רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,561 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום, אני גרה ביישוב שקט במרכז ולא חשבתי שראה את התופעה המכוערת "פגע וברח" כאן. מסתבר שטעיתי. מקרה שקרה לי היום והייתי רוצה לדעת האם פעלתי נכון: סעתי לסופר לסופר ורציתי לחנות (עם הפיאט גרנדה הידנית) באותו הזמן ראיתי את הדבר הבא: נהג צעיר (+נוסע במושב לידו) יוצא מחניה ברוורס, לא עושה מספיק רוורס ובזמן היציאה מועך את הפגוש של הרכב הסמוך. הוא לא מסתפק בזה ומנסה שנית בזמן גילוח הפגוש והשארת סימנים מכוערים. צילמתי 2 תמונות שלו בשעת המעשה ואפילו הערתי לו על כך (נשאר עם חלונות פתוחים). בלי לחשוב פעמיים הוא נסע מהמקום, רק אחרי העיקול הקרוב בעל הרכב (כנראה אבא של הנהג) הגיע למקום התאונה והשאיר פרטים לנהגת שהספיקה לחזור ולראות את הנזק. כמובן ששלחתי את התמ…
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
שלום יש לי 2 שלטים שמשמשים אותי עבור שערי חנייה שונים אחד מהם (בתמונה) מאפשר תכנות של כמה אותות. האם ניתן "ללמד" את השלט שבתמונה, בעזרת שלט אחר קוד נוסף?
הודעה אחרונה מאת ariel_nir, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
אהלן, מנסה לברר מי מוגדר כנהג מקצועי ע"פ חוק, ללא הצלחה בדף הזה של פורטל השירותים והמידע הממשלתי נכתב: לעומת זאת, בדף הזה באתר משרד התחבורה, כתוב: למשל, אני בעל רשיון לרכב פרטי, טרקטור והיתר מכונה ניידת, נכלל בקבוצה הזאת? האם מישהו מכיר מקור מוסמך בחוק הקובע מי נכלל בקטגוריה זו? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי כבחורה טיפוסית אין לי שמץ של מושג איזה גלגלים אני צריכה יש לי סוזוקי אלטו אוטו' שנת 2011. האם יש דגמים שהם יותר אמינים מאחרים? אודה לעזרתכם המקצועית
הודעה אחרונה מאת itire.co.il, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
כתבה ששודרה אתמול בערב בחדשות של ערוץ 2: http://www.mako.co.il/news-channel2/Channel-2-Newscast-q1_2015/Article-97bb9ea7eda6b41004.htm לקוחות שרכשו את הרכב הנ"ל גילו חלודה מתחת לרכב על הציריות וכ', ועכשיו תובעים את היבואן. מזכיר לי את השרשור בפורום עם הבחור שהזמין פורד פיאסטה מ"דלק", ובמעמד המסירה גילה תופעה דומה, סירב לקחת את הרכב וביטל עסקה, לאחר שהרכב רשום כבר על שמו - והיבואן אכן ביטל את העסקה לבקשת הלקוח, מכיוון שהיו במסגרת חוק של 14 יום ביטול עסקה וגם ללא תשלום דמי ביטול. כולם אמרו לו שזה שטויות, אבל אולי עשה בשכל?
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- 7 תגובות
- 895 צפיות
מקווה שלא מדובר בשאלת קיטבג, אבל... מה אתם עושים? האם מסוכן להשאיר תעודת ביטוח ורישיון רכב- בתוך הרכב (מבחינת שימוש אפשרי של גנבים) או לקחת איתי בארנק?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אחרי שעברה מתיחת פנים מאסיבית, טויוטה קאמרי המחודשת נוחתת בישראל עם תג מחיר של 195,000 ש"ח. הוזלה של 45,000 ש"ח ביחס לדגם הקודם. בקרוב יגיעו לארץ גם פולקסווגן פאסאט, סקודה סופרב וניסאן מקסימה החדשות, האם לדעתכם מערכת הנעה היברידית מתוכחת ומראה ספורטיבי יספיקו לה כדי לעמוד מולן בראש מורם? קישור לידיעה.
