו שאלה אותי - האוטו היה במוסך? אמרתי לה לא הוא חנה בחניון מול הקניון ואז היא אמרה לי שכנראה מצאו את הרכב בגלגוליה והם יהיו איתי כבר בקשר, כמובן שאף אחד לא חזר אליי מאז (בערך בשעה 21:00) לאחר מכן הגשתי תלונה בתחנה ולא היה להם מושג לגבי כל הסיפור הזה עם גלגוליה, כמו כן גם במוקד 100 לא ידעו להגיד לי ואין לי איך לחזור לבחורה שדיברה איתי כי היא התקשרה מחסוי, עצות מישהו?
הודעה אחרונה מאת סיוויק 08, -
גבולות הרכב? (פיזית) 1 2
מאת Tronie- 18 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
כשאני חונה לדוגמא, ואני צריך להגיע מן הסתם מספיק קרוב למדרכה כשהיא ממולי, קשה לי לדעת עד כמה אני באמת קרוב\רחוק אליה, כשהייתי עדיין תלמיד המורה תמיד אמר לי מתי לעצור ומתי אני מספיק קרוב, עכשיו כשאני לבדי זה שונה לגמרי משיעורי נהיגה. חבר עם רישיון אמר שהוא למד את גבולות הרכב שלו ויודע מתי הוא נגמר ומתחיל, יש דרך אחרת לזה? ובכללי, יש איזה שרשור כאן שמסביר יותר על נהיגה כמו שהיא באמת ולא כמו שהיא בשיעורי נהיגה? כל מיני טיפים ועצות?
הודעה אחרונה מאת סיוויק 08, -
אחרי שנה וחצי של טפטופים, טיזרים, קונספטים, ועוד שלל מטמעמים, הונדה מודיעה רשמית וחגיגית שהסיוויק טייפ R תחשף בגרסת הייצור בתערוכת ג'נבה בעוד פחות מחודש וחצי. אנחנו מאוד מקווים שהיא תהיה מכונית מעניינת שתשאיר את המתחרות שלה עם פציעות בדקגות שונות באגו. אחרת פבל יכעס. מצאנו בשבילכם כמה תמונות של גרסת הייצור שלה. תתעלמו מהכיתוב "concept", הוא לא באמת צריך להיות שם. לידיעה המלאה.
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
- 9 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
מצלמת רמזור בצומת בחדרה מצלמת גם על מהירות? ציירתי אותה בצד ימין כי היא לא קיימת בגוגל מפות. מאיזה מהירות היא מצלמת? תודה.
הודעה אחרונה מאת ABSULUTT, -
- 0 תגובות
- 441 צפיות
למישהו יש נסיון עם זה? http://www.inz.org.il/E_view.asp?id=1423
הודעה אחרונה מאת Benor, -
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום יונדאי I20 מה ההבדל בין GLI ל INSPIRE? מדוע במחירון YAD2 בשנים 2010-2011 הGLI זולה בכ 10000 שח מהINSPIRE, ובשנים שאח"כ כמעט באותו מחיר (gli מעט יותר יקרה)? במחירון לוי יצחק באינטרנט לא מצאתי התיחסות לGLI. האם זה ההבדל הוא רק באבזור? תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת MOSH123, -
רק ביקשתי עזרה בהתנעה... 1 2 3 4 5
מאת Don't Shoot- 5 עוקבים
- 65 תגובות
- 8 אלף צפיות
שלום לכולם, אני רוצה לשתף את כולם בסיפור שהיה לי הבוקר. בשעה 7 בבוקר ניגשתי לרכבי החונה ברחוב שקט ונחמד בגבעתיים החביבה ושבאתי להניע גיליתי שהמצבר מת. קורה, קרה כנראה לכל אחד באיזשהו שלב בחייו. ולכן, פתחתי את מכסה המנוע, הוצאתי כבלים להתנעה וחיכיתי לאדם הנחמד הראשון שיסכים להקדיש לי 30 שניות מחייו. הרחוב הוא רחוב מאוד שקט שלא עוברים בו הרבה רכבים וכולם נוסעים במהירות מאוד נמוכה. במשך 50 דקות חלפו על פני 12 כלי רכב ואף אחד לא עצר. הרוב הגדול הגבירו מהירות ואפילו כמעט דרסו אותי העיקר לא לעצור. מספר אנשים נוסף נופף לי ״לא!״ עם האצבע ומנהגת אחת אפילו קיבלתי אצבע משולשת. עכשיו אני שואל את עצמי לאן הגענו במדינה שלנו שלעזור למישהו להניע רכב (פעולה פשוטה, קלה, מהי…
