Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
  • תגובות 140
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

מכונית קצת מיותרת, לא?

רוצה ניהוג? קח מגאן RS.

רוצה רכב מתורבת יותר על חשבון ניהוג? קח פוקוס ST\גולף GTI.

רוצה פרימיום עם ניהוג? קח ב.מ.וו.

:idea:
פורסם

במוו 135M לא פרקטית כמו הS3 ועולה טיפה פחות , ה235M עולה 42 אלף יותר (ועדיין לא פרקטית). אל תכניס את הגולף ובטח לא את הרנו והפוקוס לאותה קטגוריה של הS3.

פורסם
במוו 135M לא פרקטית כמו הS3 ועולה טיפה פחות , ה235M עולה 42 אלף יותר (ועדיין לא פרקטית). אל תכניס את הגולף ובטח לא את הרנו והפוקוס לאותה קטגוריה של הS3.

אני מוכן להתערב שלא נהגת באף אחת מהן, נכון?

ה-S3 חזקה מה-RS וה-ST, אבל הרבה (הרבה הרבה) פחות מהנה, מערבת ודינמית מהן. היא כן מרגישה קלה ובטוחה מהם בנהיגה מהירה (ומאוד קל לנהוג בה מהר). בכל הנוגע לדינמיות - יש לאודי (ולקונצרן VAG) עוד הרבה מה ללמוד מפורד ורנו.

אם נשווה "פרמיום" אל "פרמיום", הדואו של ב.מ.וו (135M ו-235M) מחסל את ה-S3 בכל מה שנוגע לדינמיות, מנוע וסאונד. אחרי זמן קצר עם 235M ידנית (!) בכבישי סובב מינכן השונים, היא לטעמי מעט טובה יותר מה-135, ובהחלט פאן גדול יותר מה-S.

אני ממתין בציפייה ל-TTS, היא צריכה להיות טובה מתמיד, בהתחשב בממצאי היום עם ה-TT.

אחרי כמה שעות טובות מאחורי ההגה של ה-TT 2.0TSI החדשה, אין ספק שזאת ה-TT הטובה מאז ומתמיד. ובכלל, סופסוף אודי שבאמת גורמת לך לחייך כמו אידיוט. היא לשם שינוי לא רק נראית טוב, אלא גם נוסעת ומתנהגת ככה (למעט ההגה האנמי והטיפוסי של אודי). יופי של אוטו.

חוו"ד מפורטת (עם תמונות) תעלה בהמשך.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אני מוכן להתערב שלא נהגת באף אחת מהן, נכון?

ה-S3 חזקה מה-RS וה-ST, אבל הרבה (הרבה הרבה) פחות מהנה, מערבת ודינמית מהן. היא כן מרגישה קלה ובטוחה מהם בנהיגה מהירה (ומאוד קל לנהוג בה מהר). בכל הנוגע לדינמיות - יש לאודי (ולקונצרן VAG) עוד הרבה מה ללמוד מפורד ורנו.

אם נשווה "פרמיום" אל "פרמיום", הדואו של ב.מ.וו (135M ו-235M) מחסל את ה-S3 בכל מה שנוגע לדינמיות, מנוע וסאונד. אחרי זמן קצר עם 235M ידנית (!) בכבישי סובב מינכן השונים, היא לטעמי מעט טובה יותר מה-135, ובהחלט פאן גדול יותר מה-S.

אני ממתין בציפייה ל-TTS, היא צריכה להיות טובה מתמיד, בהתחשב בממצאי היום עם ה-TT.

אחרי כמה שעות טובות מאחורי ההגה של ה-TT 2.0TSI החדשה, אין ספק שזאת ה-TT הטובה מאז ומתמיד. ובכלל, סופסוף אודי שבאמת גורמת לך לחייך כמו אידיוט. היא לשם שינוי לא רק נראית טוב, אלא גם נוסעת ומתנהגת ככה (למעט ההגה האנמי והטיפוסי של אודי). יופי של אוטו.

חוו"ד מפורטת (עם תמונות) תעלה בהמשך.

ואני מוכן להתערב שאתה כ"כ שקוע בלהגן על הפוקוס שלך שלא שמת לב לשאלה שלגביה עניתי- "המכונית הזאת קצת מיותרת, לא?"

בסך הכל הסברתי שיש לה נישה משלה . "ביצועים,דינאמיות" -גם במידה וכל מה שאתה אומר נכון (והוא לא כי הנאה מנהיגה היא דבר נורא סובייקטיבי) עדיין אתה לא יכול להשוות את הS3 לפוקוס ולרנו כי הן פשוט לא באותה ליגה והרוכשים של הS3 מחפשים (ומוכנים לשלם כמובן) דברים נוספים אחרים מלבד "דינאמיות".לי אישית בתור קונה היה הרבה יותר חשוב שהרכב ייראה יוקרתי ושתא הנוסעים יהיה אלגנטי גם אם זה על חשבון התנהגות, אחרי הכל זו בכל זאת S3, לא פיקנטו ספורט.

