Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"קח אותה לכמה זמן שאתה רוצה. אם יגמר הדלק, יש דלקן". המקום בר בהר, הכביש יבש והמכונית Audi S3, לבנה עם 3 דלתות.

שלומי נשאר לעניניו, Spire מצטרף, מצוייד במצלמה.

מי צריך יותר?

נתחיל בלהרוג את הדברים שתגלו באולם התצוגה:

ענייני טעם – אני מאוד אוהב את העיצוב שלה. מודרני, נקי ולמרות היומרה הספורטיבית שומר על איפוק מדוייק. כזה שמכוון לאנשים שסגנון חיים מבחינתם מופגן בבחירות איכותיות ולא צעקניות. כן, יש מדבקת קוואטרו בצד, אבל היא צנועה יחסית. זוג מפלטים כפולים בולט למביני עניין.

בפנים – שפע של עור, מקדימה ומאחור. מושבים מפוארים בתפרים רבים. הישיבה נמוכה יחסית. ההגה קטום וחוץ מזה זו A3. אהה, שכחתי מד המהירות מראה 300 ובמד הסל"ד יש כיתוב עם שם הדגם. הקו האדום מתחיל אחרי 6,000 סל"ד. זה מצויין ועוד נגיע לזה.

ברמה הפראקטית, תא המטען קטן, הכניסה למושבים האחוריים די נוחה אבל המקום שם לא נדיב במיוחד. בהחלט 2 מבוגרים ירגישו נוח, אבל עוד נשווה את זה לאחרת.

יש לא מעט אפשרויות, כפתורים ועוד. לחלקם נתייחס בהמשך, השאר לא כל כך עניין אותי. רק נאמר שחסרה מצלמת רוורס ונדמה לי שגם כניסת USB לא בלטה לעין. אבל אני לא מאמין שאין.

גמרנו עם החובות. עכשיו FUN.

תחילת נהיגה, הכרות של דקות ראשונות. ההגה קל מדי, וזה סימן אזהרה מטריד. משתף את Spire והוא מסב את תשומת ליבי לפונקציית מצבי נהיגה. אני בקומפורט... מי נהג בה לכאן :-) ? עובר לדינאמיק (יש גם חסכון ואישי). ההגה מקבל משקל נכון, המתלים "נמתחים" וההרגשה הכללית, נכונה יותר.

לוחץ. המנוע והגיר יודעים את העבודה, משגרים ומזמרים. לאורך כל השעתיים פלוס שנהגתי, החלק הזה לא שנוי במחלוקת, הביצועים מעולים. לא, לא עוקרי סלעים, אפשר לחיות טוב עם יותר, אבל זה הדבר האחרון שחסר במכונית הזו. העברות ההילוכים חלקות ומהירות, בקצה בועטות – וזה דווקא טוב. המנוע מושך בהנאה לקו האדום, וכשהמצערת נלחצת, החלפות ההילוכים כוללת את הנפיחה הקצרה. ותתפלאו היא חשובה! כי לפחות לטעמי האישי, רעש המנוע במצב הדינמיק כשאתה לא מאיץ, יכל להיות הרבה יותר מוצלח. ברור שכיוונו אותו לצד הקולני/ספורטיבי, אבל יש בו מעט מן הניסור. אולי אלו הרגלים מגונים שלי, שנגע בהם בסיום. החלק הזה של ה S3, מקבל ציון גבוה.

יש גם לא מעט פעמים שמעכבים אותנו. ולמרות הרצון, כשיש קו לבן לא עוקפים. כאן בדיוק ההזדמנות לבדוק נוחות. במצב קומפורט המכונית נוחה. לא רחפת, אבל אין שמץ של התרסקויות שצמיגים עם דופן נמוכה כל כך מזמינים. גם רמת הרעש והבידוד טובים. במצב קומפורט. אבל...במצב הזה, היא מאבדת את הקטע שמצופה מספורטיבית. אחלה דבר למכונית שאמא ואבא נוסעים בה, ואתה מקבל לסוף שבוע. או כל קומבינצית נהגים שתחשבו עליה. אבל אם אתה בקטע של מעבר ממצב למצב באופן ספונטאני, אז דפדוף בתפריט – יש לו מחיר.

