רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
שרות לקוחות צמפיון 1 2 3
מאת shaulc- 37 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
שלום רציתי דעת האם מישהו יודע מה מספר שרות הלקוחות של צמפיון? כמו כן האם יש בפורום נציג כזה ?
הודעה אחרונה מאת rolling_stony, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
לא היה לי מושג שרכב חשמלי יכול לגרור תגובות . מדובר במצב נסיעה חדש של טסלה. אזהרה: הסרטון מכיל תגובות תדהמה בוטות
הודעה אחרונה מאת kingikra, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
המונית (בלבן, משמאל) חתכה מאחור את המאזדה השחורה, פגעה לה בגלגל והעיפה אותו החוצה ביחד עם חצי ציר! המאזדה המסכנה המשיכה ופגעה במאזדה אחרת (לא ניראת בתמונה) שעמדה לפניה ברמזור. רכב גרמני מול רכב יפני... הזוי...
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 12.2 אלף צפיות
שלום, באיזור מגוריי יש כיכר שהסימונים בה לא תקינים לדעתי. רציתי להתייעץ לפני שאני מעביר הלאה, אולי אני מפספס פה משהו.. מצ"ב תרשים של הכיכר: שימו לב שמי שיוצא ליציאה השלישית מהנתיב הפנימי חותך את אלה שרוצים להמשיך ישר מהתניב החיצוני. בנוסף, אפשר לפנות לדרום משני הנתיבים (תלוי מאיזה כיון מגיעים), למרות שהכביש אליו פונים הוא בעל נתיב אחד בלבד לכיון דרום.
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
היי, אני נהג חדש , בזמן שיוצא לי לנהוג עם אבא , הוא אומר שאני נוהג יפה מאוד אבל מהר טיפה. עכשיו בתור נהג , אני מחשב כל דבר לפני , אני בודק את התנועה , מסתכל על נהגים והולכי רגל ושם דגש על מרווח גדול מנהגים שנראים לי חשודים. אבל , הבעיה היא שלפעמים אני מרגיש שהתנועה והנהגים הישראלים שאוהבים לצפצף , אני לא מתאים אליה. אבא אמר לי שבתור נהג חדש אין לי עדיין את הניסיון הנדרש ועדיף לי לנהוג במהירות המותרת ולא לעבור אותה. (אני לא עובר את המהירות ב-20 או 15 לפעמים ב-10 או 5). אשמח לשואל אותכם בתור נהגים מנוסים , שהיו נהגים חדשים , האם זה דבר שנרכש עם הזמן ? (הכוונה היא לנהיגה לפי התנועה וההתלהבות הזאת של ההתחלה). אני חייב לציין , שבתור נהג חדש ש…
הודעה אחרונה מאת amir74, -
- 2 תגובות
- 907 צפיות
שלום לכולם! פעם נתקלתי במודעה לסבל שכזה ברוחב 1 מ' בערך ועומק 50 סמ בערך. האם מישהו יודע היכן ניתן להשיג כזה סבל? ואני לא מתכוון לסבל אופניים, אלא לסבל שטוח לציוד . תודה!
הודעה אחרונה מאת פוצינו, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
הוא כבר לא צעיר, ההיילקס של טויוטה. הדור הנוכחי הוצג כבר בשנת 2005 ומאז הוא כבר הספיק לעבור כמה וכמה מתיחות פנים. הוא גם לא זול במיוחד, עם מחיר שגבוה בכ-32 אלף ש"ח מהמחיר של מיצובישי האנטר מקביל. גם היצע הדגמים שלו לא רחב במיוחד. לא תמצאו כאן גרסאות חד-קבינה שיש אצל המתחרה השלישי מיפאן, איסוזוו דימקס. יש שתי גרסאות, ידני ואוטומט. זהו. ועדיין, ההיילקס הוא טנדר מעולה. טויוטה היילקס - מבחן דרך
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
- 20 תגובות
- 4 אלף צפיות
