Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4168 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כאחד שהייתה לו גטס שמורה 2007 אוטומטית (לפי בדיקת מכון), לא הייתי ממליץ על הרכב.

הרכב היה אוכל דלק כאילו אין מחר, לפי החישובים שלי 1:7-8, למרות שהיה תקין ואני לא כזה שמתגרזן על רכבים, לדוגמה באיביזה שלי כרגע אני עושה 1:13-14, לא יודע איך עשית איתו 1:12, אני ממש מופתע!! לא כזה יציב בכביש, לא נוח לנהיגה ולא כ"כ בטיחותי ביחס לשנתון הגבוה.

עריכה אחרונה על ידי omar87

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

ובכן, הקונה הוא חבר שלי, אני מצאתי עבורו את המודעה (פה בפורום), הגעתי איתו לראות את הרכב ובדקתי אותו.

לגאוות הפורום, על השמשה האחורית ישנה מדבקה גדולה עם הלוגו של הפורום.

הרכב באמת נראה שמור, מטופל ומושקע, בהחלט בסטנדרט גבוה משמעותית מ"רכבי יעילות" אחרים שנעים על כבישי ארצנו. כמובן שבסוף לא מדובר ברכב חדש, והמחיר בהתאם. המוכר ציין את כל הפרטים עד האחרון. שקיפות מרשימה!

הערה אחת, למה בשנת 2015 מוסכים מורשים של יונדאי משתמשים בשמן מינראלי?!

פורסם

תודה על הפרגון, מקווה שהחבר ייסע בדרכים טובות :)

לגבי השמן אין לי מושג מדוע בחרו ב15/40, הרי המחיר ששילמתי יכול בכיף לממן 10/40 או אפילו 5/30, אני רוצה להאמין שמדובר על החלטה מושכלת אחרי עשרות אלפי רכבים עם מנועים זהים שטופלו אצל היבואן.

בסופו של דבר היצרן דורש שהשמן יעמוד בתקן מסוים, ואצטט כאן את Dan-idin "אם הוא עומד בתקן האיכות הוא יעשה את העבודה גם אם הוא שמן שעשוי מהדס או לולב"

ככה או ככה אחרי שנים של טיפול ב15/40 אני לא הייתי מספיק אמיץ כדי להחליף לסינתטי מלא.

ובעברית מדוברת: הנחתום מעיד על עיסתו והחתול שומר על השמנת

אם כך אני אתן לכולנו ליהנות מהספק ואשמיט את פאלקן ZE912 מההודעה המקורית שלי.

כמובן שהcontipremiumcontact3 שהיו מותקנים על הייטי שלי יותר איכותיים, אבל היי, המחיר בהתאם. (שם צמיג אחד עולה יותר מכל הרביעייה שהתקנתי בגטס)

בכל זאת, הצמיגים די בסדר.

כאחד שהייתה לו גטס שמורה 2007 אוטומטית (לפי בדיקת מכון), לא הייתי ממליץ על הרכב.

הרכב היה אוכל דלק כאילו אין מחר, לפי החישובים שלי 1:7-8, למרות שהיה תקין ואני לא כזה שמתגרזן על רכבים, לדוגמה באיביזה שלי כרגע אני עושה 1:13-14, לא יודע איך עשית איתו 1:12, אני ממש מופתע!! לא כזה יציב בכביש, לא נוח לנהיגה ולא כ"כ בטיחותי ביחס לשנתון הגבוה.

יכול להיות שהייתה לך גטס 1.35 ולא 1.4. ה50 סמ"ק האלה עושים חתיכת הבדל. (הנושא כבר נטחן לדק בפורום ייעוץ)

יותר מזה - בדקתם את עניין צריכת הדלק לעומק במוסכי היבואן? על מספרים של 1:7 אני לא שמעתי גם בגטס הכי ישנות והכי שחוטות. משהו שם לא בסדר.

דרך אגב, בפאביה עם גיר ומנוע זהים למה שיש לך באיביזה - צריכת הדלק שלי הייתה טובה משלך ב2~3 קמ"ל, תלוי באיזה יום תשאל.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
download

כול כך הרבה שטויות כתבת..