הודעה אחרונה מאת vogel, -
מה הופך רכב לזריז? 1 2
מאת qst-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אחרי שהתנסיתי בנהיגה במספר רכבים, עלתה בי השאלה הזו: מה הופך רכב לזריז ויחד עם זאת, למהנה? אני נהגתי בפולקסווגן טווארג ששייכת לאמי, שעל הניייר עושה 0-100 ב 7.8 שניות(נתון מרשים יחסית). ונהגתי גם בפורד פוקוס 1.6 2013 גיר ידני עם 125 כ"ס ממוצעים מאוד שעל הנייר מגיעה ל 100 ביותר מ-10 שניות. תהרגו אותי אבל הפורד הרגישה לי כ"כ הרבה יותר זריזה. הנסיעה על הטווארג הייתה כבדה ומטלטלת, למרות שאולי אכן הייתי במהירות גבוהה, זה פשוט לא הרגיש לי כך. אז השאלה המתבקשת היא מה גורם לכך? ברור לי שהבדלי המשקל העצומים בין הרכבים משחקים פה תפקיד, אבל אני בטוח שיש עוד גורמים, כי גם נסיעה על גולף(שמהירה יותר מהפוקוס כביכול)הרגישה לי כבדה יותר. מישהו להאיר את עיניי ?
הודעה אחרונה מאת Rotem Shmueli, -
-
- 5 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
משהו בסגנון הזה: http://www.aliexpress.com/store/product/18000mAh-12V-Multi-function-LCD-Car-styling-Jump-Starter-Universal-Emergency-power-supply-USB-Car-spare/507171_32233062857.html כל כמה זמן צריך להטעין את זה, כדי שבמקרה הצורך לא אגלה ברגע הלא נכון שזה ריק? זה באמת עובד? איזה מוצר כדאי להזמין? תודה
הודעה אחרונה מאת vjoded, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
ערב טוב, אסביר: הרכב של אחי, BMW 318 שנת 2000 שווה 20 אלף במחירון אוטובוס של אגד פגע בו, יש נזק 65%. הביטוח אמר : משלם 55% ו45% ישלם מוסך הפחחות שהרכב נכנס לבדיקה אצלו בסוף המוסך התחרט. לבינתיים אחי עוד נוסע עם הרכב. מה קורה עכשיו שאין קונה? האם יש זכות לבעל הרכב לקנות את הרכב ב7% משוויו ולקבל מחירון על הרכב מחברת הביטוח? ראיתי משהו שבגירה רשם ואני לא מוצא את השירשור שהוא הגיב בו תודה
הודעה אחרונה מאת כסףמהצד, -
-
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
משום מה לא מצליח לתת קישור ללינק (אתר אוטוקאר קרס או לא עובד כרגע), אבל ראיתי את המבצע שם. שמח לראות שמגיבים למבצעים האחורנים בשוק, אני מאד מחבב את הרכב הזה.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
על איזה מחירון מסתכלים היום? לוי יצחק או יד2? מדובר בג׳ולייטה שנת 2011 מנוע 1400 170 כ״ס ידנית רמת אבזור distinctive במחירון של לוי יצחק אין אפשרות לבחור בגיר ידני מישהו יכול לומר לי בכמה להציע אותו למכירה? כמובן שהאוטו במצב טוב והק״מ נמוך תודה!