הודעה אחרונה מאת djyakini, -
אז ככה, אני על טנק הדלק הראשון שמילאתי בעצמי. במדריך כתוב שיש לתדלק דלק 95 RON. אני מניח שהכוונה היא לאוקטן 95 - כך גם רשום במפרט הטכני באתר מיני. שמתי לב לכמה שנויים קלים מאז שתדלקתי בארץ, בהשוואה לדלק שהגיע עם הרכב: תוספת של היסוס קליל בהתנעה. תוספת של "חיספוס" קל בפעולת המנוע, ספציפית בסל"ד סרק. ירידה קלה בכוח. זה נשמע לי כמו סימפטומים של דלק לא מתאים ו\או לא איכותי. תידלקתי ב"דור אלון". מה יכולה להיות הבעיה? האם זה מוכר לכם? האם לנסות לתדלק ב-98 את המנוע האנין? (מקווה שלא גרמתי לנזק..) יכול להיות כמובן שזה פסיכולוגי ושאני פשוט מתרגל למכונה או שהיא הופכת יותר ל"מובן מאליו" עבורי. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת speedsecret, -
יכול להיות שכשאתם נוהגים כבר יצא לכם להיתקל במצב הדי מתיש לפעמים, שבו הולך רגל מחליט שלעלות למדרכה זה לא מספיק טוב בשבילו וממשיך ללכת לכם באמצע הנתיב, כשלא תמיד יש לכם אפשרות לעבור או לעקוף מכל מיני סיבות (כביש צר יחסית,רכבים בנתיב השני וכ"ו) ואתם צריכים להמשיך בנסיעה איטית במשך זמן ממושך, כשהבן אדם ממשיך ללכת לכם, כשכל מה שהוא צריך לעשות זה לעלות על המדרכה, אבל בוחר דווקא להישאר בתוך הכביש ומעכב לכם את התנועה? במקרה כזה, אתם צופרים לו צפירה שיזוז לכם מהנתיב או שאתם מחכים בסבלנות במשך דקות ממושכות וממשיכים בנסיעה איטית?
הודעה אחרונה מאת NEW10, -
- 0 תגובות
- 509 צפיות
שלום, יש לי טויוטה פריוס 2013 רציתי לקנות זוג פנסים לקדימה. 1) האם זה חוקי? 2) עובר טסט? 3) איזה H יש לי לפנס ברכב? תודה.
הודעה אחרונה מאת Oranili, -
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
די צפוי אבל עדיין די מעניין. לא ציינו את התוספת לצבע מטאלי (1500 ש"ח). קצת קשה לי להבין את התוספות הרבות שמייקרות את הרכב בצורה די משמעותית ומורידה מן הסתם מהאטרקטיביות שלו. דווקא הדגם הערום (לבן, ללא ג'נטים ומערכת מולטימדיה) נראה באמת הכי אטרקטיבי. מציינים בכתבה את האיכות הכללית הבינונית של הרכב ואני שואל את עצמי איזה רכב (גם ידני) איכותי יותר ונותן אבזור טוב יותר. http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-31986-%D7%A1%D7%99%D7%90%D7%98-%D7%90%D7%99%D7%91%D7%99%D7%96%D7%94-AM5-%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%93%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%9D.aspx
הודעה אחרונה מאת vitek15, -
אישית, תמיד מאוד התחברתי לעיצוב של ה-TT. וגם בדור הזה, המעצבים שעבדו על הדגם הצליחו לעדכן את המראה שלה ולגרום לה להראות יותר קרבית מאי פעם. באופן די טבעי, היא גם מסובבת ראשים ולא נראית סליפרית, כמו חלק מהגרסאות המחוזקות של משפחתיות שונות. זה לא שאני מחפש רכב שכולו פוזה, ובכל זאת, זה בכלל לא גורע כשיש לך רכב שנראה ומרגיש כמו רכב ספורט, ולא מתנצל על זה. נכון, החלק הקדמי שלה דומה לדגמים אחרים של אאודי (אם כי a1 קצת חורגת בחלק הזה), ובכל זאת, כחבילה שלמה ה-TT נראית ייחודית מספיק, ואני קולט ומזהה אותה די מרחוק, כשאני מתקרב לחניון הסטף, שם היא מחכה לנסיעת המבחן שלנו. גם בפנים הרכב נראה לא פחות ממעולה, עם קווי עיצוב קרביים, סביבת נהג שנראית (ומרגישה) יוקרתית למדי ומערכת MMI, המח…