יש נורית וציפצוף שצריך להיות,מי שלא בודק מידי פעם לוח שעונים גם מד חום לא יעזור.

מה עושה אותו נשי?

אתה במקרה terminator שעם אצבע אתה מעקם?

קיצר הרבה שטויות כתבת.

פעם הבאה מציע קצת לחשוב לפני שכותבים חבל לעשות צחוק מעצמך.

ממש לא עושה צחוק מעצמי , תסתכל REVIWEWS בחו''ל ותקרא קצת על הרכב.

אני בעצמי עם עם קצת כוח על האצבע מצליח להכניס את כל הפלסטיקה לפנים (כמובן שהיא חוזרת לצורה המקורית אחרכך)

תנסה בעצמך, על הבגאז' במיוחד.

פורסם

אני לא צריך לקרוא עליו ביקורות מחול, נסעתי עליה בעצמי כמה פעמים זה יותר טוב מכול ביקורת.

התופעה שאתה מדבר יש גם בהרבה רכבים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לי יש קיב ריו ואקסנט עם מנוע וגיר זהים הרכבים עם מנוע וגיר מקוריים עם 350000 ק"מ הם ללא תקלות כלל . מנוע חרישי ושקט. ולמי רוצה שעון חום בריו זה קיים.

פורסם
יכול להיות שהייתה לך גטס 1.35 ולא 1.4. ה50 סמ"ק האלה עושים חתיכת הבדל

ה1.35 זה מנוע 12V SOHC עתיק של מיצובישי (אני חושב שהיה כזה בלנסר 88-93), וה1.4 זה 16V DOHC מפיתוח עצמי, שגם משמעותית יותר חזק.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הייתה לי גם גטס משנתון 2008, דגם GLX. לכל המלינים על הבטיחות - היא יותר בטיחותית מחלק מהמשפחתיות שנמכרו באותה תקופה. 4 כריות אוויר, ABS וESP. מי שקונה את הGLF קונה רכב לא בטיחותי בעליל, כל שאר רמות הגימור בסדר גמור.

הרכב היה יוצא השכרה עם 66 אלף ק"מ בסוף שנת 2010, הוכנס ליישור קו כחודש אחרי הקניה, במסגרת הטיפול הוחלפו המון דברים באחריות, בוצע טיפול 75 אלף ק"מ, הוחלפו כל מכלולי הברקס הקדמיים ורפידות אחוריות. כל הטיפול יצא משהו כמו 1400-1500₪.

הוא שירת אותי עד אפריל 2012, כשנה וחצי, אמנם לא נסעתי עליו הרבה בכלל בתקופה הזאת (9000 ק"מ, להבדיל מהקליאו שעושה ק"מ כזה בחצי שנה - 7 חודשים), אבל הרכב נסע רק בעיר. לא היו הפתעות או תקלות למעט מצבר שהתקלקל והוחלף.

אמנם רכב פשוט, לא הכי מהודר, לא הכי יפה, לא הכי נוח, לא הכי חזק, אבל אמין, לא יקר לתחזוקה ועושה את העבודה ומביא אותך מA לB.

אגב, למי שעשה 1:7-1:8, אין לי מושג איך. הנתון הכי גרוע אצלי בעיר היה 1:10.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
ה1.35 זה מנוע 12V SOHC עתיק של מיצובישי (אני חושב שהיה כזה בלנסר 88-93), וה1.4 זה 16V DOHC מפיתוח עצמי, שגם משמעותית יותר חזק.

לא נכון.

מנוע ה 1.35 הוא מפיתוח עצמאי לחלוטין של יונדאי, ושימש את האקסנט הראשונה שהוצגה ב 94'.

מנוע ה 1.6 של הגטס זהה למנוע האלנטרה באותם השנים, וגם הוא מפיתוח עצמי של יונדאי.

מנוע ה 1.4 החליף את ה 1.35 והיה בעל זוג גלי זיזים עליונים והספק גבוה בהרבה.