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 22 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
היי! לפני שבוע בערך קיבלתי את הרכב שהזמנתי, סיאט איביזה FR, אין לי ממש ניסיון בכתיבת סיקורים אבל אמרתי למה לא לנסות . הספקתי לנסוע עם הרכב כ500 קילומטרים מכך לא מדובר בסיקור מעמיק אלא רק ברשמים ראשוניים. מתחילים: קבלת הרכב אני חייב להגיד שדי התאכזבתי בנושא, מכיוון שהיה על צמפיון לחץ אדיר בנושא המסירות, הרכב נמסר די מהר עם קצת יחס אישי. אי אפשר להאשים אותם כי אחרי הכול בתקופה הזאת יש הרבה מסירות אז זה מובן. עיצוב הרכב ברמת גימור FR, אני חייב לציין שאהבתי את הרעיון של רמת גימור ספורטיבית, זה גורם לרכב להיראות מיוחד ושונה בהרבה מהאיביזות האחרות. הרכב מאובזר מאוד ונותן תחושת ספורט, המושבים ספורטיביים ואוחזים היטב, ההגה ספורטיבי בצורת D שנראית …
הודעה אחרונה מאת banji man, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
(לשם שינוי ובניגוד לאופנה שהחלה כאן לאחרונה, אני מפרסם סיכום על הרכב לאחר מכירה, ולא תוך כדי) בינואר אשתקד קניתי את הגטס כרכב זמני בגלל מצב כלכלי שנחפה עלי, ועד שאמצא רכב שטח חדש. ידעתי מראש לאן אני נכנס, הרי המלצתי עליה עשרות פעמים בפורום ייעוץ, וידעתי מה לחפש ואיך. אחרי לא מעט טלפונים ורכבים שעברתי, מצאתי את הכלה; 2008 GLI, יד שלישית עם 117K. בתקופה שהייתה אצלי השקעתי ₪2,011 בזוג טיפולים גדולים במוסכים מורשי יבואן, רביעיית צמיגים ב₪750, מצבר ב₪399 (החלפה יזומה, לא כי נתקע) ועוד כמה שטויות כמו נורות, השלמת קליפסים, מגבים, זוג טאסות, נעילה מרכזית חדשה וכו' בכמה מאות שקלים סה"כ. כל דבר שהפריע לי - תוקן/הוחלף במקורי. ממש לא "תחזוקת סטודנטים" כמו רוב הרכבים …
הודעה אחרונה מאת MrCola, -
-
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
דקה 04:26, הוא הגיע ל-100, נראה שהחליף הילוך ואז בבום ירד ל-80. מה קרה שם?
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, קניתי את הרכב שלי לפני כשנה מבעלים תושבי תל אביב. היתי חונה בתל אביב עם פנגו לא מעט אך אף פעם לא שמתי לב לתופעה המוזרה הבאה. לפני כמה ימים חניתי עם פנגו בכחול לבן. כשבאתי לכבות נכתב לי שהסכום לחיוב 0. אחרי זה חניתי גם בחניון וביציאה שילמתי 75 % פחות (כמו תושב). ראיתי שבפנגו מופיע לי ליד מספר הרכב- תושב תל אביב. אני יודע שלא הגדרתי את זה ככה ואני גם חושב שזה לא הופיע לפני. אני לא רוצה לקחת סיכון ולא לחנות כתושב תל אביב כי אני לא. איך ניתן להזין את הרכב שלי מחדש שלא יופיע תושב תל אביב? או שזה מוגדר אוטומטית ברשימות של פאנגו? תודה רבה,
הודעה אחרונה מאת Fazer, -
שלום לכולם, בשרשור זה נרכז עבורכם תמונות, סרטונים, הכרזות וכו' מאירועי מועדון אלפא רומאו ישראל. אירועי המועדון במרביתם פתוחים לקהל הרחב ונשמח לראותכם במפגשינו השבועיים ובאירועי המועדון האחרים שיתפרסמו מעת לעת. מועדון אלפא רומאו ישראל מקיים מפגש שבועי פתוח לחובבי אלפא רומאו בכלל ולבעלי אלפא רומאו בפרט. המפגש מתקיים בכל יום שישי ברחבת החניון מול קפה "מצדה", רח' יוחנן הסנדלר בהרצליה פיתוח, החל מהשעה 16:00 (הכניסה לחניון בשעות אלו חינם!). במידה וישנו אירוע מועדון אחר החופף עם זמני המפגש, תצא הודעה על דחיית/הקדמת/ביטול המפגש באותו השבוע. מומלץ להתעדכן הן בשרשור זה והן בעמוד הפייסבוק ובאתר המועדון בכתובות המופיעות בחתימה. נשמח לראותכם חובבי המוטוריקה בין אם הנכם…