הודעה אחרונה מאת oe300, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 891 צפיות
ערב טוב. מחר יש לי זימון לתל השומר שער צפון, לפי מה שהבנתי זה מקום אחר מאשר איפה שהגיוסים. דיברתי עם נציגה מאגד שהסבירה לי אילו אוטובוסים לקחת: ללכת בבוקר לתחנה מרכזית ישנה בראשון, קו 164 עד מחלף אלוף שדה, משם לקחת קו 43 של דן (אם אני לא טועה) וזה מוריד אותי ישר בבקום. יכול להיות שהיא התבלבלה ומשהו פה דפוק? או שאני ישר ארד על שער צפון? סליחה על הבורות ותודה על העזרה
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
הקדימונים לתערוכת ז'נבה בשיאם ופרארי שיחררו תמונות של 488 GTB. מנוע 3.9 טורבו, 670 כ"ס. 0-100 ב3 שניות. מהירות מקסימלית מעל 300. לפי דעתי קודמתה, 458 איטליה יותר יפה. http://www.netcarshow.com/ferrari/2016-488_gtb/
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שאלה זריזה, אני מתכנן להשכיר רכב בפעם הראשונה למשך זמן של 24 שעות. בעבר דרכתי בכמה שרשורים על חויות שליליות, מרמה וחיובים נוספים מצד חברות ההשכרה. מניסיונכם, מה עלי לעשות במעמד ההשכרה כדי להמנע מהאי נעימות? שאלה נוספת, האם ביטול ההשתתפות העצמית פותרת אותי מכל תשלום נוסף שידרש בעקבות נזק שנגרם לרכב? ולסיום, מאיזו חברה אתם ממליצים לבצע את ההשכרה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת chaimb, -
-
- 16 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכולם, ב2 למאי אני ועוד חבר מתכננים לטוס לגרמניה, רציתי לדעת איך כדאי לתכנן את הטיול ומהי הדרך הטובה ביותר לשלב בו את נורבורגרינג. בתכנון : 7 עד 10 ימים בגרמניה ,משחק כדורגל במינכן, לראות נופים, לצאת לברים ומקומות בילוי בערבים, להשכיר רכב כמו M3/M4 ולהרביץ סשן בנורבורגרינג. השאלה מכוונת לזה שאיפה מומלץ לנחות? מה להשאיר לתחילת הטיול ומה לסוף? האם להשכיר רכב מראש כבר בארץ(כנ"ל לגבי מלונות)? יש לי עוד מיליון שאלות שלא עולות לי עכשיו, אז בבקשה בעלי נסיון שכמותכם...
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הגיע הזמן לטפל ברכב הליסנג שלי ממקום העבודה. ברכב הקודם לקחתי את הרכב באופן עצמאי למוסך המורשה עבור כל טיפול ותיקון. חברת הליסינג הייתה סוגרת עם המוסך את התשלום וכמובן שלא הוצאתי כלום מכיסי. תמיד דאגתי שהרכב יהיה במצב אופטימלי והתייחסתי אליו כאילו זה הרכב הפרטי שלי. אשתי היא המשתמשת העיקרית ברכב ולכן זה כה חשוב לי. החלפתי רכב והגיע הזמן לטיפול הראשון, מתלבט האם כדאי להמשיך במגמה הקודמת ו"לשרוף" בוקר שישי או יום חופש במיוחד עבור הטיפול. האפשרות הנוספת שרובם בוחרים בה היא פשוט להחנות את הרכב בחניית הטיפולים בעבודה ולחזור בסוף היום ולאסוף את הרכב בתום הטיפול. מצד אחד לא מפסיד יום חופש, לא משקיע שום זמן, אבל מהצד השני הרכב יטופל במוסך כל שהוא, ללא שום בקר…
הודעה אחרונה מאת רועי עוזרי, -
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 9.7 אלף צפיות
להורים שלי גנבו לפני שבועיים באמצע היום את 2 הפנסים האחוריים של הרכב. הם פנו למוסך המרכזי, וקנו פנסים חדשים בסביבות 1800 שקל. המוסכניק אמר להם שרק אותו יום הגיעו עוד 20 רכבים כאלה עם אותה תלונה וסידרו את הפנסים. היום בשעות הצהריים במקום אחר שוב נגנבו הפנסים. מישהו עוד שמע על זה ? מה אתם ממליצים לשים במקום הפנסים האלה ? אין מצב שהם שוב קונים אותם.