החזקתי שתי גטסים - 04' עם מנוע ה 1.35 ו 07' עם מנוע 1.4, ובאף אחת מהן לא הגעתי לצריכה של 7-8 ק"מ לליטר, גם לא בתנאים קשים.

מיותר לציין ששתי המכוניות הפגינו אמינות מוחלטת, למעט מצבר שהוחלף ב 04'.

ב 07' אפילו לזה לא נזקקתי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
רכב טוב, אבל כמו כל רכב יונדאי ממוצע, יותר מדי על הכביש ויצא מכל החורים.

אמר זה שמתלהב מקורולות ומאזדה 3... :roll:

הגטס היא מכונית שעושה את העבודה שלמענה היא נועדה- שינוע אנשים מנקודה לנקודה במינימום כאב ראש.

המצחיק הוא שפה בפורום יש הרבה חבר'ה שבטוחים שהיא מתחרה מקבילה ל911 או למיצובישי איבו, ומקטרים על חווית הנהיגה שכל כך חסרה בה. כמובן שתמיד ייזרקו לאוויר גם מספרים כמו 5-7 ק"מ לליטר, כי כולם שמעו מהגיס של השכנה שהייתה לו כזאת. שוכחים לציין ש:

1 אנשים רבים לא מודדים צריכת דלק בצורה נכונה

2 אנשים רבים אוהבים להגזים

3 הקדנציה הראשונה של רוב הגטסים הייתה ליסינג, מה שאומר שנהגו עליהן ללא רחמים, רובן היו אוטומטיות, ומה לעשות, כשיש מנוע חלש יחסית, כל לחיצה על הגז הופכת לקיקדאון, ומכאן מגיעים לצריכה גבוהה יחסית (לא כל כך גבוהה אבל יותר ממה שצריך להיות בנהיגה רגילה).

השרשור הזה מכניס את העניינים לפרופורציות, ומראה שגטס שננהגת ומטופלת כמו שצריך, מחזירה לבעליה שקט נפשי.

הכותב נהג על יונדאי גטס 04 אוטומטית כ320 ק"מ מהרצליה לערד ובחזרה, ושרד כדי לספר על כך.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

הגטס היא מכונית שעושה את העבודה שלמענה היא נועדה- שינוע אנשים מנקודה לנקודה במינימום כאב ראש.

המצחיק הוא שפה בפורום יש הרבה חבר'ה שבטוחים שהיא מתחרה מקבילה ל911 או למיצובישי איבו, ומקטרים על חווית הנהיגה שכל כך חסרה בה. כמובן שתמיד ייזרקו לאוויר גם מספרים כמו 5-7 ק"מ לליטר, כי כולם שמעו מהגיס של השכנה שהייתה לו כזאת. שוכחים לציין ש:

3 הקדנציה הראשונה של רוב הגטסים הייתה ליסינג, מה שאומר שנהגו עליהן ללא רחמים, רובן היו אוטומטיות, ומה לעשות, כשיש מנוע חלש יחסית, כל לחיצה על הגז הופכת לקיקדאון, ומכאן מגיעים לצריכה גבוהה יחסית (לא כל כך גבוהה אבל יותר ממה שצריך להיות בנהיגה רגילה).

השרשור הזה מכניס את העניינים לפרופורציות, ומראה שגטס שננהגת ומטופלת כמו שצריך, מחזירה לבעליה שקט נפשי.

הכותב נהג על יונדאי גטס 04 אוטומטית כ320 ק"מ מהרצליה לערד ובחזרה, ושרד כדי לספר על כך.

מסכים איתך,

אני אוטוטו 3 שנים עם יונדאי גטס דור ראשון , המנוע הקטן (וכן , גם עם הכרית אויר אחת) , וטפו טפו , הפגינה אמינות יתרה, הדלק לא כזה נורא, וביחס למכוניות אחרות בשנתון זהה או סמוך, אפילו טוב מאוד,

מטופלת מאז ימיה הראשונים במוסך יונדאי בלבד, לא מכירה משהו אחר וטוב שכך.