הודעה אחרונה מאת לירוי1, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מצ"ב 2 פסקי דין , על שניהם הגן על הנאשם אותו עו"ד. מרתק!!! להוריד בפני אותו עו"ד את הכובע!! איך בגלל כשל של טופס שעל השוטר למלא בתחילת משמרת ובסופה , כל מי שמואשם יכול לצאת זכאי מחמת הספק. מדהיםhttp://breader.court.gov.il/BookReader/getbook.asp?path=%5C%5CIDCNFSV01%5Cidc_repository4%5C415%5C792%5C82b47f067f42476f8d14af97da5be8ee&OlvDataProto=file&Language=Hebrew&Hebrew=1&ReaderStyle=ILCourts&h=D579EA7F79152A39C7B4F96E7CFA00DE&OnePageMode=1 http://breader.court.gov.il/BookReader/getbook.asp?path=%5C%5CIDCNFSV01%5Cidc_repository4%5C415%5C792%5C82b47f067f42476f8d14af97da5be8ee&OlvDataProto=file&Language=Hebrew&Heb…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
אני תוהה למה דלק מוטורס לא מכניסים לשוק את Ford Fusion, הרכב הזה נראה מדהים והוא מצליח בארה"ב. אשמח לקצת מידע אם למישהו יש. נראה שהוא יכול להתחרות בקלות במאזדה 6\ הונדה אקורד\ טויוטה קאמרי וכו'...
הודעה אחרונה מאת kuala_lumpur, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
למישהו יש הסבר למה הסמל של העמותה שנקראת "איגוד יבואני הרכב" שהיא עמותה של מספר חברות פרטיות מופיעה בגדול על מסמך כזה ? זה לא קצת ניגוד אינטרסים ?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אז ככה, אני כרגע לא נוהג בשום מכונית ומעוניין לרכוש אחת כזו... עכשיו אני רוצה לשפר אותה במובן של (ערכות שמשפרות את הביצועים של המנוע וכו.. ) חיפשתי בכול מני אתרים ולא מצאתי תשובה. משהו שיכול להסביר לי קצת לעומק לאן אני נכנס והאם אפשר בכלל לשפר אותה ואיפה? תודה!
הודעה אחרונה מאת 318i, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
ניקח מקרה פשוט: אתה מוכרים רכב, מחירון 48K ביקשתם 45K. מגיע קונה פוטנציאלי שמתנייד ברכב של אותו יצרן. אומר שהוא מטפל שנים אצל המוסכניק שלו, סומך עליו ורוצה לבדוק את הרכב אצלו. המוסך מורשה משרד התחבורה ונמצא בעיר אחרת 30 דק' נסיעה. הוא לא ידוע במיוחד ואין ביקורות לשם או לכאן. מהקונה התרשמתם שהוא בחור בסדר, לא מספר סיפורים, לא מגמגם ולא מבטיח הבטחות חשודות. הוא רק מתעקש לבדוק אצל המוסך שלו שהוא סומך עליו. מוכן לשלם 43K אם לא ימצאו ליקויים משמעותיים וזה מקובל עליכם. האם הייתם מאפשרים את זה, או שאת הרכב שלכם יבדוק רק מכון בדיקה מורשה ומומלץ, או לחילופין מוסך מורשה יבואן? תודה לכל מי שישיב, אני רואה שזה נושא שחוזר על עצמו בפורום ייעוץ. מסכיר לי את החי…
הודעה אחרונה מאת אילן המאה, -
-
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
נתקלתי בתמונות הבאות, כנראה מישהו צילם והדליף לרשת: התמונות לא כל כך טובות וברורות, אבל בהחלט שמתי לב לפתח שיש מקדימה באיזור מכסה המנוע. מעניין אם זאת אינדיקציה לכך שיש שיפור מהותי מבחינת הביצועים גם (או סתם למראה )
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
כמו שציינתי בכותרת, כיוון הנסיעה היה מכביש 1 לכיוון יפו, ידוע לי שישנה מצלמה בכיוון ההפוך,ראיתי כי האור ירוק הורדתי הילוך כדי להספיק את הרמזור ועברתי בירוק מלא על 70 -80 אולי מעט יותר, הרגשתי פלאש או לפחות היה נדמה לי כי, האם ישנה מצלמה בכיוון ההפוך? ומאיזו מהירות היא מצלמה אם בכלל?