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
שלום חברים ביום חמישי בזמן שעמדתי בהמתנה לכניסה לכיכר נכנס בי רכב מאחור. יצאתי מהרכב בדקתי שהכול בסדר ביקשתי מהגברת שפגעה בי לעצור בצד להחליף פרטים. לרכב שלי יש שפשוף בפגוש האחורי ולוחית הרישוי והמסגרת שהיא גם מצלמה ניזוקה. לרכב של הגברת לטענתה לא קרה כלום, אני ראיתי נזילה והסתבר שמדובר בתקלה קיימת של איבוד מים של מכל מים של וישרים. היא ביקשה שלא לערב ביטוח, הצעתי לה שאני אלך מוסך אקבל הצעה ואגיד לה מה הסכום והיא תחליט מה טוב לה. היום התקשרתי והיא ביקשה שאדבר עם אביה . שוחחתי עם אביה בהתחלה הוא הכחיש לאחר מכן איים עלי שאני מנסה להוציא כסף מהבת שלו במרמה ואף אמר שאין לי מה לתבוע את הביטוח כי לא ישלמו לי. כל השיחה ניסה כאילו לאיים וכאשר ראה שאני חוזר ומדגיש…
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
גניבת כרטיס זיכרון ממצלמת רכב, ברכב ליסינג בזמן טיפול-מה אתם הייתם עושים במקרה כזה? 1 2 3
מאת Slava 1982- 3 עוקבים
- 42 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום, ברכב ליסינג של אשתי מורכבת מצלמת דרך, השבוע הגיע זמן טיפול 20K ק"מ ושלשום הרכב נלקח לטיפול ע"י חברת הליסינג (הגיע גרר שלקח את הרכב למוסך ובסוף היום החזיר את הרכב נהג של של חברת ליסינג). היום כשנכנסתי לאוטו ישר שמתי לב שמישהו התעסק עם המצלמה והיא מסובבת ולא מכוונת לכביש ולא יושבת טוב במקומה, מבדיקה מהירה גיליתי שמישהו הוציא ממנה כרטיס זיכרון 32 ג'יגה של סאנדיסק שעלה לי 140 ש"ח. התקשרתי לשירות הלקוחות של חברת הליסינג, שם רשמו את כל הפרטים ואמרו שהנושא ייבדק ויהיו איתי בקשר במידה ויהיה משהו בעניין. חוץ מזה פניתי לקצין הרכב של המפעל וסיפרתי לו את כל המקרה, הוא אמר שחבל שפניתי למוקד שירות הלקוחות של ליסינג כי גם ככה הם לא עושים כלום ושהוא ינסה לבדוק מה אפשר לעשות. חו…
הודעה אחרונה מאת shaulc, -
שונא מדבקות...
הודעה אחרונה מאת Oracle, -
- 5 תגובות
- 657 צפיות
שלום רכשתי לפני כמה ימים פיאסטה אמבינטה 14 הרכב הגיע עם כיסוים על הכסאות *מלא* השאלה היא היכן בדיוק ממוקמים הכריות אוויר ,שזה לא יעצור אותם.. (כידוע לי ישנם 7 כ''א מתוכם מצאתי 2 מקדימה ואחד לברכיים של הנהג +מצאתי על הכסאות "AIRBAG" מאחורה השאלה היכן זה בדיוק ממוקם ואיפה עוד שניים)
הודעה אחרונה מאת OPCSale, -
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בכל מקום שאני מחנה, לא משנה כמה אני מהנדס את החנייה לפני, מישהו יפתח עליי דלת. הכוונה שאני חונה במקביל ואין לי ברירה. כי אני מנסה להמנע מכך בכל דלת אפשרית. ניסיתי הכל, לחפש חניה שמקבילה מצד אחד לאיי תנועה או מדרכה, ולהצמד ככה האפשר למדרכה או האיי, אפילו אם זה יפגע בנוחות שלי או של באיי רכבי לצאת מהרכב. אבל זה לא עוזר, הראשון שבא לחנות לידי נצמד לי לרכב כאליו זו האופצייה יחידה, כמעט כל פעם שיצא לי להתקל במישהו שנכנס לרכב שחנה כ''כ צמוד לרכב אחר, זה נגמר בפתחתח דלת. אפילו יצא לי לתפוס מישהו על חם פותח את הדלת שלו בכוח על שלי, עצרתי אותו בכוח ואמרתי לו עכשיו נבדוק אם יש סימן, מזלו שלא היה כלום. הדבר היחידי שאני חושב עליו זה פסי קישוט קצת עבים.. שיבלמו את הדלת הסוררת, ו…
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
האם זה הגיוני שיהיה צורך בכוון פרונט ברכב חדש? איך מסבירים את זה?