נוסעת בכל מקום, נכנסתי איתה ללא מעט מקומות שרכבים אחרים היו נשארים שם, יונדאי גטס , למורת רוחם של לא מעט פה, זה רכב אמיו, איכותי ועושה את העבודה בשבילי ולא ההפך. חלקים זולים (גם שהם מקוריים) עלות נמוכה בפירוקיות , מה צריך יותר מזה?

לוקח אותי מנקודה א ל -ב .. עושה את העבודה המוטלת גם שצריך קצת להתאמץ והגיעה לכל מקום אפשרי בגבולות ארץ ישראל.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

מה אתה רוצה ממני?!:?

בסך הכל אמרתי שזה רכב חרוש, לא התחלתי לרדת עליו.

:|

כל רכב אמין, אבל אמין באמת ולא מסיפורי סבתא שעושה את העבודה, אני מצדיע לו.

פורסם

זה שהוא נפוץ בשוק, זה יתרון גדול לרכב כזה - יש היצע גדול ביד 2 (אתה יכול אפילו לבחור צבע, בתנאי שהוא לבן או כסוף), אין צורך לשבור את הראש עם מציאת חלק נדיר כזה או אחר, לא צריך לחפש מכונאי שמתמחה ברכבים האלה, יש חלפים תחליפיים ואפטרמרקט בשפע.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
תודה על הפרגון, מקווה שהחבר ייסע בדרכים טובות :)

לגבי השמן אין לי מושג מדוע בחרו ב15/40, הרי המחיר ששילמתי יכול בכיף לממן 10/40 או אפילו 5/30, אני רוצה להאמין שמדובר על החלטה מושכלת אחרי עשרות אלפי רכבים עם מנועים זהים שטופלו אצל היבואן.

בסופו של דבר היצרן דורש שהשמן יעמוד בתקן מסוים, ואצטט כאן את Dan-idin "אם הוא עומד בתקן האיכות הוא יעשה את העבודה גם אם הוא שמן שעשוי מהדס או לולב"

ככה או ככה אחרי שנים של טיפול ב15/40 אני לא הייתי מספיק אמיץ כדי להחליף לסינתטי מלא.

אם כך אני אתן לכולנו ליהנות מהספק ואשמיט את פאלקן ZE912 מההודעה המקורית שלי.

כמובן שהcontipremiumcontact3 שהיו מותקנים על הייטי שלי יותר איכותיים, אבל היי, המחיר בהתאם. (שם צמיג אחד עולה יותר מכל הרביעייה שהתקנתי בגטס)

בכל זאת, הצמיגים די בסדר.

יכול להיות שהייתה לך גטס 1.35 ולא 1.4. ה50 סמ"ק האלה עושים חתיכת הבדל. (הנושא כבר נטחן לדק בפורום ייעוץ)

יותר מזה - בדקתם את עניין צריכת הדלק לעומק במוסכי היבואן? על מספרים של 1:7 אני לא שמעתי גם בגטס הכי ישנות והכי שחוטות. משהו שם לא בסדר.

דרך אגב, בפאביה עם גיר ומנוע זהים למה שיש לך באיביזה - צריכת הדלק שלי הייתה טובה משלך ב2~3 קמ"ל, תלוי באיזה יום תשאל.

אני נוסע עם גטס מנוע 1.4 נסיעות קצרות על מנוע קר (2 קילומטר הלוך ו2 חזור) והרכב מגיע לצריכת דלק 1:4 אפילו. אך מצד שני כשאני נוסע רק בבינעירוני אני מגיע לצריכת דלק של 1:14 . בנסיעות עירוניות בעיקר תמיד מקבלים נתונים גרועים.

אני מסכים עם הסיכום שלך מאוד, רכב לא נוח ולא הכי מאובזר אבל אמין בטירוף ותמיד אתה יודע בבוקר שהוא יניע לך בבוקר :)

תעיף מבט על הגטס שלי כאן .

• תוכן חדש...