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שינוי קובץ התקנה נרשם בספר החוקים(רשומות) ב-3/12/14. כמו-כן, יצאה הנחיה מהמשטרה(25/1/15) על החלת האכיפה בנושא זה(קרדיט למשתמש שי טיילור מפורום דיני תעבורה תפוז). [ATTACH=CONFIG]411747[/ATTACH]
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
על פי גלובס הדלק יוזל ב19 אגורות נוספים. http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001005066#fromelement=hp_morearticles
הודעה אחרונה מאת Pavlik, -
-
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
זאת חברה שמספקת חלפים במחיר מוזל ומנויים לטיפולים שנתיים ברכב.. מכירים? מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת oveRev, -
-
- אחראי פורום
- 55 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
אני רוצה שאנשים שגנבו להם סמלים לרכב החדש שלהם, שיספרו כאן מה הם עשו בנדון. לי אישית גנבו את כל החלקים החיצוניים למאזדה 3 2014, ואני ראיתי באזור שלי הרבה רכבים מהסוג שלי שגנבו להם ולמאזדה 6. כשהגשתי תלונה למשטרה, כצפוי, היא נסגרה מחוסר ראיות וישר גנזו אותה לאשפתות._זו בושה ומכה שהמשטרה לא מטפלת בזה. זה נושא נורא מכאיב לציבור, מכה קשה, וגם זה נורא יקר לכיס (2500 ש"ח על סמלים ופקקים). אני אישית עשיתי עצומה לדגם שלי,_אתם יכולים להשתתף . http://www.atzuma.co.il/mazda2014
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום שמעתי בחצי אוזן שמתחילת השנה משתנה מפתח המיסוי על כלי הרכב, שעשוי להשפיע על המחירים של המכוניות משנת יבוא 2015 (נאמר שהיבואנים רכשו מלאים של רכבים לפני כניסת השינוי לתוקף ולכן עדיין לא מורגש שינוי במחירונים של היבואנים). האם מישהו מכיר את הפרטים של השינוי ואיך הוא אמור להשפיע על מחירי המכוניות החדשות? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת zivco80, -
את השנה פתחנו באירוע סילבסטר של סמל"ת בנמל תל אביב. אבל את הפתיחה האמיתית עשינו השבת יחד עם 27 עקרבים ממוקדי מטרה , הנאה והכי חשוב – אוירה מעולה. זה לא חדש לא לכם ולא לי אבל מרגש כל פעם כאילו זאת הפעם הראשונה. בשבילי העקרב זה הרבה מעבר למכונית , אבארט' זאת משפחה! פשוט כייף גדול. עד כדי כך שהפעם הגעתי בטרמפ כי העקרב הפרטי שלי הוחרם על ידי אחי הצעיר אבל לא הייתי מוכן לפספס. הצפון בימים האלו ירוק ומדהים ביופיו , המסלול המקורי שונה מעט בעקבות המתיחות שהיתה על גבול לבנון ובגלל תנועה ערה של כוחות הביטחון באיזור אך בפועל יצא רק טוב ונסענו לגזרה המזרחית לכביש 90 , כבישים פנויים ונופים פתוחים. מסלול שהיה חדש לרובינו והוסיף עוד תבלין לטיול המצוין. אנסה להעביר חלק מהחו…
הודעה אחרונה מאת oe300,
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 128 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- שלמה.נ.
- flytomars
- llaavvii
- fatboy1340
- דאבל קלאצ
- winner
- RedLabel
- AmitGo
- Camaro 92
- urich
- David32
- mikk