לכל רכב יש את קהל השוק שלו עם העדפות שונות . הS3 ממש לא מיותרת.

פורסם
מכונית קצת מיותרת, לא?

רוצה ניהוג? קח מגאן RS.

רוצה רכב מתורבת יותר על חשבון ניהוג? קח פוקוס ST\גולף GTI.

רוצה פרימיום עם ניהוג? קח ב.מ.וו.

ממש לא!

זו אפילו מכונית ממש הגיונית.

אבל לא ההגיון שלך כנראה.

אאודי ממוצבת כמכונית יקרה. יש אנשים שקיים בהם הצורך או נכון יותר צידוק לרכוש מוצר יקר. לאותם אלה שכך זה עובד אצלם, הדגם הזה מציע חבילה של ״אפילו יותר״. כמובן שהוא מצוייד בחבילת צידוקים בסגנון אאודי.

העובדה בשורה התחתונה היא, שכמות המכירות שלה מעידה, שהאוכלוסיה הזו גדולה למשל מרוכשי RS ו ST...

פורסם
ואני מוכן להתערב שאתה כ"כ שקוע בלהגן על הפוקוס שלך שלא שמת לב לשאלה שלגביה עניתי- "המכונית הזאת קצת מיותרת, לא?"

בסך הכל הסברתי שיש לה נישה משלה . "ביצועים,דינאמיות" -גם במידה וכל מה שאתה אומר נכון (והוא לא כי הנאה מנהיגה היא דבר נורא סובייקטיבי) עדיין אתה לא יכול להשוות את הS3 לפוקוס ולרנו כי הן פשוט לא באותה ליגה והרוכשים של הS3 מחפשים (ומוכנים לשלם כמובן) דברים נוספים אחרים מלבד "דינאמיות".לי אישית בתור קונה היה הרבה יותר חשוב שהרכב ייראה יוקרתי ושתא הנוסעים יהיה אלגנטי גם אם זה על חשבון התנהגות, אחרי הכל זו בכל זאת S3, לא פיקנטו ספורט.

לכל רכב יש את קהל השוק שלו עם העדפות שונות . הS3 ממש לא מיותרת.

אם תחזור אחורה - אי שם לתחילת הת'רד, אתה תגלה שכתבתי שהן לא פונות בדיוק לאותו פלח השוק, אך שתיהן מיועדות לספק פאן - ובזה האודי S3 אינה מבריקה במיוחד (בדיוק כמו שאר דגמי האודי, למעט R8 ו-RS6). מי שמחפש פרמיום - שיבחר באחת מהבאווריות, הוא יהנה שם יותר - מכל בחינה קיימת, גם תא הנוסעים שלהן מציעה איכות טובה יותר ובעיקר הנדסת אנוש קלה יותר.

אם אתה מחפש פאן ולא אכפת לך מהסמל שמתנוסס לו בחזית, ה-ST (בעיקר המתוחה. מקווה שתיובא לארץ בקרוב) וה-RS הן מכונות הרבה הרבה יותר הארדקוריסטיות מה-S3. וכמובן - זולות יותר מהותית ממנה. אין ספק בכלל שה-S3 איכותית / מוקפדת / מאובזרת ו"סטטוסית" מהן.

הנאה מנהיגה היא סובייקטיבית - צודק חלקית. כשהבסיס מוצלח דינמית - אתה תהנה יותר. במקרה של ה-S3 היא טובה מבעבר, אבל הקונצרן הזה כולו מתקשה לספק את ההגאים, כיולי השלדה והמתלים שפורד / רנו (ו-ב.מ.וו כמותג פרמיום ומתחרה עיקרית) מספקים. למען הכיף, תעשה סיבוב בכולן ואתה תבין לבד במה מדובר ומה מהות ההבדלים הקיימים, בעיקר מבחינת ההגאים. אתה תופתע בהחלט.

ה-S3 נמכרת היטב בארץ מסיבות די פשוטות ומובנות:

- מי שקונה אותן מחפש משהו יוקרתי יותר מה-GTI של השכן ממול.

- מי שרוצה ומחפש בסיס מצויין וקל לשיפורים עתידיים כמובן. VAG תמיד היו כאלה, בעיקר בארצנו.

- אדם מבוסס ואמיד שמחפש את הכי מאובזר שיש ולא מבין שלא בדיוק מדובר ב-A3 רגילה (וד"א, לא מעט מרוכשי ה-S3 הם כאלה).

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

מחזק לגמרי את אוראל.

כשבדקתי את ה-A1, התגנבה לאוזני שיחה בין אדם מבוגר למדי לבין נציג המכירות. האיש, שסיפר לנציג שהוא מרצה בכיר בטכניון, התלבט בין גולף GTI לבין S3. מהאופן שבו התבטא לגבי המכוניות, הוא לא יודע אפילו חצי דבר על ניהוג.