בדקתי את הפורד קוגה לפני כמעט שנתיים והעליתי גם כתבה באותם ימים לאתר יד2, בסך הכל קרוסאאובר חביב. אבל, שמתם לב שכמעט ולא נמכרו ממנו יחידות? מתי לאחרונה ראיתם מודעתם פרסום לפורד קוגה? השערה שלי: במקביל, החל גם ייבוא מאזדה CX5 ובמסגרת מאמצי דלק מוטורס לשקם את המותג מאזדה שירד מאד מגדולתו (וביצע קאמבק נהדר ב-2014) החליטה דלק מוטורס לתת לו עדיפות שיווקית/פרסומית. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת mogo, -
שלום לכולם, לאחרונה אני מתכנן לטוס לגרמניה, טיול שממוקד ברכבים, שמעתי על מסע פורשה חוצה אירופה, מכירים? העניין הוא שהחוויה המטורפת הזו עולה המון כסף - 3950 יורו לאדם, רציתי לדעת אם יש עוד חבילות כאלה או דומות שאתם מכירים שהם זולים יותר? להלן הפרטים על הטיול: מסע פורשה חוצה אירופה - מונקו 2015 5 מדינות - איטליה, גרמניה, אוסטריה, שוויץ, צרפת יותר מ-2000 ק"מ של נהיגה בהנאה צרופה מילאנו, מונקו, מחוז טוסקנה, דולומיטים, חבר טירול ועוד...15 רכבי פורשה 911 קאררה S קבריולט 10 מסוקים שירגשו אתכם בטיסה מעל שמי מונקו 5 אנשי צוות שיובילו אתכם לריגוש של פעם בחיים מלונות יוקרה 5 כוכבים במעטפת אירוח קולינרי משובח ואיכותי דלקים, ביטוחים, כבישי אגרה, תערוכות…
הודעה אחרונה מאת Tvr_speed_12, -
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום רב לאחר חיפושים של ימים בפורום לא מצאתי מידע על יבוא של Front Clip/HalfCut לדוגמה: שאלות: האם ניתן בכלל לייבא מוצר כזה? בתור מה מקטלגים מוצר כזה במכס? איזה רישיון ייבוא צריך בשביל זה? האם יש משהו בארץ שיכול לבצעה\מתעסק בייבוא מהסוג הזה? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת MeoGeo, -
היי בעקבות בעיות גיר קשות עם הפוקוס שברשותי, הרכב אושפז במוסך מרכזי (45,000 ק"מ, ב20,000 הוחלפו קלאצים) ל3 שבועות, קיבלתי רכב חלופי ברמה נמוכה יותר, שלשום - כשהיו אמורים להחזיר לי את הרכב שלי סופסוף כשהוא תקין, הוא נתקע על כביש החוף בגלל אותן בעיות - בפעם המי יודע כמה. הייתי רוצה לקבל את דעתכם הכנה, מה אתם הייתם עושים במקומי? מצרף כאן את המכתב שנשלח ל-AVIS, אשמח לקבל תגובות וחוו"ד, תודה!! " אוויס שלום,אתחיל ואומר שעד לא מזמן הייתי לקוח מרוצה אך כעת השתנתה דעתי לאחר המקרה שעליו אספר בהרחבה, ועל ההתנהגות הבזיונית של מנהל סניף רעננה.לאחר תלונות רבות והחלפת קלאצים ב20,000 ק"מ, רכבי המקורי (ליסינג תפעולי) נתקע עם בעיות גיר ונגרר למוסך, לפני כ3 שבועות. מאז …
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 14.3 אלף צפיות
אני לא מבין וזה מאוד מסקרן אותי , מה הקטע של כל הקיה פיקנטו שמסתובבות ברחבי הארץ עם האות "R" בצורה מכוערת ולא קשורה לאחר המילה PICANTO ? כי כביכול הדגם הספורטיבי של הפיקנטו כתוב ספורט באדום לא ? אני שואל ברצינות יכול להיות שאני טועה והR הזאת זה לא הדבקה וזה באמת גם דגם של פיקנטו ?
הודעה אחרונה מאת noogie, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 10.8 אלף צפיות
גררתי את האוטו לפני שבוע עם הביטוח. הכל טוב ויפה. אבל shit happens ואני צריך לגרור אותו שוב מחר מחרתיים. ויש לי חשד שהם לא יתלהבו מזה שם בביטוח. השאלה בכותרת. כל כמה זמן לחברות הביטוח זה נראה לגיטימי להפעיל את הגרירה? ואם כבר התכנסנו כאן, אז למישהו יש הערכה כמה יעלה לגרור רכב מי-ם לת"א?
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
משהו שמתגלגל בווטסאפ והגיע אליי. הדבר הזה אמיתי? הגיוני שבכביש של 90 קמ"ש אני מחויב להאט לפני צומת מרומזר עם מצלמה? זה נשמע סיכון חיים ממשי.