מאאודי יש ציפיות מאוד גבוהות בקשר לאיכות. אין ספק שמי שמלטף בעין וביד ירגיש ויראה חומרים ראויים. העור מרגיש טוב, הקוים בכל מקום מאוד מחושבים ומדוייקים. אבל, אכזבה קטנה, הקונסולה בין מושב הנהג לנוסע מצקצקת מדי פעם. ולא רק כשהרגל של הנהג נוגעת. ממש לא נורא, אבל יש כאן ציפיות בדיוק מהתחום הזה.

עד כאן הבולשיט. ה S3 מגיעה עם כיתוב קוואטרו. פה רוב הסיפור. אין לי עניין להכנס כעת לתאור הנדסי וגם לא מפרט של מתי וכמה היא בוחרת לפזר את הכוח בין הגלגלים. המכונה הזו פונה נהדר. היא בולמת מצויין מבלי לאבד את זה גם לאחר עבודה. היא אוחזת מאוד ומושכת נהדר החוצה.

בואו נחדד את זה קצת יותר. תחושת דוושת הבלם מצויינת ויש לך את היכולת ללמוד מהר מאוד לדייק ולקבל את העוצמה שהתכוונת. וזה לא משתנה גם לאחר סדרה של פניות. אסייג, שאפשר לדעתי להעמיס קצת יותר ממה שעשיתי. ההגה אמנם לא משדר, אבל עם משקל נכון ומהירות סבירה פלוס, מקבלים בטחון. והמילה הזו עוד תחזור. בתוך הפניה במעבר למשקל נייטראלי ובהמשך ללחיצה המכונית שומרת על הקו ולא משנה כמה תלחץ היא תמשוך ביעילות לאתגר הבא.

אוקי, אז אפשר לטוס איתה, גם בכביש שאינו המגרש הביתי עם כל סוגי הפניות. הדבר העיקרי שבולט בה זה – בטחון.

אבל אני רוצה כיף. והמילה הזו לא תמיד מסתדרת עם המילה ההיא. אוקי, אפשר באופן מכוון מאוד, ע"י העברת משקל להוציא נתוני מעבדה שמלמדים שהטוסיק זז 9.3 ס"מ מהקו המקורי. כי פה מדייקים...

טוב. הבנו, מכונה מעולה. בואו ננתק בקרות, נעביר למצב גיר ספורט ונחשוף מה יש מתחת לאיפור. סעו מהר ועדיין המכונה שומרת עליכם. היא בטוחה, היא מורידה את הכוח מצויין, היא לא נגררת לאקרובטיקה לא מכובדת. טוב, אז נלחץ קצת יותר. וואלה... היא יודעת לצאת מהקו. תת ההיגוי ברור יותר, בהמשך 4 הגלגלים יצטרפו להחלקה ובתלות במצב ובדוושה תקבלו גם זנב שיוצא. נשמע כבר הרבה הרבה יותר מלהיב. כן ולא. כן, כי המכונית הזו עושה הרבה יותר טוב מכל VAG שנהגתי בה. GTI, VRS, סיאטים דור קודם. לא נהגתי ב S1.

אז מה חסר? עד לאותו רגע של "אתה לעצמך" אין תלונה ממש משמעותית. אבל שם, בקטע שהכל בידיים שלך, אתה נזכר כמה חסרים ההגאים של פעם... ושבכלל בידוד משובח נהדר עד הרגע הזה שכל שביב של אינפורמציה, באוזן, באצבעות, בישבן ובכרית הרגל, הם מה שיכול למשוך את העניינים לקצה קצת יותר רחוק. מה שאני אומר בפשטות, שבמשחקי קצוות, ככל שתקבל קודם את האינפורמציה, תגיע לביצוע טוב יותר. אבל! בוא נשים את הדברים במקום – התנסות והיכרות, בהחלט תוביל לדואט משופר. וגם אני מן הסתם לא הנהג ברמה הגבוהה ביותר. ממש לא. ככה שחכו לחוות דעת נוספות.