הוא בהחלט נופל לקטגוריה השלישית..

:idea:
פורסם
מי שמחפש פרמיום - שיבחר באחת מהבאווריות, הוא יהנה שם יותר - מכל בחינה קיימת, גם תא הנוסעים שלהן מציעה איכות טובה יותר ובעיקר הנדסת אנוש קלה יותר.

איזו בווארית נמצאת בטווח המחירים של הS3 ומציעה פרקטיות של משפחתית כמוה? בשביל הM235 אתה צריך להוסיף מעל 40K והיא עדיין תהיה קטנה יותר וסדרה הM1 בכלל לא קשורה לקטגוריה. אני בכלל לא מנהל את הדיון של איזו מכונית טובה יותר אני רק אומר שיש לS3 נישה מאד מסויימת וייחודית ועובדה שהיא נמכרת במספרים מאד יפים ( לפחות לפי מה שיוצא לי לראות אותה על הכביש).

פורסם

M135 היא המתחרה הישירה של ה-S3, לידיעתך. בדיו כמו שסדרה 1 היא המתחרה הישירה של ה-A3. ידוע לי שה-235 יקרה יותר (לאו דווקא מצדיק את הפער מחיר הזה, אבל עד לנחיתת ה-1 המתוחה בארצנו, ה-2 נאה יותר ומעט חזקה יותר).

והאמן לי, אחרי שנהגתי בשלושתן (S וצמד ה-Mים), הבוואריות הללו הן מכונות ניהוג מופלאות ביחס לחברה מאינגולשטט. וזה עוד לפני שנגענו בפערי המנוע שבין ה-S ל-Mים ולהבדלי הסאונד התהומיים ביניהם. אולי שישי הבא ה-S תארח לי חברה שוב.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

מציע שתסתכלו קצת בתמונות. לפחות בכל הנוגע ל 3 הדלתות - אי אפשר לשייך לה תכונה של "פרקטיות של משפחתית". ה 5 וה 4 דלתות קצת יותר.

אני מאמין שלא מעט רוכשים מתחברים לניקיון של אאודי יותר מלפרופלור של הבאוורית. (פרופלור - רוח וצילצולים). ואין פה הבעת עמדה באשר לאיכויות, אלא רק לסטיגמות שעדיין מאכלסות את המודע והתת מודע של לא מעט אנשים. בעניין הזה, אני חוזר על טענתי שהמכונית הזו הגיונית. במובן מסויים אפילו יותר מ A3 עם 1.2 למשל. פה לפחות יש כיסוי לסוג של יתרונות שמותג כזה משתדל שייחסו אליו. כמובן שההגיון שונה מאחד לאחר.

פורסם

אני לא מסכים עם הקביעה של-S3 אין מקום. לדעתי יש לה, מקום גדול מאוד אפילו. נכון, היא לא ווקלית, ויזואלית או פאן כמו שתי הבימריות, אבל זה בדיוק גם המקום שלה. של הסולידיות, זאת מאז ומעולם גם הייתה הגישה של אאודי (למעט אולי דגמי הקצה והקוואטרו), סולידיות ואלגנטיות. אני לא רואה הרבה אנשים שבאמת ובתמים יתלבטו בינה לבין ה-135 אחרי נסיעת מבחן מקיפה. מי שמחפש טירוף ונהיגה, יעדיף את הבמוו אחרי שלוש דקות, האאודי מכוונת לאנשים שלא רוצים לצעוק לעולם שיש להם פצצת אטום מתחת למכסה המנוע.

בוא נגיד את זה ככה - אם שתי ה-Mיות הן הבחור שנכנס לכלא וביום הראשון מוצא את האיש הכי גדול שם ומפוצץ אותו במכות, האאודי זה הבחור עם מעיל העור ומשקפי השמש שיושב בפינה החשוכה של הפאב ומסתיר דזרט איגל מתחת לשולחן. עם שתיהן אתה ממש לא רוצה להתעסק, הבמוו פשוט מקפידה להודיע לך על זה מראש, בעוד שהאאודי מעדיפה שתבין את זה לבד.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
מחזק לגמרי את אוראל.

כשבדקתי את ה-A1, התגנבה לאוזני שיחה בין אדם מבוגר למדי לבין נציג המכירות. האיש, שסיפר לנציג שהוא מרצה בכיר בטכניון, התלבט בין גולף GTI לבין S3. מהאופן שבו התבטא לגבי המכוניות, הוא לא יודע אפילו חצי דבר על ניהוג.

הוא בהחלט נופל לקטגוריה השלישית..

קשה לי להאמין שיש הרבה אנשים כאלה. זו נשמעת לי אגדה אורבנית.

אם הם לא מחפשים ביצועים/התנהגות, למה שלא יעדיפו A4 או וולוו S60, שמציעות יותר מהכל חוץ משני הפרמטרים שציינתי למעלה?

• תוכן חדש...