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
שלום לכולם, אבא שלי ראה את הפרסומות של הסובארו XV החדש ודי נדלק על הרכב. אמרתי לו שנראה לי שנראה לי שזה B3 עם פלסטיקים והנעה כפולה, אבל הוא מתעקש שזה מה שהיה בדגם הישן ועכשיו זה דגם חדש לגמרי. השאלה היא האם זה באמת רכב חדש ואם יש לו יכולת שטח מסוימת שאפשר יהיה לרדת איתו לים או לנסוע בשבילים. תודה לעונים דודי
הודעה אחרונה מאת EvilOlivE, -
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום רב, ברשותי רכב מסוג אולדסמוביל 1979,ברכב קיים מנוע 5 ליטר V8 305 של שברולט. האם יש מישהו שיכול לכוון אותי או לומר לי האם אני יכול לשדרג את המנוע ל5.7 V8 (כמובן של שברולט) באופן חוקי כמובן. תודה מראש שבוע טוב
הודעה אחרונה מאת איציק22, -
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
חזרתי לעדכן ולספר על חוויות הדרך שלי ושל קנדי למי שצריך תזכורת , זה העדכון האחרון לאחר זמן רב , התקשרו מ GM ואמרו יש לנו VCIM (מודל שליטה קולית) תביא אותה לרופא. נסעתי בשבת שעברה (לפני 10 ימים) והפקדתי אותה לרופא ולקבל את התואר CPO מGM. אבל רגע בואו תחזרו איתי קצת אחורה , כמה ימים לפני . אני יוצא מהמשרד הביתה יש לעשות U-TURN על כביש מהיר (פניה שמאלה עם רמזור) . אני עומד ראשון ברמזור מחכה נהיה ירוק , אני מתחיל לפנות ולקראת סיום הפניה נותן לה נגיעה קטנה עם רגל ימין העולם מסובב לו במהירות ואני קולט שאני עם הפנים לכיוון הנגדי. עכשיו לפני שתתנפלו עלי , בחיי שלא הגזמתי ולא ניסיתי להרביץ ולא להמריא. בסך הכל לסיים פניית פרסה ולצאת קדימה. כלום מסתכלים ע…
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
שבוע טוב! זמן החלפת הרכב שלי מתקרב,(סקודה סופרב -> וולו S60 T5 -> טסלה(?)) ועדיין אני לא רואה את טסלה בארץ. המתנתי בסבלנות כבר 6 חודשים מאז השרשור האחרון בנושא, ואין חדש. אני מאוד מרוצה מהרכב שלי וחשבתי להחליף לאותו רכב עד שנתקלתי בידיעה על הטסלה שבדרך לארץ. המחיר קצת יקר יותר אבל חוסך לי 30,000 ש"ח בשנה דלק (מנוע טורבו + רגל כבדה). עד מתי נמתין.....? מישהו יודע? שמע? קרא? מתי יגיע? תודה למשיבים
הודעה אחרונה מאת louisvuitton1, -
"קח אותה לכמה זמן שאתה רוצה. אם יגמר הדלק, יש דלקן". המקום בר בהר, הכביש יבש והמכונית Audi S3, לבנה עם 3 דלתות. שלומי נשאר לעניניו, Spire מצטרף, מצוייד במצלמה. מי צריך יותר? נתחיל בלהרוג את הדברים שתגלו באולם התצוגה: ענייני טעם – אני מאוד אוהב את העיצוב שלה. מודרני, נקי ולמרות היומרה הספורטיבית שומר על איפוק מדוייק. כזה שמכוון לאנשים שסגנון חיים מבחינתם מופגן בבחירות איכותיות ולא צעקניות. כן, יש מדבקת קוואטרו בצד, אבל היא צנועה יחסית. זוג מפלטים כפולים בולט למביני עניין. בפנים – שפע של עור, מקדימה ומאחור. מושבים מפוארים בתפרים רבים. הישיבה נמוכה יחסית. ההגה קטום וחוץ מזה זו A3. אהה, שכחתי מד המהירות מראה 300 ובמד הסל"ד יש כיתוב עם שם הדגם. הקו האדום מתח…
הודעה אחרונה מאת E. Dekel, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן חבר'ה, אמנם סביר להניח שהפורום מכיר את כריס האריס, הרגשתי חייב לשתף את אחד הסרטונים הכי טובים שראיתי שלו. כריס האריס סוקר פיתוח של "מכונית" שתשבור את שיא מהירות היבשה, ותגיע ל1600+ קמ"ש פורנו למהנדסים. למי שלא מכיר את כריס האריס, אני חייב לומר שהתכנים שלו פשוט מעולים, הוא ברמה אחרת.
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- 0 תגובות
- 515 צפיות
יש מכון/מוסך מורשה של שברולט למען בדיקת שברולט ספארק, יש למישהו המלצה על מקום אמין וטוב?