סיכום ופיסקה לפני הסוף. ה S3 מכונית טובה מאוד. יש לה סטייל, היא מספקת רמת חיים טובה וביצועים מעולים. היא מכונית מאוד מהירה ומאוד בטוחה וזה מאפשר להנות ממנה במגוון מצבים עצום, גם בכבישים לא מוכרים. גרסת 3 הדלתות לא מספיק מרווחת לשימוש משפחתי. היה את עניין הצקצוק שאני מאמין שהוא חריג באקזמפלר שקבלנו וזה מאוד שולי. וגם צליל המנוע במצבים מסויימים. בשורה התחתונה – הגדולה שלה זה טווח היכולות המאוד רחב.

פסקה כמעט אחרונה – השוואה. אי אפשר להתעלם מהמחיר ואי אפשר להתעלם מכך שברגע שסיימתי, נכנסתי ל ST שנשארה מפוחדת ממה אני אחשוב עליה עכשיו. ה S3, נותנת לך סטייל שה ST לא מנסה להיות באיזור שלו. אני בספק אם מישהו שוקל את השתיים כאלטרנטיבות, שלא לדבר על כך ש ST ידנית בלבד.

האאודי מהירה יותר רוב הזמן, בוודאי לרוב הנהגים. היא מתנהגת בטוח יותר וזה בהחלט מהנה לא פעם. הפורד פראקטית יותר (דלתות, מרווח נוסעים, תא מטען). הפורד חדה ובעלת הגה טוב יותר, צליל המנוע שלה מחרמן יותר, המושבים שלה מחבקים חזק, אך קשה לי להאמין שמתאימים לכל אחד. לי מאוד. מזל שלי.

שאלת השאלות – שלומי שאל אותי מה זה מכונית ספורטיבית כמה דקות לפני שנכנסתי לS3, אמרתי תבדיל מכונית מהירה מכזו מאפשרת לך להראות מה אתה שווה. העניין הזה מאוד מתחדד עכשיו. ה ST ספורטיבית כמו שמעט מאוד מכוניות יודעות. היא מתגמלת בנהיגה נכונה ומתפרעת אם תטעה או תכוון לכך. האאודי לא. יתכן והיא מאפשרת ברמות מאוד גבוהות של נהיגה, ליודעי דבר להוציא יותר. אני לא שם...

הייתי חי מצויין עם S3. רוב הזמן היא הייתה טובה יותר ממה שיש לי. העניין הוא שאני עדיין לא במקום שאני מוכן לוותר על הרגעים המיוחדים.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 140
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

ה-S3 החדשה היא מכונה סופר מהירה, איכותית, נעימה ומאובזרת. מהנה? הכל יחסי. היא בהחלט טובה מבעבר, אבל עדיין זקוקה לחידוד.

הלקוח הפונציאלי לרכישת ה-S3, הוא לא הלקוח הפוטנציאלי שיחשוב על רכישת ST או מגאן RS. אולי גולף R (שזוכה לביקורות מחמיאות יותר מאלה של ה-S, במפתיע). סביר להניח שה-A45 תיהיה אופציה הגיונית יותר - אם ירצה רק הנעה כפולה. 235M / 135M - אם ירצה הנעה אחורית.

בעיני היא מכונה שמאוד קל לנהוג בה מהר מנקודה לנקודה, רק שהכיף הלך לאיבוד איפה שהוא בדרך לשם. זה לא שהיא משעממת למוות ותגרום לנהג לפהק כל הדרך בה, היא רחוקה לתת את הפאן שמספקת ה-ST וה-RS. וכמובן את הפאן ומשחקי הזנב של צמד הבוואריות - 235M / 135M.

ה-S3 היא מכונה שתגרום לנהג שלה להרגיש כמו המילטון בכל מצב, גם אם הוא יטעה. העניין הוא שהבטחון הרב שהיא מספקת, יחד עם יכולת האחיזה והיכולת לצבור מהירות בזריזות רבה, זה בדיוק גם מה שהופך אותה למכונה חסרת ריגוש. אין עבודה לנהג, אין גם הרבה תקשורת - היא עושה כמעט הכל עבור הנהג, הוא רק צריך ללחוץ על הדוושות ולכוון את ההגה.