הודעה אחרונה מאת firebirdrc, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
ברנו חושפים את האח הגדול של הקפצ'ור. ויקרא שמו באירופה - קדג'אר. יתבסס על הפלטפורמה של ניסאן קשקאי החדש ויהיה קצת יותר גדול ממנו. כמו כן, מבטיחה רנו יכולת שטח בסיסית ומערכת הנעה כפולה. תמונות ופרטים נוספים בקישור - רנו קדג'אר נחשף
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
- 0 תגובות
- 630 צפיות
שלום חברים. ברשות אבי אופל קורסה 2002 שכנראה המנוע מגיע לקיצו . חשבתי למכור אותו לפירוק לחלקים (המצבר והסטרטר חדשים ושאר החלקים עובדים...) כמה אתם חושבים שאקבל עלי ו? ואשמח לשמוע על פירוקיות שיתנו לי דיל הוגן. תודה.
הודעה אחרונה מאת avish200, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
נתקלתי בניידת משטרה עם גגון מהבהבים, כל המדבקות, אבל מספר צהוב רגיל. לא מדובר בניידת סמויה - היא גלויה לחלוטין. אז מה הסיפור איתם?
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לחבר שלי נגנב הבוקר תיק ובו רשיון הנהיגה. מה עליו לעשות במייד, האם לפנות למשטרה?
הודעה אחרונה מאת m1011409, -
BMW M235i רכב ספורט. 1 2 3 4 10
מאת Cuore Sportivo-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 135 תגובות
- 26.8 אלף צפיות
אני רומס את דוושת התאוצה, בום! 3 ליטרים מוגדשים מעיפים את הבהמה קדימה בקצב מעורר פליאה. אני מוצא את עצמי מתרכז בתאוצה של הדבר הזה. פאק! הסיבוב הזה הגיע מהר, ברקס, הפניית הגה מהירה, שינוי כיוון מיידי, מיידי! גז! הקצב עולה ויחד איתו גם הדופק... עברו כמה ימים טובים מאז הנהיגה במכונה המופלאה הזו והיא עדיין יושבת עמוק עמוק בתוך התודעה. נתחיל מהסוף: לאחרונה יצא לי לדגום כמה וכמה רכבים; חלקם במסגרת החיפוש אחר המחליפה לג'ולייטה, חלקם במסגרת חיפוש אחר מחליפה לרכב אחר שיש במשפחה וחלקם סתם, בלי קשר. ב.מ.וו M235i היא בפירוש ופער מורגש המכונית הכי טובה (לנהג), נקודה. מה הופך את הבימר לרכב מעולה? מנוע, שלדה, מתלים, בלמים? התשובה היא: כל אחד בפני עצמו וכולם ביחד. …
הודעה אחרונה מאת dorki, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום יש לי רכב ידני ראשון ויש לי כמה שאלות על נסיעה ושימוש בקלאצ 1. כאשר אתם לפני רמזור ואתם רוצים לעצור אתם משתמשים בהילוכים כדי לבלום את האוטו, או רק קלאצ ברקס ? כי כל אחד אומר משו אחר 2. אם אני בהילוך חמישי לדוגמה ואני רוצה שהרכב יאט מעצמו ...ואני עדיין על על טווח המהירויות של חמישי ... יש עם זה בעיה שאני לוחץ על הקלאצ ? האם זה חוסך דלק (כי הטורים משתנים מבערך 3 ל מ1 ...)
הודעה אחרונה מאת Stone, -
-
מי מחובר 56 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 262 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Gosser1860
- Rשף
- gadik6
- ניקו פ.
- SlowRide
- outnex
- TvrSpee12
- orsh99
- ד ו ד
- sperial
- mikyl
- Jacko123