הודעה אחרונה מאת אדירכ, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
גרסת הסדאן של גרסת הקופה של גרסת הסדאן ב.מ.וו 320 הוא רכב אשר מצא חן בעיניי ולכן הייתי סקרן לגלות כיצד העסק מתפקד בשילוב עם מנוע חזק יותר. איתרע מזלי ולא היה רכב מבחן מסוג 328, אך כן היה 428 גראן קופה. אתם בטח מדמיינים עכשיו את הסדרה 4, שהיא בעצם סדרה 3 קופה. ובכן לא בדיוק, 428 היא גרסת 4 דלתות של סדרה 4 הרגילה ובפשטות: גרסת הסדאן (גראן קופה) של גרסת הקופה (סדרה 4) של גרסת הסדאן (סדרה 3). מבולבלים? גם אנחנו. מבחינת עיצוב מדובר על סדרה 3 פחוסה עם שינויי עיצוב קלים. הפרונט דק ורחב יותר ונראה "נכון" יותר מזה של סדרה 3 וצללית הרכב בעלת מראה מעט ספורטיבי. יחד עם זאת, הרגשות שלי מעורבים: מצד אחד אני מתחבר לעובדה שהיא נמוכה יותר ואתלטית יותר למראה, אך מצד שני כל …
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ימין לשמאל: נורת דרך רגילה, נורת איתות, ?, אורות גבוהים. מה התפקיד של הנורה שבין האיתות לאורות הגבוהים?תודה
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מה מבין המכוניות יותר בטוחה בכביש מהיר? הפיאט עם חמישה כוכבי בטיחות ושש כריות אוויר אך בלי esp. הסוזוקי אלטו עם שלושה כוכבים אם אני לא טועה ושתיים או ארבע כריות אוויר אך עם esp. מדובר על נהג יחיד ברכב והבטיחות שלו.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ראיתי שלקומפורט יש 105 כוחות סוס ולאקטיב יש 107 זה נכון? וגם האם יש הבדל גדול בין הדגמים? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
שלום לכולם ! שמי מארק ואני אוהב איטלקיות ,לפני זה הייתה לי אלפא ספרינט ,אלפא 156 (2500)ולפני כחצי שנה קניתי fiat coupe . בשנת 1998 יצא לי לנסוע על אחד כזה בטור טרמפיסט ועוד אז אמרתי לעצמי שאני חייב לקנות כזה רכב. להלן תמונות : v
הודעה אחרונה מאת markk, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
למי שיש בעברית מצוין במידה ולא גם אנגלית בסדר תודה עדיפות ל pdf
הודעה אחרונה מאת רועי עוזרי, -
-
אני אחד שחייב להרכיב משקפיים בעת נהיגה, אם נגיד אני נוהג בלי ושוטר תופס אותי ואני אומר לו שאני עם עדשות (וכמובן שאין לי) הוא יכול לבדוק את זה איכשהו?
הודעה אחרונה מאת Ryan OReily, -
- 5 תגובות
- 822 צפיות
שלום, יש ברשותי מאזדה 3 שנת 2008 דגם ספיריט (מנוע 2.0 האצ'בק) אני מעוניין לרכוש נורות דמוי קסנון לרכב (דוגמת osman ופיליפס), אמרו לי לבדוק בספר הרכב שלא קיים אצלי ברכב.. אז הורדתי מהאינטרנט ספר מהאתר של מאזדה (באנגלית), ממה שראיתי כתוב שם H7, יש אפשרות כזאת שהנורות זה H7 ולא H4 הרגילות?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בהמשך לדיווח על חווית נהיגה באודי S3 על ידי פבל ושי, ודיון בעקבות כך על מהי מכונית כיפית ומהי מכונית הגיונית לנהיגה, הוצגו שתי אסכולות. של הכיף האמוציונלי ולא הגיוניאל מול הנהיגה הגיונית ויעילה, שגם בטוחה הרבה יותר ברכב, שבנוי לסגנון נהיגה מהיר ובטוח יותר. מה שיפה בQ50T שהיא באופן מדהים משלבת בין שני העולמות. מנוע 2ליטר טורבו של מרצדס עם שינוי מפות גדישה לכיוןן 211 כ"ס. נכון, לא ממש הכי חזק בסצינת 2.0 טורבו, אבל מספק יופי של משיכה. הנעה (הנאה?) אחורית וחלוקת משקל עם המסורת של אינפיניטי, כמו שחטיבת ספורט של ניסאן יודעת לעשות. נכון, בניגוד לבת דודתה לקסוס שמתביישת בהיותה אחותה של טויוטה, אינפיניטי לא מתביישת בקרבה משפחתית עם ניסן וניתן לגלות את זה גם בעיצוב. פרצ…
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
מי מחובר 52 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 190 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- SurfHigh
- דובצע
- topop
- אורי מ.
- mikk
- hans
- yohai71
- DANIEL0439
- Tal7
- BRAVO_SX
- Itzik-b
- guyr