במחיר שלה - לא הייתי חושב פעמיים, רק בווארית. כנראה 235M. הרבה יותר מהנה וכיפית לנהיגה, הרבה יותר מערבת ומאתגרת בנהיגה, יש לה סאונד מלהיב באלפי מונים מזה של האודי S3 ותיבה אוט' משובחת (ZF8SPORT). בנוסף, גם לה פוטנציאל שיפורים לא קטן ודיפ' מוגבל החלקה - יהפוך אותה לדריפטרית לא קטנה.

עריכה אחרונה על ידי RS

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

שי,

נהניתי לקרוא את חוות הדעת, על סגנונה ותכנה. כשנהגתי במכונית חשתי תחושות דומות - ואין לה EDGE פרוע, מהסוג ש-S1 מספקת כשלוקחים אותה לקצה עם בקרות מנותקות(הזנב, הזנב).

S3 היא מכונית שאפשר להעריך, אבל קשה לאהוב. לי, בכל אופן.

אגב, S3 נמכרת בארץ בהספק של 280 במקום 300 כ"ס, בגלל הדלק/תנאים/צ'מפיון/בעיות אמינות אפשריות. קצת קשה לקבל את זה, כשיבואנים אחרים לא מסרסים את המכוניות החמות שהם מייבאים.

עם סיום הקריאה, שאלה אחת טרדה את מנוחתי; איך זה שלאון קופרה החדשה טרם נחתה בארץ. מה לעזאזאל קורה שם, בצ'מפיון?

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם (נערך)

מקווה שתמונות יועלו בהמשך.

504L - לגבי שאלתך לנושא הקופרה. אני מאמין שהיא מסוגלת למלא הוואקום ב 2 היבטים - פתרון חד יותר, אבל לא פחות חשוב תמורה גבוהה יותר. המחיר של ה S3, מייצר ציפיות מאוד גבוהות, שלא לדבר, מכניס אותה לקטגוריה עם אלטרנטיבות מאוד מאתגרות.

עריכה אחרונה על ידי shayy

פורסם

שי נהניתי מאד מהסקירה שלך, הן מהתוכן והן מצורת ההגשה :-)

לגבי האוודי s3 נראה שהניב "תפסת מרובה לא תפסת״ מסכם אותה היטב.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

מקווה שיעלו עוד בהמשך...

S3001.jpg

S3000.jpg

פורסם

נהניתי לקרוא שי , גם לי הייתה התרשמות כמו שלך אבל פחות עמוקה כי לא בילית זמן מספיק בזמן נסיעת המבחן , אבל עדיין רוצה אחת כזו , מקווה שהיא תהיה המחליפה של ה 1.8 T שלי , ולעניין הצקצוק כנראה שזה באקזמפלר שקיבלת .

יש כאלה שאומרים חבל על מי שמת , אני אומר חבל על מי שחי ולא יודע איך....

פורסם

דווקא לא מפתיע, סדרת הS ידועה בחדות שלה ובקצב שהמכוניות יודעות לייצר, אך יחד עם זאת גם בסטריליות, אין אף S שעושה 'רעש וצלצלולים', חוץ מאולי הילדה הקטנה במשפחה, הלה היא הS1.

שי, אחלה כתיבה, אחלה סקירה ואחלה תמונות!

תודה!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מצטרף למחמאות על הכתיבה והכתבה. עיתונות הרכב פיספסה כוכב או שshayy מצ'פר מנחת עטו על בסיס קבוע? אשמח לקרוא עוד כתבות שלו. סגנון תמציתי, זורם וקולח. אחלה הפתעה לשבת בבוקר שכתבה כזאת מחכה. מי צריך "7ימים"

פורסם (נערך)
מפתיע שה-ST מהנה יותר מה-S3. הן בטווחי מחירים שונים לחלוטין.

הזמן עוזר לעכל את הדברים ובהמשך היום אני אשתף בתובנות נוספות.

חוץ מזה מצאתי טעות הגהה קטנה וטעות פרודיאנית אחת שאתייחס אליהן. לגבי מחמאות על הכתיבה - זה מה שיצא במכה ראשונה בלי אף תיקון! תודה רבה - כי האמת היא, שמה שחשוב לי זה להעביר את התחושות, ואם מישהו נהנה, כיף לי.

לגבי ה ST, אני לא מוצא סיבה להפוך את השרשור לעוסק בה. אכתוב עליה בקרוב סיכום שנה. רק אציין שלאור היקף מכירותיה היא אחד הפיקשושים הגדולים של היבואן אבל גם של רבים שרצו שיביאו לכאן מכוניות מעניינות...

עניין נוסף - לפני שנהגתי באאודי לא קראתי עליה חוות דעת וגם כעת (חוץ ממה שחברים כותבים כאן כתגובה כעת). חשוב לי להיות נקי כמה שיותר. כן, אני מכיר את נתוני המנוע וההינע וגם את אחיותיה. אבל זה משהו שכולנו מכירים בד"כ, זה בעיקר מספרים.

עריכה אחרונה על ידי shayy

פורסם
דווקא לא מפתיע, סדרת הS ידועה בחדות שלה ובקצב שהמכוניות יודעות לייצר, אך יחד עם זאת גם בסטריליות, אין אף S שעושה 'רעש וצלצלולים', חוץ מאולי הילדה הקטנה במשפחה, הלה היא הS1.

שי, אחלה כתיבה, אחלה סקירה ואחלה תמונות!

תודה!

דני'סלב, ה-S3 ידועה בחדות שלה? כנראה שלא נהגנו על אותו הרכב - או שההגדרה שלך ל"חד" קצת שונה משלי.

ה-S3 היא חדה יחסית, וגם זה מאוד יחסי - בהתחשב בשאר האופציות שציינו כאן קודם לכן. אם נשווה אותה ל-ST ול-RS, היא הרבה פחות חדה, בכל מצב. ה-235M / 135M הן מכונות חדות יותר גם כן כמובן. נוטה להאמין שגם ה-A45, אבל עוד לא נהגתי בה.

shugiflex, אין שום דבר מפתיע בכך ששי נהנה יותר מה-ST שלו מאשר ה-S3. כפי שכבר נאמר כאן, ה-S היא מכונה מאוד מאוד מהירה וקלה לנהיגה / נהיגה ספורטיבית, אבל הרבה פחות מערבת / מאתגרת / מלהיבה / מהנה / Whatever מאשר ה-ST (ובוודאי מהמגאן RS -בעיקר אם היא CUP). ל-S3 יש יתרון הנעה כפולה שמעניק יותר אחיזה מן הסתם ותחושת בטחון עדיפה. מצד שני, היא מנותקת ביחס ל-ST. למען הסר ספק, זה לא אומר שה-ST מכונה מושלמת, היא לא - סובלת מטורק סטיר משעשע (או מעיק - תלוי איך מסתכלים על זה) ותא הנוסעים שלה מקום פחות נעים לשהות בו (למרות המושבים מטריפים). ה-ST מזכירה יותר הוט האץ' מלפני עשור / שניים - היא פראית / משוגעת / מופרעת (יחסית, כן?). היא אוהבת שדוחקים בה, ואז היא מעלה לא מעט חיוכים מטופשים.

שי, חבר שעובד באודי "לחש" לי שברכב המדובר אין שום מתלים מתכווננים. המצבים השונים הללו רק משנים את ההיגוי, מצערת / תיבת הילוכים ואת רמת הצליל (אהמ האמ, רעש). סה טו. מתלים מתכווננים (מגנטיים) הם בגדר אופציה בתשלום כמובן - ולא קיימים ברכב המדובר. סתם לידיעתכם.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

שי,

כרגיל כיף מאד לקרוא עוד פוסט שלך על הבוקר. מחכה בקוצר רוח לקרוא את הסיכום השנתי שלך על ה-ST.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תוכן חדש...